3 enkle måter å slå av kameralyd på iPhone

Når du tar et bilde på iPhone, lager kameraappen en liten «klikk»-lyd for å fortelle deg at appen har tatt bildet. Selv om Apples forsøk på å simulere opplevelsen av et snapshot-kamera er gjennomtenkt, kan til tider kameraets lukkerlyd virke irriterende. Spesielt under nattfotografering eller på stille steder. For ikke å nevne, kameralyden kan også bli en hindring når du i hemmelighet ønsker å ta et bilde av kjæresten din. Men ikke bekymre deg, det er flere måter å slå av kameralyden på iPhone.

Deaktiver kamerautløserlyd på iPhone (2022)

Selv om det ikke er noen dedikert siwtch for å dempe kameralyden på iPhone, er alle løsningene enkle og fungerer som forventet. Mens iPhone er i vårt fokus, fungerer de fleste metodene også for iPad. Så du kan bruke disse hackene til å dempe lukkerlyden på iPad også. Hvis du også leter etter en måte å slå av skjermbildelyden på iPhone/iPad, kan et par triks få jobben gjort for deg.

  Slik beskytter du smarthjemmet ditt mot angrep

Det er verdt å påpeke at i enkelte land som Sør-Korea og Japan er kameraappen alltid satt til å utløse en lukkerlyd. På grunn av den eksisterende loven er alle telefoner utstyrt med et kamera modifisert for å avgi lukkerlyder. Det er gjort for å hindre noen fra å ta bilder eller videoer i hemmelighet som en del av arbeidet med å avskrekke voyeurisme.

1. Bruk Live Photos for å deaktivere kamerautløserlyd

Når Live Photo er aktivert, slår kameraappen automatisk av lukkerlyden på iOS/iPadOS-enheten din. For de uinnvidde tar Live Photo et 3-sekunders bevegelig bilde – 1,5 sekunder før og etter at du har tatt et bilde. I stedet for å fryse øyeblikket, bringer det bevegelse i bildene dine som kommer til live med et langt trykk.

Live Photo ble først introdusert i iOS 9, og støtter iPhone 6s og nyere, iPad Pro 2016 og nyere, iPad 5 og nyere, iPad Air 3 og nyere samt iPad mini 5 og nyere.

  • For å deaktivere kameralyden på den kompatible enheten, åpne kameraappen og trykk deretter på Live Photo-ikonet (tre sirkler). Hvis Live Photo-ikonet har en linje gjennom det, betyr det at det er aktivt. Hvis du ikke ser en linje gjennom den, er Live Photo deaktivert. Dessuten vil du se Live/Live Off kort øverst i midten når du aktiverer/deaktiverer Live Photo.
  • Nå, fortsett og ta bilder med full sjelefred, siden kameraappen ikke lager en klikklyd.
  Hvordan redigere bilder i Google Slides

Hva om du vil permanent slå av lukkerlyden på iOS-enheten din, er det en måte å gjøre det på? Det viser seg at Apple tilbyr en ganske fin måte å holde Live Photo aktivert på.

  • For å få det gjort, naviger til Innstillinger-appen på din iPhone/iPad -> Rull ned og velg Kamera -> Bevar innstillinger og sørg deretter for at bryteren ved siden av Live Photo er slått på.

Husk at Live Photo bare demper kameralyden på enheten, og ikke skjermbildelydene.

2. Slå på stille modus for å deaktivere kameralyd og skjermbildelyd

Når maskinvaren Ring/Silent-bryteren er satt til stille, er både kamera- og skjermbildelydene deaktivert på iPhone. Så når du har å gjøre med et stille miljø, ta på den stille bryteren for å dempe stillbildelyden.

  • Ring/Stille-bryteren er plassert på venstre side av iPhone. For å sette iPhone-en i stille modus, vri mute-bryteren på siden av enheten slik at oransje vises.
  Hvordan ekkoets "Alexa Guard" kan beskytte hjemmet ditt

Bilde med tillatelse: Apple

Merk:

  • Apple har fjernet den fysiske mute-bryteren på de nyere iPad-modellene. Derfor må du bruke de fysiske volumknappene eller bjelleikonet (i kontrollsenteret) eller volumglidebryteren for å deaktivere kameralyden på iPadOS-enheten din (som kjører iOS 12 eller nyere).
  • På eldre iPader (før iPad Air-generasjonen) kan du bruke maskinvarebryteren på høyre side for å dempe/oppheve demping av snaplyden.

3. Sett systemvolum til null for å deaktivere snapplyden

En annen enkel måte å dempe kamerautløserlyden på iPhone er å skru ned volumet i kontrollsenteret.

  • På iPhone/iPad uten hjemknapp: Sveip ned fra øverste høyre hjørne av skjermen for å få opp kontrollsenteret.
  • På iPhone/iPad med hjemknapp: Sveip opp fra den nederste kanten av skjermen for å få tilgang til kontrollsenteret.
  • Bruk nå volumglidebryteren for å sette systemvolumet til null på enheten.

Ta bilder uten lukkerlyd på iPhone

Vel, det er slik du kan klikke på bilder uten lukkerlyd på iPhone og iPad. Personlig foretrekker jeg å bruke Silent-bryteren for å deaktivere irriterende systemlyder (inkludert lukkerlyden), men å bruke Live Photos og skru ned systemvolumet manuelt er begge like levedyktige måter å klikke på bilder uten kameralyd. Så hvilken metode tror du du vil bruke? Gi oss beskjed i kommentarene.