Slik fjerner du blokkering av et nettsted på Windows 10

Du har en ny melding å se. Siden du prøver å se er begrenset! Ikke den typen melding du ønsker å se, ikke sant? Hvis du bruker Windows 10 PC og Google Chrome for å få tilgang til nettsteder, er denne artikkelen skrevet for deg. Du vil lære hvordan du fjerner blokkering av et nettsted på Windows 10 og hvordan du fjerner blokkering av nettsteder på Google Chrome. I tillegg, hvis du bruker proxy-programvare, kan du lære hvordan du åpner blokkerte nettsteder med proxy. Les artikkelen til slutten for å få full tilgang til alle nettstedene, inkludert de blokkerte nettstedene.

Slik fjerner du blokkering av et nettsted på Windows 10

Hvis du ikke får tilgang til et nettsted på Windows 10, ikke bekymre deg! Nedenfor har vi vist alle mulige metoder for å fjerne blokkering av nettsteder på Google Chrome.

Grunnleggende feilsøkingsmetoder

For å oppheve blokkeringen av et nettsted på Windows 10, kan du prøve de grunnleggende feilsøkingsmetodene nevnt i denne delen som et foreløpig trinn.

  • Det første foreløpige alternativet er å sjekke om nettstedet er nede på grunn av vedlikehold eller andre problemer. Du kan kontakte vennene dine eller sjekke om nettstedet fortsatt fungerer på spørringsplattformer. Du kan besøke Downdetector-siden for å vite statusen.

  • Noen ganger kan det hende at ISP eller Internett-leverandør ikke gir deg tilgang til å se visse nettsteder. Du kan prøve å bytte Wi-Fi-tilkoblingen fra en modem-ruter til en mobil hotspot-tilkobling og prøve å få tilgang til nettstedet.
  • Hvis det er en feil på nettstedets IP-adresse, kan omstart av modemruteren hjelpe deg med å se nettstedene. Tving omstart av modemruteren og prøv å koble til nettstedet igjen.
  • Noen nettsteder kan ha blitt blokkert på grunn av geografiske steder. Et VPN eller virtuelt privat nettverk lar deg se geografisk begrensede nettsteder og hjelper deg omgå myndighetenes sensur. Les artikkelen for å sette opp en VPN-tilkobling på Windows 10.
  Hvordan fikse Adobe-programvare er ikke ekte på Windows 10

  • Prøv å endre adressen fra HTTP til HTTPS, eller omvendt, og sjekk om du får tilgang til nettstedet.

  • En annen vanlig feil funnet ved bruk av nettstedet er at nettleseren din kanskje ikke støtter den. Hvis dette er tilfelle, kan du prøve å bytte til en annen nettleser, for eksempel Mozilla Firefox eller Opera, og prøve å få tilgang til nettstedet på nettleseren.

Metode 1: Bruk Portable Proxy

Denne metoden er svaret på hvordan du åpner blokkerte nettsteder med proxy. Hvis nettstedet er blokkert på grunn av mye trafikk eller rapporterer problemer, maskerer en proxy trafikken og lar deg se den. Du kan lese artikkelen om gratis proxy-programvare og installere din favoritt bærbare proxy.

Metode 2: Endre DNS-servere

DNS- eller Domain Name System-serverne lar deg se nettsidene ved å matche nettsidens vertsnavn til den spesifikke IP-adressen. Du må kanskje endre DNS-serveren hvis nettstedet ikke er tilgjengelig på din PC. Les guiden vår for å endre DNS-innstillinger på Windows 10.

Metode 3: Bruk IP-adresse i stedet for URL

Hvis URL-en til nettstedet er utilgjengelig, kan du prøve å bruke IP-adressen til nettstedet. For å finne IP-adressen kan du bruke appens kommandoprompt og skrive inn IP-adressen på Google Chrome for å få tilgang til nettstedet.

Merk: Du kan ikke få tilgang til nettstedet hvis nettstedet betjenes fra en delt serverkonto. Hvis du ikke fikk tilgang til den, gå videre til følgende metode.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv kommandoprompt og klikk på Kjør som administrator.

2. Klikk på Ja i ledeteksten.

3. Skriv ping techcult.com og trykk Enter-tasten.

Merk: Du må skrive inn nettadressen til nettstedet i dette formatet. Her brukes techcult.com til forklaringsformål.

4. Kopier IP-adressen som vises for nettstedet ved å velge og trykke Ctrl + C-tastene.

5. Lim inn IP-adressen til nettstedet på URL-linjen på Google Chrome og trykk på Enter-tasten.

Metode 4: Tillat nettleser gjennom brannmur

En brannmur er et sikkerhetslag som hjelper deg med å overvåke og filtrere nettverkstrafikken på PC-en din. Brannmuren kan blokkere nettstedene dine og begrense deg fra å få tilgang til nettsteder. Du kan følge trinnene i guiden vår for å la nettleseren på brannmuren få tilgang til nettstedene.

  Importer iTunes-spillelister til Modern UI Music App i Windows 8

Metode 5: Bruk Google Translate

Et enkelt alternativ for å få tilgang til nettstedet er å bruke nettstedet Google Translate på Google Chrome. Følg trinnene nedenfor.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Google Chrome og klikk på Åpne.

