Tving Windows-apper til å åpne som maksimert

En av mine favoritt Windows-funksjoner er vindusadministrasjon. Spesielt er Snap-funksjonen det jeg elsker. Windows 10 har forbedret det betraktelig for alle som jobber med en stor skjerm. Moderne apper kan også kjøre fullskjerm på skrivebordet. Snap-funksjonen er så populær at den forårsaker misunnelse blant OS X-brukere, selv om de kanskje ikke innrømmer det. Bortsett fra denne veldig åpenbare og veldig fantastiske måten å administrere vinduer på, tilbyr operativsystemet noen få obskure innstillinger for å administrere vinduer bedre. Hvis du leter etter en måte å alltid åpne en app med et fullt maksimert vindu, samtidig som du ønsker å få andre selektive apper til å åpne som normalstørrelse og/eller minimerte vinduer, er det et enkelt triks som lar deg gjøre nettopp det.

  Slik fjerner du PIN-koden og andre påloggingsalternativer fra Windows 10

Velg appen du vil angi til å alltid åpne som maksimert vindu. Åpne appens snarveis egenskaper. Du kan dette fra både skrivebordet eller fra oppgavelinjen avhengig av hvor du har plassert snarveien. For å åpne egenskapene til en snarvei på skrivebordet, høyreklikk den og velg Egenskaper fra hurtigmenyen. For å åpne egenskapene til snarveien på oppgavelinjen, høyreklikk på den, høyreklikk på programnavnet og velg Egenskaper.

I Snarvei-fanen i egenskapsvinduet, se etter «Kjør»-alternativet som har en rullegardinmeny å velge alternativer fra. Hvis du aldri har tuklet med det før, eller brukt noen form for app for å tilpasse tilstanden et appvindu startes i, bør det settes til «Normalt vindu». Alternativet Normalt vindu vil huske den siste størrelsen et appvindu var da det ble lukket og åpne det i samme tilstand neste gang du bruker snarveien for å starte det.

  Lagre Instagram-bilder og -videoer på systemet ditt [Windows]

Alternativene Maksimer og Minimer er selvforklarende; velg en av dem for alltid å starte appvinduet i den tilstanden. Bruk endringene og du er ferdig.

Dette fungerer på både Windows 7 og Windows 8. Vi prøvde det ut på Windows 10-utviklerforhåndsvisningen, men gitt at det er betydelig buggy, fungerte ikke alternativet «Minimert».