12 måter å koble iPhone fra Mac

iOS og macOS er tett integrert for å fungere synkronisert med hverandre. Derfor kan du sømløst bytte fra iPhone til Mac eller omvendt for å utføre oppgavene dine som å ta notater, filbehandling, meldinger og mer uten problemer. Både fra et produktivitets- og bekvemmelighetsperspektiv er denne sømløse opplevelsen fantastisk. Men hva om du har bestemt deg for å kutte ned denne dype integrasjonen enten av personvern eller personlige grunner? Ikke bekymre deg, det er flere måter å koble iPhone fra Mac for å sikre at hemmelighetene dine aldri går fra en enhet til en annen. Så her er 12 måter å koble iPhone fra Mac.

Koble fra iPhone og Mac: 12 forskjellige måter (2022)

Bortsett fra å tilby et frakoblingsalternativ med ett klikk, tilbyr Apple flere måter å blokkere Mac-en din fra å koble til eller synkronisere med iPhone. Dermed har du fleksibiliteten til å velge alternativet som kan møte dine behov bedre. Vær oppmerksom på at selv om iPhone er vårt fokus, gjelder de fleste av disse triksene også for iPad.

1. Fjern Mac-en fra Apple-ID

Hvis du er på utkikk etter en one-stop-løsning for å koble iPhone fra Mac-en, fjern Mac-en fra Apple-ID-en. Så lenge begge enhetene er sammenkoblet med samme Apple-ID, forblir de synkroniserte.

  De BESTE løsningene for en stabil strøm

Fjern din Mac fra Apple ID

  • Gå over til Innstillinger-appen -> profilen din på iPhone eller iPad.

  • Nå trykker du på din Mac. Trykk nå på Fjern fra konto og bekreft.

Fjern iPhone fra Apple ID

På Mac-en din, naviger til Systemvalg-appen -> Apple ID.

  • Velg nå iPhone i sidefeltet og trykk Fjern fra konto.

2. Koble fra Mac/iPhone via Bluetooth

Bluetooth spiller en nøkkelrolle i å hjelpe Continuity med å fungere sømløst mellom enhetene dine som iPhone og Mac. Derfor kan du ved å slå av Bluetooth umiddelbart forhindre at enhetene dine synkroniseres med hverandre og koble iPhone fra Mac.

Slå av Bluetooth på iPhone/iPad

  • På iPhone, naviger til Innstillinger-appen -> Bluetooth og slå deretter av bryteren. Hvis Mac-en din vises under Mine enheter-delen, trykker du på info «i»-knappen ved siden av den og trykker på Glem denne enheten.

Slå av Bluetooth på Mac

  • Klikk på Bluetooth-menyen øverst til høyre på skjermen og slå av bryteren for Bluetooth.

Merk: Deaktivering av Bluetooth vil også forhindre at AirPods, Bluetooth-tilbehør og Apple Watch kobles til og synkroniseres med iPhone.

3. Deaktiver Handoff

Med Handoff kan du starte noe på én Apple-enhet og plukke det opp på andre enheter koblet til den samme iCloud-kontoen. Hvis du ikke lenger vil overføre fra iPhone til Mac eller omvendt, sørg for å deaktivere den.

Slå av Handoff på iPhone

  • Åpne Innstillinger-appen på iPhone og velg Generelt.

  • Nå trykker du på AirPlay & Handoff. Slå deretter av bryteren for Handoff.

Slå av Handoff på Mac

  • Klikk på Apple-menyen øverst til høyre på skjermen og velg Systemvalg.

  • Klikk deretter på Generelle preferansepanelet.

  • Merk av i boksen til venstre for Tillat overdragelse mellom Mac og iCloud-enhetene dine.

4. Koble iPhone fra Finder

Når du kobler iPhone til Mac med en USB-kabel, vises iPhone i Finder. Derfor, bare å fjerne USB-kabelen kan la deg koble fra iOS-enheten. Husk at iPhone fortsatt kan vises i Finder hvis du tidligere har satt Mac-en til å oppdage enheten når den er på Wi-Fi.

