Hva betyr «HMU», og hvordan bruker du det?

HMU er en populær internettforkortelse. Du vil se det brukt i mange nettsituasjoner. Her er hva det betyr, og hvordan du bruker det.

Hva det betyr

HMU er forkortelsen for «slå meg opp.» Det er en rask måte å fortelle noen om å kontakte deg eller legge planer i fremtiden. Du kan for eksempel si til en venn: «HMU når du vil spille Mario Kart,» eller «HMU når du kommer tilbake til byen.» I de fleste tilfeller brukes HMU i sosiale eller uformelle forretningskretser.

Noen bruker også HMU for å formidle at noen ba dem om noe, for eksempel «Han HMU ber om penger» eller «Hun HMU for en date.» Denne bruken stemmer overens med definisjonen av «slå opp», som er vanlig slang fra den virkelige verden for noen som ber deg om noe.

  Hvordan fikse Hulu Error 94 på en hvilken som helst enhet

Det er verdt å nevne at «hit up» også kan bety at du ønsker å gå til et bestemt sted. For eksempel kan du og vennene dine «slå opp» Trader Joe’s. Selvfølgelig har ikke denne bruken noen forkortelse, så tilbake til emnet.

Historien til HMU

Uttrykket «slå meg opp» er uatskillelig fra «90-talls hiphopkultur. I løpet av det tiåret brukte mange mennesker (ikke bare narkotikahandlere) enveis personsøkere for å kommunisere med hverandre. «Kommunisere» er sannsynligvis ikke det rette ordet, siden disse enhetene ikke kunne motta tekstbaserte meldinger. I stedet fikk de telefonnumre. Noen ville ringe («pipe») personsøkeren din fra telefonen hans. Personsøkeren din ville lyse opp, avgi et hørbart «pip», og telefonnummeret som søket deg ville vises på skjermen slik at du kunne ringe tilbake til personen.

  Hvordan legge til pålitelige nettsteder i en nettleser

«Hit up» vokste ut av de veldig spesifikke reglene for personsøking. Rappere brukte uttrykket i hundrevis av populære sanger, og det begynte å ha en rekke betydninger. Nå er uttrykket nært forbundet med mobiltelefoner, som uten tvil er den moderne versjonen av personsøkere.

Historien til vår lille forkortelse, HMU, er ikke på langt nær så interessant som alt det der. Se, det kom liksom ut av ingensteds. HMU dukket først opp på Urban ordbok i 2009 og eksploderte totalt i popularitet mot slutten av 2010.

I følge Facebooks 2010 Memologi rapport gikk HMU fra å være en sjeldenhet til årets største trend. For referanse ble forkortelsen ikke engang nevnt i 2009 Memologi rapportere.

I følge Google Trender, søk etter HMU toppet seg i 2010 og flatet ut etter omtrent ett år. Dette betyr ikke nødvendigvis at uttrykket er mindre populært enn det pleide å være. Hvis noe, blir HMUs definisjon sannsynligvis mindre oppsøkt fordi den nå er så vanlig at de fleste vet hva den betyr.

  Spin Reimagines iPhone-låseskjermens musikkkontroller

Hvordan bruker jeg HMU?

Igjen, HMU er forkortelsen for «slå meg opp.» Det er enkelt å bruke og vil bli forstått av de fleste. Så, bare bruk HMU når du mener å si «slå meg opp.»

Du kan si «HMU når du kommer hjem» eller «HMU når du vil henge med». Igjen, det er en enkel forkortelse, så du trenger ikke å bekymre deg for rar grammatikk eller noe.

Hvis du vil beskrive en situasjon der en venn eller bekjent sendte deg meldinger ut av det blå, kan du si: «Han HMU bare forrige uke,» eller «De HMU ber om skyss.»

Som med andre uformelle internettforkortelser, bruker folk ikke alltid HMU med store bokstaver. Du kan også se det med små bokstaver (hmu).