Få varsler når den bærbare datamaskinens batteri er lavt eller fullt [Windows]

Jeg har hatt problemer med den bærbare datamaskinen min de siste dagene. Nå som den er reparert, må jeg følge veldig nøye med hvor mye batteriet er ladet. Før dette skjedde, var alt jeg noen gang trengte å bry meg om om batteriet mitt var koblet til og ladet. Siden det ikke hadde plaget meg tidligere (og dette er omtrent 4 år igjen), hadde jeg egentlig ingen ideer om hvordan jeg skulle overvåke batteriprosentnivåene uten å utvide for mye innsats. Det var en åpenbar risiko for at jeg bare glemte å sjekke hvor mye lading batteriet hadde igjen, eller hvor fullt det var. Heldigvis ble begge problemene løst ved å bruke et script, og noen innebygde batterisjekker som Windows har. Du kan bruke både til å få skjerm- og lydvarsler for når batteriet har ladet opp til et visst nivå, og det fungerer når du vil sette en grense for minimum eller maksimum lading.

Varsler om lavt batteriprosent

Gå til Kontrollpanel > Maskinvare og lyd > Strømalternativer > Rediger planinnstillinger og velg en strømplan du vil redigere. Rull nedover listen over håndterbare alternativer til du ser alternativet Batteri. Her kan du aktivere et lydvarsel for når batteriet når kritisk nivå og for når det er lavt. Det fine er at du kan velge hvor mye disse nivåene er. Nivåer kan stilles inn for både når systemet er koblet til og/eller på batteri.

  Send iMessages fra Windows, Android og mer

Varsel om høy batteriprosent

Denne er litt vanskelig, og det er to måter du kan få dette til. Den første metoden lar deg gå tilbake til kraftplanene. Du kan stille inn kritisk batterinivå til den prosentandelen av batterilading du ønsker å bli varslet om. Du må stille inn Kritisk batteri-handlingen til å «gjøre ingenting» hvis du overvåker høye batteriladenivåer, ellers kan handlingen utløse dvaletilstanden når batteriet er for eksempel 99 % ladet. Det er åpenbart hvorfor dette ikke er den beste metoden.

Den andre metoden er bruken av et superenkelt skript. Lim inn skriptet (gitt nedenfor) i Notisblokk, og lagre det som Battery.vbs (sett lagre som-dialogen til å lagre som «alle filer). Lagre denne filen på skrivebordet og lag en snarvei for den. Lim inn snarveien i oppstartsmappen din hvis du trenger at den skal kjøres automatisk. Alternativt, hvis du ikke trenger den for å kjøre hver gang du starter systemet, hold filen (og snarveien) utenfor oppstartsmappen og kjør den når du trenger det.

set oLocator = CreateObject("WbemScripting.SWbemLocator")
set oServices = oLocator.ConnectServer(".","rootwmi")
set oResults = oServices.ExecQuery("select * from batteryfullchargedcapacity")
for each oResult in oResults
iFull = oResult.FullChargedCapacity
next

while (1)
set oResults = oServices.ExecQuery("select * from batterystatus")
for each oResult in oResults
iRemaining = oResult.RemainingCapacity
bCharging = oResult.Charging
next
iPercent = ((iRemaining / iFull) * 100) mod 100
if bCharging and (iPercent > 95) Then msgbox "Battery is at " & iPercent & "%",vbInformation, "Battery monitor"
wscript.sleep 30000 ' 5 minutes
wend

Dette skriptet varsler deg når batteriet er ladet til 96 %, og når det faller til 5 %. Du kan redigere linjen hvis bCharging og (iPercent > 95) Deretter msgbox «Battery is at » & iPercent & «%»,vbInformation, «Battery monitor» og erstatte verdien i (iPercent > 95) til den verdien som passer deg.

  Windows 7 dør i dag: Her er det du trenger å vite

Manus via
Manuset har fungert bra for meg så langt, og jeg håper det gjør det du trenger det til også.

Batteribegrenser

For alle som ikke vil jobbe med et skript og foretrekker en app i stedet, prøv Battery Limiter. Det fungerer utmerket. Battery Limiter er en gratis liten Windows-app som i utgangspunktet gjør det samme som skriptet, dvs. den varsler deg når batteriet er 96 % ladet. Det gjør imidlertid to ekstra ting; i stedet for bare å gi deg et varsel på skjermen, lyder det en alarm. Det er også utrolig enkelt å tilpasse grensen for maksimal ladeprosent.

  Slik bruker du Caps Lock som en modifikasjonstast på Windows

Hvis batteriet er ladet over 96 % (standardinnstillingen), vil en pipealarm høres. Koble fra den bærbare datamaskinen for å få lyden til å stoppe. For å tilpasse med hvilken kostnadsprosent appen varsler deg, bruker du bare glidebryteren på appens grensesnitt for å endre den.

Appen er liten og helt genial. Det slår å bruke et skript ganske enkelt på grunn av hvor enkelt det er å tilpasse varselet, men også fordi varselet i seg selv ikke avbryter det du jobber med. Vær imidlertid advart, denne appen vil hindre den bærbare datamaskinen i å sove.

Installer batteribegrenser