Slik sjekker du maskinvarespesifikasjonene på en Chromebook

Google har en tvilsom policy når det gjelder å ikke la brukere inspisere maskinvarekomponentene i Chromebook-ene sine grundig. Derfor er det ikke engang en offisiell info-app for systemverktøy som du kan laste ned, installere og bruke for å sjekke systemspesifikasjonene dine.

Informasjonen du finner på Chromebooken din vises heller ikke på en brukervennlig måte. Når det er sagt, så vanskelig som det kan være, og så kreativ du må være, finnes det måter å sjekke Chromebook-maskinvaren din på.

Chromebook er en interessant teknologisk enhet fordi de fungerer så feilfritt med Chrome-nettleseren. Dette betyr at mye av det du ville gjort i systeminnstillingene på en Mac eller PC faktisk gjøres gjennom nettleseren på en Chromebook. Her er noen tips som bør hjelpe.

Søk etter Chromebook-spesifikasjonene på nettet

For å finne detaljert informasjon om Chromebook er det ofte best å søke etter modellen på nettet. Hvis du ikke vet hvilken Chromebook du har, her er et triks du kan bruke:

  Hvordan konvertere levende bilder til videoer eller GIF-er på iPhone
  • Installer Chromebook Recovery Utility-verktøyet.
  • Start appen og kopier Chromebook-modellnummeret som vises på den første siden.
  • Du bør sannsynligvis ha denne appen installert uansett da den lar deg lage gjenopprettingsmedier og sikkerhetskopier for systemet ditt.

    Nettleverandører og offisielle produktkoblinger bør ha en fullstendig liste over spesifikasjoner hvis Chromebooken fortsatt er oppført.

    Finn Chromebook-spesifikasjonene ved å bruke systemsiden

    Et annet alternativ ville være å søke på systemsiden etter informasjonen du trenger. Denne delen kan avsløre svært detaljert informasjon om Chromebooken din, dens tjenester, protokoller og apper. I tillegg vil den også inneholde noe maskinvareinformasjon.

  • For å få tilgang til den kan du skrive inn «chrome://system» i nettleseren og trykke Enter.
  • Å bla gjennom systemsiden er noe upraktisk, og det kan fortsatt være at den ikke viser all informasjonen du leter etter. Men husk at slik er naturen til de fleste Chromebooks.

    Finn Chromebook-spesifikasjonene ved å bruke Chromebook Task Manager

    Ved å bruke Chromebooks oppgavebehandling kan du spore appbruk. På samme måte som Windows oppgavebehandling, kan du sjekke for å se hvilke apper som bruker mer av CPU, minne og til og med mer nettverksbruk.

      Hvordan åpne Word-dokumenter uten Word
  • Klikk på Chrome-menyknappen øverst til høyre på skjermen.
  • Nå, gå til Flere verktøy > Oppgavebehandling, du vil kunne se minnebruk, CPU-bruk og mer.
  • Hvis du vil se flere spesifikasjoner, høyreklikker du på en kolonne og velger de nye kategoriene du ønsker.
  • Bare vær oppmerksom på at dette bare viser bruken av visse maskinvarekomponenter og appene som bruker dem. Du kommer fortsatt ikke til å få komponentnavn, modellnummer, spesifikasjoner og så videre. Likevel er det verdt å ta en titt for å se hvor overveldet Chromebooken din kan være.

    Finn Chromebook-spesifikasjonene ved å bruke Cog-appen

    Cog-appen er angivelig utviklet av en tidligere Google-ansatt. Appen kan vise deg informasjon om OS, plattform, CPU, CPU-arkitektur, minne, CPU-bruk og ekstern lagringsinformasjon.

    Selv om dette ikke er en offisiell app, kan du fortsatt finne den i Chrome Store her. Det er veldig likt det Windows-systeminformasjonsverktøyene kan gjøre. Gitt, informasjonen som vises er ikke like detaljert. Nøyaktigheten av informasjonen er viktigere, og det ser ut som Cog-appen gjør en god jobb med å vise riktige temperaturer også.

      Hvordan spille Minecraft med venner

    Grunner til å sjekke maskinvarespesifikasjoner?

    Det er bare én god grunn til å sjekke Chromebook-maskinvaren – for å se om du trenger en oppgradering. For det meste, hvis du vil laste ned enkelte apper, vil Chrome-butikken gi deg beskjed om riggen din kan kjøre dem.

    Men noen Linux-plattformer krever et minimum av prosessorkraft som noen Chromebook kanskje ikke tilbyr. Så å kjøre ned modellnummeret ditt på nettet kan bare gi deg den beste sjansen til å finne ut hva du jobber med.

    Administrer dine forventninger

    Hvis du er på din første Chromebook-opplevelse, kan du bli overrasket over mangelen på detaljer eller vanskeligheter med å få informasjon om maskinvarespesifikasjonene. Men når sant skal sies, er ikke Chromebook spesielle når det gjelder maskinvare. De er ikke bærbare spillmaskiner eller bærbare datamaskiner med grafisk design som er lastet med toppmoderne komponenter. Maskinvaren er minimalistisk og alt som betyr noe er at alt er godt satt sammen slik at du kan nyte en komfortabel nettleseropplevelse. Ikke forvent å se noe som vil imponere deg.