Hva er alternativtasten på et Windows-tastatur?

Hvis du har koblet Windows-tastaturet til en Apple-datamaskin, lurer du sannsynligvis på hvorfor det ikke er noen alternativtast. Mac- og Windows-tastaturer er bygget forskjellig, men de kan utføre de samme funksjonene. Mens nøklene har forskjellige navn og plasseringer, vil de fungere identisk.

Denne veiledningen vil diskutere alternativtasten på Windows-tastaturer og hvordan du kan utføre kommandoer på Mac-en. Vi vil også dekke hvordan du manipulerer nøkkelrekkefølgen for å matche standard Mac-arrangement.

Hva er alternativtasten på et Windows-tastatur

På Apple-datamaskiner kan brukerne skrive spesialtegn ved å trykke på alternativtasten. Den brukes også sammen med andre taster for å utføre forskjellige kommandoer og aktivere en rekke programvarefunksjoner.

Det er to grunner til at tastaturet ditt kan mangle alternativtasten:

  • Nye Mac-tastaturer er designet uten en alternativtast. I stedet har de en «Alt»-tast som fungerer på samme måte og gjør det mulig for brukere å navigere på enhetene sine effektivt.
  • Kanskje du ikke finner alternativtastene fordi du har koblet et Windows-tastatur til Mac-en. Selv om denne maskinvaren ikke har noen utpekt alternativnøkkel, fungerer den bra med Mac-produkter, så du vil ikke ha noen problemer med å bruke enheten.

Dataprodukter fra forskjellige produsenter kobles vanligvis dårlig sammen. Men Windows-tastaturer er enkle å bruke og laget for å passe perfekt til Mac-datamaskiner. Dessuten er de masseprodusert. Når du søker etter et Mac-tastatur i din lokale butikk, kan du finne ut at de fleste modellene er utsolgt. Med Windows-modeller er det vanligvis ikke et problem.

  Slik setter du opp og bruker Windows 10 Quick Assist-verktøyet

Windows-tastaturer har en kjent layout, slik at du ikke trenger å lære på nytt hvor forskjellige taster og funksjoner er. Hvis du har brukt det samme tastaturet i et år, kan du sannsynligvis skrive uten å se på tastene. Gjenbruk av den gamle modellen vil legge til denne følelsen av fortrolighet til den nye enheten og spare deg for å investere i et nytt Mac-tastatur.

Dette er grunnen til at brukere som har byttet til en Mac-enhet fra sin gamle Windows-PC vanligvis foretrekker å koble Windows-tastaturet til Mac-en. Siden de fleste Windows-tastaturer er kompatible med Mac-produkter, kan du koble dem til med en USB-ledning eller en Bluetooth-tilkobling.

Bruk av et Windows-tastatur vil ikke begrense Mac-opplevelsen din. Du kan fortsatt bruke enheten og utføre kommandoer som krever alternativtasten. «Alt»-tasten fungerer som en alternativtast på Windows-tastaturer, og ved å trykke på den vil programvarehendelsene som vanligvis gjøres med alternativtasten. «Alt»-tasten er vanligvis plassert ved siden av mellomromstasten.

Bruke alternativtasten på et Windows-tastatur

Når du vet hvordan du utløser alternativkommandoen med Windows «Alt»-tasten, kan du utføre både et alternativ-klikk og flere hurtigtaster.

Utføre et alternativ Klikk

Når du vil alternativ-klikke, trykk på «Alt»-tasten. Apple-datamaskinen vil registrere dette når du samtidig holder nede «Alt»-tasten og trykker på musen.

Utføre en hurtigtast

Hvis du vil utføre en hurtigtast som trenger en alternativtast, klikker du på «Alt»-knappen. Mac-en din vil identifisere den som et alternativ-klikk og handle deretter.

Utføre en tastatursnarvei med Apple-tasten

Noen Mac-tastatursnarveier krever både «Apple» og alternativtasten. I så fall holder du nede «Windows» og «Alt»-tastene. Mac-enheter med Windows-tastatur tolker «Windows»-tasten som en «Apple»-tast.

Appmenyelementer og alternativtasten

Ulike Mac-programmer gjør unik bruk av alternativtasten. Ved å bruke den kan du avsløre skjulte menyelementer. Slik fungerer det med noen få populære apper:

  Slik aktiverer du alle CPU-kjerner (Windows 10)

Når du trykker på «Alt»-tasten i Safari-nettleseren, vil alternativet «Lukk Windows» bli «Lukk alle Windows.» På samme måte, hvis du holder nede «Alt»-tasten når du trykker på et vindus «x»-ikon, vil alle åpne vinduer bli slått av. Denne handlingen er en innebygd funksjon for alle Apple-datamaskiner og gjelder for de fleste Mac-programmer.

