Slik legger du ut et levende bilde på Instagram

Live Photos er et flott tillegg til nyere iPhones som kombinerer video- og GIF-bilder for å lage noe mer interessant enn et stillbilde. Live Photos gir liv til bilder! Denne Apple-innovasjonen til fotografering gjør absolutt mer enn å fryse et øyeblikk i tid (som alle stillbilder gjør); det blåser liv i fangstene dine.

Da Apple ga ut Live Photos som en funksjon, bestemte store sosiale medieplattformer, som Twitter og Facebook, seg for å begynne å bruke dem. Holdet ut blant de populære sosiale medienettverkene var den fotosentriske Instagram.

Med tanke på Instagrams forsinkelse med å rulle ut denne funksjonen, tok det en stund å finne ut hvordan du legger ut et Live Photo på Instagram. Det kan i det minste gjøres med litt fiksing.

Før du fortsetter med detaljer om å legge ut et Live Photo på Instagram, sørg for at du vet hvordan du tar Live Photos først. Når du først gjør det, tviler jeg på at du noen gang vil gå tilbake til stillbilder igjen!

Hvordan se og ta bilder på Instagram

Live Photos lar deg få mer enn et flott bilde; den lar deg fange det med lyd og bevegelse. Din iPhone registrerer hva som skjer innen 1,5 sekunder før og etter at du klikker på utløserknappen, som forklart av Apple på deres Live Photo-hjelpeside. Du kan ta et levende bilde på samme måte som et vanlig bilde. Slik gjør du det.

  • Åpne iPhone-appen din.
  • Slå på «Live Photos»-innstillingen ved å trykke på «bullseye-ikonet» øverst på skjermen. En gul «LIVE-boks» vises øverst.
  • Komponer bildet ditt og hold enheten i ro, og trykk deretter på den «hvite sirkelknappen» (utløserknappen) nederst én gang, og hold posisjonen på motivet i minst 1,5 sekunder. Lyd blir også tatt opp – redigerbar/mutbar senere.
  • Kameraet vil da ta sitt 1,5 sekunder lange Live Photo. Du må behandle Live Photos som om du tok opp en video og holde enheten så stille som mulig. Innramming av bildet på forhånd er en annen måte å sikre at du tar flotte live-bilder.

      Instagram Reels vs. TikTok

    Husk at den tar opp lyd og bilder, så vær oppmerksom på omgivelsesstøy og hva som skjer rundt deg med mindre du bestemmer deg for å dempe den senere.

    Både front- og bakkameraet fungerer for å ta Live Photos. Siden Live Photo er 1,5 sekunder langt og i høy oppløsning, vil du snart gå tom for plass å ta for mange bilder. Et enkelt Live Photo inkluderer en 3-4MB «.mov»-fil og en 2-5MB «JPEG», slik at de raskt bruker opp lagringsplassen på telefonen din.

    Av grunnen ovenfor bør du bare la Live Photos være aktivert som standard hvis du har mye lagringsplass eller bruker iCloud for bildene dine. Ellers er det bedre å la Live Photos fungere når du eksplisitt prøver å ta en.

    Slik viser du live-bildene dine som animasjoner og redigerer dem

    Du kan se Live Photos som vanlige bilder på samme måte som du viser resten av bildene dine. Du kan også se bildet i animert tilstand, men det krever et ekstra trinn. Du kan redigere bildet slik det passer deg og laste det opp til Instagram.

