Hvor lagrer Windows skjermbilder?

Skjermbildefunksjonen i Windows kan være ekstremt nyttig hvis du vil holde styr på hva som er på skjermen og dele den informasjonen med andre, for eksempel på et fellesskapsforum.

Men du har kanskje lurt på hvor skjermbildene blir av når du har utført funksjonen. Plasseringen hvor disse bildene lagres, avhenger av metoden du bruker for å ta dem. Denne artikkelen vil lede deg gjennom alle trinnene som trengs for å hente skjermbildet ditt i Windows, uavhengig av teknikken du bruker for å ta bildene.

Windows 11

Som vi sa, bestemmer hvordan du tar et skjermbilde hvor bildet lagres. Først skal vi se på de ulike metodene som brukes for å fange disse bildene i Windows 11 og hvor de er lagret i programmet.

Bare Print Screen-knapp

Når du tar et skjermbilde med bare Print Screen-tasten, blir bildet tatt og lagret på utklippstavlen.

Print Screen-knappen er plassert øverst til høyre på tastaturet og er forkortet som «prt sc» eller «prt scn.» Du kan ta et skjermbilde ved å trykke på denne tasten. Bildet du har tatt kan deretter limes det inn i hvilken som helst app som tillater det, som MS Paint. For å lime inn et skjermbilde i MS Paint, følg trinnene nedenfor.

  • Åpne MS Paint og trykk Ctrl + V for å lime inn bildet i Paint.
  • Trykk nå på Ctrl + S for å lagre bildet på datamaskinen din.
  • Fra popup-vinduet som vises, velg stedet der du vil lagre bildet.
  • Trykk «Lagre» for å fullføre prosessen.
  •   Hva er Windows 10X, og hvordan er det annerledes?

    Ved å bruke denne metoden for å ta skjermbilder kan du bestemme hvor bildet er lagret på enheten din.

    Utklippsverktøy

    Klippverktøyet lar deg ta et bilde av skjermen ved å klikke på Win + Shift + S-tastene samtidig. Den gir deg deretter muligheten til å ta et skjermbilde. Når du gjør det, vil skjermen dempes litt, noe som gir deg beskjed om at bildet er tatt.

    Når skjermbildet er tatt, vises et varsel nederst på skjermen, som forteller deg at skjermbildet ble lagret på utklippstavlen. Dette er standardinnstillingen. Hvis du vil at den skal lagres på et annet sted, trykker du på varselet og klikker på «Lagre». Et popup-vindu vil dukke opp som gir deg ulike mappealternativer der du kan flytte bildet.

    Ved å lagre skjermbilder via denne metoden kan du velge hvor bildet skal lagres.

    Win + Print Screen

    Du kan ta et skjermbilde ved å trykke på Windows- og Print Screen-knappene (Win + PrtScr) samtidig. Det vil være en svak nedtoning av skjermen for å indikere at bildet er tatt. Du vil imidlertid ikke få muligheten til å velge mappen der skjermbildet skal gå.

    I stedet vil bildene automatisk gå til «Skjermbilde»-mappen med denne metoden. For å hente bildet, gå til «Filutforsker», «Bilder» og bla til «Skjermbilder».

      Hvordan (og hvorfor) kjøre bærbare versjoner av Windows

    Windows 10

    Når du lagrer skjermbilder i Windows 10, bestemmes mappene der disse bildene havner av hvordan du tar bildet. Slik får du tilgang til de forskjellige plasseringene til lagrede skjermbilder i Windows 10.

    Skriv ut skjermtast

    Hvis du bruker Print Screen-tasten (PrtScr) for å ta et skjermbilde, vil det bli lagret på utklippstavlen. Du kan også kopiere den til hvilken som helst app, for eksempel MS Paint. Slik lagrer du et bilde tatt med Print Screen-knappen og MS Paint.

  • Gå til MS Paint og klikk Ctrl + V for å lime inn bildet i et Paint-dokument.
  • Trykk Ctrl + S for å lagre det nye bildet på din PC.
  • Velg mappen der du vil at bildet skal lagres fra popup-vinduet.
  • Trykk på «Lagre» for å fullføre prosessen.
  • Utklippsverktøy

    Snipping Tool kan brukes til å ta bilder av PC-ens skjerm. Trinnene vist her vil demonstrere hvordan du kan ta og lagre et skjermbilde ved å bruke klippeverktøyet.

  • Fra det åpne vinduet, trykk på tasten Win + Shift + S.
  • Et popup-verktøy vil vises, som forteller deg at et skjermbilde er i ferd med å bli tatt.
  • Klikk på diskikonet i vinduet og velg mappen der du vil at bildet skal lagres.
  • Med klippeverktøyet kan du bestemme hvor skjermbildene dine skal lagres.

    Win + Print Screen

    Ved å trykke Win + PrtScr vil du ta et bilde av skjermen. For å fortelle deg at bildet har blitt tatt, vil skjermen dempes litt.

      Windows 10s Buggy-maskinvaredriveroppdateringer blir fikset

    Skjermbildet ditt lagres automatisk i «Skjermbilde»-mappen, som du får tilgang til via «Filutforsker» og deretter «Bilder».

    Windows 7

    Windows 7 har ulike alternativer for å ta og lagre skjermbilder. Her er en titt på hva disse teknikkene er og hvor bilder lagres med hver metode.

    Win + PrtScr-taster

    For å fange hele skjermen til en datamaskin i Windows 7, trykk på Win + PrtScr-tastene. Det vil ikke være noen indikasjon på at skjermbildet er tatt bortsett fra en svak nedtoning av skjermen.

    Dette bildet vil automatisk bli lagret i «Skjermbilde»-mappen i «Bilder»-biblioteket. For å hente den, åpne «Filutforsker», «Bilder» og deretter «Skjermbilde.»

    Utklippsverktøy

    Alternativt kan du bruke klippeverktøyet til å ta bildet. Når du gjør det, dukker det opp et varsel som varsler deg om at bildet er tatt. Du vil da ha muligheten til å velge mappen der du vil at filen skal lagres. Med Snipping Tool kan du bestemme hvor skjermbildene dine skal lagres.

    La oss finne disse skjermbildene

    Det kan være litt vanskelig å finne skjermbildene dine hvis du ikke først får muligheten til å lagre dem på stedet du ønsker. Men avhengig av metoden du velger for å ta skjermbildet, kan du velge mappen disse bildene til slutt skal lagres i. Forhåpentligvis har denne guiden gitt deg sporet av brødsmuler du trenger for å finne og hente bildene dine. Uavhengig av prosedyren du bruker for å ta skjermbildet, har du nå flere måter å finne det på datamaskinen.

    Har du hentet skjermbilder du tidligere har lagret på datamaskinen? Hvilken metode brukte du for å finne dem? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.