Hvordan endre strømplan på Windows 10

Windows gir brukerne ulike alternativer for systemstrøminnstillinger for tilpasning i henhold til spesifikke oppgaver. Brukere kan da bruke systemkraften i et tempo de ønsker å bruke. Noen ganger er det best å planlegge systemets strømutnyttelse med endringsstrømplanfunksjonen fra Windows. Det gjør oppgavene dine mer meningsfylte og produktive i stedet for bare å dra. Les videre for å utforske dette elementet gjort tilgjengelig av Windows for å redigere strømplanen og gjøre systemopplevelsen din mer personlig.

Hvordan endre strømplan på Windows 10

Du vil kanskje bruke forskjellige strømplaner for å utføre forskjellige oppgaver på din Windows 10 datamaskin:

  • Strømsparingsmodus når du ikke utfører tunge oppgaver og ønsker å spare systemstrøm i en lengre periode.

  • Mens du spiller, må du ha Windows-strømalternativene med høy ytelse satt for å spille spillene med en jevn og forsinkelsesfri hastighet.
  • Og så den balanserte modusen når du vil ha grei hastighet med mindre strømforbruk under moderate oppgaver på systemet.

Du kan velge hvilken som helst av de nevnte strømplanene med tilpassede innganger og navnet på planen. I denne artikkelen har vi utarbeidet metoden for endringskraftplan med trinnene for å bruke og tilpasse den. Følg de kommende trinnene i denne metoden for å tenke nytt om systemopplevelsen for å få det beste ut av det.

1. Trykk på Windows-tasten og klikk på tannhjulikonet for å åpne Innstillinger.

2. Finn og velg System-alternativet som uthevet i Innstillinger-vinduet.

3. Velg alternativet Strøm og hvilemodus i venstre rute.

4. For å endre strømplan, klikk på Ekstra strøminnstillinger som vist under Relaterte innstillinger.

5. Velg deretter Opprett en strømplan som illustrert i vinduet Strømalternativer.

6. Velg nå alternativet Høy ytelse på siden Opprett en strømplan og klikk Neste for å fortsette videre.

7. Velg de nødvendige alternativene på skjermbildet Rediger planinnstillinger og klikk på Opprett-knappen for å fullføre endringene for å øke ytelsen.

Etter å ha fulgt disse trinnene, har du lært å endre strømplan sammen med hvordan du redigerer strømplan i henhold til dine preferanser. Nå kan du fortsette å glede deg over alle oppgaver på systemet ditt med størst mulig effektivitet.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Hva er forskjellen mellom høy ytelse, strømsparing og balanserte strømplaner?

Ans. Du kan bruke strømspareplanen når sparing av systemstrøm er prioritet fremfor ytelse. Tvert imot, velg høy ytelse når du skal ha den jevneste ytelsen. Du kan velge den balanserte strømplanen når begge de andre nevnte planene ikke passer.

Q2. Kan det være noen skade på enheten med bruk av funksjonen for endring av strømplan?

Ans. Det er ingen skade på enheten din hvis du bruker denne funksjonen. Det anbefales å bruke enheten i apt strømplanmodus for bedre resultater. Og denne funksjonen er tilgjengelig for å optimalisere enhetens ytelse i henhold til oppgaven som utføres på selve systemet.

***

Så dette var metoden for å lære hvordan du endrer strømplan på Windows 10. Vi håper du fant denne artikkelen nyttig og var i stand til å endre og redigere strømplan slik du ønsket. Gi oss beskjed om denne metoden fungerte best for deg. Og legg igjen spørsmål eller kommentarer i feltet nedenfor for oss.

  Slik aktiverer du tekstprediksjon for et maskinvaretastatur på Windows 10