APICS Certified Supply Chain Professional (CSCP)-sertifisering: Slik får du det

Fagfolk innen forsyningskjedestyring er avgjørende for å holde varenes globale og lokale forsyningskjeder i live. Hvis du ønsker å bli en vellykket profesjonell innen dette feltet, er CSCP-sertifisering gullstandarden.

Ettersom antallet dyktige fagfolk øker, har konkurransen blitt hard. I dag har nesten alle fagfelt sertifiseringskurs på globalt nivå for å oppnå en anerkjennelse som skiller deg fra mengden. Forsyningskjedeyrket er ikke annerledes.

Slike profesjonelle sertifiseringer er også avgjørende for å lære praktiske ferdigheter for å administrere forsyningskjeden, et høyt satset segment av enhver virksomhet. Hvis du vil ta den store forfremmelsen eller sikre deg en bedre jobb i forsyningskjedeindustrien, sjekk ut CSCP-akkrediteringen fra ASCM.

Hva er CSCP-sertifiseringen?

Certified Supply Chain Professional (CSCP) eksamen og sertifisering ved vellykket bestått testen er en globalt anerkjent akkreditering innen forsyningskjedestyring. Association for Supply Chain Management (APICS), også kjent som ASCM, er sertifiseringsmyndigheten for denne betegnelsen.

Det gir kandidaten et bredere syn på den globale forsyningskjeden enn interne operasjoner. Når du har bestått eksamen, kan du visualisere hele forsyningskjeden fra produktleverandøren, gjennom virksomheten, sluttkunden og til slutt tilbake til begynnelsen.

End-to-end forsyningskjedeaktiviteter er svært utfordrende. Når du har gått gjennom studiemateriellet og læringsmodulene til CSCP-sertifiseringen, vil du utvikle de nødvendige ferdighetene for å koordinere og integrere forsyningskjedeaktiviteter.

Dagens virksomheter er kun ute etter å ansette de leverandørkjedene som kan tilføre verdi til avdelingen rett etter å ha kommet ombord i teamet. Å ha denne sertifiseringen vil signalisere til arbeidsgiveren at du er perfekt egnet.

Hva sertifiserer CSCP?

Supply chain management er et lukrativt karrierealternativ. Men det kommer også med utfordrende ledelsesoppgaver som:

  • Regional til globalt nivå forsyningskjedeplanlegging
  • Overholdelse av utenlandske forsyningskjederegler og forskrifter
  • Forstå utfordringer og risikoer i det globale og lokale markedet
  • Kommuniser tydelig med globale interessenter for en sømløs forsyningskjedeoperasjon
  • Lær alltid de siste tilleggene i forsyningskjedesektoren

Når du flittig fullfører hele kursinnholdet til denne eksamen og består den, bør du kunne utføre de utfordrende oppgavene nevnt ovenfor. APICS sin CSCP-sertifisering bekrefter at du er klar til å møte de ekstreme utfordringene i denne sektoren.

Sertifiseringen godkjenner også automatisk at:

  • Du er i stand til å hjelpe virksomheten med å oppnå en sømløs forsyningskjedetilstand.
  • Du har ferdighetene til å analysere data og synkronisere forretningsaktiviteter som produksjon, distribusjon, innkjøp og service.
  • Du kan minimere svinn gjennom hele forsyningskjeden.
  • Du er også klok nok til å oppfatte risikoer og utarbeide en plan for å reagere på slike risikoer.
  • Sørg for jevn kommunikasjon på alle nivåer i forsyningskjeden.
  Hva betyr CTFU og når skal det brukes?

Gyldigheten av CSCP-sertifiseringen

CSCP-sertifiseringen er en prestasjon for livet. Men du må gjennom noen læringsaktiviteter for å tjene poeng for vedlikehold av profesjonell utvikling (PDM). Hvert femte år må du sende inn 75 PDMer. Hvis du er stipendiat i APICS, må du levere 100 poeng/5 år.

Du må logge på APICS-kontoen din og gå til Min konto-siden for å se om du har behov for noe kommende sertifiseringsvedlikehold. Du kan gå til siden for sertifiseringsvedlikehold for å søke. Det koster $100 for APICS-medlemmer og $200 for ikke-medlemmer.

Du har 90 dager på deg til å fullføre vedlikeholdsaktivitetene, ellers vil betegnelsen utløpe.

Domener dekket av CSCP-sertifisering

APICS CSCP Exam Content Manual (ECM) inneholder nettbaserte studieverktøy og åtte lesemoduler. Hele innholdet fokuserer på å levere et bredere syn på ende-til-ende supply chain management fra et globalt perspektiv.

Her er domeneemnene du trenger for å lære for å bestå eksamen. Emnene viser også noen viktige læringer du bør gå gjennom.

