Hva gratis oppgradering til Windows 10 betyr for deg

Windows 10-arrangementet var enormt og ikke bare fordi det listet opp mange nye endringer som skal implementeres i neste Windows 10-bygg eller på grunn av Cortana, men også på grunn av HoloLens-kunngjøringen og nyheten om at Windows 10 vil være gratis for alle kjører Windows 7, 8 eller 8.1. Jeg er fortsatt veldig spent på HoloLens-forhåndsvisningen og den overveldende Minecraft-integrasjonen som vises, men bortsett fra det er denne nyheten om den gratis oppgraderingen et stort interessepunkt for meg, og muligens for mange andre mennesker. Her er en titt på hva kunngjøringen betyr for både forbrukere og for Windows som produkt.

Den gratis oppgraderingen

Windows 10 kommer til å være gratis i ett år etter at den har blitt utgitt til alle som kjører en hvilken som helst versjon av Windows 7 eller nyere. Du vil få lov til å oppgradere enkelt. Windows Vista-brukere har blitt utelatt fra gratistilbudet. Denne oppgraderingen vil være permanent, noe som betyr at du ikke kan nedgradere til Windows 7 igjen med din gamle lisens. Oppgraderingen vil være gratis det første året av Windows 10-lanseringen, og eventuelle oppgraderinger som gjøres etter at året utløper, vil koste deg.

  Hvordan omgå TPM 2.0 og installeringskravkontroller for Windows 11

Hvorfor du bør bry deg

Mange nye bærbare modeller er bygget utelukkende for Windows 8 for tiden, med svært få som fortsatt kommer med Windows 7 forhåndsinstallert. Denne kunngjøringen betyr at du har rett til en gratis OS-oppgradering, og hvis din nåværende Windows 7-lisens er OEM-begrenset, kan du fortsatt delta i handlingen uten å betale ut penger for Windows 8/8.1 eller kjøpe en ny enhet.

Hvis du vurderte å kjøpe et nytt system samtidig som du oppgraderer til et nyere OS, kan det være lurt å revurdere beslutningen om å gjøre det, spesielt hvis det nåværende systemet fungerer bra og et nytt OS var alt som motiverte deg til å få en ny bærbar PC. For meg personlig har denne kunngjøringen fått meg til å revurdere å kjøpe en ikke bare en ny bærbar PC, men også overtalt meg til ikke å betale ut en latterlig sum penger på en MacBook som jeg vurderte fordi jeg ikke ønsket å vente til Windows 10 kom ute. Kunngjøringen har overtalt meg til å vente.

  Hva er snarveien Opprett ny mappe i Windows 10

Denne oppgraderingen kommer til å være permanent. Det er sannsynlig at Windows 7 slutter å være tilgjengelig for kjøp, og din nåværende lisens kan være alt som gjenstår av en autentisk Windows 7-lisens. Siden oppgraderingen kommer til å være permanent, er det en stor avgjørelse å ta, og du vil kanskje gjøre en Windows 10-testkjøring før du tar steget. Du har et helt år på deg til å bestemme deg for hva du vil gjøre, men når du først har oppgradert, er det ingen vei tilbake.

Hva dette betyr for Windows

For en stund tilbake pleide Apple å ta betalt for OS-oppgraderinger. Jeg husker Mountain Lion kostet noe rundt $20, men de to siste oppgraderingene har vært gratis. Windows 8 hadde en prislapp på seg, og der den hadde sitt sett med problemer som bidro til at brukere avsto fra en oppgradering, kan prisen også ha frarådet noen fra å kjøpe et OS som bare var halvveis.

  Hvordan fikse Adobe-programvare er ikke ekte på Windows 10

Microsoft innser at de trenger folk til å oppgradere og at det handler mer om markedsandeler enn profitt for øyeblikket. Det er en veldig bevisst innsats fra selskapets side for å få folk til å gå over til den nyere versjonen. Windows 7 kommer til å bli presset ut og sakte gjort foreldet, og denne gratis oppgraderingen vil spille en stor rolle. Det lar brukere beholde sine nåværende PC-er og få det nye operativsystemet med svært liten innsats. Spørsmålet er, vil vi snart se en nedgang i Window 7-markedsandelen når folk oppgraderer til det mye forbedrede Windows 10? Jeg personlig tror det er veldig mulig fordi Windows 10 har fikset omtrent alt som er galt med Windows 8/8.1 og Free er en pris som er vanskelig å slå. Det nye operativsystemet har mye å tilby alle som kjører Windows 7, som nå ser veldig utdatert ut.