Reparer Windows 10 Update Store-feil 0x80D05001

Flere Windows 10-brukere møter 0x80D05001 feilkode etter at du har oppdatert operativsystemet eller hvis Windows Store ikke installerer de siste oppdateringene. Alle Windows-brukere støter på 0x80D05001-feil i Microsoft Store enn etter en Windows-oppdatering. Likevel er det så mange hacks for å løse det samme uavhengig av forekomsten av forekomsten. Hvis du også sliter med 0x80d05001 Windows 10-oppdatering eller Microsoft Store-feil, vil denne veiledningen hjelpe deg med å løse dette. Så fortsett å lese.

Slik fikser du Windows 10 Update Store-feil 0x80D05001

Før du foretar deg noen feilsøkingsmetoder, bør du vite hovedårsaken som bidrar til feilen. Dette vil hjelpe deg å forstå årsakene og forhindre det samme i nær fremtid. Her er noen vanlige faktorer som fører til 0x80d05001 Windows 10-oppdatering eller Microsoft Store-feil.

  • Bakgrunnsprosesser som forstyrrer oppdateringsoppgaven.
  • Feil dato- og klokkeslettinnstillinger.
  • Korrupt Windows Store-cache.
  • Korrupte systemfiler og konfigurasjoner.
  • Utdatert Windows OS.
  • Proxy/VPN-interferens.
  • Antivirus/brannmurinterferens.
  • Korrupte Windows-oppdateringskomponenter.
  • Feilkonfigurert Windows Store.

I denne delen lærer du de beste feilsøkingsmetodene som hjelper deg med å fikse 0x80d05001 Windows 10-oppdatering eller Microsoft Store-feil. Følg dem som instruert og nyt resultatene.

Merk: Sørg for at du oppretter et systemgjenopprettingspunkt for å gjenopprette datamaskinen når noe går galt.

Metode 1: Kjør feilsøkingsprogrammet for Windows Update

Det er veldig vanlig å møte vanlige feil med Windows-applikasjoner. Windows 10, 8 og 7 har innebygd feilsøkingsverktøy for å fikse alle problemene som utløser visse feil. Hvis du står overfor 0x80d05001 etter å ha oppdatert operativsystemet, vil feilsøking for Windows Update hjelpe deg. På den annen side, hvis du står overfor den samme feilen under en Microsoft Store-prosess, anbefales du å kjøre Windows Store Apps feilsøking.

For å gjøre det, ta et blikk på guiden vår Hvordan kjøre Windows Update-feilsøking og implementer trinnene som instruert. Når du har fullført feilsøkingsprogrammet for Windows Update, anbefales det å kjøre feilsøkingen for Microsoft Store Apps ved å følge de samme trinnene som du gjorde før.

Følg instruksjonene på skjermen for å fikse problemene rapportert av feilsøkeren.

Metode 2: Lukk bakgrunnsprosesser

Ikke alle bakgrunnsprosessene er kompatible og rene. Få av dem kan hindre deg i å få tilgang til flere andre prosesser som bidrar til flere problemer. Når et slikt problem er 0x80d05001 Windows 10-oppdatering eller Microsoft Store-feil. Så i dette tilfellet anbefales det å lukke alle bakgrunnsprosessene på datamaskinen. Følg guiden vår Hvordan avslutte oppgaven i Windows 10 for å avslutte alle bakgrunnsprosesser eller bare gå ut av hvert program én etter én.

Etter å ha sikret at alle bakgrunnsprosessene er lukket.

Metode 3: Synkroniser tid og dato

Hvis klokkeslett- og datoinnstillingene i din region ikke synkroniserer hverandre, kan det hende du ikke utfører noen funksjoner i Microsoft Store. Før du installerer eller utfører noen oppgaver i Microsoft Store, må du være klar over det faktum at disse appene vil sjekke datamaskinen din for visse sertifikater, og hvis klokkeslett, sone og dato er feil på dette stadiet, vil alle sertifikatene anses som ugyldige . For å justere og bekrefte dato- og klokkeslettinnstillingene, følg trinnene nedenfor.

