Løs OneDrive-feil 0x8007016a i Windows 10

Bruker du OneDrive som et alternativ for å synkronisere filene dine til skytjenesten? Har du noen gang kommet over en melding som feil 0x8007016a, og bestemte deg for å avbryte synkroniseringen av filer. Hvis du har sett OneDrive feilkode 0x8007016a på PC-en din, er det på tide at du bruker denne artikkelen for å fikse problemet. Med andre ord kan du bruke denne artikkelen til å fikse OneDrive-feilen 0x8007016a på Windows 10.

Slik fikser du OneDrive-feil 0x8007016a i Windows 10

Årsakene nedenfor er mulige årsaker til OneDrive-feilen eller at OneDrive ikke fungerer på PC-en din.

  • Dårlig Windows-oppdatering eller utdaterte vinduer: Hvis Windows på PC-en din er utdatert, eller hvis det er en oppdatering som KB4457128, kan det slå av automatisk synkronisering av OneDrive.

  • File on Demand-innstillingen er aktivert: Noen ganger hvis File on-demand-innstillingen er aktivert på OneDrive-appen din, kan det hende du har feilen.

  • Deaktivert synkroniseringsalternativ: Synkroniseringsalternativet i OneDrive-appen kan ha blitt deaktivert på grunn av tredjepartsapplikasjoner på PC-en din.

  • PowerPlan-funksjonen er konservativ: Siden OneDrive er en app som trenger høy strøm for å fungere, kan bruk av en balansert eller strømsparende strømplan forårsake feilen.

  • Korrupte eller manglende filer i OneDrive-appen: Hvis filene i OneDrive-appen er korrupte, kan det hende du ikke kan bruke appen til synkronisering. Hvis filene du prøver å synkronisere til OneDrive mangler på kildeplasseringen, kan det hende du ser denne feilen.

  • En feil i synkroniseringsmappen: Hvis mappen du prøver å synkronisere til OneDrive-appen sitter fast, kan det hende du ikke kan synkronisere noen av filene dine til OneDrive-appen.

  • Nøkkelregistret for OneDrive mangler: Hvis nøkkelen for OneDrive-appen mangler eller er skadet i Registerredigering, kan du få en feilmelding.

  • OneDrive-appen er kanskje ikke aktivert: OneDrive-appen er kanskje ikke aktivert på PC-en din eller må ikke ha blitt aktivert.

  • Manglende drivere: De nødvendige driverne for riktig funksjon av OneDrive-appen, for eksempel Graphics Driver, må mangle på PC-en.

  • Problemer på PC-en: Hvis PC-en ikke er konfigurert eller ikke aktivert, kan det hende du ikke kan bruke OneDrive-appen. Dessuten, hvis PC-en din er infisert med virus eller hvis maskinvaren ikke fungerer som den skal, kan du motta en OneDrive-feilkode.

  • Dårlig nettverkstilkobling: Siden OneDrive er en app som krever en jevn internettforbindelse, kan en dårlig nettverkstilkobling gi en feil på OneDrive-appen.

  • Feil installasjon av OneDrive-appen: Hvis OneDrive-programvaren ikke er riktig installert på PC-en din, kan det hende du ikke kan bruke OneDrive-appen riktig og vil motta en feilmelding.

Grunnleggende feilsøkingsmetoder

Denne delen gir deg et innblikk i de grunnleggende feilsøkingsmetodene som kan utføres på din PC. Dette kan bidra til å fikse feilen 0x8007016a på OneDrive-appen.

1. Start PC-en på nytt: Du kan prøve å starte PC-en på nytt for å løse alle feilene. Trykk på Windows-tasten, klikk på strømalternativet og velg Start på nytt på menyen for å starte PC-en på nytt. Hvis prosessen står fast midtveis, kan du tvinge PC-en på nytt ved å trykke på strømknappen på PC-en.

2. Endre PowerPlan-innstillinger: Hvis PowerPlan på PC-en din er konservativ eller hvis du bruker en batterisparer på PC-en, må du kanskje endre den til en bedre plan for å få tilgang til OneDrive-appen. Bytte til en PowerPlan som støtter OneDrive-filsynkronisering i strømalternativene kan hjelpe deg med å fikse dette problemet.

3. Oppdater Windows: Du må oppdatere Windows på PC-en som et foreløpig trinn. Dette vil løse alle problemene på PC-en din og hjelpe deg med å synkronisere filene til OneDrive-appen. Les denne artikkelen for å vite mer om trinnene for å oppdatere Windows på PC-en.

