Slik samler du alle chattene dine i ett med Ferdi

Er du lei av å installere Slack, Discord og mange andre produktivitetsverktøy på Linux-systemet ditt? Ønsker du at de alle kunne kombineres til ett brukervennlig program? I så fall må du sjekke ut Ferdi.

Ferdi er et nyttig verktøy for Linux, Mac OS og Windows. Den konsoliderer programmer som Slack, Discord, Twitter, Google Kalender og mange andre apper. Slik får du Ferdi til å jobbe på Linux.

Installerer Ferdi på Linux

Ferdi-applikasjonen må være installert på datamaskinen din før du prøver å sette den opp. Heldigvis støtter Ferdi et bredt utvalg av Linux-operativsystemer via nedlastbare pakker, så vel som Flatpak.

For å starte installasjonen må du åpne et terminalvindu. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller start den ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk kan installasjonen av Ferdi starte. Bruk instruksjonene nedenfor, sett opp appen på Linux-systemet ditt.

Ubuntu

På Ubuntu kan du få Ferdi-appen til å fungere på datamaskinen din ved å laste ned og installere den nyeste DEB-pakken. For å laste ned den nyeste Ferdi DEB-pakken for Ubuntu, kjør kommandoen wget nedenfor.

wget https://github.com/getferdi/ferdi/releases/download/v5.7.0/ferdi_5.7.0_amd64.deb

Etter å ha lastet ned den siste versjonen av Ferdi til din Ubuntu-datamaskin, installer den ved å bruke apt install-kommandoen nedenfor.

sudo apt install ./ferdi_5.7.0_amd64.deb

Debian

Hvis du bruker Debian, vil du kunne installere Ferdi ettersom Ubuntu DEB-pakken er kompatibel. For å få tak i Ferdi DEB-pakken, kjør følgende wget nedlastingskommando.

wget https://github.com/getferdi/ferdi/releases/download/v5.7.0/ferdi_5.7.0_amd64.deb

Når DEB-pakken er ferdig nedlastet, installer Ferdi-applikasjonen på din Debian Linux-PC ved å bruke dpkg-kommandoen. Husk under installasjonen; du kan støte på feil. Disse kan fikses senere.

sudo dpkg -i ferdi_5.7.0_amd64.deb

Hvis du har opplevd feil ved installasjon av pakken, kan du fikse det med kommandoen apt-get install -f.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Hvis du bruker Arch Linux, må du installere Ferdi-applikasjonen gjennom Arch Linux User repository. Installer både «git» og «base-devel»-pakkene på systemet ditt for å starte installasjonsprosessen.

sudo pacman -S base-devel git

Med de to pakkene satt opp, kjør følgende kommandoer for å sette opp Trizen AUR-hjelpeverktøyet. Dette programmet vil automatisere installasjonen av Ferdi, slik at du ikke trenger å håndtere manuell installasjon.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Installer Ferdi-applikasjonen på datamaskinen din med Trizen AUR-hjelpeverktøyet satt opp på Arch Linux-systemet.

trizen -S ferdi-bin

Fedora

For å få Ferdi til å jobbe med ditt Fedora Linux-system, kan du kjøre dnf install-kommandoen nedenfor. Det er ikke nødvendig å laste ned Ferdi RPM-pakken, siden Fedora kan installere RPM-pakker direkte fra internett.

sudo dnf install https://github.com/getferdi/ferdi/releases/download/v5.7.0/ferdi-5.7.0.x86_64.rpm

OpenSUSE

Hvis du bruker OpenSUSE Linux, er det beste alternativet for å få Ferdi til å jobbe på datamaskinen ved å følge Flatpak-instruksjonene.

  Hvordan ringe og besvare anrop på en iPad

Flatpak

For å få Ferdi til å jobbe via Flatpak, start med å aktivere Flatpak runtime på datamaskinen din. Deretter skriver du inn de to kommandoene nedenfor for å få Ferdi i gang.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.getferdi.Ferdi

Hvordan bruke Ferdi på Linux

For å bruke Ferdi på Linux, åpne appen. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Finn knappen «Opprett en gratis konto» inne i Ferdi-appen og klikk på den. Deretter oppretter du kontoen din for bruk med appen. Alternativt kan du velge «Bruk Ferdi uten konto»-knappen hvis du ikke ønsker å opprette en ny konto.

  Hvordan zoome inn og ut av et Word-dokument

Trinn 2: Når du har kommet forbi skjermbildet for kontooppretting, vil du se Ferdi-logoen, samt en «Kom i gang»-knapp. Velg «Kom i gang» inne i appen.

Trinn 3: Når du velger «Kom i gang»-knappen, vil Ferdi vise et «Tilgjengelige tjenester»-vindu. Se gjennom de tilgjengelige tjenestene og velg den du ønsker å legge til Ferdi.

Trinn 4: Etter å ha lagt til den første tjenesten til Ferdi, kan du gjerne søke etter andre tjenester. Når du har lagt til alle tjenestene du ønsker å legge til Ferdi-applikasjonen, klikker du på «X»-knappen for å lukke tjenestevinduet.

Trinn 5: Med tjenester lagt til Ferdi, se til sidefeltet til venstre. Klikk deretter på ikonet for tjenesten du vil ha tilgang til i appen. Etter å ha valgt tjenesten, må du logge på den.

  Slik deler du PowerPoint-presentasjonen din

Når du har logget på tjenesten, vil du kunne få tilgang til den når som helst Ferdi er lastet opp. For å fjerne tjenesten, høyreklikk ganske enkelt på ikonet i sidefeltet, og velg alternativet «Slett tjeneste» i høyreklikkmenyen.

Innlegget Hvordan samle alle chattene dine i ett med Ferdi dukket først opp på wdzwdz.