  • Naviger til Finder og klikk på iPhone i sidefeltet.
  • Under Alternativer-delen fjerner du merket i boksen til venstre for Vis denne iPhone når du er på Wi-Fi.

5. Koble Macen fra iPhones personlige hotspot

Hvis du noen gang har brukt iPhones personlige hotspot på Mac-en, vil Mac-en automatisk koble til det personlige hotspotet på iPhone eller be deg om å bli med når Mac-en oppdager det. Men bry deg ikke, du kan slå av «Be om å bli med» for å hindre Mac-en fra å bruke iPhones personlige hotspot.

  Slik legger du til en avmerkingsboks i et Google-dokument

Stopp Mac-en din fra automatisk å bli med i iPhones personlige hotspot

  • Klikk på Wi-Fi-menyen øverst til høyre på skjermen og velg Nettverksinnstillinger i menyen.

  • Fjern nå merket i boksen til venstre for Be om å bli med i personlige hotspots.

  • Alternativt kan du åpne Systemvalg -> Nettverk -> Wi-Fi og deretter velge bort Spør om å bli med i personlige hotspots.

Deaktiver personlig hotspot på din iPhone

  • Gå over til Innstillinger-appen på iPhone. Deretter velger du Personal Hotspot og slår deretter av bryteren ved siden av Tillat andre å bli med.

6. Deaktiver iCloud-synkronisering

Hvis du prøver å stoppe innholdet ditt som påminnelser, kalenderhendelser og meldinger fra å synkroniseres mellom enhetene dine, kan du deaktivere iCloud-synkronisering.

Administrer iCloud Sync på Mac

  • Klikk på Apple-menyen øverst til venstre på skjermen og velg Systemvalg.

  • Velg deretter iCloud i sidefeltet og fjern merket for appene/tjenestene du ikke lenger vil synkronisere med iCloud.

Administrer iCloud-synkronisering på iPhone

  • Gå inn i Innstillinger-appen på iPhone -> profilen din og velg iCloud.

  • Slå nå av bryterne for hver app/tjeneste du ikke vil synkronisere med iCloud lenger.

7. Deaktiver AirDrop

Når AirDrop er aktivert, kan iPhone og Mac oppdage hverandre for fildeling. Du kan deaktivere AirDrop fullstendig for å forhindre at disse enhetene oppdager hverandre.

Slå av AirDrop på Mac

  • Åpne Finder på Mac-en. Klikk nå på Gå-menyen øverst og velg AirDrop i menyen. Hvis du har inkludert AirDrop i Finders favoritter, klikker du bare på den for å få tilgang til preferansen.

  • Klikk nå på rullegardinmenyen ved siden av Tillat meg å bli oppdaget av og velg Ingen.

Slå av AirDrop på iPhone og iPad

  • Sveip ned fra øverst til høyre eller sveip opp fra bunnen for å få opp kontrollsenteret, og berør og hold deretter tallerkenen med fire ikoner (der flymodus er plassert).

  • Trykk nå på AirDrop-ikonet og velg Mottak av i menyen.

  • Alternativt, gå til Innstillinger-appen på iPhone -> Generelt -> AirDrop og velg Av.

8. Ikke tillat anrop på andre enheter

iOS lar deg bruke mobilkontoen din på iPhone til å ringe og motta anrop på andre enheter, inkludert Mac-en som er logget på iCloud-kontoen din når de er i nærheten og på Wi-Fi. Men du kan ikke tillate anrop på andre Apple-enheter.

  • Åpne Innstillinger-appen på iPhone og velg Telefon.
  Slik fjerner du skrivebordssnarveisnavn for å forbedre estetikken

  • Nå, trykk på Anrop på andre enheter og slå av bryteren for Tillat anrop på andre enheter.