Ved å klikke på «Alt»-tasten når du bruker Dock forvandler du «Avslutt» og «Skjul» menyalternativene til «Force Quit» og «Skjul andre.»

«Alt»-tasten endrer menyelementet «Create Playlist» til «Create Smart Playlist». I tillegg vil iTunes-vinduet forstørres ved å holde nede alternativtasten og trykke på «+»-ikonet øverst på skjermen.

Alternativtasten vil tilbakestille vekslepreferansen din i iPhoto-appen. Hvis standardrotasjonsretningen din er satt til «høyre», vil alternativtasten snu den til «venstre». Eventuelle preferansekontroller du kan endre på en Mac vil bli invertert på denne måten når du holder nede «Alt»-tasten.

Musehandlinger med alternativtasten

Å klikke på «Alt»-knappen og venstreklikke med musen vil føre til spesifikk Mac-oppførsel. For eksempel, når du alternativ-klikker på en app du ikke bruker for øyeblikket, vil datamaskinen skjule programmet du er i. I stedet vil den ta deg til den alternativet-klikkede appen.

I tillegg, hvis du drar en fil, vil et trykk på alternativtasten opprette en kopi av filen i stedet for å overføre den til en ny plassering.

Laster ned med alternativtasten

Hvis din foretrukne nettleser er SeaMonkey eller Safari, lar handlingstasten deg laste ned filer til din Mac. Når du trykker på «Return»-alternativet i nettadressefeltet, vil et trykk på tasten laste ned filen knyttet til den nettadressen.

Når du holder inne «Alt»-tasten og klikker på en hyperkobling, vil du laste ned lenkemålet.

  Reparer Windows 10 0xc004f075-feil

Nedlasting av filer innebærer vanligvis å velge flere alternativer med musen, så alternativ-klikk-metoden sparer tid når du vil lagre en online fil.

Hvordan tilordne et Windows-tastatur på nytt på en Mac

Mac-tastaturbrukere kan slite med Windows-modeller. Mens de har alle nødvendige nøkler, er rekkefølgen annerledes. Selv om du husker navnene deres, vil muskelminne spille deg et puss, og du vil fortsette å trykke på feil knapper. Imidlertid lar Apple brukere tilpasse Windows-tastaturer for å matche Mac-knapparrangementet. Mac-enheter kommer med en innebygd remapping-funksjon som endrer rekkefølgen på tastene.

Slik fungerer det:

  • Koble Windows-tastaturet til Mac-en.
  • Trykk på «Apple»-ikonet øverst til venstre på skrivebordet.
  • Velg «Systemvalg» fra listen over tilgjengelige alternativer.
  • Velg «Tastatur» og klikk på «Modifier Keys».
  • Trykk på navnet på Bluetooth- eller USB Windows-tastaturet i hurtigmenylinjen.
  • Naviger til fanen «Alternativtast» og velg «Kommando».
  • Gå til «Command Key»-fanen og velg «Option».
  • Trykk på «OK»-knappen for å lagre endringene.
  • Windows-tastene vil nå fungere som deres Mac-motparter. Når du trykker på «Alt»-tasten, vil den fungere som en Mac-kommandotast. Dette er ganske nyttig, spesielt hvis du er kjent med Mac-tastaturoppsettet.

    Gjenoppretting av Windows-tastatur med tredjepartsprogramvare

    Macs innebygde funksjon lar deg bare tilordne opptil fem taster på nytt. Men tredjepartsapper som Karabiner-elementer vil gjøre deg i stand til å endre rekkefølgen på hver tastaturknapp og skape en brukeropplevelse som tilfredsstiller dine behov. Det er et utmerket alternativ når du har en mindre modell som mangler flere nøkler. Ved å endre rekkefølgen deres får du lettere tilgang til de mest brukte kommandoene.

    Begrens aldri Mac-alternativene dine

    Når du bruker Windows-tastaturer på Apple-datamaskiner, er det et spørsmål om navn og plassering. Knappene tjener samme formål, så du vil ikke ha noen problemer med å fullføre handlinger på enheten når du husker arrangementet deres. Bruk «Alt»-tasten når du utfører en handling som krever dens alternativmotpart. Hvis du finner ut at du ikke liker nøkkelrekkefølgen på Windows-modellen din, kan du tilordne den på nytt via Apple-datamaskinen.

    Bruker du et Windows-tastatur for Mac-en din? Hvor ofte strekker du deg etter «Alt»-tasten? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.