Google Photos vs Amazon Photos

Når det kommer til tall og popularitet, er Google Photos enestående, mest på grunn av det faktum at det kommer som standard for Android, men også fordi Google selv er et av de mest populære merkene i verden. Imidlertid finnes det alternativer, og hvis du ønsker å bytte fra Google Foto av en eller annen grunn, Amazon-bilder er et utmerket alternativ. Dette er et oppgjør mellom de to.

Plattformer

Picasa var en bildearrangør og seer som dessverre har blitt avviklet. Google Fotos skrivebordsapp fulgte, og gjorde verdens mest populære bildefremviser og arrangør tilgjengelig på Android, iOS og nettet, men ikke på skrivebordet.

Alternativt kommer Amazon Photos med en skrivebordsapp, som gjør den til et godt valg for dedikerte Picasa-fans og brukere. Amazons fotoapp tilbyr også en Android- og iOS-app, pluss at den er integrert i alle Amazon Fire TV-enheter og Fire-nettbrett. Siden disse enhetene vokser i popularitet, er det mer enn nyttig å ha en app for bildevisning på dem, og Google Photos er ikke tilgjengelig på Amazon-enheter.

Koste

I tillegg til den begrensede tilgjengeligheten (USA, Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, Spania, Italia og Japan), er Amazon Photos en betalt tjeneste. For å gjøre ting enda mer komplisert er Amazon Photos en underfunksjon av Amazon Drive, noe som betyr at den eneste måten å få tilgang til denne tjenesten på er å abonnere på Amazon Prime eller Amazon Drive. På plussiden er det mange Amazon Prime-abonnenter i USA, som blant annet kommer med Amazon Photos.

  Hva er kanalbinding?

Google Photos, derimot, er gratis og tilgjengelig hvor som helst så lenge det er en internettforbindelse. Men Amazon Photos kan være mer fornuftige Amazon Prime/Drive-abonnenter.

Funksjoner

Både Amazon Photos og Google Photos er fullpakket med flotte funksjoner, men hvilken er et bedre valg? La oss finne det ut.

Lagringsgrenser

De fleste Amazon Photos-brukere er Amazon Prime-abonnenter, slik at de kan laste opp et ubegrenset antall bilder i full oppløsning til appen. Dette høres kanskje ikke så viktig ut, men Google Photos tilbyr gratis lagring for bilder som har 16 megapiksler eller mindre. Alt større teller mot lagringsgrensen din.

For Amazon Drive-abonnenter og ikke-Amazon Prime-medlemmer, teller bilder lastet opp til Amazon Photos mot lagringsgrensene. Google Photos lar deg laste opp et hvilket som helst antall videofiler så lenge de er 1080p eller mindre, noe som er ganske bra. Amazon Photos tilbyr 5 GB lagringsplass for videoer og andre ikke-bildefiler som.

RAW-filer

Google Foto konverterer automatisk RAW-filer til JPEG hvis de overstiger 16 MP. Amazon Photos utmerker seg her, siden det lar deg laste opp RAW-filer uansett størrelse og uavhengig av abonnementet ditt. Du må selvfølgelig fortsatt betale for å overskride abonnementsgrensen, men det er alltid hyggelig å kunne lagre RAW-bilder med høy oppløsning (som for grafiske designere og fotografer).

  5 måter å bruke din foreldede iPhone 4 på

Anerkjennelse

Google Photos er kjent for å ha en fantastisk gjenkjenningsfunksjon som lar deg finne lignende ansikter, dyr, gjenstander og lignende på nettet. Amazon Photos sitt gjenkjenningsverktøy er like kraftig. Den har til og med et alternativ som lar deg ordne bildene dine etter miljøet (strand, by, solnedgang, etc.).

Utskrifter kontra fotobøker

Både Amazon Photos og Google Photos lar deg gjøre lagrede bilder om til papirkopier. Imidlertid er Amazon Prints mye mer imponerende enn Google Fotobøker. Google Foto tilbyr to alternativer: en bok på 18 cm x 18 cm med mykt omslag for $10 eller en 23 cm x 23 cm innbundet for $20. Det er ekstra kostnader for ekstra sider.

Amazon Prints tilbyr mer enn 10 valg. Muligheten til å skrive ut bildet ditt på bøker, musematter, krus, aluminiumstrykk, kalendere og mange andre gjenstander gjør utskrifter mye mer produktive enn fotobøker.

Familiehvelv

Family Vault er en flott funksjon i Amazon Photos. Som du kanskje gjetter, lar dette alternativet deg lage et delt miljø (bildearkiv) for opptil 6 personer, hver med sin egen Amazon Photos-konto med ubegrenset lagringsplass. Dette kan være et fantastisk alternativ for å lage familiealbum.

  Slik bruker du Microsoft Teams-undersøkelsesverktøyene

Det er en lignende Google Foto-funksjon som lar deg dele hele biblioteket ditt, men bare med én person. Selv om familiegrupper-funksjonen lar deg legge til flere familiemedlemmer i et delt miljø, gir den også alle delt tilgang til apper og underholdningskjøp, som du kanskje bryr deg om.

Bildedeling

Hva ville være vitsen med å ha et lagringsmiljø for bildene dine hvis du ikke kunne dele dem med andre? Begge de aktuelle tjenestene tilbyr dette alternativet med små forskjeller. Med Amazon kan du dele 25 bilder om gangen via e-post, delte lenker, Twitter eller Facebook. Google Foto er det samme, men du skriver inn mottakerbrukerens telefonnummer, navn eller e-postadresse.

Redigering

Når det gjelder bilderedigering, tilbyr begge disse to tjenestene lignende alternativer. I hovedsak kan du legge til filtre og leke med grunnleggende redigeringsalternativer, for eksempel rotasjon, beskjæring og fargejustering. Både Google Photos og Amazon Photos lar deg endre tids- og datostempler.

Endelig dom

Amazon Photos tilbyr definitivt et bedre sett med funksjoner enn Google Photos. Høyere lagring og tilpasningsmuligheter gjør Amazon Photos til en bedre konkurrent i nesten alle aspekter. Imidlertid er det sannsynligvis å forvente siden det ikke er gratis for alle. Moralen i historien er at Amazon Photos er et utmerket alternativ for alle Amazon Prime- og Amazon Drive-abonnenter.

Hvilken bildevisningstjeneste bruker du? Hva foretrekker du og hvorfor? Diskutere!