Styr skrivebordet ditt fra iPhone eller iPad med Chrome Remote Desktop

Chrome er den desidert mest populære nettleseren i verden. Der den er veldig rask, er den også ganske enkel å bruke, og fordi den har en så stor markedsandel, har alle funksjoner den tilbyr automatisk en stor brukerbase. For en god stund tilbake kom Chrome med støtte for eksternt skrivebord som ville tillate brukere å få tilgang til og kontrollere andre tilkoblede skrivebord, eksternt. Tilkoblingen ble opprettet via Chrome-nettleseren. I april i fjor ble en Android-app for Chrome Remote Desktop utgitt slik at du kunne koble til en datamaskin fra nettbrettet eller telefonen. Det samme Chrome Remote Desktop er nå utgitt for iOS, og det kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt enn når vi har større iPhones. Det krever ikke en jailbroken enhet, og det er helt gratis med fullstendig mus- og tastaturkontroll. Her er vår anmeldelse.

  Slik oppdaterer du Google Chrome automatisk

For å koble til en ekstern datamaskin, må du ha Chrome Remote Desktop-appen installert på den datamaskinen. Den må være logget på en Google-konto, og du må også ha en PIN-kode for den. Installer appen og start den. Den vil automatisk oppdage hvilke Google-kontoer du har konfigurert på telefonen (fra Gmail- og/eller Google Drive-appene), og du kan velge hvilken konto du vil bruke med ett forbehold; det må være den SAMME kontoen du er logget på på skrivebordet.

For øyeblikket kan du ikke ta kontroll over et skrivebord som du ikke er personlig logget på via tilgangskoden som Chrome Remote Desktop genererer på skrivebordsversjonen. Så langt, og for både Android og iOS, er denne funksjonaliteten ikke lagt til mobilappene.

  Hvordan ta en video på en Chromebook

Når du er logget på, vil alle datamaskiner du er logget på og har Chrome Remote Desktop-appen aktivert på, bli oppført i iOS-appen. Trykk på den, og den vil be om PIN-koden du vil ha satt opp på skrivebordet. Hvis du ikke har konfigurert en PIN-kode, kan du konfigurere den nå og gå tilbake til iOS-appen for å starte tilkoblingen igjen.

Chrome Remote Desktop for iOS har en flott fullskjermvisning som du kan åpne ved å trykke på fullskjerm-knappen til høyre på topplinjen. Jo flere alternativer-knappen lar deg få frem Ctrl+Alt+Delete-alternativet, og tastatur- og museknappene på topplinjen vil vise virtuelle versjoner av disse inndataenhetene på skjermen. Hvis du trykker eller flytter fingeren på skjermen, kan du kontrollere musepekeren, og du kan gjøre omtrent alt fra å velge et annet vindu til å starte et nytt program.

  Socioclip er et bokmerkeverktøy for Facebook- og Quora-innlegg [Chrome]

Hva denne appen har å gjøre er bare den rene enkelheten ved å bruke den. For enhver Chrome-bruker er det en sikker måte å få ekstern tilgang til en datamaskin på, og du er ikke bekymret for å installere komplisert programvare eller lære å bruke den. Responstiden fra handling på iOS-enheten til implementering på skrivebordet er veldig bra. iOS-appen krever at iOS 7 eller nyere kjører på enheten din, og den er optimalisert for iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Installer Chrome Remote Desktop fra App Store