Slik aktiverer du Xbox Game Bar i Windows

Xbox og Windows er begge under Microsoft, og denne ordningen har resultert i broer mellom de to plattformene. Men selv om disse forbindelsene eksisterer, vet ikke alle hvordan de skal aktiveres, spesielt Xbox Game Bar. Hvis du er en av disse brukerne, har du kommet til rett sted.

Selv om det kanskje ikke virker som et betydelig tillegg, er Xbox Game Bar faktisk svært allsidig og har noen unike funksjoner som mange spillere kan glede seg over. Les videre for å finne ut hvordan du aktiverer det.

Windows 11

Før vi går inn i detaljene, her er noen fordeler med å bruke Xbox Game Bar. Den er beregnet på spillere som finner funksjoner som opptak av klipp og lydmikseren praktisk under spilløkter.

Xbox Game Bar-funksjoner

Her er flere måter å bruke dette praktiske overlegget på når du spiller med venner og familie.

Ta opp og ta skjermbilder

Når du får en Killing Spree i Halo Infinite eller lander den mest fantastiske kombinasjonen i Guilty Gear -Strive-kan det være lurt å lagre reprisen og vise den til venner. Streamere bruker opptakskort eller programvare som NVIDIA Shadowplay for å klippe ut spillsegmenter. Disse alternativene er utmerkede og har dannet ryggraden i strømming, men ikke mange vet at Xbox Game Bar er en konkurrent i denne forbindelse også.

Dermed kan du stole på Xbox Game Bar selv om datamaskinen din ikke er en spillrigg.

  Slik slår du av flymodus i Windows 10 (fullstendig veiledning)

Du kan ta opp spilling fra 30 sekunder til fem minutter ved å justere repetisjonslengden i innstillingene. Denne funksjonen er spesielt praktisk når ting skjer på et øyeblikk. Selvfølgelig kan Game Bar også ta skjermbilder og til og med dele dem fra selve appen.

Lydmikser

Ved å hente frem Xbox Game Bar kan du umiddelbart justere alle kjørende applikasjoners volumnivåer uten å gå tilbake til skrivebordet eller klikke på mange knapper. Audio-widgeten fungerer når du er i spillet og lar deg til og med justere mikrofonen.

Sjekk ytelse

Spillere er ofte opptatt av hvor mye RAM-, GPU- eller CPU-ressurser som brukes når de kjører spillene deres. Normen er å få opp Task Manager, men Xbox Game Bar kan også vise relevant informasjon. Det hele vises i ett lite vindu som ikke fyller hele skjermen.

Du kan til og med sjekke spillets framerate ved å hente frem ytelseswidgeten. All denne informasjonen kan hjelpe deg med å justere spillets innstillinger for den optimale opplevelsen.

I stedet for å ta opp Task Manager, er det mulig å stoppe prosesser ved å bruke widgeten, noe som effektivt sparer tid ved spilling. Spillene dine vil fungere jevnere og se bedre ut når du frigjør noen ressurser. Widgeten lar deg også slutte å kjøre apper med færre handlinger.

Bruk Spotify

Utrolig nok har Xbox Game Bar Spotify-integrasjon, som lar spillere kontrollere all musikkavspilling ved hjelp av en liten widget. Det fungerer selv når du er midt i en brannkamp eller sjefsrush. Dermed trenger du ikke å åpne mange apper og potensielt redusere PC-ytelsen.

Bruk Xbox Social

Xbox Game Bar lar deg chatte med vennene dine, holde fester og sjekke spillprestasjonene dine. Før måtte du starte opp Xbox-konsollen for å gjøre alt, men nå er ting annerledes. Noen få knapper og klikk på PC-en er nok, og du kan holde øynene på spillet mens du chatter eller organiserer en fest.

  Lag og rediger enkelt ikoner på Windows med Junior Icon Editor

Aktivering av Xbox Game Bar i Windows 11

Med disse praktiske funksjonene for hånden kan du nå spille og håndtere ekstra oppgaver uten å forlate spillvinduet. Her er trinnene for å aktivere Xbox Game Bar på en Windows 11-datamaskin.