2. Besøk Google Translate-nettstedet.

3. Klikk på Tekst-knappen øverst og velg et hvilket som helst språk, for eksempel SPANSK på venstre side.

4. Velg språket ENGELSK på høyre side av boksen.

5. Kopier nettadressen og lim den inn i boksen.

6. Etter at URL-en er vist, klikker du på lenken som er tilgjengelig for å få tilgang til nettstedet på din PC.

Metode 6: Endre tillatelser i Internett-alternativer

Endring av tillatelser på Internett-alternativer kan være en passende løsning for hvordan du opphever blokkeringen av en nettside i windows 10. Hvis nettsiden ikke gis tilgang på PC-en din, må du endre innstillingen og gi tilgang til nettsiden i Kontrollpanel-appen.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Internett-alternativer og klikk på Åpne.

2. Naviger til kategorien Sikkerhet og klikk på alternativet Begrensede nettsteder.

3. Klikk på Nettsteder-knappen for å se de blokkerte sidene på PC-en.

4. I vinduet Begrensede nettsteder velger du nettstedene individuelt og klikker på Fjern-knappen for å fjerne nettstedet fra denne listen.

5. Klikk på Lukk-knappen for å bekrefte valget.

6. Klikk på OK-knappen.

Metode 7: Fjern nettstedoppføringer fra vertsfiler

Vertsfilen inneholder tilordninger av IP-adresser til vertsnavnene til nettstedene for å la deg få tilgang til dem med letthet. Hvis ingen av metodene fungerer for deg, kan du prøve å tilbakestille vertsfilen på PC-en.

1. Start Windows Utforsker ved å trykke på Windows + E-tastene samtidig.

2. Naviger til følgende sti.

C:WindowsSystem32driversetc

Merk: Hvis du ikke finner filen, merk av for Skjulte elementer i Vis-menyen.

3. Høyreklikk på vertsfilen og velg alternativet Åpne med.

4. Velg Notisblokk og klikk på OK-knappen.

5. Trykk nå Ctrl + F-tastene samtidig for å åpne Finn-dialogboksen og finne eventuelle IP-oppføringer eller nettsteder som 171.10.10.5 eller www.techcult.com.

6A. Hvis du ikke fikk noen søkeresultater, har du ingen korrupte nettleseroppføringer på PC-en.

  (Fiks) CLOCK WATCHDOG TIMEOUT-feil på Windows 10

6B. Hvis du finner nettleseroppføringene, høyreklikk på dem og slett dem.

7. Lagre nå filen ved å trykke Ctrl + S-tastene samtidig.

8. Avslutt Notisblokk ved å klikke på Lukk-knappen øverst til høyre.

9. Start Google Chrome på nytt og sjekk om du kan se nettsidene.

Metode 8: Aktiver DNS over HTTPS

Innstillingen DNS over HTTPS må være aktivert for å la deg se nettstedet. DoH lar deg omgå DNS-spørsmålene og se nettstedet. Følg trinnene nedenfor for å oppheve blokkeringen av nettsteder på Google Chrome.

1. Start Google Chrome fra Windows Search.

2. Klikk på ikonet med tre prikker som vist.

3. Klikk deretter på Innstillinger som vist.

4. I venstre rute klikker du på Personvern og sikkerhet, og i midtruten klikker du på Sikkerhet.

5. Rull deretter nedover hovedsiden og slå på bryteren for alternativet Bruk sikker DNS under Avansert-menyen som vist.

6. Last nå nettstedet på nytt og sjekk om du har tilgang til det eller ikke.

Metode 9: Omgå Chrome-advarsel

Denne metoden kan være det siste alternativet for hvordan du fjerner blokkeringen av et nettsted på Windows 10 hvis alle metodene nevnt ovenfor har mislyktes. Denne metoden lar deg omgå advarselen på Chrome-siden. Denne metoden anbefales imidlertid bare hvis du er sikker på at nettstedet er helt sikkert. Følg trinnene nedenfor for å oppheve blokkeringen av nettsteder på Google Chrome.

1. På personvernfeilsiden klikker du på Avansert-knappen som uthevet nedenfor.

2. Klikk deretter på Fortsett til nettstedet (utrygt).

Noen ganger, hvis nettadressen til nettstedet er lang, kan lasting av nettstedet bli forsinket. Hvis dette er tilfelle, kan du prøve å bruke en forkortet URL-versjon. For å gjøre dette, bruk alle URL-forkortere, for eksempel Tiny URL. Start siden ved å bruke den kortere formen til URL-en for å få tilgang til nettstedet.

Profftips: Hvordan konvertere nettsider til PDF

Hvis du ønsker å se sidens innhold alene, kan du prøve å bruke et hvilket som helst nettsted, for eksempel webtopdf, som konverterer nettsidene til et PDF-format. Denne metoden kan imidlertid ikke brukes hvis du ønsker å samhandle med innholdet på nettstedet.

***

Vi håper at denne artikkelen var nyttig og at du lærte hvordan du opphever blokkeringen av et nettsted på Windows 10. Artikkelen har svar på spørsmål som hvordan du opphever blokkeringen av nettsteder på Google og hvordan du åpner blokkerte nettsteder med proxy. Prøv å bruke metodene beskrevet i artikkelen og fjern blokkeringen av favorittnettstedene dine med letthet. Berik oss med forslagene dine, og kontakt oss gjerne for hjelp med spørsmålene dine i kommentarfeltet.