4. Kjør Windows Update Troubleshooter: Hvis det er en feil i Windows-oppdateringen, for eksempel dårlig Windows Update, kan du prøve Windows Update Troubleshooter og deretter fikse Onedrive feilkode 0x8007016a.

5. Tilbakestill Windows Update-komponenter: Hvis du ikke klarer å løse problemet, kan du prøve metoden for å tilbakestille Windows Update-komponentene. Etter at du har tilbakestilt Windows-oppdateringskomponenter, kan du fikse OneDrive-feilen.

6. Slett SoftwareDistribution-mappen: Hvis SoftwareDistribution-mappen er tilgjengelig på PC-en din, må du kanskje slette mappen for å fikse OneDrive-feilen. Etter at du har slettet SoftwareDistribution-mappen, start PC-en på nytt for å fikse problemet.

7. Reparer korrupte filer: Du kan bruke systemfilkontrollen eller SFC-skanningen for å utføre en rask skanning og fikse denne feilen. Dette vil be deg om å ødelegge filer på PC-en din, og ved å slette dem vil du kunne fikse OneDrive-feilkoden. I tillegg lar DISM-verktøyet deg også skanne etter malware-filer på PC-en din, og du kan fikse de korrupte filene på PC-en ved å bruke denne metoden. Dette vil fjerne alle problemene på PC-en din, og du kan bruke OneDrive Cloud-tjenesten til å synkronisere filene dine. Les artikkelen vår for å reparere korrupte filer.

8. Utfør ren oppstart: Hvis PC-en din ikke er i stand til å støtte OneDrive-appen, kan du prøve å utføre en ren oppstart på PC-en for å fikse problemet med at OneDrive-appen ikke fungerer.

9. Reparer Microsoft Office: Prøv å reparere Microsoft Office-pakken på PC-en din ved å bruke koblingen i denne delen. Du kan kanskje fikse OneDrive-feilen siden alle Microsoft-appene er koblet til en felles Microsoft-konto.

10. Kontakt Microsoft Support Team: Hvis ingen av de grunnleggende metodene kan fikse OneDrive-feilen, kan du prøve å kontakte Microsofts supportteam og adressere dem problemet. Du vil motta løsninger på problemet innen få dager fra dem.

11. Reparasjonsinstaller Windows 10: Hvis ingen av metodene fungerer for deg, kan du utføre en reparasjonsinstallasjon av Windows 10 på PC-en din, som lar deg tilbakestille hele Windows-komponentene og gi deg et nytt operativsystem. Dette vil også fjerne søppelfilene på PC-en din, noe som gir deg et bedre alternativ til å jobbe.

Metode 1: Logg på OneDrive

Denne delen viser metodene som må utføres på OneDrive-appen din hvis synkroniseringen mislyktes, eller hvis OneDrive-appen ikke fungerer. Følg de gitte trinnene for å fikse feil 0x8007016a.

1. Sjekk at antall filer er innenfor grensen: Antall filer som kan synkroniseres i OneDrive-appen om gangen er omtrent 1000. Sørg for at filene du har valgt for synkronisering er innenfor grensen. Hvis antallet filer overskrider grensen, kan det hende du får en feilmelding.

2. Logg av og logg på OneDrive igjen: Hvis OneDrive-appen fortsatt ikke fungerer på PC-en din, kan du prøve å logge av OneDrive-appen og deretter logge på appen med samme Microsoft-kontolegitimasjon.

Metode 2: Slett korrupte filer

Hvis du ikke klarer å slette de korrupte filene på OneDrive-appen din, kan du prøve å opprette en ny mappe og enkelt slette filene.

1. Start Windows Utforsker ved å trykke på Windows + E-tastene samtidig.

2. Åpne OneDrive-mappen i venstre rute i menyen.

3. Høyreklikk på en tom plass og hold musepekeren til alternativet Ny og velg Mappe-alternativet.

4. Flytt alle de korrupte filene i OneDrive-appen til den nye mappen ved å dra filene manuelt til mappen.

5. Velg Ny mappe og trykk på Delete-tasten for å slette mappen på OneDrive-mappen.

Merk: Siden mappen er opprettet for en kort varighet, kan det hende at den ikke blir synkronisert med OneDrive-skytjenesten, som lar deg slette de korrupte filene med ro.

Metode 3: Deaktiver Files On-Demand

Hvis filene på forespørsel er aktivert på PC-en din, kan det være vanskelig for deg å synkronisere filene til OneDrive-appen. Deaktivering av innstillingen kan hjelpe deg med å fikse Onedrive feilkode 0x8007016a.