9. Slå av videresending av tekstmeldinger

Videresending av tekstmeldinger lar deg automatisk sende SMS/MMS-tekster mottatt på en iPhone til andre enheter, inkludert iPad, iPod touch eller Mac som er koblet til den samme iCloud-kontoen. Hvis du ikke vil at meldingene dine skal sendes til Mac-en, deaktiverer du videresending av tekstmeldinger.

Deaktiver videresending av tekstmeldinger på iPhone

  • Gå til Innstillinger-appen på iPhone og velg Meldinger.
  • Nå, rull ned og trykk på Videresending av tekstmeldinger. Deretter velger du hvilke enheter som kan sende og motta tekstmeldinger fra din iPhone.

Bildekreditt: Apple

  • Hvis du ønsker å slutte å motta meldinger fra Apple-ID-en din, trykker du på Send og mottar og fjerner valget av Apple-ID-en din.

Hindre Mac-en din fra å motta meldinger fra Apple-ID

  • Start Meldinger-appen på Mac-en. Klikk deretter på Meldinger-menyen øverst til venstre på skjermen og velg Innstillinger.

  • Sørg nå for at iMessage-fanen er valgt, og trykk deretter Logg av.

10. Stopp din iPhone-notater fra å synkronisere med Mac

iCloud Drive er valgt som standardkonto for Notes for å sikre at notatene dine kan synkroniseres på tvers av Apple-enheter du eier. Du kan imidlertid velge å lagre notater lokalt på iPhone eller iPad.

  • Start Innstillinger-appen på iPhone. Velg nå Notater og sørg for at bryteren for På min «iPhone/iPad-konto er aktivert.

  • Deretter trykker du på Standardkonto og kontrollerer at På min iPhone/iPad er valgt.

11. Deaktiver iCloud Drive i Filer-appen og Finder

Selv om Apple Files-appen støtter flere skylagringstjenester inkludert Google Drive og Dropbox, er iCloud Drive satt som standardalternativ. Hvis du vil koble iOS-enheten fullstendig fra Mac-en, må du enten lagre filer lokalt på enheten eller velge andre skylagringstjenester. Akkurat som iOS lar macOS deg også deaktivere iCloud i Finder og velge å lagre filer på andre steder.

Deaktiver iCloud Drive i Filer-appen

  • Åpne Apple Files-appen på iPhone eller iPad -> Bla gjennom-fanen nederst på skjermen. Trykk nå på trippelpunktikonet øverst til høyre og velg Rediger.

  • Deretter slår du av bryteren for iCloud Drive og pass på å trykke på Ferdig for å bekrefte.

Deaktiver iCloud Drive i Macs Finder

  • På Mac: Åpne Finder og klikk deretter på Finder-menyen øverst til venstre på skjermen og velg Innstillinger.

  • Etter det fjerner du merket i boksen til venstre for iCloud Drive.

12. Begrens Safari-nedlastinger kun på iPhone

Safaris nedlastinger lagres automatisk i iCloud Drive, men du har friheten til å endre nedlastingsplasseringen. Avhengig av dine behov kan du lagre nedlastingene dine lokalt eller lagre dem i ønsket skytjeneste.

  • For å gjøre det, start Innstillinger-appen på iPhone/iPad. Velg nå Safari og trykk deretter på Nedlastinger.

  • Deretter velger du På min iPhone/iPad for å beholde alle nedlastingene dine på enheten. Hvis du vil lagre nedlastingene dine på andre steder, trykk på Annet og velg deretter ønsket plassering.

Koble enkelt iPhone eller iPad fra Mac

Så det er hvordan du kan koble fra iPhone og Mac. Selv om jeg personlig elsker å bruke de integrerte økosystemfunksjonene som min MacBook og iPhone tilbyr meg, hvis du ikke er interessert i slike funksjoner og du bare vil bruke enhetene dine individuelt, kan du gjøre det ganske enkelt som vi har forklart i denne veiledningen. Så, liker du Apples funksjoner som Continuity og Handoff, eller kobler du fra Mac og iPhone? Gi oss beskjed i kommentarene.