  • Åpne «Bilder-appen» og finn Live Photos blant resten av bildene dine, vist som vanlige bilder.
  • For Live Photos vil du se et «bullseye-symbol» som sier «LIVE» øverst på bildet. Dette symbolet er faktisk ikke på bildet ditt; det er bare et visningselement.
  • For å se Live Photo som en animasjon, trykk lenge på det, og videoen/animasjonen vil umiddelbart begynne å spille.
  • Sveip opp på bildet for å få alternativer for å spille det som en animert sløyfe, sprett (aka Boomerang) eller lang eksponering. iPhone-en din husker hva du valgte.
  • For å redigere Live Photo, trykk på «Rediger» øverst til høyre.
  • I tillegg til de typiske redigeringsalternativene for bilder, er det en ekstra seksjon for Live Photos. Trykk på «bullseye» nederst til venstre på «redigeringsskjermen.»
  • Når du er der, kan du dempe lyden ved å trykke på det gule «høyttalerikonet» øverst til venstre på Live Photo.
  • For å deaktivere «Live Photo»-funksjonen, slik at den oppfører seg som et stillbilde, trykker du på «Live-knappen» øverst i midten. Det vil fortsatt være en Live Photo-fil, men du kan ikke spille den av i Photos-appen.
  • For å endre nøkkelbildet til Live Photo, velg et miniatyrbilde nederst fra listen over stillbilder, og trykk deretter på «Lag nøkkelfoto.»
  • Live-bildet ditt er nå redigert og klart til å legges ut på Instagram-historien din. Husk at du ikke kan laste opp Live Photo som et Instagram-innlegg direkte, men du kan legge det ut til IG Stories. Instagram konverterer den automatisk til en «Boomerang»-fil før den publiseres i historien din.

    Slik deler du et levende bilde på Instagram

    Live Photos er en elegant funksjon lagt til iPhone 6 og nyere modeller. I stedet for å ta et øyeblikksbilde, tar Live Photos et 1,5-sekunders video- og lydopptak (som tidligere nevnt), noe som gjør Live Photos mer som en video enn som stillbilder.

      Hvordan lagre Instagram-bilder på en bærbar PC eller PC

    Det korte opptaket inneholder både video og lyd, som danner et Live Photo. Til tross for hva navnet tilsier, skjer ikke Live Photos i sanntid, og de er heller ikke akkurat bilder. I stedet er de mer som små animasjoner som bare viser én ramme (et bilde), men som kan spilles av som en animasjon hvis du trykker lenge på dem.

    Navnet fremkaller et bilde som er levende i stedet for at noe skjer live. Det er et Live Photo fordi det virker som et bilde som kommer til live, animerer seg selv, omtrent som bildene i Harry Potter.

    Til tross for at det handler om bilder, har Instagram vært veldig trege med å ta i bruk bruken av Live Photos. Når dette skrives, støtter Instagram bare videoer på 3 sekunder eller mer. Siden et Live Photo bare er 1,5 sekunder langt, vil det ikke fungere. Når du laster opp et levende bilde fra iPhone til Instagram, vil det bare se ut som et stillbilde.

    Du kan legge ut Live Photo som vanlig på Instagram, men det vil bare vises som et stillbilde, noe som slår poenget med at det er et Live Photo i utgangspunktet.

    Det er en løsning: å konvertere Live Photo til en Boomerang.

    Kan du gjøre et levende bilde til en boomerang?

    Konvertering av Live Photo til en Boomerang vil endre Live Photo til 1 sekund, som er lengden på en Boomerang, og reduserer tiden på 1,5 sekunder Live Photo med et halvt sekund. Den gode nyheten er at Live Photos ofte ender opp med å bli fantastiske Boomerangs.

    Boomerangs er Instagrams versjon av korte videoer. Den bruker kameraets seriebildemodus for å ta en serie bilder som vil skape et bevegelig bilde, og du kan også bruke den til å konvertere et Live Photo til en Boomerang.

    De som bruker eldre versjoner kan fortsatt bruke metoden som er oppført nedenfor. Hvis du har en ny telefon, hopper du videre for alternativer som fungerer for telefonen din.

