Slik fjerner du falske Apple-sikkerhetsvarsler

Har du noen gang surfet på Internett på iPhone og plutselig mottatt en popup-melding som sier noe sånt som «iPhone-virusadvarsel»? Slike meldinger blir vanligvis sendt ut av ondsinnede aktører og hackere. Disse meldingene kan føre til at et uvitende offer deler sin personlige informasjon med hackerne, eller til og med installerer sertifikater på sin iPhone. Mens disse meldingene pleide å være få og langt i mellom, har de i disse dager begynt å spre seg som ild i tørt gress. Det er imidlertid en enkel løsning. Så her er hvordan du fjerner falske Apple-sikkerhetsvarsler på iPhone.

Hvordan bli kvitt falske Apple-sikkerhetsvarsler på iPhone (2022)

Bli kvitt falske sikkerhetsvarsler på iOS og iPadOS

1. Lukk de skadelige fanene med en gang

Når du får en sikkerhetsadvarsel, sørg for å ikke trykke på varselet, ikke engang prøve å trykke på lukkeknappen i popup-vinduet. Den tryggere måten å ta på seg slike ondsinnede popup-vinduer er å lukke nettleserfanen umiddelbart.

  • Ta opp kontrollsenteret (sveip ned fra øverste hjørne av skjermen eller sveip opp fra nederste kant av skjermen) og trykk deretter på flymodusikonet for å slå det på.
  Hvordan konvertere HEIC-bilder til JPG på en Mac på den enkle måten

  • Deretter åpner du Safari og trykker på faneikonet nederst til høyre på skjermen. Deretter trykker du på «X» -knappen i øvre høyre hjørne av den spesifikke fanen for å lukke den.

2. Slett Shady Website Cookies

Bortsett fra å la deg rydde opp i hele historien, lar Safari deg også fjerne spesifikke nettstedsinformasjonskapsler. Dermed kan du bli kvitt bestemte informasjonskapsler uten å måtte slette hele nettleserloggen.

  • Gå over til Innstillinger-appen på iPhone eller iPad -> Safari -> Avansert.

  • Nå trykker du på Nettsteddata. Deretter trykker du på Rediger øverst til høyre på skjermen.

  • Deretter velger du den spesifikke informasjonskapselen du vil bli kvitt og trykker på Slett-knappen. Ikke glem å trykke på Ferdig øverst til høyre for å bekrefte handlingen.

For å forhindre at skyggefulle popup-vinduer vises igjen, sørg for å aktivere den opprinnelige popup-blokkeringen.

  • Naviger til Innstillinger-appen på iPhone eller iPad -> Safari og sørg for at bryteren ved siden av Blokker popup-vinduer er slått på.
  Hvordan fikse DirecTV-feilen 771, 40

4. Blokker advarsler om svindel på nettstedet

Safari kommer med en innebygd funksjon som lar deg blokkere uredelige nettstedadvarsler. Sørg derfor for å dra nytte av denne sikkerhetsfunksjonen for å holde de falske nettstedvarslene på god avstand.

  • For å komme i gang, åpne Innstillinger-appen på iPhone eller iPad -> Safari og sørg for at bryteren ved siden av Uredelig nettstedadvarsel er aktivert.

5. Bruk lesermodus for å holde uønskede annonser og popup-vinduer unna

En av favorittfunksjonene mine i nettleseren er «Reader Mode» som forbedrer leseopplevelsen ved å begrense alle unødvendige popup-vinduer og annonser. Spesielt kan du aktivere lesermodus automatisk for alle nettsteder eller velge å aktivere den bare på spesifikke nettsider avhengig av dine behov.

Aktiver Safari Reader Mode for spesifikke nettsteder

  • Åpne Safari på iPhone eller iPad -> naviger til nettsiden der du vil aktivere lesermodus.
  • Deretter trykker du på aA-knappen nederst på skjermen og velger Vis leser.

Aktiver Safari Reader-modus automatisk for alle nettsteder

  • Gå til Innstillinger-appen på iPhone eller iPad -> Safari. Deretter blar du ned til Innstillinger for nettsteder og trykker på Leser.

  • Deretter slår du på bryteren for Alle nettsteder.

6. Blokker lyssky nettsteder

Takket være skjermtid kan du enkelt blokkere lyssky nettsteder på din iPhone. Enten du ønsker å skjerme barnet ditt mot støtende innhold som finnes på spesifikke nettsteder eller ønsker å holde ondsinnede nettsteder i sjakk, kan den innfødte nettstedblokkeringen komme godt med.

  • Gå inn i Innstillinger-appen på iPhone eller iPad -> Skjermtid -> Innhold og personvernbegrensninger.
  Slik fjerner du nylig sett Netflix-programmer

  • Sørg nå for at bryteren for innholds- og personvernbegrensninger er slått på. Trykk deretter på Innholdsbegrensning og velg Nettinnhold.

  • Deretter velger du alternativet Begrens voksent innhold. Under Aldri tillat-delen, trykk på Legg til nettsted og lim deretter inn koblingen til nettstedet du vil blokkere.

Fremover vil disse nettstedene bli blokkert på enheten din. Senere, hvis du noen gang vil gjøre endringer, gå tilbake til denne skjermtidsinnstillingen og gjør det nødvendige.

Merk:

Rapporter falske sikkerhetsvarsler til Apple

Du kan rapportere mistenkelige meldinger og e-poster til [email protected] og [email protected] Videre kan du også rapportere spam-telefonsamtaler til FTC så vel som det lokale politiet/rettshåndhevelsesbyrået.

Du kan lære mer om å gjenkjenne og rapportere svindel og phishing-forsøk fra Apples nettsted (besøk).

Hold falske Apple-sikkerhetsvarsler unna iPhone eller iPad

Vel, det er hvordan du kan unngå og fjerne falske Apple-sikkerhetsvarsler på iPhone. Selv om det stort sett er lyssky nettsteder som viser slike «iPhone-virusadvarsel» popup-vinduer, kan til tider anerkjente nettsteder også bli kompromittert av hackere. Derfor er det alltid en god idé å aldri trykke på slike popup-vinduer, uavhengig av hvilken nettside som viser dem. Sørg for å kun besøke legitime, pålitelige nettsteder, og ikke last ned filer fra ukjente kilder. Så, har du noen gang blitt møtt med «iPhone-virusadvarsel»-pop-up? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.