HomePod mini svarer ikke: 9 måter å fikse!

Apples HomePod mini er en ganske god smarthøyttaler. Og selv om den ikke kan sammenlignes med smarthetene og triksene til Google Assistant, er Siri god nok til det meste, og HomePod mini gir bedre lyd. Å sette opp HomePod mini er en lek, og selv om det fungerer veldig bra, er det tider når du kan møte en HomePod mini som ikke reagerer. Det har skjedd meg, og hvis du står overfor det samme problemet, har vi dekket deg. Her er 9 måter å fikse en HomePod mini som ikke svarer.

De beste løsningene for å fikse en HomePod mini som ikke reagerer

Selv om en HomePod mini som ikke reagerer kan føre til at du får panikk, er problemet vanligvis ikke så stort. Vi skal dekke alle måtene du kan fikse en HomePod mini som ikke svarer, fra de enkleste løsningene til mer ekstreme. Selv om vi anbefaler at du går gjennom denne listen trinn for trinn, prøver løsningene i den rekkefølgen vi har nevnt dem, kan du bruke innholdsfortegnelsen nedenfor for å hoppe videre til en løsning du ønsker å prøve.

  Slik får du alltid bildet du vil ha

1. Sørg for at HomePod er slått på

Først og fremst, sørg for at HomePod mini eller HomePod er slått på. Sørg for at smarthøyttaleren er koblet til strøm. Etter det, trykk på toppen av HomePod mini. Hvis du hører musikk, er høyttaleren slått på. Dessuten kan du også si «Hei Siri.» Hvis den virtuelle assistenten svarer, slås høyttaleren på.

Pro-tips: Hvis HomePod mini er slått på, men Hey Siri ikke fungerer, trykk og hold på toppen av HomePod mini og si «slå på Hey Siri»

2. Sjekk Wi-Fi-tilkoblingen din

Hvis HomePod mini fortsatt ikke svarer, bør du sjekke om den er riktig koblet til WiFi. HomePod kobles automatisk til det samme WiFi-nettverket som din iPhone. Men hvis du nylig endret WiFi-passordet ditt, eller har fått en ny WiFi-tilkobling, er det en mulighet for at HomePod mini ikke er koblet til den nye WiFi-en. Heldigvis kan du enkelt endre WiFi-nettverket på HomePod mini.

Dette vil automatisk bytte HomePod mini til samme WiFi-tilkobling som din iPhone.

3. Sørg for at Lytt etter Hey Siri er aktivert

Hvis HomePod er koblet til Wi-Fi, men fortsatt ikke kan svare på «Hei Siri», må du sørge for at Lytt etter «Hei Siri» er slått på.

Aktiver «Hey Siri» på HomePod mini ved hjelp av iPhone

  • Åpne Home-appen og trykk og hold HomePod-flisen. Rull ned og trykk på tannhjulikonet for innstillinger.

  • Her, aktiver bryteren ved siden av «Lytt etter «Hey Siri»« for å aktivere funksjonen på HomePod.

Aktiver «Hey Siri» på HomePod ved hjelp av Mac

  • Start Home-appen på Mac-en og dobbeltklikk på HomePod-ikonet.

  • Klikk på tannhjulikonet for innstillinger, eller sveip ned.

  • Aktiver bryteren ved siden av «Lytt etter «Hey Siri»« for å aktivere funksjonen på HomePod.

Prøv nå å si «Hei Siri» og se om HomePod-en din svarer. Forhåpentligvis burde dette ha løst problemet. Hvis ikke, les videre for å se de andre feilsøkingstrinnene for HomePod mini.

  Slik setter du inn et bilde eller annet objekt i Microsoft Office

4. Se etter varsler i Home-appen

Når HomePod ikke kan få tilgang til Apple-ID-en din, ikke kan koble til Wi-Fi-hjemmenettverket ditt eller har andre problemer, vises et varsel i Home-appen med detaljer om problemet. Så gå til Home-appen på enheten din og trykk og hold/dobbeltklikk på HomePod-ikonet for å se mer informasjon om varselet.

Bilde med tillatelse: Apple

5. Start HomePod på nytt

Hvis du fortsatt ikke kan bruke HomePod mini, kan en omstart også bidra til å løse problemet.

Start HomePod mini på nytt fra iPhone

Åpne Home-appen og deretter langtrykks HomePod-flisen. Trykk her på Tilbakestill HomePod og trykk deretter på Start HomePod på nytt.

Start HomePod mini på nytt fra Mac

Start Home-appen og dobbeltklikk deretter på HomePod-ikonet. Rull deretter ned og klikk Tilbakestill HomePod. Til slutt klikker du Start HomePod på nytt for å starte høyttaleren på nytt.