  • Trykk på Windows Start-knappen.
  • Hold markøren over Start-knappen og høyreklikk for å åpne rullegardinmenyen.
  • Velg «Innstillinger.»
  • Naviger til «Gaming»-fanen til venstre.
  • Velg alternativet «Xbox Game Bar».
  • Slå på «Åpne Xbox Game Bar med dette.»
  • Start datamaskinen på nytt.
  • Trykk på «Windows + G»-snarveien for å åpne Xbox Game Bar etter at oppstarten er fullført.
  • Det bør begynne å fungere med spillene dine nå.
  • Å trykke på snarveien «Windows + G» er den raskeste måten å få opp Xbox Game Bar. Selv om det finnes andre måter, synes mange spillere dette er det mest praktiske.

    Windows 10

    Hver Windows 10-PC har Xbox Game Bar aktiv som standard, men hvis du vil sjekke, gjør du følgende:

  • Høyreklikk på Start-knappen og velg «Innstillinger».
  • Se etter «Gaming»-alternativet.
  • Velg alternativet «Xbox Game Bar».
  • Slå på alternativet nær toppen av skjermen slik at det er slått på.
  • Prøv å åpne Xbox Game Bar.
  • I likhet med Windows 11 kan du trykke på, bruke snarveien «Windows + G» for å få opp Xbox Game Bar uten å bytte vinduer. Du kan også åpne appen ved å følge disse instruksjonene.

  • Se etter søkefeltet.
  • Skriv «Xbox Game Bar» i tekstboksen.
  • Velg og start appen.
  • Xbox Game Bar vil nå vises på skjermen nær toppen.
  • Du kan nå bruke dens ulike funksjoner når du spiller.
  • Du kan bruke Xbox-knappen på en Xbox-kontroller for å få frem Xbox Gaming Bar for begge operativsystemene.

      Slik angir du en minimumspassordlengde i Windows 10

    Ytterligere vanlige spørsmål

    Hvordan ta opp spill med Xbox Game Bar?

    Trykk Windows-tast + Alt + R for å starte opptaket i spillvinduet. Du kan også velge å ta opp deg selv ved hjelp av mikrofonen mens du gjør det. Trykk på de samme tastene for å stoppe opptaket.

    Hvorfor fungerer ikke Windows Key + G?

    Den vanligste årsaken er at du har deaktivert Xbox Game Bar, men noen ganger kan det være et tilfelle å tilordne den en annen snarvei i stedet. Imidlertid inkluderer andre årsaker:

    • Ødelagte DLL-filer

    • Dårlig installasjon av Windows 11

    • Installere Windows Update KB5004300

    • Den ble hardt deaktivert ved hjelp av Registerredigering

    • Opptak og kringkasting er deaktivert ved å bruke Windows 11 Pro Local Group Policy Editor

    Disse problemene er mer kompliserte å fikse ettersom du må navigere gjennom ukjente menyer. De er imidlertid ikke typiske, og du kan vanligvis gjenopprette funksjonaliteten til Xbox Game Bar på egen hånd.

    I Apps-delen av Windows-innstillingene kan du bla ned og velge Xbox Game Bar. Når du ser etter de avanserte innstillingene, vil alternativene «Reparer» og «Tilbakestill» vises. Begge valgene kan hjelpe med å fikse Xbox Game Bar hvis den skulle fungere feil.

    Er Xbox Game Bar gratis?

    Ja, det er helt gratis å bruke og laste ned. Hver Windows 10 og Windows 11 PC har det aktivert når du først får datamaskinen. Hvis du trykker på snarveien, vises den umiddelbart.

    Du kan også laste ned Xbox Game Bar på nytt fra Microsoft Store hvis du sletter den og ombestemmer deg.

    Forbedre spillet ditt

    Selv om ikke alle er fan av Xbox Game Bar, har den flere fordeler som gjør multitasking til en enkel affære. Den lar deg holde deg i spillvinduet mens du håndterer oppgaver som volummiksing og drepe prosesser for ressurser. Samlet sett bør enhver spiller prøve det ut, siden det kan være funksjoner som kommer godt med.

    Hva bruker du Xbox Game Bar til? Hvilke andre funksjoner tror du den trenger? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.