Hvordan oppgradere til Windows 10 fra Windows 7 gratis

Windows 7 er dødt, men du trenger ikke å betale for å oppgradere til Windows 10. Microsoft har i det stille videreført tilbudet om gratis oppgradering de siste årene. Du kan fortsatt oppgradere hvilken som helst PC med en ekte Windows 7- eller Windows 8-lisens til Windows 10.

Hvordan den gratis oppgraderingen fungerer

Forutsatt at du bruker en Windows-PC med en ekte og aktivert Windows 7 (eller Windows 8)-nøkkel, kan du oppgradere til Windows 10 med bare noen få klikk. PC-en din vil få en ekte, aktivert Windows 10-nøkkel – akkurat som den fungerte under Windows 10s første år da tilbudet om gratis oppgradering offisielt ble annonsert.

Du kan også oppgradere en PC ved å gjøre en ny installasjon av Windows 10, selv om den ikke har noe operativsystem installert. Du må bare oppgi en gyldig Windows 7 (eller Windows 8) nøkkel.

Det er ingen garanti for at dette vil fungere for alltid, men det fungerte fortsatt 14. januar 2020. Microsoft kan en dag trekke ut kontakten og kutte nye oppgraderinger. Men foreløpig kan du fortsatt oppgradere. Og etter at du har oppgradert, får PC-en din en gyldig Windows 10-nøkkel som vil fortsette å fungere – selv om Microsoft slutter å tillate nye oppgraderinger i fremtiden.

  Slik ser du Windows 10 Sticky Notes på nettet og Android

Oppdatering: Vær oppmerksom på at vi ikke kan snakke om virksomhetslisensieringssiden her. Hvis du har Windows 7-PC-er i virksomheten din, kan det hende Microsoft ikke anser deg som kompatibel med vilkårene i lisensavtalen etter å ha brukt denne metoden til å oppgradere bedrifts-PC-ene. Vi ville ikke bekymre oss for det for hjemme-PCer, men organisasjoner bør sannsynligvis kontakte sin Microsoft-lisenspartner for mer informasjon.

Sikkerhetskopier før oppgradering

Før du begynner, anbefaler vi at du sikkerhetskopierer filene dine. Oppgraderingsprosessen skal ikke slette filene dine med mindre du velger å slette dem, men det er alltid en god idé å ha en gjeldende sikkerhetskopi – spesielt når du utfører en større oppgradering av operativsystemet.

  Hibernate vs Sleep i Windows 10: Hva er forskjellen?

Vi oppfordrer deg også til å finne din Windows 7 (eller Windows 8) nøkkel, i tilfelle du trenger den. Denne nøkkelen kan være trykt på et klistremerke på PC-ens deksel eller på den bærbare datamaskinen. Hvis du installerte Windows 7 eller Windows 8 selv, vil du finne lisensnøkkelen du kjøpte.

Hvis PC-en din ikke har et klistremerke, kan du alltid bruke et verktøy som NirSofts ProduKey for å finne lisensnøkkelen som er i bruk på din PC.

Hvordan oppgradere til Windows 10 gratis

For å få din gratis oppgradering, gå til Microsofts nettsted for nedlasting av Windows 10. Klikk på «Last ned verktøy nå»-knappen og last ned .exe-filen. Kjør den, klikk gjennom verktøyet og velg «Oppgrader denne PCen nå» når du blir bedt om det.

Ja, så enkelt er det. Vi gjør ikke noe lurt her—Microsoft velger å la folk oppgradere via verktøyet.

Hvis du foretrekker en ren installasjon, kan du velge «Opprett installasjonsmedier» og deretter oppgi en gyldig Windows 7- eller 8-nøkkel mens du installerer Windows 10.

Etter oppgraderingen

Under oppgraderingsprosessen kan du velge om du vil beholde alle filene på systemet eller starte på nytt.

  Hvorfor blir skjermen min dimmet? Slik fikser du skjermdimming i Windows 10

Når den er installert, kan du gå til Innstillinger> Oppdatering og sikkerhet> Aktiveringsskjerm. Du vil se at systemet ditt er «aktivert med en digital lisens.»

Hvis du logger på Windows 10 med en Microsoft-konto, vil denne lisensen bli knyttet til Microsoft-kontoen din, noe som gjør det enda enklere å reaktivere Windows 10 på PC-en hvis du noen gang trenger å installere den.

Og ja, du bør kunne utføre en ren installasjon av Windows 10 i fremtiden. Windows 10-aktivering vil da «telefon hjem», legge merke til at maskinvarekonfigurasjonen din har en gyldig lisens på fil, og automatisk aktivere seg selv.

Hvis du har et Windows 7-system, er det virkelig en god idé å oppgradere. Hvis du ikke vil bruke Windows 10, bør du vurdere å installere Linux, får en Chromebook, eller bytte til Mac. Du trenger ikke bruke Windows 10, men vi synes du bør gå videre fra Windows 7.

Vi har testet dette i årevis, og andre nettsteder som PCWorld, ZDNet, The Vergeog Blødende datamaskin har nylig verifisert denne metoden også.