Hva er videoikonet på Messenger?

Popularisert av Snapchat, er videosamtaler en av de få tidligere spådommene om fremtiden som faktisk har kommet gjennom. Du bruker kanskje ikke videosamtaler, men mange mennesker over hele verden gjør det. Det er mye mer praktisk og personlig enn lydsamtaler. Men hvordan aktiverer du alternativet for videosamtaler?

Videosamtale

Når du går inn i en samtale på Messenger, vil du se et videoikon øverst til høyre på skjermen (dette fungerer på alle Facebook- og Messenger-versjoner). Ved å trykke på dette ikonet vil du umiddelbart foreta en videosamtale til samtalen du har deltatt. Hvis du har kontaktet en person, vil vedkommende bli varslet umiddelbart og bedt om å svare på videosamtalen. Hvis du har bedt om en videosamtale i en gruppesamtale, vil alle tilgjengelige deltakere bli varslet og bedt om å svare på gruppevideosamtalen.

Vær forsiktig

Så det er det videoikonet gjør i Messenger. Vær imidlertid forsiktig fordi du ikke blir bedt om å bekrefte at du vil foreta en videosamtale ved å trykke på det ikonet, uansett om du er i en gruppe eller en-til-en-samtale. Dette kan forårsake vanskelige situasjoner.

La oss for eksempel si at du går nedover det virtuelle minnefeltet ditt, ser på gamle samtaler med folk og i gruppechatter som ikke har vært aktive på flere år. Du ruller tilfeldig sammen, og du treffer ved et uhell videosamtaleikonet. Uansett hvor raskt du legger på, vil den eller de andre partene motta et varsel om et tapt anrop, som kanskje setter deg i en vanskelig situasjon.

  Hvordan søke gjennom meldinger i Facebook Messenger

Dette er grunnen til at du alltid bør være forsiktig med videosamtaleikonet. Lydanropsikonet fungerer stort sett på samme måte.

Hvorfor bruke videoikonet?

Vel, vi lever i en verden der tekstformatet er kongen. Dette betyr imidlertid ikke at du ikke bør utnytte fordelene med videosamtalen. For eksempel er det et litt tryggere alternativ til å sende tekstmeldinger mens du kjører, forutsatt at du holder blikket på veien og bare lytter til personen på den andre siden. Dette er ikke å si at du bør video ringe mens du kjører, for du bør ikke. Men hvis du virkelig trenger å bruke Messenger mens du kjører, er en lyd- eller videosamtale fortsatt et litt tryggere alternativ.

Denne modusen er spesielt nyttig når du prøver å forklare hvordan noe fungerer grafisk, enten du tegner en forklaring eller viser den. Å peke en finger på noe er alltid raskere enn å prøve å beskrive det via tekst.

  Facebook Messenger Update legger til gratis VoIP-anropsfunksjon

Fordelene med Messenger-videosamtaler

Skyping har blitt nesten synonymt med videosamtaler generelt. Imidlertid bruker folk sjelden Skype lenger og «skyper» generelt med hverandre via Messenger og lignende apper. Messenger gjør dette veldig enkelt fordi, vel, alle har det allerede. For noen år siden, før alternativet for videosamtaler ble introdusert, måtte du flytte fra messenger chat-appen og starte en annen app som muliggjør videosamtaler. Alt dette har blitt enormt forenklet med dette alternativet.

Messenger-videoikonet starter ikke bare en videosamtale umiddelbart. Mens videosamtaler-delen spiller den største rollen i dette ikonets funksjon, lar den deg gå ut av fullskjermmodus og bruke chat samtidig. Dette betyr at du for eksempel kan kommunisere med andre personer i gruppesamtalen som ikke vil eller kan videochatte i det gitte øyeblikket. Dette er en veldig nyttig funksjon som ikke mange apper tilbyr.

Dessuten, hvis en venn trenger å forklare den andre hvordan man gjør noe eller hjelpe dem med å feilsøke et problem (på datamaskinen eller på annen måte), er videoanropsalternativet på Messenger perfekt her. Dette er definitivt mye, mye enklere enn å måtte skrive eller lese bort hauger og hauger med forvirrende tekst.

Arbeidsrelaterte videosamtaler

Selv om Facebook kanskje ikke er en arbeidsfokusert plattform, bruker noen selskaper Messenger av en rekke årsaker. For det første er det enkelt å sette opp, og de ansatte bruker det mest sannsynlig allerede. For det andre lar det alle beholde alle tekstbehovene sine i en enkelt app. Enten det brukes til opplæringsøkter for ansatte, jobbintervjuer, teknisk støtte eller møter og webinarer, kan videoikonet på Messenger vise seg å være veldig nyttig.

  Slik slår du av varsler i Facebook Messenger

Tilleggsfunksjoner

Du kan være skeptisk til hele videosamtaler-tingen, men det er andre kule ting med videosamtalermodusen på Messenger. Foruten å være veldig enkel å bruke og hendig i en rekke situasjoner, er hele opplevelsen utrolig morsom. Alle emoji- og ansiktsforvrengningsalternativene er veldig mye der i videosamtaler. Du kan bruke filtrene i sanntid og ha mye moro med vennene dine.

Et annet flott alternativ er videospill. Ja, med ansiktet ditt kan du faktisk spille noen av de tilgjengelige videospillene. Det høres kanskje ikke ut som en stor sak, men alternativet for videosamtaler kan være utrolig morsomt. Det er også skjermbildealternativet, så sørg for at du fanger de mest minneverdige øyeblikkene.

Trykk på det ikonet

Gå videre og trykk på det ikonet og prøv videosamtalene. Det er en like enkel og ren funksjon. Videosamtaler-funksjonen fungerer utmerket, så du kan forvente en klar, jevn videosamtale.

Har du noen gang brukt videoikonet på Messenger? Hva har du brukt alternativet for videosamtaler så langt? Diskuter i kommentarfeltet!