Fiks Realtek Audio Manager som ikke åpnes i Windows 10

Hvor er Realtek Audio Manager og hva brukes den til? Vel, Realtek Audio Manager brukes til å endre lydinnstillingene til høyttalerne innebygd på PC-en din. Du kan imidlertid møte problemet med at Realtek Audio Manager ikke åpner. Artikkelen har metodene for spørsmålet om hvordan du finner Realtek Audio Manager og løser problemene med Audio Manager. Du kan bruke artikkelen som svar på spørsmålet om hvordan du åpner Realtek HD Audio Manager Windows 10 og løser problemene knyttet til Audio Manager.

Slik fikser du Realtek Audio Manager som ikke åpnes i Windows 10

De mulige årsakene til at Realtek Audio Manager ikke fungerer på din PC er oppført her i denne delen.

  • Manglende Audio Manager-ikon – Hvis Realtek Audio Manager-ikonet mangler på oppgavelinjen, kan det hende du ikke kan bruke Audio Manager.

  • Konflikter med forhåndsinstallerte lyddrivere – Hvis lyddriverne installert på PC-en din ikke er i konflikt med den oppdaterte versjonen av lyddriveren, kan det hende du ikke kan bruke Audio Manager.

  • Utdatert lyddriver – Hvis lyddriveren på PC-en din er utdatert, kan det hende du ikke kan bruke Audio Manager på PC-en.

  • Ødelagt lyddriver – Hvis lyddriveren er ødelagt på PC-en din, kan det hende du ikke kan bruke Audio Manager og endre innstillingene.

  • Utdatert Windows- Hvis du bruker en utdatert Windows, kan det hende du ikke kan bruke Audio Manager på PC-en.

  • Feil installasjon av Realtek Audio Manager- Hvis lyddriverne ikke er riktig installert på din PC; du kan kanskje ikke bruke Realtek Audio Manager.

Grunnleggende feilsøkingsmetoder

De grunnleggende feilsøkingsmetodene beskrevet i denne delen vil hjelpe deg med å fikse Realtek Audio Manager som ikke åpner problemet på PC-en.

1. Start PC-en på nytt

Hvis det er visse feil på PC-en som ikke lar deg åpne Realtek Audio Manager, kan du prøve å starte PC-en på nytt. For å starte PCen på nytt, trykk på Windows-tasten, klikk på av/på-knappen på START-menyen og klikk på alternativet Start på nytt for å starte PCen på nytt.

2. Reparer korrupte filer

Du kan se etter de ødelagte systemfilene på PC-en din ved å bruke DISM- og SFC-skanneverktøyene for å fikse problemet med Realtek Audio Manager. Les artikkelen om hvordan du reparerer systemfiler på Windows 10 for å se etter de ødelagte systemfilene.

3. Oppdater Windows

Hvis du bruker utdatert Windows på PC-en, kan det hende du ikke kan bruke noen av funksjonene på PC-en. For å fikse problemet med Realtek Audio Manager, må du oppdatere Windows til den nyeste versjonen på PC-en. Følg guiden vår for å laste ned og installere de nyeste Windows 10-oppdateringene for å fikse problemet.

4. Tilbakestill BIOS til standardinnstillinger

Hvis ingen av metodene fungerer for deg, kan du prøve å tilbakestille BIOS til standardinnstillingene på PC-en.

Merk: Metoden som er forklart i denne delen er basert på Lenovo PC og kan variere avhengig av produsenttypen.

1. Start først PC-en på nytt og trykk F1-tasten for å gå inn i BIOS på PC-en.

2. Trykk på F9-tasten for å laste standard BIOS-innstillingene på PC-en og trykk på F10-tasten for å lagre innstillingene.

Nå, her er de avanserte feilsøkingsmetodene for å fikse problemet.

Metode 1: Kjør Feilsøking for Spill av lyd

Du kan prøve å feilsøke problemene i Realtek Audio-driveren for å fikse problemet med Realtek Audio Manager. Bruk koblingen her for å feilsøke problemene i lyddriveren og fikse problemet.

