Slik deler du plassering på WhatsApp på Android og iOS

Det kan være tider når du ønsker å dele din nåværende posisjon med folk på WhatsApp. Enten det er for å hjelpe vennen din med å finne ut adressen til ditt nye hjem eller for å dele live-posisjonen din med familiemedlemmer, WhatsApp har deg dekket. I denne artikkelen har vi forklart hvordan du sender posisjonen din på WhatsApp. Vi har vist hvordan du deler din nåværende posisjon eller live-posisjon på WhatsApp på iPhone- og Android-enheter.

Hvordan sende plassering på WhatsApp: Forklart (2022)

Slik deler du posisjonen din på WhatsApp (Android)

1. Åpne mottakerens WhatsApp-chat og trykk på vedleggsikonet fra chattelinjen. Fra listen over alternativer som vises nå, trykk «Plassering».

2. I posisjonsdelingsskjermen vil du se stedsoppføringer i nærheten. Du kan enten velge ett av disse stedene eller velge «Send din nåværende posisjon». Basert på GPS-nøyaktigheten din, vil du se hvor nøyaktige plasseringskoordinatene er. I dette tilfellet er posisjonen min nøyaktig til 20 meter. Mottakeren kan nå trykke på Google Maps-koblingen for å se din nåværende posisjon.

  Hvordan iOS 13s mørke modus fungerer på iPhone og iPad

Slik deler du posisjonen din på WhatsApp (iPhone)

Trinnene som er involvert for å sende posisjonen din på WhatsApp ved hjelp av iPhone, ligner på Android-versjonen, men grensesnittet er litt annerledes. Du kan følge trinnene nedenfor for å sende posisjonen din på WhatsApp for iOS:

1. Åpne WhatsApp-chatten til mottakeren og trykk på «+»-ikonet nederst til venstre på skjermen. Når popup-menyen vises, velg «Plassering».

2. Når kartgrensesnittet vises, velg «Send din nåværende posisjon» for å dele din nåværende posisjon. Du har også muligheten til å dele steder i nærheten eller virksomhetsoppføringer fra denne siden.

Merk: Du må gi WhatsApp tilgang til posisjonen din første gang du deler det samme med kontaktene dine. Du kan velge mellom alternativene «Tillat én gang» eller «Tillat mens du bruker appen», avhengig av personvernhensyn.

  Bruk direktefiltre på kameraet når du tar bilder [Android]

3. Mottakeren kan nå trykke på kartlenken i samtalen for å se din nåværende posisjon.

Hvordan dele live posisjon på WhatsApp (Android)

1. For å dele WhatsApp live-posisjonen din fra Android-telefonen din, åpne samtalevinduet, trykk på vedleggsikonet og velg «Plassering»-ikonet.

2. Trykk nå på «Del live-posisjon» og velg en av varighetene – 15 minutter, 1 time eller 8 timer. Legg til en melding hvis du vil, og trykk på «Send»-ikonet for å dele live-posisjonen din.

3. Du vil nå se en forhåndsvisning av live-posisjonen, sammen med detaljer om når live-delingsøkten utløper. Mottakeren kan trykke på lenken for å se posisjonen din i sanntid.

Slik deler du live-posisjon på WhatsApp (iPhone)

1. For å sende WhatsApp live-posisjonen din fra iPhone, åpne WhatsApp-chatten og trykk på «+»-ikonet nederst til venstre. Velg nå «Plassering» fra hurtigmenyen.

2. Du vil nå se kartlisten over området ditt. Fra denne skjermen trykker du på «Del live-posisjon» for å dele live-posisjonen din.

3. Mottakeren kan nå trykke på live-posisjonen for å vite hvor din nåværende posisjon er og spore bevegelsen så lenge økten er aktiv.

  Focal (Beta) har som mål å være den ene kameraappen som styrer dem alle [Android]

Stopp posisjonsdeling på WhatsApp (Android og iPhone)

1. For å stoppe posisjonsdeling på WhatsApp, trykk på «Stopp deling»-knappen under kartoppføringen. Når bekreftelsesmeldingen vises, trykk på «Stopp» for å slutte å dele live-posisjonen din.

2. Du vil se teksten «Live location ended» under forhåndsvisningen av kartet for å markere at du ikke deler live-posisjonen din lenger. Du kan se etter denne teksten for å bekrefte at du har stoppet posisjonsdeling.

Del WhatsApp-plassering: Vanlige spørsmål

Hvor ofte oppdaterer WhatsApp live-posisjon?

WhatsApp live posisjonsdeling skjer i sanntid, og derfor oppdaterer appen kontinuerlig posisjonen din til kontakten så lenge du har en pålitelig internettforbindelse.

Hvor nøyaktig er WhatsApp live-plassering?

Live-posisjonen du deler på WhatsApp er nøyaktig opptil 10 meter.

Kan jeg dele live-posisjonen på WhatsApp Web?

Nei, det er ikke mulig å sende live-posisjonen din til noen på WhatsApp Web.

Del WhatsApp-posisjon med nære venner og familie

Å dele posisjonen din på WhatsApp er en praktisk måte å sørge for at venner og familie enkelt kan finne deg når det trengs eller når du er på reise. Med live location-funksjonen kan de også være klar over din nåværende posisjon i sanntid. I mellomtiden, hvis du raskt vil sende tekstmeldinger til noen på WhatsApp, si for å ringe etter hjelp, kan du gjerne sjekke guiden vår for å sende WhatsApp-meldinger uten å lagre telefonnummeret.