Slik slår du på Bluetooth på Windows 11 (4 enkle metoder)

Nylig ga Microsoft ut en mengde nye Windows 11-funksjoner til Insiders i Dev-kanalen, som inkluderer en ny Bluetooth-meny i Hurtiginnstillinger-panelet. Vi har samlet alle de spennende nye endringene i vår Windows 11 kommende funksjonsartikkel for gjennomlesning. Men sett det til side, har vi lagt merke til at noen brukere har vanskelig for å finne ut hvordan de aktiverer Bluetooth på Windows 11. Så for å gjøre ting enklere, har vi kommet opp med denne veiledningen om hvordan du slår på Bluetooth på Windows 11. På det notatet, la oss hoppe rett inn og lære hvordan det fungerer.

Slå på Bluetooth på Windows 11 (2022)

Vi har inkludert fire enkle måter å slå på Bluetooth på Windows 11 i denne veiledningen. Fra handlingssenteret og Windows-innstillingene til kontrollpanelet og enhetsbehandlingen har vi listet opp alle de vanlige metodene for å aktivere Bluetooth. Utvid tabellen nedenfor og gå til hvilken som helst seksjon du ønsker. Vi har også lagt til en dedikert del for å hjelpe deg med å feilsøke problemer med Bluetooth-tilkobling på din Windows 11-PC.

  Slik deaktiverer du Windows 10s irriterende fokusassistentvarsler

Slå på Bluetooth fra Action Center på Windows 11

Den enkleste måten å aktivere Bluetooth på din Windows 11 PC er fra det nylig introduserte Action Center. Slik fungerer det:

1. For å slå på Bluetooth, trykk på Windows 11-tastatursnarveien “Windows + A“. Det vil åpne handlingssenteret (også menyen for hurtiginnstillinger). Du kan også klikke på Hurtiginnstillinger-området nederst til høyre på skjermen for å åpne handlingssenteret.

2. Klikk nå på «Bluetooth»-ikonet, og det vil slå seg på med en gang.

Slik kobler du sammen en ny Bluetooth-enhet på Windows 11

1. Hvis du vil koble til en Bluetooth-enhet, høyreklikker du på «Bluetooth»-ikonet i handlingssenteret og velger «Gå til Innstillinger».

2. Her kan du finne alle de sammenkoblede enhetene dine. Du kan også klikke på «Legg til enhet» for å koble til en ny Bluetooth-enhet.

3. Fra popup-vinduet som vises, klikk på «Bluetooth» for å pare en ny enhet med din Windows 11 PC.

4. Klikk deretter på navnet på enheten du ønsker å pare med PC-en. Windows 11 vil da starte sammenkoblingsprosessen, og du må kanskje matche PIN-koden hvis du sammenkobler en smarttelefon.

5. Når sammenkoblingsprosessen er fullført, vil popup-vinduene vise en melding som sier: «Enheten din er klar til bruk!» Deretter må du klikke på «Ferdig»-knappen og kan begynne å bruke Bluetooth-enheten din.

Slå på Bluetooth fra Windows-innstillinger på Windows 11

1. Du kan også aktivere Bluetooth direkte fra Windows-innstillingene. Bruk tastatursnarveien «Windows + I» for å åpne innstillingene.

2. Gå deretter til «Bluetooth & devices» fra venstre sidefelt og slå på «Bluetooth»-bryteren. Og det er det.

  Slik starter du opp Windows 11 i sikker modus

3. Du kan nå klikke på «Se flere enheter» for å finne en liste over de sammenkoblede enhetene dine. Hvis du vil koble til et nytt Bluetooth-tilbehør, klikker du på «Legg til enhet». Følg deretter trinnene beskrevet i avsnittet ovenfor.

Slå på Bluetooth fra kontrollpanelet på Windows 11

Hvis Bluetooth-alternativet mangler i handlingssenteret, eller du ikke finner det i Innstillinger, er det mest sannsynlig fordi Bluetooth-enheten har blitt deaktivert på PC-en din. I et slikt tilfelle må du manuelt slå på Bluetooth fra kontrollpanelet. Her er hvordan du går frem.

1. Trykk «Windows + R» for å åpne dialogboksen Kjør. Her, skriv ncpa.cpl og trykk Enter.

2. Vinduet Nettverkstilkoblinger åpnes nå. Du finner Bluetooth-enheten din oppført her. Høyreklikk på den og klikk «Aktiver» for å få enheten til å fungere igjen. Dette vil slå på Bluetooth på din Windows 11 PC. Gå nå gjennom den første eller andre delen ovenfor for å bruke Bluetooth.

Slå på Bluetooth fra Enhetsbehandling på Windows 11

1. Til slutt kan du aktivere Bluetooth fra Enhetsbehandling også. Bruk tastatursnarveien «Windows + X» for å åpne hurtigkoblingsmenyen. Her klikker du på «Enhetsbehandling».

2. Enhetsbehandling-vinduet åpnes nå på din Windows 11-PC. Her utvider du «Bluetooth»-delen og ser etter adapteren din. Det vil være noe på linje med Realtek, Broadcom, Intel, etc.

3. Høyreklikk på Bluetooth-adapteren og velg «Aktiver enhet». Start nå PC-en på nytt, og Bluetooth vil være aktivert på din Windows 11-datamaskin.

  Slik åpner du EPUB-filer på Windows 10 (uten Microsoft Edge)

Slik fjerner/kobler du fra en Bluetooth-enhet på Windows 11

Nå som du vet hvordan du skal slå på og koble Bluetooth-enheter til datamaskinen din, la meg også lære deg hvordan du kobler fra og fjerner en enhet. Prosessen er enkel, så følg trinnene nedenfor:

1. Åpne Windows-innstillingene via tastatursnarveien «Windows + I». Deretter går du til «Bluetooth og enheter -> Se flere enheter» for å se en liste over alt tilbehøret du har paret med PC-en din.

2. Klikk nå på det horisontale ikonet med tre prikker ved siden av enheten du ønsker å koble fra og velg alternativet «Fjern».

3. Windows 11 vil da bekrefte om du faktisk vil fjerne enheten, og du må klikke «Ja» i popup-vinduet som vises på neste. Og det er det. Du har lært hvordan du kobler fra en Bluetooth-enhet på Windows 11.

Bluetooth fungerer ikke i Windows 11? Feilsøk problemer!

Nå ser vi også rapporter om at Bluetooth ikke fungerer i Windows 11 for noen brukere. I noen tilfeller ser det ut til at Bluetooth-ikonet mangler, mens i andre tilfeller kan brukere ikke sende eller motta filer ved hjelp av Bluetooth. Hvis du står overfor de samme problemene og Bluetooth ikke fungerer på din Windows 11 PC, ikke bekymre deg. Vi har allerede en dybdeveiledning på plass for å hjelpe deg med å feilsøke irriterende Bluetooth-problemer og få det til å fungere igjen. Følg trinn-for-trinn-instruksjonene i veiledningen som er koblet til her.

Aktiver/deaktiver Bluetooth på Windows 11

Så dette er de fire måtene du kan slå på Bluetooth på Windows 11. Jeg har nevnt to enkle metoder som burde fungere for de fleste brukere, men hvis de ikke gjør det, kan du se på de to andre metodene. Uansett, det er alt fra oss. I tilfelle Wi-Fi også fortsetter å koble fra på din Windows 11-datamaskin, gå gjennom vår detaljerte veiledning for å fikse problemet med en gang. Og hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.