Merk: Du kan også bruke tredjepartsverktøyet eller laste ned driverfix-appen ved å bruke Google Chrome-appen på PC-en.

Metode 2: Finn Realtek Audio Manager

Noen ganger kan det hende at du ikke har funnet Realtek Audio Manager på PC-en din, og at manageren ikke har fungert som den skal. Du må finne applikasjonen og deretter starte den for å fikse Realtek Audio Manager som ikke åpner problemet. Det er 3 alternativer for å åpne Audio Manager på PC-en, som oppført nedenfor i delen.

Alternativ I: Gjennom oppgavelinjen

Du kan åpne Audio Manager ved å bruke ikonene på oppgavelinjen som enten vil være plassert på oppgavelinjen eller i Vis skjulte ikoner-lokalmenyen. Klikk på Realtek Audio Manager for å åpne appvinduet på PC-en.

Alternativ II: Gjennom Windows Utforsker

Du kan starte Realtek Audio Manager ved å bruke Windows Utforsker på PC-en ved å åpne kildefilplasseringen.

1. Trykk Windows + E-tastene samtidig for å starte filutforskeren.

2. Gå til Denne PCen > Lokal disk (C:) > Programfiler > Realtek > Lyd > HAD-mappen.

2. Dobbeltklikk på RAVCpl64-programfilen for å åpne Realtek Audio Manager.

Alternativ III: Gjennom kontrollpanel

Ved å bruke kontrollpanelappen kan du starte Realtek Audio Manager på PC-en. Slik åpner du Realtek HD Audio Manager i Windows 10.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Kontrollpanel og klikk på Åpne.

2. Angi Vis etter > Små ikoner, og klikk deretter på Realtek HD Audio Manager.

Derfor er dette hvordan du kan åpne Realtek HD Audio Manager på Windows 10.

Metode 3: Aktiver Realtek Audio Manager Startup App

Realtek Audio Manager kan ha blitt deaktivert i Task Manager, og du kan kanskje ikke åpne appen. Du må aktivere appen i Task Manager for å fikse Realtek Audio Manager som ikke åpner problemet.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv Task Manager, og klikk på Åpne.

2. Naviger til fanen Oppstart, velg Realtek HD Audio Manager i listen, og klikk på Aktiver-knappen for å aktivere Realtek Audio Manager.

Metode 4: Oppdater Realtek Audio Driver

Du kan prøve å installere den nyeste versjonen av Realtek Audio Driver manuelt for å fikse problemet med at Realtek Audio Manager ikke åpner på PC-en. Det er forskjellige alternativer for å installere lyddriveren på PC-en din for å fikse problemet i denne delen.

Trinn I: Vis skjulte enhetsdrivere

På de fleste tidspunkter kan det hende du ikke får tilgang til Realtek Audio Manager i Enhetsbehandling hvis den er skjult. Du kan bruke metoden beskrevet her for å vise de skjulte enhetene i Enhetsbehandling og gjøre endringer i dem.

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Enhetsbehandling og klikk på Åpne.

2. Klikk på fanen Vis i vinduet og klikk på alternativet Vis skjulte enheter på menyen for å se alle enhetene i Enhetsbehandling.

Trinn II: Oppdater driveren

Hvis Realtek Audio Driver er utdatert, må du oppdatere den til den nyeste versjonen for å bruke Audio Manager. Følg en av de angitte metodene for å oppdatere driveren.

Alternativ I: Gjennom Enhetsbehandling

Les artikkelen gitt her for å vite metoden for å oppdatere Realtek Audio Driver på PC-en.

Alternativ II: Gjennom Microsoft Update Catalog

Du kan installere Realtek Audio Drivers fra Microsoft Update Catalog for å fikse Realtek Audio Manager som ikke åpner problemet på PCen.

1. start Google Chrome ved å skrive i søkefeltet i Windows. Klikk på Åpne.

