Slik slår du på automatiske klikk i Chromebook

Automatisk klikk er en av de viktigste tilgjengelighetsfunksjonene i Chromebook. Som navnet antyder, klikker den automatisk på en knapp, meny, bryter, i utgangspunktet ethvert handlingsbart UI-element. Du trenger bare å dra og plassere markøren over knappen, så klikkes den automatisk. Funksjonen er nyttig for brukere som er diagnostisert med motoriske svekkelser. På grunn av svekkelsen kan ikke brukere kontrollere musklene sine og trykke på noen knapper med fingrene, noe som resulterer i tap av funksjon av en kroppsdel. For å løse dette problemet og hjelpe funksjonshemmede brukere har Google kommet opp med automatiske klikk i Chrome OS. Så hvis du vil lære hvordan du slår på automatiske klikk i Chromebook, følg veiledningen vår nedenfor.

Automatisk klikker i Chromebook (2022)

Vi har nevnt en enkel måte å aktivere denne kraftige tilgjengelighetsfunksjonen på Chromebooks. Funksjonen har vært tilgjengelig på Chrome OS siden 2015, så alle Chromebook-gamle og nye – støtter automatiske klikk. Bare følg guiden vår og sett den opp raskt. Slik kan du gå frem:

  Hvordan fjerne noen fra en Slack Channel [All Devices]

Slik aktiverer du automatiske klikk i Chrome OS

1. For å aktivere automatiske klikk i Chromebook, må du først åpne Hurtiginnstillinger-panelet nederst til høyre. Klikk deretter på tannhjulikonet for å åpne Innstillinger.

2. På Innstillinger-siden klikker du på «Avansert» i venstre sidefelt for å utvide menyen og deretter åpne alternativene «Tilgjengelighet».

3. Her klikker du på «Administrer tilgjengelighetsfunksjoner» i høyre rute.

4. Deretter ruller du nedover og ser etter delen «Mus og styreflate». Under den slår du på bryteren for «Klikk automatisk når markøren stopper». Dette vil aktivere automatiske klikk på Chromebooken din.

5. Nå, når du flytter markøren til et handlingsbart element, vil den automatisk klikke på knappen eller UI-elementet.

Hvordan tilpasse Auto Clicker i Chrome OS

Hvis du vil tilpasse funksjonen for automatisk klikk i Chrome OS med forskjellige funksjoner, kan du enkelt gjøre det. Slik fungerer det:

  Slik kansellerer du app-abonnementer på iPhone eller iPad

1. Når du aktiverer funksjonen, vises en flytende meny nederst til høyre på Chromebooken. Her kan du velge mellom venstreklikk, høyreklikk, dobbeltklikk, klikk og dra, og rull for de automatiske klikkene. I utgangspunktet kan du tilordne automatisk klikking til hvilken som helst av musefunksjonene bortsett fra kontinuerlig klikking.

2. På siden Tilgjengelighetsinnstillinger kan du også velge forsinkelsestiden før museklikk, bevegelsesterskel og mer.

Slik slår du av automatiske klikk i Chromebook

I tilfelle du vil deaktivere automatiske klikk på Chromebooken din, kan du ganske enkelt spore trinnene dine og slutte å bruke funksjonen. Naviger til «Innstillinger -> Avansert -> Tilgjengelighet -> Administrer tilgjengelighetsfunksjoner». Deaktiver deretter «Klikk automatisk når markøren stopper»-bryteren.

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er funksjonen Automatiske klikk i Chromebook?

Automatiske klikk er en tilgjengelighetsfunksjon som lar deg klikke på knapper og menyer ganske enkelt ved å plassere markøren over UI-elementet. ChromeOS vil automatisk trykke på knappen. Denne funksjonen er nyttig for brukere som er diagnostisert med motoriske svekkelser.

Hvordan aktiverer jeg automatiske klikk i Chromebook?

Du kan åpne Innstillinger og gå til Avansert -> Tilgjengelighet -> Administrer tilgjengelighetsfunksjoner. Her aktiverer du «Klikk automatisk når markøren stopper»-bryteren.

  Hva er NVMe-stasjoner, og bør du kjøpe en?

Hvilken ChromeOS-versjon støtter automatiske klikk?

Automatisk klikking har vært på Chromebook i lang tid, så alle de gamle og nye Chromebookene leveres med denne tilgjengelighetsfunksjonen.

Hvordan deaktiverer jeg automatiske klikk i Chromebook?

Bare åpne Innstillinger-siden og naviger til Avansert -> Tilgjengelighet -> Administrer tilgjengelighetsfunksjoner. Rull ned og deaktiver «Klikk automatisk når markøren stopper».

Kan vi klikke kontinuerlig med funksjonen Automatiske klikk i ChromeOS?

Nei, funksjonen for automatiske klikk støtter ikke kontinuerlig klikking. Du kan imidlertid høyreklikke, venstreklikke, dra og slippe og bla.

Aktiver automatiske klikk i Chrome OS akkurat nå

Så det er hvordan du kan slå på automatiske klikk på ChromeOS. Som jeg nevnte ovenfor, kan denne tilgjengelighetsfunksjonen være enormt nyttig for brukere som lider av motoriske svekkelser. Det kan hjelpe deg å automatisk klikke på knapper slik at du ikke trenger å bevege musklene. Uansett, det er alt fra oss i denne guiden. I tilfelle du vil aktivere en annen tilgjengelighetsfunksjon, foreslår vi at du slår på Live Captions på Chromebooken din. Og for å lære flere Chrome OS-tips og triks, har vi en praktisk veiledning på nettstedet vårt. Til slutt, hvis du har spørsmål, gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.