6. Fjern og sammenkoble HomePod på nytt med Home-appen

Hvis HomePods fortsatt ikke svarer, kan du prøve å fjerne og pare HomePod på nytt ved hjelp av Home-appen. Du kan gjøre dette ved å bruke Home-appen på iPhone, iPad eller Mac.

Fjern HomePod mini ved hjelp av iPhone

  • På iPhone eller iPad: Åpne Home-appen -> trykk lenge på HomePod-ikonet -> Tilbakestill HomePod -> Fjern tilbehør.

Fjern HomePod mini med Mac

  • På Mac: Start Home-appen > dobbeltklikk på HomePod-ikonet -> Tilbakestill HomePod og klikk på Fjern tilbehør.

Sett opp HomePod mini igjen

Det er enkelt å sette opp HomePod mini. Bare koble den til strøm og lås opp iPhone. Du vil se en melding på din iPhone. Bare trykk på «Konfigurer» og følg trinnene på skjermen.

7. Oppdater HomePod mini

Apple gir ofte ut oppdateringer for HomePod mini. Normalt vil HomePod-en din automatisk installere oppdateringer. Men hvis du har problemer med HomePod, er sjansen stor for at det er en ventende oppdatering som ikke er installert. Heldigvis kan du manuelt oppdatere HomePod mini ganske enkelt.

8. Tilbakestill HomePod eller HomePod mini

Ingen løsning enda? Ikke bry deg, for vi har fortsatt en kjernefysisk løsning. Og med kjernefysisk løsning mener jeg å tilbakestille HomePod til fabrikkstandard. Tider når den Siri-aktiverte høyttaleren møter vedvarende problemer, kommer denne løsningen godt med. Spesielt er det flere måter å tilbakestille HomePod på.

  Hvordan overføre videoer til en iPad

Bruk Home-appen for å tilbakestille HomePod

  • På iPhone og iPad: Åpne Home-appen -> trykk og hold HomePod-ikonet -> Fjern tilbehør -> Fjern.
  • På Mac: Gå til Home-appen -> dobbeltklikk på HomePod-ikonet -> Fjern tilbehør -> Fjern.

Trykk på toppen av HomePod for å tilbakestille den

  • Koble HomePod mini fra strømmen. Vent i 10 sekunder, og koble den deretter til igjen.
  • Vent i ytterligere 10 sekunder, og trykk og hold deretter på toppen av HomePod mini.
  • Det hvite lyset på toppen av HomePod mini blir rødt. Hold fingeren trykket.
  • Siri vil da informere deg om at HomePod mini er i ferd med å bli tilbakestilt. Hold fingeren inne til du hører tre pip, som bekrefter at HomePod mini har blitt tilbakestilt.

Gjenopprett HomePod mini med en Mac eller PC

1. Først kobler du HomePod mini til datamaskinen med USB-C-kabelen og åpner deretter Finder på macOS eller iTunes på Windows 11 eller Windows 10.

2. Velg HomePod når den vises på datamaskinen og klikk på Gjenopprett HomePod.

Datamaskinen din vil begynne å gjenopprette programvaren på HomePod mini. Mens dette skjer, vil du se et oransje lys blinke på toppen av HomePod mini. Når lyset slutter å blinke, betyr det at HomePod mini er ferdig med gjenopprettingen, og du kan trygt koble den fra Mac eller PC.

9. Hvis ingenting fungerer, kontakt Apples kundestøtte

Til slutt, hvis ingenting har fungert, er det eneste alternativet å kontakte Apple Support. Oftere enn ikke vil de være i stand til å løse ethvert problem som din HomePod mini står overfor.

Ofte stilte spørsmål om HomePod mini svarer ikke

Sp. Fungerer HomePod mini når den ikke er koblet til?

HomePod mini fungerer ikke når den ikke er koblet til. Du må koble høyttaleren til en strømkilde for å bruke den. Når det er sagt, er det tredjepartstilbehør som kan drive HomePod mini slik at du kan ta den med deg uansett hvor du går.

Sp. Kan jeg tilbakestille HomePod mini?

Du kan tilbakestille HomePod mini fra Home-appen på iPhone, iPad eller Mac ved å bruke trinnene nevnt ovenfor. Hvis du ikke klarer det, kan du trykke og holde på toppen av HomePod mini for å tilbakestille den.

Sp. Hvorfor blinker HomePod hvitt?

Et hvitt blinkende lys på HomePod mini betyr at høyttaleren er klar til å settes opp.

Reparer enkelt en HomePod mini som ikke reagerer

Vel, det er metodene for å fikse en HomePod mini som ikke svarer. Forhåpentligvis var du i stand til å fikse HomePod mini som ikke reagerer ved å bruke disse løsningene. Gi oss beskjed om hvilken løsning som fungerte for deg, og om det er noen andre metoder du mener bør nevnes i denne artikkelen.