Hvordan slå sammen Excel-filer

Det er ulike måter å kombinere regneark, eller utvalgte data, fra separate Excel-regneark til ett. Avhengig av hvor mye data du trenger for å slå sammen, kan en metode fungere bedre for deg enn en annen. Excel har innebygde alternativer for datakonsolidering, men det er også noen få nyttige tillegg som enkelt slår sammen ark for deg.

Følg med i denne artikkelen for å lære alt om de ulike måtene å slå sammen Excel-filer.

Kopier og lim inn celleområder fra flere regneark

De gode gamle hurtigtastene Kopier (Ctrl + C) og Lim inn (Ctrl + V) kan være alt du trenger for å kombinere Excel-filer. Du kan kopiere en rekke celler i ett ark og lime dem inn i en ny regnearkfil. Excel inkluderer alternativer for Kopier og Lim inn i menyene. For mer avansert liming tilbyr Excel flere alternativer som verdier, formler, behold kildeformateringsbredde og flere.

Grunnleggende kopierings- og limfunksjoner i Excel

  • Kopiering: Åpne arket du trenger å kopiere celler fra og velg cellene du trenger. Hold venstre museknapp og dra markøren over celleområdet for å velge det. Trykk Ctrl + C for å kopiere det valgte arkområdet. Du kan også høyreklikke i cellene og velge Kopier.
  • Lim inn: Åpne et tomt regneark for å inkludere de sammenslåtte dataene. Velg en celle og trykk på Ctrl + V-hurtigtasten for å lime inn den. Alternativt kan du høyreklikke og velge Lim inn fra hurtigmenyen.
  •   Hva er algoritmer, og hvorfor gjør de folk ukomfortable?

    Excel avanserte kopierings- og limfunksjoner

    Hvis du ikke la merke til forskjellen på bildene ovenfor, ser du at det grunnleggende limalternativet plasserte innholdet i det nye regnearkets gjeldende format. Mer spesifikt var cellebreddene de samme i det limte regnearket, mens de var forskjellige i originalen. Dette scenariet viser det potensielle behovet for avanserte kopier-og-lim-funksjoner.

    Noen ganger må du beholde kildens layout og formatering eller bare kreve at formlene limes inn i en eksisterende layout. Andre ganger trenger du at kolonnebredden samsvarer, eller at et koblet bilde forblir koblet. Listen fortsetter, men du skjønner ideen.

    De avanserte innlimingsalternativene i Excel

  • Kopiering: Åpne arket du vil kopiere celler fra og velg cellene du trenger. Venstreklikk med musen og hold nede mens du drar markøren over de ønskede cellene. Slipp og trykk Ctrl + C for å kopiere alle uthevede celler.
  • Lim inn: Åpne et eksisterende eller tomt regneark for å lime inn de kopierte cellene. Høyreklikk og velg Lim inn spesielt fra hurtigmenyen. Dette eksemplet limer inn cellene med originalkildens bredde. Legg merke til at det avanserte limalternativet viser en forhåndsvisning av innlimingsresultatene når du holder musepekeren over.
  • Bekreft at endringene er det du trenger. For å sammenligne før- og etterforskjellene kan du bruke Angre- og Gjenopprett-funksjonene.
  •   Slik endrer du varslingslyden i Kik

    Kombiner ark i Excel-filer med Flytt eller Kopier

    Alternativet Flytt eller Kopier er en du kan velge for å kopiere hele ark til et annet Excel-regneark. Dermed kan du kopiere eller flytte mange ark fra forskjellige filer til ett regneark. Alternativet lar deg ikke velge celleområder, men det er greit å slå sammen hele ark.

  • Åpne filene du vil flytte og et regneark for å kopiere dem til, og høyreklikk deretter en arkfane nederst i Excel-vinduet og velg Flytt eller Kopier.
  • Velg arket (boken) du vil at filen skal flyttes til ved å bruke rullegardinlisten og klikk på Opprett en kopi for å kopiere det valgte arket. Hvis du ikke velger det alternativet, flyttes arket fra det ene regnearket til det andre.
  • Trykk på OK-knappen for å lukke vinduet. Nå vil regnearket du valgte å flytte til også inkludere arket. Arkets fane inneholder en (2) for å markere at det er en andre kopi.
  • Konsolider-alternativet

    Excel har et innebygd Konsolider-alternativ som du kan velge for å slå sammen mer spesifikke celleområder fra alternative regneark til et enkelt regneark. Dette er et flott alternativ for å kombinere data i tabelllisteformater. Dataområdene i de separate regnearkene skal være i listeformat med tabeller som har kolonne- og radoverskrifter som den vist nedenfor, som er en databasetabelllayout.

  • Først åpner du dokumentene som inneholder dataene som skal konsolideres og et tomt regneark, ellers hovedregnearket, som vil inkludere de sammenslåtte celleområdene.
  • Klikk på Data-fanen og velg Konsolider-alternativet.
  • Deretter, sørg for at Sum er valgt for funksjonsrullegardinmenyen, klikk deretter i referansetekstboksen og skriv inn regnearkfilen som inkluderer et celleområde du må slå sammen, eller velg det fra Bla gjennom-alternativet. Den valgte filbanen inkluderes deretter i referanseboksen.
  • Når du har valgt alle de nødvendige celleområdene fra de andre regnearkfilene, velg Øverste rad, Venstre kolonne og Opprett koblinger til kildedataalternativer i Konsolidering-vinduet. Trykk OK for å generere konsolideringsregnearket. Deretter åpnes et enkelt ark som konsoliderer alle celleområdene fra utvalgte regnearkfiler.
  •   Hvordan lage en ny e-postadresse for Outlook

    Dette YouTube-side inkluderer en videodemonstrasjon av hvordan du kan kombinere ark fra separate filer med konsolideringsverktøyet.

    Tredjeparts tillegg som du kan slå sammen Excel-filer med

    Hvis Excel ikke har nok innebygde konsolideringsalternativer for deg, kan du legge til noen få tredjepartsverktøy i programvaren.

    • Konsolider regnearkveiviseren er ett tredjeparts tillegg som du kan kombinere, konsolidere og slå sammen regneark fra flere Excel-filer med. Tillegget koster £23,95 på Ablebits.com nettstedog den er kompatibel med alle de nyeste Excel-versjonene fra 2007 og oppover.

    • Kutools er et Excel-tillegg som inkluderer en mengde verktøy. En kombinasjon er et verktøy i Kutools som du kan slå sammen flere ark fra alternative Excel-filer til ett regneark med. Det lar deg sette opp et regneark som inkluderer lenker til alle de kombinerte regnearkene som i øyeblikksbildet rett nedenfor. Dette Kutools for Excel-side gir ytterligere tilleggsdetaljer.

    Slå sammen Excel-filer

    Så du kan slå sammen og kombinere Excel-filer med alternativene Kopier og Lim inn, Konsolider og flytt eller Kopier, eller tredjeparts tillegg. Med disse alternativene og verktøyene kan du samle mange ark fra flere Excel-filer til ett enkelt regneark og konsolidere celleområdene deres.