2. Åpne den offisielle nettsiden til Microsoft Update Catalog og klikk på Last ned-knappen basert på dine Windows-spesifikasjoner.

3. I nedlastingsvinduet klikker du på koblingen som er tilgjengelig for å starte nedlastingsprosessen og lagre filen på PC-en.

4. Høyreklikk på den nedlastede filen og klikk på alternativet Pakk ut filer… for å pakke ut filene.

5. Til slutt, kjør installasjonsfilen og følg instruksjonene på skjermen for å installere oppdateringene.

Alternativ III: Gjennom OEM-produsenter

Du kan installere Realtek Audio-driveren fra OEM-produsentene direkte på din PC og avinstallere de eksisterende driverne. Følg trinnene gitt i metoden her for å laste ned driverne fra OEM-produsenter på din PC.

Alternativ IV: Installer High Definition Audio Codecs

Du kan installere Realtek Audio-driverne ved å installere High Definition Audio Codecs eller programvaren på PC-en.

1. Start nettleseren Google Chrome.

2. Åpne den offisielle nettsiden til Realtek High Definition Codecs og klikk på Last ned-knappen i Windows-delen i henhold til dine Windows-spesifikasjoner.

3. Kjør den nedlastede filen og følg instruksjonene på skjermen for å installere Realtek Audio-driveren på PC-en.

Alternativ V: Gjennom Driver Support App

Hvis du ikke er i stand til å oppdatere eller installere lyddriverne ofte, kan du prøve å bruke en automatisk gjenkjenningsapp for å finne riktig driver eller Driver Support-appen.

1. Åpne Google Chrome-nettleseren.

2. Åpne den offisielle nettsiden til Driver Support-appen og klikk på LAST NÅ-knappen på siden.

3. Følg instruksjonene på skjermen i installasjonsveiviseren og klikk på OK-knappen i Installer likevel-vinduet.

4. Etter at appen skanner PC-en din, klikker du på Realtek Audio Driver og klikker på Fix It! for å installere den oppdaterte driveren.

Metode 5: Endre Realtek Audio Driver

Du kan bruke metodene som er forklart i denne delen for å modifisere Realtek Audio-driveren og fikse problemet med at Realtek Audio Manager ikke åpner på PC-en.

Alternativ I: Tilbakestill driveroppdateringer

Hvis lyddriveren din fungerte bedre i en tidligere versjon enn i den oppdaterte versjonen, kan du prøve å gå tilbake til den forrige innstillingen. Les artikkelen om hvordan du tilbakestiller drivere på Windows 10.

Alternativ II: Legg til eldre maskinvare

Hvis du ikke kan fikse problemet med Realtek Audio Driver, kan du prøve å legge til eldre maskinvare til driveren på Enhetsbehandling. Følg disse trinnene for å legge til eldre maskinvare for Realtek Audio Driver.

1. Åpne Enhetsbehandling og velg Lyd-, video- og spillkontrollere.

2. Klikk deretter på Handling > Legg til eldre maskinvarealternativ.

3. Velg Søk etter og installer maskinvaren automatisk (anbefalt) og klikk på Neste.

Metode 6: Installer Realtek Audio Driver på nytt

Du kan avinstallere Realtek Audio Driver og deretter vil driveren bli re-installert automatisk. Les artikkelen for å fikse lydproblemer Windows 10 Creators Update.

***

Artikkelen diskuterer metodene for å fikse problemet med at Realtek Audio Manager ikke åpner i Windows 10. Vi håper at du har fått svar på spørsmålene dine som hvordan du finner Realtek Audio Manager eller hvor er Realtek Audio Manager, og hvordan du åpner Realtek HD Audio Manager i Windows 10. Hvis du har noen forslag eller spørsmål om emnet som diskuteres, kan du legge dem igjen i kommentarfeltet nedenfor.

  Hvordan åpne og tilpasse handlingssenter i Windows 11