  Slik endrer du iTunes-sikkerhetskopiplasseringen i Windows 10

1. Trykk og hold Windows + I-tastene sammen for å åpne Windows-innstillinger.

2. Klikk nå på Tid og språk.

3. Deretter, i Dato og klokkeslett-fanen, kontrollerer du at Angi klokkeslett automatisk og Angi tidssone automatisk er slått på.

4. Klikk deretter på Synkroniser nå som uthevet ovenfor.

5. Bytt nå til fanen Region i venstremenyen og alternativet Land eller region, sørg for at du velger USA som vist.

Merk: Endring av regionen vil fikse 0x80d05001 Microsoft Store-feil hvis problemet oppstår for en bestemt region. Sørg for at du endrer regionen tilbake til ditt geografiske område etter at du har løst problemet.

Metode 4: Slett Windows Store Cache

Vi foreslår at du sletter Windows Store-cache hvis du står overfor 0x80d05001 Microsoft Store-feil. Dette vil tømme all den korrupte cachen og komponentene i Windows Store og dermed reparere den også. Fjerning av Windows Store-cache kan enkelt utføres med en enkelt kommando som instruert nedenfor.

1. Trykk og hold Windows + R-tastene samtidig for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv nå wsreset.exe og trykk Enter-tasten.

Sørg for at du har fikset 0x80d05001 Microsoft Store-feil.

Metode 5: Reparer korrupte filer

Bortsett fra å kjøre feilsøking, for å fikse korrupte filer og komponenter, er det innebygde verktøy System File Checker (SFC) og Deployment Image Servicing and Management (DISM) innebygd i systemet. Hvis du antar at korrupte systemfiler er den skyldige, må du starte skanning av enheten din som forhindrer 0x80d05001 Windows 10-oppdatering eller Microsoft Store-feil. Les guiden vår om hvordan du reparerer systemfiler på Windows 10 og følg trinnene som instruert for å reparere alle dine korrupte filer.

Resultatet av skanneprosessen vil vise en av disse meldingene:

  • Windows Resource Protection fant ingen integritetsbrudd.
  • Windows Resource Protection kunne ikke utføre den forespurte operasjonen.
  • Windows Resource Protection fant korrupte filer og reparerte dem.
  • Windows Resource Protection fant korrupte filer, men klarte ikke å fikse noen av dem.

Vent til hele prosessen er fullført og sjekk om du har fikset den omtalte feilen.

Metode 6: Oppdater Windows

Feil og oppdateringsproblemer på PC-en din vil ofte bidra til 0x80d05001 Windows 10-oppdateringsfeil. Microsoft gir ut oppdateringer som er fullpakket med funksjoner og prosesser som hjelper deg med å fikse problemene i tidligere versjoner. Forsikre deg derfor om at du har oppdatert Windows-operativsystemet og om det er noen oppdateringer som venter i aksjon, bruk guiden vår Hvordan laste ned og installere den siste oppdateringen for Windows 10

Etter å ha oppdatert Windows-operativsystemet, sjekk om du har fikset 0x80d05001 Windows 10-oppdatering eller Microsoft Store-feil.

Metode 7: Kjør Malware Scan

Flere Microsoft-eksperter foreslår at skanning av PC vil hjelpe deg å holde datamaskinen fri for trusler. Hvis det er inntrenging av virus eller skadelig programvare på PC-en din, kan du ikke installere nye oppdateringer og apper på Windows 10-PC-en. Derfor anbefales du å skanne datamaskinen din som instruert i vår guide. Hvordan kjører jeg en virusskanning på datamaskinen min?

Hvis du vil fjerne skadelig programvare på datamaskinen din, kan du også sjekke guiden vår Slik fjerner du skadelig programvare fra PC-en din i Windows 10.

