Slik aktiverer eller deaktiverer du Office Sidebar i Microsoft Edge

Microsoft Edge har fått et nytt sidefeltalternativ som gir rask tilgang til nettversjonene av Microsoft Office-verktøy. Funksjonen er imidlertid ikke aktivert som standard og er skjult bak en bryter akkurat nå. I denne artikkelen har vi forklart hvordan du kan aktivere eller deaktivere Office-sidefeltet i Microsoft Edge-nettleseren.

Kantsidefeltet for Office er tilgjengelig i den nyeste versjonen av Edge-nettleseren. Vi fikk tilgang til funksjonen i Edge 99.0.1150.36 på en bærbar datamaskin som kjører Windows 11. Hvis du ikke ser funksjonen, sørg for at Edge-nettleseren er oppdatert til siste versjon.

Microsoft ruller ut en sidefelt i Edge dedikert til webversjonene av Office-produktivitetspakken. Funksjonen eksisterer kun på den nye fanesiden og tar ikke opp plass på andre nettsteder. Interessant nok har Microsoft lagt til en snarvei for Skype og ikke Teams (som finnes i Windows 11-oppgavelinjen, men du kan deaktivere Teams chat-ikonet) i sidefeltet.

  Slik åpner du EPUB-filer på Windows 10 (uten Microsoft Edge)

Dessuten er det for øyeblikket ikke mulig å angi egendefinerte snarveier eller endre den forhåndsdefinerte listen over nettsteder som er tillatt i sidefeltet. Sjekk ut det nøyaktige utvalget av Office-produkter tilgjengelig i sidefeltet nedenfor:

  • Kontorhjem
  • Ord
  • utmerke
  • PowerPoint
  • Outlook
  • OneDrive
  • OneNote
  • Å gjøre
  • Kalender
  • Skype

1. Åpne Edge og klikk på tannhjulikonet Innstillinger øverst til høyre på den nye fanesiden.

2. Fra sidelayoutinnstillingene klikker du på «Egendefinert» for å aktivere eller deaktivere Office-sidefeltet.

3. Under Egendefinerte innstillinger aktiverer du «Office Sidebar»-bryteren, og du er klar. Du vil nå se en sidefelt til venstre i Edge, som gir deg umiddelbar tilgang til nettversjonen av Microsoft Office.

  Slik aktiverer du Microsoft Edges nye Crapware-blokkering

4. Slik ser sidefeltet ut når du aktiverer det. Ved å klikke på en av knappene kommer du til den respektive nettsiden. Du kan klikke på appstarterikonet øverst til venstre for å utvide Edge-sidefeltet.

5. Sjekk ut den utvidede versjonen av sidefeltet nedenfor. Som du kan se, kommer den utvidede sidelinjen med navneetiketter for å hjelpe brukere raskt å identifisere nettstedsnarveien. Ved å klikke hvor som helst utenfor sidefeltet minimeres sidefeltet til sin opprinnelige posisjon.

1. For å deaktivere Office-sidefeltet i Edge, bør du klikke på tannhjulikonet Innstillinger øverst til høyre og få tilgang til sidelayoutinnstillinger.

2. Deretter klikker du på «Egendefinert» fra sidelayoutinnstillingene.

3. Deaktiver nå «Office Sidebar»-bryteren, og det er det. Du har nå gjenopprettet den forrige Edge new tab-siden uten sidefeltet.

  Fiks RESULT_CODE_HUNG på Chrome og Edge

4. En annen måte å deaktivere sidepanelet på er ved å klikke på den vertikale menyen med tre prikker nederst og velge «Skjul sidepanel».

Aktivering av Office-sidefeltet gjør det praktisk å få tilgang til Microsofts Office-pakke online fra nettleseren. Hvis du er en som bruker Microsoft Office-verktøy mye, kan du vurdere å aktivere sidefeltet for rask tilgang. Som nevnt ovenfor er sidefeltet begrenset til den nye fanesiden, og du går derfor ikke glipp av plass når du surfer på noen av de kule og interessante nettstedene som er tilgjengelige på internett. For flere slike tips, ikke glem å ta en titt på listen vår over de beste Edge-tipsene og triksene.