Hvorfor vises ikke Instagram sist aktive? Slik slår du på aktivitet

Lurer du på hvorfor du ikke kan se når vennene dine sist var aktive på Instagram? Selv om dette er en populær funksjon, kommer den ikke uten sin del av feil og problemer. Denne veiledningen vil gå over de vanligste årsakene til at Instagram ikke viser «Sist aktiv» og måter du kan løse dette problemet på.

Fortsett å lese for å lære hvordan du ser Instagram-aktivitet igjen.

Hvordan fortelle hvem som er aktiv på Instagram

«Sist aktive»-funksjonen betyr at du kan se når kontoer du følger eller har sendt meldinger nylig var aktive eller for øyeblikket aktive på Instagram. Det er flere måter å vite at det fungerer på:

  • Du kan se en grønn prikk ved siden av brukernavnet og bildet i direkteinnboksen din.
  • Du kan lese deres nyeste aktivitetsstatus i din direkte innboks (for eksempel Aktiv for 2 timer siden, Sett, Skriving…).
  • Du kan se aktiviteten deres når du åpner samtalen (for eksempel: i chatten).

Hvorfor vises ikke Instagram sist aktive

Enten du aldri har vært i stand til å se vennenes aktivitetsstatus eller du plutselig sluttet å se den, er det noen mulige forklaringer.

De følger deg ikke

Først, la oss dekke det grunnleggende. Følger personen hvis aktivitetsstatus du ikke kan se deg? Hvis svaret er nei, trenger du ikke lese videre.

  Hvordan lagre Instagram-bilder på en bærbar PC eller PC

Instagram lar deg bare se når folk du følger sist var aktive, så det samme gjelder omvendt.

Du har aldri hatt en privat samtale

Denne funksjonen er kun reservert for personer du nylig har chattet med i din direkte innboks. Hvis dette ikke er tilfelle, vil du ikke kunne se aktivitetsstatusen deres.

25-brukerbegrensningen

Hvis du derimot chattet med personen du er interessert i, er søkeordet her nylig. Aktivitetsstatusen er begrenset til de første 25 brukerne på din direktemeldingsliste. Så hvis du ikke har sendt en tekstmelding til den personen på en stund, vil du ikke kunne se når de sist var aktive.

Deres siste aktivitet er deaktivert

Den kanskje enkleste grunnen til å ikke se noens aktivitetsstatus er at de ikke vil at du eller noen andre skal se den. Dette betyr at brukeren har deaktivert «Siste aktive»-innstillingen, og det er ingen måte å omgå dette.

Ikke alle er spesielt begeistret for denne funksjonen, så Instagram gjorde det ganske enkelt å slå den av. Hvis du vil deaktivere denne funksjonen, les med, så tar vi det senere.

Din siste aktivitet er deaktivert

Det er helt forståelig hvis du ikke vil at noen skal se når du sist var aktiv på Instagram. Men vi hater å fortelle deg det – det er en toveis gate. Hvis de ikke kan se aktivitetsstatusen din, kan du ikke se deres.

Når du deaktiverer denne funksjonen, ser du ikke lenger noens «Sist aktive»-status, uavhengig av de valgte innstillingene.

Hvis ønsket om å titte inn i noens aktivitet på Instagram oppveier ønsket om å beholde denne auraen av mystikk rundt deg, les videre. Vi lærer deg hvordan du slår på aktivitetsstatusen din senere i artikkelen.

  Hvordan komme seg rundt et Instagram-forbud

De begrenset profilen din

Hvis du har gått gjennom de vanligste årsakene ovenfor og ingen av dem gjelder for ditt spesielle tilfelle, er det en mulighet til. Dette kan være en vanskelig pille å svelge, men brukeren du vil vite mer om kan ha begrenset kontoen din.

Restricting er Blockings yngre, mer subtile søster. I kjernen beskytter den deg mot uønsket interaksjon med andre brukere uten å varsle dem. Hvis du begrenser en profil, vil kommentarene og meldingene deres bli skjult fra profilen din med mindre du bestemmer deg for noe annet. Det samme gjelder aktivitetsstatus.

Personen du begrenser vil ikke kunne se når du sist brukte Instagram.

Hvis du er på mottakersiden av en begrensning, vil du ikke kunne se når den aktuelle brukeren sist var aktiv.

Klikk her for å lære mer om å begrense en Instagram-profil.

De blokkerte deg

Den siste grunnen til å ikke se noens «Sist aktive»-status er ganske vanskelig å gå glipp av, siden du ikke kan se noe de gjør. Hvis du klikker på brukerens profil og den viser en «Bruker ikke funnet»-feil, kan de ha blokkert deg.

For å bekrefte blokkeringen kan du søke etter brukernavnet deres på Instagram. Hvis ingenting kommer opp, har de sannsynligvis blokkert deg. Hvis du fortsatt vil dobbeltsjekke, søk opp brukernavnet deres fra en annen profil. Hvis det dukker opp, har de definitivt blokkert primærkontoen din.

Hvis dette er tilfelle, kan det hende du fortsatt kan se dem i direkteinnboksen din, men du kan ikke se aktivitetsstatusen deres eller sende meldinger til dem lenger.

  Slik legger du til musikk på Instagram i en Instagram-historie eller et innlegg

Hvordan fikse Instagram som ikke viser sist aktive

Vi har fastslått hvorfor du ikke ser når noen sist var aktiv på Instagram. La oss nå gå over hvordan du kan fikse dette problemet.

Merk at noen av de nevnte problemene ikke kan fikses. Hvis personen har deaktivert statusen sin, ikke følger deg, begrenset eller blokkert deg, er det ingenting du kan gjøre. Du kan alltid få dem til å reversere det, men det er helt opp til deg.

Feilsøk app

Med Instagrams noe hyppige feil, anbefales det å feilsøke appen. Slik gjør du det:

  • Start Instagram-appen på nytt.
  • Start telefonen eller nettbrettet på nytt.
  • Se etter oppdateringer.
  • Slett Instagram og installer det på nytt fra Play Store eller App Store.

Aktiver aktivitetsstatusen din

Hvis du har deaktivert aktivitetsstatusen din, kan du ikke se andre brukeres status også. Følg disse trinnene for å slå aktivitetsstatusen tilbake til «På»:

  • Gå til profilsiden din ved å trykke på profilbildet ditt nederst til høyre.
  • Klikk på ikonet med tre horisontale linjer øverst til høyre.
  • Velg «Innstillinger. ”
  • Trykk på «Personvern».
  • Rull ned til «Aktivitetsstatus.»
  • Slå på «Vis aktivitetsstatus»-bryteren.
  • Hvis du derimot vil deaktivere aktivitetsstatusen din, skyver du bare «Vis aktivitetsstatus»-knappen til «Av».

    Send dem en melding

    Når brukeren du er interessert i har gått seg vill et sted i din direkte innboks, er det bare å sende dem en melding. På denne måten vil de flytte til toppen av direktemeldingslisten din, og du vil kunne se aktivitetsstatusen deres.

    Logger av

    Enten etter ditt valg, eller en annen bruker, vil Instagram-aktivitetsstatus ikke alltid være like lett tilgjengelig som alt annet på internett. Når det er ditt valg, løses problemet enkelt ved å slå på aktivitetsstatusen din igjen. Det andre alternativet krever litt feilsøking og kanskje litt forhandlinger.

    Har du støtt på at Instagram ikke viser den siste aktive statusen? Hvordan løste du det? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.