Metode 8: Start Essential Windows Services på nytt

Noen viktige Windows-tjenester som Windows Update og Background Intelligent Transfer-tjenester må være aktivert på datamaskinen din for å unngå 0x80d05001 Windows 10-oppdateringsfeil. Background Intelligent Transfer-tjenestene bruker hvilken som helst ledig båndbredde for å installere de siste oppdateringene, slik at datamaskinen din installerer en hvilken som helst oppdatering bare hvis ingen annen installasjon pågår. Hvis disse tjenestene er deaktivert i systemet ditt, er det mer sannsynlig at du møter den omtalte feilen. Start derfor viktige Windows-tjenester på nytt som instruert nedenfor.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv Tjenester og klikk på Kjør som administrator.

  Fiks Ingen lyd i spill på Windows 10

2. Rull nå ned og dobbeltklikk på Background Intelligent Transfer Service.

3. Velg nå oppstartstypen til Automatisk, som vist.

Merk: Hvis tjenestestatusen er Stoppet, klikker du på Start-knappen. Hvis tjenestestatusen kjører, klikk på Stopp og start den på nytt.

4. Klikk på Bruk > OK for å lagre endringene.

5. Gjenta alle disse trinnene for andre Windows-tjenester som Cryptographic, MSI Installer og Windows Update Services.

Metode 9: Deaktiver proxy eller VPN (hvis aktuelt)

Proxy-servere bygger bro mellom nettsider og sluttbrukere. Av sikkerhetsmessige årsaker vil kommunikasjonskoblingen med proxy-serverne bli blokkert av datamaskinen din, og derfor oppstår 0x80d05001 Windows 10-oppdatering. I henhold til brukerrapporter har flere brukere bekreftet at de var i stand til å håndtere den omtalte feilen ved å deaktivere proxy- og VPN-klienter. Hvis denne situasjonen er aktuelt for deg, les hvordan du deaktiverer VPN og proxy på Windows 10 og implementer trinnene som instruert i artikkelen.

Etter å ha deaktivert VPN-klienten og proxy-servere, sjekk om du har fikset 0x80D05001 feilkode. Likevel, hvis du har det samme problemet, prøv å koble til et mobilt hotspot.

Metode 10: Deaktiver antivirus midlertidig (hvis aktuelt)

Microsoft Store-handlingene dine kan noen ganger blokkeres av antivirusprogrammet ditt og kan ende opp med 0x80d05001 Windows 10-oppdatering eller Microsoft Store-feil. For å løse eventuelle kompatibilitetsproblemer mellom Windows Store og antivirusprogrammet, må du slå av noen supersikkerhetsfunksjoner i sikkerhetspakken eller deaktivere programmet helt fra PC-en. Les guiden vår om hvordan du deaktiverer antivirus midlertidig på Windows 10 og følg instruksjonene for å deaktivere antivirusprogrammet midlertidig på PC-en.

Etter å ha installert apper fra Microsoft Store på din Windows 10 PC, sørg for å aktivere antivirusprogrammet på nytt for å unngå ondsinnede angrep.

Metode 11: Deaktiver Windows Defender-brannmur (anbefales ikke)

Flere brukere som har slitt med 0x80d05001 Windows 10-oppdatering eller Microsoft Store-feil har bekreftet at det å slå brannmurbeskyttelse har hjulpet med å håndtere problemet. . Hvis i tilfelle en app har blitt blokkert av Windows Defender-brannmuren, må du aktivere den eller deaktivere brannmur-sikkerhetene midlertidig fra datamaskinen din. Hvis du ikke vet hvordan du deaktiverer Windows Defender-brannmuren, vil vår guide Hvordan deaktivere Windows 10-brannmuren hjelpe deg med det.

Sørg for at du aktiverer brannmurpakken på nytt når du har installert programmet du trengte.

