Hvordan lytte til YouTube Music på Linux med Ytmdesktop

Vi har dekket hvordan du lytter til YouTube Music på Linux-skrivebordet før du bruker den uoffisielle YouTube Music-appen utviklet av Th-Ch. Dette programmet er imidlertid ikke den eneste måten å lytte til tjenesten på Linux-plattformen.

Hvis du har prøvd ut Th-Chs uoffisielle YouTube Music-app og funnet ut at den ikke gjorde det du ville, er Ytmdesktop et godt alternativ. Den har et veldig likt brukergrensesnitt. Imidlertid integrerer Ytmdesktop med Discord, Last.fm og mer. Slik bruker du det på systemet ditt.

Installerer Ytmdesktop på Linux

Ytmdesktop-applikasjonen støttes godt på Linux. Uansett hvilket Linux-operativsystem du bruker, vil du kunne få det til å fungere på datamaskinen din. For å starte installasjonsprosessen trenger du et terminalvindu.

Å starte et terminalvindu på Linux er relativt enkelt. Du kan starte den ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søke etter «Terminal» i appmenyen og starte den på den måten.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, kan installasjonen av Ytmdesktop begynne. Følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux-operativsystemet du bruker.

  Hvordan oppgradere til Wine 7 på Linux

Arch Linux

Ytmdesktop-applikasjonen er tilgjengelig for Arch Linux-brukere i Arch Linux User Repository. Men hvis du ønsker å installere dette programmet på systemet ditt, må du først sette opp Trizen AUR-hjelperen.

For å sette opp Trizen AUR-hjelperen på datamaskinen din, start med å installere «git» og «base-devel»-pakkene.

sudo pacman -S git base-devel

Etter å ha satt opp de to pakkene på datamaskinen din, bruk git clone-kommandoen for å laste ned den siste versjonen av Trizen på systemet ditt. Installer deretter programmet med makepkg-kommandoen.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Med Trizen-applikasjonen oppe og kjører, bruk trizen -S-kommandoen for å installere den nyeste versjonen av Ytmdesktop på Arch Linux.

trizen -S ytmdesktop-git

Snap-pakke

Ytmdesktop-applikasjonen er tilgjengelig for Linux-brukere gjennom Ubuntu Snap-butikken. For å få det til å fungere på systemet ditt, start med å aktivere Snap-pakkens kjøretid på datamaskinen. Deretter bruker du snap install-kommandoen for å sette opp appen.

sudo snap install youtube-music-desktop-app

Flatpak

Ytmdesktop-applikasjonen er tilgjengelig i Flathub-appbutikken som en Flatpak. For å installere det på systemet ditt, sørg for at du har konfigurert Flatpak runtime på datamaskinen. Når du har gjort det, bruk de to kommandoene nedenfor for å sette opp Ytmdesktop.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub app.ytmdesktop.ytmdesktop

AppImage

Ytmdesktop-appen har et AppImage tilgjengelig for Linux-brukere. For å sette den opp på systemet ditt, sørg for at du har AppImageLauncher-appen installert på systemet ditt. Gå deretter over til tjenestemannen Ytmdesktop nettstedlast ned AppImage og kjør den med AppImageLauncher.

  Hvordan spille Super Flight på Linux

Hvordan lytte til YouTube Music på Linux med Ytmdesktop

For å lytte til YouTube Music med Ytmdesktop, start appen. Når appen er åpen, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Finn «Logg på»-knappen, og klikk på den med musen. Etter å ha valgt denne knappen, logg på YouTube-kontoen din. Du trenger ikke ha en YouTube-konto for å bruke Ytmdesktop, men uten den vil du ha vanskelig for å redde artister og lage spillelister.

Trinn 2: Finn tannhjulikonet og klikk på det for å få tilgang til Ytmdesktop-innstillingsområdet. Når du er inne i innstillingsområdet, se etter «Integrasjoner» og klikk på den med musen.

  Slik sletter du kommentarer på Facebook, Twitter, YouTube og mer

I området «Integrasjoner» kan du gjerne aktivere «Discord Rich Presence», «Les utklippstavle for youtube-lenker» og andre innstillinger.

Trinn 3: Etter å ha konfigurert området «Integrasjoner», finn delen «Utseende». Herfra står du fritt til å tilpasse utseendet til Ytmdesktop ved å velge «Egendefinert tema.»

Trinn 4: Lukk innstillingsvinduet når du har konfigurert utseendet. Finn deretter «Søk»-boksen. Klikk på «Søk»-boksen og skriv inn navnet på et band, artist, album eller sang. Deretter trykker du på Enter-tasten for å se søkeresultatene.

Trinn 5: Se gjennom søkeresultatene for bandet, artisten, albumet eller sangen du ønsker å lytte til. Deretter velger du den med musen for å få tilgang til den. Når du velger en artist/band med musen, vil den laste opp bandets side.

Finn sangen du ønsker å høre på bandets side. Alternativt, hvis du har valgt en sang, bør den automatisk begynne å spille i appen.

Spillelister

Vil du legge til musikk som spilles i Ytmdesktop til en spilleliste? Finn en sang eller et album, og klikk på knappen ved siden av sangen. Deretter velger du alternativet for å legge den til i en eksisterende spilleliste.