1. Høyreklikk på OneDrive-knappen nederst til høyre på oppgavelinjen.

Merk: Hvis du ikke finner knappen, se etter den i Vis skjulte ikoner avbildet med en pil opp på oppgavelinjen.

2. Klikk på Hjelp og innstillinger-knappen nederst til høyre på skjermen, og velg alternativet Innstillinger i menyen.

3. Naviger til kategorien Innstillinger og fjern merket for Lagre plass og last ned filer etter hvert som du bruker dem i delen Filer på forespørsel.

4. Klikk på OK-knappen i bekreftelsesvinduet Deaktiver filer på forespørsel for å avslutte prosessen.

5. Klikk til slutt på OK og start PC-en på nytt.

Metode 4: Gjenoppta synkronisering av filer

Hvis synkroniseringen mislykkes midtveis, må du velge alternativet Gjenoppta synkronisering på OneDrive-appen for å gjenoppta synkroniseringsprosessen på OneDrive-appen.

1. Høyreklikk på OneDrive-knappen nederst til høyre på oppgavelinjen.

Merk: Hvis du ikke finner knappen, se etter den i Vis skjulte ikoner avbildet med en pil opp på oppgavelinjen.

2. Klikk på Hjelp og innstillinger-knappen nederst til høyre på skjermen, og velg alternativet Gjenoppta synkronisering i menyen.

Merk: Alternativet Gjenoppta synkronisering vil bare vises hvis synkronisering av filer vises midlertidig i Innstillinger-menyen.

Metode 5: Tilbakestill OneDrive-appen

Hvis problemet med Onedrive-feilkode 0x8007016a vedvarer på OneDrive-appen din, kan du prøve å tilbakestille OneDrive-appen på PC-en din ved å bruke den enkle metoden som er nevnt her.

1. Trykk Windows + R-tastene samtidig for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Skriv inn %localappdata%MicrosoftOneDriveonedrive.exe /reset og klikk på OK-knappen.

3. Søk etter OneDrive på søkefeltet og klikk på appresultatet for å starte OneDrive-appen.

4. Høyreklikk på OneDrive-knappen nederst til høyre på oppgavelinjen.

Merk: Hvis du ikke finner knappen, se etter den i Vis skjulte ikoner avbildet med en pil opp på oppgavelinjen.

5. Klikk på Hjelp og innstillinger-knappen nederst til høyre på skjermen, og velg alternativet Innstillinger i menyen.

6. Naviger til kategorien Innstillinger og velg alternativet Start OneDrive automatisk når jeg logger på Windows.

Metode 6: Fjern glitched app

Hvis en mappe ikke kan synkroniseres til OneDrive-mappen og har opprettet en feil i OneDrive-mappen, må du fjerne den fra OneDrive-appen ved å bruke Windows PowerShell-appen og fikse Onedrive-feilkoden 0x8007016a.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv powershell og klikk på Kjør som administrator.

2. Klikk på Ja-knappen på ledeteksten Brukerkontokontroll.

3. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter-tasten for å fjerne feilmappen.

Remove-Item "Telegram Desktop" -Recurse –Force

Merk: Her brukes Telegram Desktop for forklarende formål, du må erstatte det med navnet på feilmappen.

Metode 7: Installer OneDrive på nytt

Hvis ingen av metodene fungerer for deg, bør du vurdere å avinstallere OneDrive-appen og deretter installere appen på nytt på PC-en din for å fikse Onedrive-feilkode 0x8007016a.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn apper og funksjoner, og klikk på Åpne.

2. Klikk på kategorien Apper og funksjoner i venstre rute i vinduet, og klikk på Microsoft OneDrive-appen.

3. I de tilgjengelige alternativene klikker du på Avinstaller-knappen for å avinstallere OneDrive-appen.

4. Klikk på Avinstaller-knappen i bekreftelsesvinduet for å bekrefte avinstalleringsvalget.

5. Du kan installere OneDrive-appen på nytt fra Microsofts offisielle nettsted.

***

Artikkelen tjener til å fikse OneDrive-feil 0x8007016a i Windows 10. Så hvis du prøver å finne løsninger på feilen 0x8007016a, kan du bruke denne artikkelen til å fikse feilkoden 0x8007016a. Send inn forslagene dine og legg inn spørsmålene dine i kommentarfeltet om dette emnet for oss å utdype.

  Windows 10s BitLocker-kryptering stoler ikke lenger på SSD-en din