    Gjør et levende bilde til en Instagram Boomerang på iPhone 5 eller eldre

  • Åpne «Instagram» og velg «kamera».
  • Lag en ny historie ved å trykke på det sirkulære ikonet øverst til høyre og sveipe opp for å velge Live Photo.
  • Last opp et levende bilde, og trykk og hold fingeren på skjermen. Denne teknikken bruker 3D Touch for å lage Boomerang.
  • Legg ut Boomerang til historien din og komponer resten av innlegget ditt som du ønsker.
  •   Kan du se hvem som har sett på Instagram-rullene dine? Nei!

    Det er ikke den mest elegante løsningen, men den får jobben gjort til Instagram tar igjen nåtiden og begynner å leke fint med Live Photos.

    Gjør et levende bilde til en Instagram Boomerang på iPhone 6 og nyere

    Hvis du ikke lenger har trykk/hold-alternativet for å legge ut bildet, prøv dette:

  • Åpne Kamera-appen på iPhone og trykk på «Live Photos».
  • Trykk på Live Photo du vil laste opp til Instagram.
  • Trykk på deleikonet i nedre venstre hjørne når bildet ditt er åpent.
  • Rull ned og trykk på «Lagre som video.»
  • Når du har lagret Live-bildet ditt som en video, gå over til Instagram og last det opp som en historie akkurat som du vanligvis gjør.

    Konverter levende bilder til animerte GIF-er

    Hvis løsningen ovenfor ikke fungerer for deg, kan du alltid konvertere Live Photos til GIF-er og laste dem opp til Instagram. Mens apper er begrenset, bruker Giftr videoer, arkivbilder, selfies og live-bilder for å lage unike animerte GIF-er i tillegg til videoer og nye Live Photos.

    For dette emnet bruker du Giftr til å konvertere Live Photos til animerte GIF-er for å legge ut på Instagram.

    Andre apper som Lively fungerer også, men Giftr får jobben gjort godt.

    Kan du dele levende bilder i Instagram Stories?

    Å dele Live Photos på Instagram følger samme konsept som å laste opp et Live Photo til Instagram Story. Instagram konverterer Live Photos til Boomerangs automatisk. Du kan dele Live Photos (nå Boomerangs) med hvem du vil.

    For å laste opp et levende bilde på Instagram Stories og dele det, følg disse enkle trinnene:

  • Åpne Instagram-appen din, og trykk deretter på kameraikonet øverst til venstre på skjermen.
  • Sveip opp skjermen for å vise bilder i telefongalleriet ditt.
  • Velg Live Photo som du vil laste opp til Story.
  • Når bildet ditt er lastet inn i redigeringsprogrammet, trykker du hardt med en finger for å aktivere 3D Touch på skjermen. Et lastehjul vises på skjermen, og ordet Boomerang vises.
  • Trykk på Send til og del.
  • Overraskende nok, selv måneder etter at Instagram tillot Live Photos å bli lastet opp, spiller appen fortsatt ikke pent med dem. I stedet holder Instagram seg til «Boomerang»-funksjonen. Imidlertid lar de i det minste Apple Live Photos lastes opp og automatisk konverteres til Boomerang-filer når de publiseres i My Stories. Når det gjelder vanlige Instagram-innlegg, må du konvertere Live Photo til en animert GIF, ellers blir det et stillbilde.

    Hvis du vil laste opp et levende bilde til Instagram-innlegget ditt i stedet for historien din, må du først konvertere det til en animert GIF.

    Vanlige spørsmål om Instagram Live Photos to Stories

    Har Galaxy-telefoner Live Photos?

    Ja, du har Motion Photos, Samsungs versjon av Apples Live Photos. Begge er unike, men de tjener samme formål som å lage animerte bilder. Du kan laste opp disse ved å bruke de samme trinnene som ovenfor. Hvis du ikke kan lagre den som en video, kan du lagre den som en video i Google Bilder.

    Kan jeg legge til klistremerker på live-bildene mine?

    Ja, akkurat som du ville gjort med alle andre Instagram-innlegg, kan du legge til klistremerker, dato, klokkeslett osv.