Metode 12: Bruk Google DNS-adresser

Domain Name System (DNS) er viktig for å etablere en internettforbindelse. Noen ganger kan DNS-adresser som oppgis av Internett-leverandøren din være veldig trege, og du vil derfor møte 0x80d05001 Windows 10-oppdatering eller Microsoft Store-feil på Windows 10-PCen. Google DNS har 8.8.8.8 og 8.8.4.4 IP-adresser som er enkle og enkle å huske for å etablere en sikker DNS-forbindelse mellom klienten og serveren.

Her er vår enkle guide om hvordan du endrer DNS-innstillinger i Windows 10 som hjelper deg med å endre DNS-adressene på datamaskinen din. Du kan også bytte til hvilken som helst åpen DNS eller Google DNS på din Windows 10-datamaskin ved å følge vår veiledning Hvordan bytte til OpenDNS eller Google DNS på Windows. Følg som instruert og sjekk om du kan installere noen oppdateringer eller apper fra Microsoft Store på PC-en.

Metode 13: Tilbakestill Windows Update-komponenter

Få uoverensstemmelser i oppdateringskomponentene vil føre til 0x80d05001 Windows 10-oppdateringsfeil på din Windows 10-PC. Dette skjer oftere hvis oppdateringskomponenten din sitter fast i limbotilstand (de verken åpnes eller lukkes i det hele tatt). Dette problemet kan raskt løses ved å tilbakestille Windows Update-komponentene på datamaskinen. For å fikse de korrupte Windows Update-komponentene på datamaskinen din, følg veiledningen vår om Slik tilbakestiller du Windows Update-komponenter på Windows 10.

Denne enkle prosessen innebærer å kjøre et sett med kommandoer i ledeteksten slik at alle de essensielle Windows-tjenestene startes på nytt på din Windows 10 PC. Etter å ha utført alle kommandoene, sjekk om du har fikset 0x80d05001 Windows 10-oppdatering eller Microsoft Store-feil.

  Fiks Ingen WiFi-nettverk funnet i Windows 10

Merk: Du kan bruke et automatisert reparasjonsverktøy for å fikse den omtalte feilen.

Metode 14: Juster Windows-registerfiler

Deretter anbefales du å rense nedlastingsbanen for Windows Update for å fikse 0x80d05001 Windows 10-oppdatering eller Microsoft Store-feil. Du må alltid være forsiktig med å håndtere Windows-registret, ellers kan du ende opp med å miste filene dine. Følg trinnene nedenfor for å justere registernøkler og dermed fikse den omtalte feilen.

1. Trykk på Windows-tasten og skriv inn Registerredigering, og klikk deretter på Kjør som administrator.

2. Gå nå til følgende bane i Registerredigering.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindowsWindowsUpdate

3. Søk etter WUServer og WIStatusServer i den høyre ruten.

3A. Hvis du ikke finner dem, kan du ikke fjerne nedlastingsbanen for Windows Update. Gå videre til neste feilsøkingsmetode.

3B. Hvis du finner oppføringene, høyreklikker du på dem og klikker på Slett.

4. Til slutt, start datamaskinen på nytt og sjekk om du har fikset 0x80d05001 Windows 10-oppdateringsfeil eller ikke.

Metode 15: Tilbakestill Microsoft Store

Sletting av alle data og korrupte cache knyttet til Microsoft Store er gjort mulig ved å tilbakestille den. Likevel sletter ikke denne prosessen noen apper og spill du allerede har installert. Så du anbefales å tilbakestille Microsoft Store for å fikse 0x80d05001 Microsoft Store-feil.

1. Trykk på Windows-tasten og skriv inn Microsoft Store, og klikk deretter på Appinnstillinger.

3. Rull nå nedover Innstillinger-skjermen og klikk på Tilbakestill-alternativet som uthevet.

Merk: Appdataene dine slettes mens du tilbakestiller Microsoft Store.

