Slik bruker du flere brukerprofiler i Microsoft Edge

Å bruke en nettleser betyr å bygge opp en profil med dine egne innstillinger og bokmerker. Du kan opprette flere brukerprofiler i den nye Microsoft Edge-nettleseren, slik at du kan dele den med andre brukere eller skille arbeid og lek.

Takket være den nye Chromium-motoren er det like enkelt å bruke en ny brukerprofil i Microsoft Edge som å bruke brukerprofiler i andre nettlesere som Google Chrome. For å starte, må du installer den nye Microsoft Edge.

Opprette flere brukerprofiler i Microsoft Edge

Når du installerer den nye Edge-nettleseren, vil brukerprofilen din som standard ha en standardprofil kalt «Profil 1» uten personlig tilpasning. Når du logger på Microsoft-kontoen din, kobles denne profilen til kontoen din, slik at du kan dele bokmerker og innstillinger på tvers av enheter.

Hvis du vil legge til en ny profil til Microsoft Edge, klikker du på brukerprofilikonet øverst til høyre i Edge-nettleseren. Dette ikonet er plassert mellom favorittikonet og hamburgermenyikonet.

  Slik får du tilgang til Microsoft Edge about:flags-siden

Når du trykker, klikker du på «Legg til en profil»-knappen.

I «Legg til en profil»-menyen som vises, klikk på «Legg til»-knappen.

Dette vil opprette en annen, tom brukerprofil kalt «Profil 2» i Microsoft Edge. Et nytt Edge-nettleservindu åpnes automatisk ved å bruke denne nye profilen.

Du kan deretter logge på en Microsoft-konto for å tilpasse den, eller du kan opprettholde den som en lokal profil. Hvis du vil logge på Microsoft-kontoen din, velger du brukerprofilikonet øverst til høyre og klikker på «Logg på» for å starte prosessen.

Hvis du bruker Windows 10, kan du velge den samme Microsoft-kontoen som din Windows 10-brukerkonto. Ellers må du klikke på «Microsoft-konto» eller «Arbeids- eller skolekonto» for å logge på.

Trykk på «Fortsett»-knappen for å fortsette. Edge vil spørre om du vil synkronisere den nye profilen din slik at du kan bruke de samme utvidelsene og innstillingene, samt dele nettleserhistorikk og bokmerker, på tvers av flere enheter.

  Slik åpner du EPUB-filer på Windows 10 (uten Microsoft Edge)

Klikk «Synkroniser» for å tillate dette eller «Nei takk» for å nekte tillatelse.

Du kan begynne å bruke din nye brukerprofil på dette tidspunktet, legge til bokmerker og installere nye Edge-utvidelser.

Når du logger på Microsoft Edge på andre enheter, bør profilinnstillingene og utvidelsene dine synkroniseres på tvers.

Bytte mellom brukerprofiler i Microsoft Edge

Noen ganger kan det være fordelaktig å bytte mellom brukerprofiler, spesielt hvis du bruker dem til forskjellige formål som arbeid og lek. Heldigvis er det enkelt å bytte mellom forskjellige brukerprofiler i Microsoft Edge.

I Edge-nettleservinduet velger du brukerprofilikonet øverst til høyre, plassert mellom ikonene for favoritter og hamburgerinnstillinger. Dette vil få opp en liste over eksisterende brukerprofiler.

Klikk på en annen brukerprofil for å bytte til den, som vil åpne et nytt nettleservindu i prosessen.

Du kan også klikke på «Bla gjennom som gjest» for å bytte til en midlertidig gjesteprofil. Dette vil, som navnet antyder, være et godt alternativ for gjestebrukere.

Når du lukker et gjesteprofilvindu, vil alle innstillinger eller nettleserhistorikk bli slettet.

  Slik installerer du Google Chrome-utvidelser i Microsoft Edge

Administrere Microsoft Edge-brukerprofiler

Hvis du vil redigere eller slette brukerprofilene dine i Microsoft Edge, klikker du på brukerprofilikonet øverst til høyre og velger deretter alternativet «Administrer profilinnstillinger».

Dette vil få frem innstillingene for brukerprofilen din. Klikk på «Administrer»-knappen under «Flere profiler» for å bytte til en annen profil.

For å gi nytt navn til eller slette en brukerprofil, klikk på den horisontale innstillingsknappen ved siden av «Logg av»-alternativet (eller ved siden av «Logg på» hvis du bruker en lokal profil i stedet for en Microsoft-kontoprofil).

Klikk «Rediger» for å gi nytt navn til profilen din og tilordne et nytt profilikon til den fra den forhåndsvalgte listen, klikk på «Oppdater» for å lagre innstillingene.

Klikk på «Fjern» for å slette profilen din permanent i stedet. Bekreft handlingen ved å klikke på knappen «Fjern profil».

Dette vil fjerne profilen fra Microsoft Edge. Hvis du bruker en Microsoft-konto, vil innstillingene dine forbli synkronisert med den kontoen og kan brukes andre steder.

Hvis du sletter en lokal brukerprofil, vil du ikke kunne gjenopprette innstillingene eller bokmerkene dine.