Hvordan laste opp bilder til Flickr fra Linux-skrivebordet

Er du en fotografierd som bruker Linux? Elsker du å laste opp bilder til Flickr-kontoen din, men liker ikke å håndtere brukergrensesnittet på nettstedet? I så fall, sjekk ut Frogr. Det er en fin liten app som lar brukere laste opp bilder fra Linux-skrivebordet til Flickr.

Installere Frogr-applikasjonen på Linux

Applikasjonen må settes opp på Linux-systemet ditt før du kan bruke Frogr-applikasjonen til å laste opp bildene dine til Flickr. For å sette opp Frogr-appen på Linux, må du starte et terminalvindu.

Usikker på hvordan du kan starte et terminalvindu på Linux-skrivebordet? Du kan starte en ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk kan installasjonen av Frogr begynne. Bruk instruksjonene nedenfor som tilsvarer Linux-distribusjonen du bruker, og sett opp Frogr på datamaskinen din.

Ubuntu

På Ubuntu Linux kan Frogr-applikasjonen installeres gjennom «Universe»-programvarelageret. Du må imidlertid aktivere repoen først. For å aktivere «Universe»-repoen, skriv inn add-apt-repository-kommandoen nedenfor.

sudo add-apt-repository universe

Kjør kommandoen apt update for å oppdatere Ubuntus programvarekilder ved å følge kommandoen add-apt-repository. Kjør deretter apt install-kommandoen for å sette opp Frogr på systemet ditt.

sudo apt update
sudo apt install frogr

Debian

Frogr-applikasjonen er tilgjengelig for brukere av Debian 10, Debian 11 og Debian Sid. For å få det til å fungere på systemet ditt, bruk følgende apt-get install-kommando nedenfor.

sudo apt-get install frogr

Vil du ha en nyere versjon av Frogr-applikasjonen på ditt Debian-system? Hvis du ikke er fornøyd med hvor lang tid det tar for Debian å oppdatere pakker, bør du vurdere å installere Frogr via Flatpak-instruksjonene i stedet.

  Windows 10 lar deg laste inn en tilpasset Linux-kjerne

Arch Linux

Dessverre er Frogr-verktøyet ikke tilgjengelig i de offisielle Arch Linux-programvarelagrene. Du kan imidlertid få det til å fungere gjennom Arch Linux User Repository. Bruk pacman -S kommandoen for å installere «git» og «base-devel» pakkene for å starte installasjonen.

sudo pacman -S git base-devel

Etter å ha satt opp de to pakkene på datamaskinen din, kjør git clone-kommandoen for å laste ned Trizen AUR-hjelpeverktøyet. Deretter bruker du CD- og makepkg-kommandoer for å installere den på systemet ditt.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri

Med Trizen-applikasjonen satt opp, vil du kunne installere Frogr på datamaskinen din ved å bruke trizen -S.

trizen -S frogr

Fedora

Frogr-applikasjonen er tilgjengelig for installasjon ved å bruke dnf install-kommandoen nedenfor hvis du bruker Fedora.

sudo dnf install frogr

OpenSUSE

På OpenSUSE Leap så vel som OpenSUSE Tumbleweed er Frogr-verktøyet tilgjengelig i «Oss»-programvarerepoen. For å få det til å fungere på datamaskinen din, kjør følgende zypper installeringskommando.

sudo zypper install frogr

Flatpak

For å få Frogr til å fungere via Flatpak, konfigurer først kjøretiden. Etter å ha satt opp Flatpak runtime, vil du kunne sette opp Frogr med de to kommandoene nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub org.gnome.frogr

Laster opp bilder til Flickr med Frogr

Følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å laste opp bilder til Flickr-kontoen din med Frogr.

  Hvordan drepe prosesser fra Linux-terminalen

Trinn 1: Start Frogr-applikasjonen på Linux-skrivebordet ved å søke etter den i applikasjonsmenyen. Når den er åpen, vil du se et «Autoriser frogr»-vindu. Klikk på «OK»-knappen for å starte autorisasjonen.

Trinn 2: Frogr åpner en ny fane i standardnettleseren din. I denne nye fanen vil en Flickr-side vises. Herfra klikker du på «Ok, jeg godkjenner det»-knappen. Kopier deretter autorisasjonskoden Flickr gir deg og lim den inn i Frogr.

Trinn 3: Når Frogr er koblet til Flickr, vil du se «Tilkoblet som» etterfulgt av brukernavnet ditt. Herfra finner du «+»-knappen og klikker på den med musen.

Trinn 4: Hvis du velger «+»-knappen inne i Frogr-appen, åpnes vinduet «Velg et bilde». Bla etter bildet du ønsker å laste opp til Flickr-kontoen din i dette vinduet.

  Hvordan spille Battlefield V på Linux

Husk at hvis du ønsker å laste opp mer enn ett bilde til Flickr-kontoen din samtidig, holder du nede Ctrl-knappen mens du klikker med musen. Ved å gjøre dette kan du velge flere bilder på din Linux-PC om gangen.

Trinn 5: Når alle bildene er lagt til Frogr-appen din og klare for opplasting, velger du bildene dine. For å velge ett bilde om gangen i Frogr, bruk musen. Alternativt, hvis du ønsker å velge alle bildene samtidig, trykk Ctrl + A på tastaturet.

Når alle bildefilene er valgt, klikker du på opplastingsknappen for å starte opplastingsprosessen. Opplasting bør ikke ta så lang tid. Når opplastingen er fullført, vil du kunne se de nylig opplastede bildene dine på Flickr-kontoen din.