Hvordan installere CuteFishOS

CutefishOS er et vakkert operativsystem bygget på Ubuntu som gir brukerne en praktisk og grei opplevelse. Den bruker skrivebordsmiljøet Cutefish. Her er hvordan du kan få CutefishOS-operativsystemet installert på datamaskinen din.

Laster ned CutefishOS

For å laste ned CutefishOS, gå over til offesiell nettside. Når du er på nettstedet, finn nedlastningsknappen og klikk på den med musen. Når du velger denne knappen, vises en nedlastingsside.

På nedlastingssiden er det to nedlastingslenker. En lenke er en MEGA lenke, og en annen er en direkte lenke. For best resultat, velg «Direktekobling». Når du har klikket på lenken, begynner CutefishOS å laste ned til datamaskinen din.

Vær oppmerksom på at denne versjonen av CutefishOS er en utviklerbeta. Dette operativsystemet arbeides fortsatt med og kan være ustabilt i noen tilfeller. Når nedlastingen er fullført, setter du inn en USB-flash-stasjon i USB-porten og går til neste del av veiledningen.

Opprette en CutefishOS USB

CutefishOS må settes opp på en USB-flash-stasjon for å installere en datamaskin. For å sette opp operativsystemet på en USB-flash-stasjon, må du laste ned programmet Etcher. Etcher er på tvers av plattformer og gjør det ekstremt enkelt å sette opp oppstartbare USB-installatører.

  Androids virkelige sikkerhetsproblem er produsentene

Gå over til den offisielle nettsiden for å få tak i den nyeste Etcher. Når du er på Etcher-nettstedet, last ned appen, installer den på datamaskinen din og start den. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Finn «Fra fil»-knappen og klikk på den med musen. Når du velger denne knappen, vil et popup-vindu vises på skjermen. Bruk dette popup-vinduet, bla gjennom CutefishOS-filen på datamaskinen og velg den.

Trinn 2: Etter å ha valgt CutefishOS ISO-filen, klikk på «Velg mål»-knappen. Velg deretter USB-flashstasjonen i menyen for å flashe CutefishOS ISO-filen til datamaskinen din.

Trinn 3: Finn «Flash!» knappen inne i Etcher-applikasjonen og klikk på den med musen. Når du har valgt knappen, vil Etcher-appen begynne å kopiere CutefishOS til USB-flashstasjonen. Denne prosessen vil ta ganske lang tid.

Når blinkingsprosessen er fullført, lukker du Etcher-programmet på datamaskinen. Når programmet er lukket, start datamaskinen på nytt i BIOS. Deretter konfigurerer du BIOS slik at den kan starte opp fra USB-flashstasjonen.

  Hvordan flytte bilder i Microsoft Word

Installerer CutefishOS

For å installere CutefishOS på datamaskinen din, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Last inn på CutefishOS-skrivebordet. Når du har lastet den opp, finn oppskytningsikonet i dokken (rakettskipikonet). Klikk på startprogrammet, og velg «Installer Cutefish»-ikonet for å åpne OS-installasjonsprogrammet.

Trinn 2: Etter å ha startet Cutefish OS-installasjonsprogrammet, vil du se en velkomstskjerm. Velg språket du foretrekker i menyen (hvis installasjonsprogrammet ikke har oppdaget det automatisk). Klikk på «Neste»-knappen for å fortsette.

Trinn 3: Du må nå velge tidssonen din. Velg din tidssone og klikk på «Neste»-knappen for å bekrefte valget ditt ved å bruke kartet. En tidssone kreves for at Cutefish skal stille inn riktig systemtid.

Trinn 4: Når du har valgt en tidssone, må du velge et tastaturoppsett. Som standard vil Cutefish oppdage tastaturet ditt automatisk. Du står imidlertid fritt til å velge hvilken som helst layout du ønsker.

Trinn 5: Du må nå velge et partisjonsskjema. Velg «Slett disk» og la Cutefish OS starte på nytt på harddisken for de beste resultatene. Ellers velger du «Manuell partisjonering» og setter opp noe selv.

  Hands On: Slik spiller du PS4-spill på iPhone eller iPad

Merk: Pass på å velge «Bytt til fil.» Som standard er ikke Cutefish konfigurert til å sette opp Swap. Men hvis du liker å suspendere PC-en eller sette den i dvalemodus, trenger du denne funksjonen.

Trinn 6: Med partisjoneringsskjemaet ditt satt opp, må du konfigurere et brukernavn, samt datamaskinens navn og passord. Bruk tekstboksene til å sette opp alt. Klikk deretter på «Neste»-knappen for å gå videre til neste side i installasjonsprogrammet.

Trinn 7: Nå som brukerkontoen din er konfigurert, vil Cutefish vise et sammendrag av hva den vil gjøre med PC-en din under installasjonen. Les installasjonssammendraget nøye. Finn «Installer»-knappen og velg den for å starte installasjonsprosessen når du er ferdig.

Trinn 8: Når du velger «Installer»-knappen, vil Cutefish be deg om å bekrefte installasjonsvalget. Det er ingen vei tilbake, så velg bare denne knappen hvis du er sikker på at du vil fortsette.

Etter bekreftelse vil Cutefish begynne å installere seg selv på datamaskinen din. Denne prosessen bør ikke ta mer enn noen få minutter. Du vil se en «Alt ferdig»-melding når prosessen er fullført. Start datamaskinen på nytt for å begynne å bruke Cutefish OS.