4. Bekreft nå forespørselen ved å klikke på Tilbakestill og start datamaskinen på nytt.

Metode 16: Registrer Microsoft Store på nytt

Hvis tilbakestilling av Microsoft Store ikke løser 0x80D05001 Microsoft Store feilkode, kan det hjelpe deg å registrere den på nytt. Følg som instruert nedenfor.

1. Trykk på Windows-tasten og skriv Windows PowerShell, og klikk deretter på Kjør som administrator.

3. Skriv nå den gitte kommandoen og trykk Enter-tasten.

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command "& {$manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + 'AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}

4. Vent til kommandoen blir utført, og prøv å åpne Microsoft Store. Nå vil du kunne starte Minecraft uten noen feil.

Metode 17: Installer Microsoft Store på nytt

Hvis alle disse metodene ikke hjelper deg med å fikse den omtalte feilen, har du ingen andre alternativer enn å installere Microsoft Store på nytt. Dette vil fjerne hele de korrupte filene knyttet til appen og vil aldri møte feilkoden 0x80D05001 forårsaket i Microsoft Store-prosesser.

1. Lansering Windows PowerShell som administrator.

2. Skriv nå get-appxpackage –allusers og trykk Enter-tasten.

3. Søk nå etter Microsoft.WindowsStore-navn og kopier oppføringen av PackageFullName.

4. Gå nå til en ny linje i PowerShell-vinduet og skriv remove-appxpackage etterfulgt av et mellomrom og linjen du har kopiert i før-trinn. Det ser ut som,

remove-appxpackage Microsoft.WindowsStore_22202.1402.2.0_x64__8wekyb3d8bbwe

Merk: Kommandoen kan variere litt i henhold til versjonen av Windows du bruker.

5. Nå vil Microsoft Store bli slettet fra PC-en. Start PC-en på nytt.

6. Deretter, for å installere det på nytt, åpner du Windows PowerShell igjen som administrator og skriver inn følgende kommando.

Add-AppxPackage -register "C:Program FilesWindowsAppsMicrosoft.WindowsStore_11804.1001.8.0_x64__8wekyb3d8bbweAppxManifest.xml" –DisableDevelopmentMode

7. Til slutt vil Microsoft Store installeres på nytt på PC-en din, og du vil ikke få noen feilkoder igjen.

Metode 18: Opprett ny brukerprofil

Alle brukerprofilrelaterte feil og feil kan fikses ved å opprette en ny brukerkonto. Du kan opprette en ny brukerprofil ved å følge trinnene som er omtalt i veiledningen vår, Hvordan opprette en lokal brukerkonto på Windows 10

Etter å ha opprettet en ny brukerprofil, sjekk om du har fikset 0x80D05001 Windows Store-feil.

Metode 19: Utfør systemgjenoppretting

Hvis ingen av metodene har hjulpet deg, kan du prøve å tilbakestille datamaskinen til forrige versjon der den fungerte bra. Du kan enkelt implementere det samme ved å følge veiledningen vår om hvordan du bruker systemgjenoppretting på Windows 10.

Takket være denne funksjonen. Nå ville du ha fikset 0x80D05001 Windows-oppdatering eller Microsoft Store-feil.

Metode 20: Tilbakestill PC

Hvis du ikke finner noen problemer med Microsoft Store, men fortsatt står overfor 0x80D05001 feilkode, anbefaler vi deg å tilbakestille datamaskinen. For å løse det diskuterte problemet, les og implementer trinnene i vår guide Slik tilbakestiller du Windows 10 uten å miste data.

***

Vi håper veiledningen var nyttig og at du klarte å fikse 0x80d05001 Windows 10-oppdateringsfeil. Fortsett å besøke siden vår for flere kule tips og triks og legg igjen kommentarer nedenfor. Fortell oss hva du vil lære om neste gang.