Forsyningskjeder, etterspørselsstyring og prognoser: Modul 1

  • Visualisere forsyningskjedestrukturer, flyter og enheter
  • Differensiere ulike nivåer av forsyningskjedemodenhet
  • Produktporteføljestyring

Globale forsyningskjedenettverk: Modul 2

  • Konfigurere forsyningskjedenettverket og designe hendelseskjeden
  • Bruke forsyningskjedegrensesnitt og teknologier
  • Opprette tverrorganisatoriske og tverrfunksjonelle forsyningskjedeteam
  • Sikring av masterdata i forsyningskjeden

Innkjøp av produkter og tjenester: Modul 3

  • Lage en innkjøpsstrategi
  • Forstå kjøper- og leverandørrelasjoner

Intern drift og inventar: Modul 4

Forover- og bakoverlogistikk: Modul 5

  • Lager- og transportledelse
  • Håndtering av avfall og omvendt logistikk

Forsyningskjedeforhold: Modul 6

  • Klassifisering av leverandører, leverandører, andre partnere og forbrukere
  • Bruke verktøy som Customer Relationship Management (CRM) og Supplier Relations Management (SRM)

Forsyningskjederisiko: Modul 7

  • Innsamling av data om vanlige risikoer i forsyningskjeden
  • Identifisere, vurdere og reagere på risikoer

Optimalisering, bærekraft og teknologi: Modul 8

  • Opprette beste praksis
  • Følger bærekraftsprinsipper
  • Å ta i bruk nye teknologier

Karriereutsikter for en CSCP-akkrediteringseier

Arbeidsgiverne setter store verdier og tillit til CSCP-sertifiseringen fra APICS. I henhold til 2022 Supply Chain Salary and Career Report for USA, varierer lønningene for en profesjonell leverandørkjede mellom $56.000 til $185.000/år. Imidlertid tjener en gjennomsnittlig profesjonell uten sertifisering rundt $75 200 i året.

Hvis du får CSCP-akkreditering, kan du tjene en medianlønn på $94 000, 25 % mer enn ikke-sertifiserte ansatte. Og noen ganger kan CSCP-sertifisering gi deg opptil 40 % økning fra medianlønnen.

Bortsett fra lønnsøkningen, kan du også forvente bedre insentivutbetalinger, muligheter for overskuddsdeling, forbedrede kontantbonuser og overtidsbetaling.

  Slik fjerner du Chat og Meet fra Gmail

En oversikt over CSCP-sertifiseringen

Nedenfor finner du et fugleperspektiv av hele eksamensprosessen. Det vil hjelpe deg å få tillit til hele sertifiseringsarbeidsflyten.

Sertifiseringskvalifisering

Det er en profesjonell sertifisering; derfor kan ikke hvem som helst søke på testen. Du må oppfylle ett av følgende kvalifikasjonskriterier for å få statusen autorisert til å teste (ATT) fra APICS:

  • Erfaring som ansatt eller bedriftseier innen forsyningskjede
  • Ha en bachelorgrad i USA eller tilsvarende internasjonalt
  • Ha en ikke-utløpt sertifisering i CPIM, CIRM, CPIM-F, CPM, SCOR-P, CPSM, CSM, CLTD-F, CLTD eller CTL.

Eksamens varighet

Testens varighet er på 3 timer og 30 minutter uten pauser.

Antall spørsmål

Du må prøve totalt 150 spørsmål fra 8 moduler nevnt tidligere i denne artikkelen.

Bestått karakter

Det statistiske området for poengsummen varierer mellom 200 og 350. Hvis du scorer 300 eller mer, vil du sannsynligvis bestå testen.

Antall forsøk

Det er ingen andre forsøk. Du må starte på nytt fra den første prosessen. Men hvis du kjøper Bundle-pakken fra ASCM, vil du få en 2nd chance-eksamen med visse betingelser.

Eksamensavgift

APICS CSCP-sertifiseringseksamen koster $1425 for ikke-medlemmer og $1095 for medlemmer.

Testsentre

Pearson VUE er eksamensadministrasjonspartner for ASCM CSP-akkreditering. Du kan dukke opp for den datamaskinbaserte testen på et hvilket som helst Pearson VUE-testsenter. Alternativt kan du ta testen hjemmefra gjennom OnVue-systemet, en proprietær programvare for eksamenskontroll fra Pearson VUE.

Nå som du har en detaljert ide om CSCP-sertifiseringseksamen og hvordan den kan hjelpe deg med karrieren din, er det på tide å se på noen nyttige ressurser som vil hjelpe deg med å forberede deg til eksamen.

CSCP praksiseksamen: Udemy

Ønsker du å bli sertifiserte leverandørkjedefagfolk ved å bestå CSCP-eksamenen på ditt første forsøk? Gå til CSCP Practice Exam av Udemy.

Hovedtrekkene til dette kurset er:

  • Fem øvelsestester for å gjøre deg klar til selve eksamen
  • Livstidstilgang til hele kursmaterialet
  • Få tilgang til kursmateriellet fra din mobile enhet

Disse praksiseksamenene består av 700+ spørsmål. Dermed kan deltakerne forstå sine svake sider og kjenne sitt nivå av beredskap for selve eksamen. Mens de tre første praksiseksamenene fokuserer på kunnskapen din om læreplanen, kan de to siste eksamenene avgjøre hvor forberedt du er til eksamen.

CSCP Håneeksamen del 2: Udemy

Supply chain management spiller en betydelig rolle i forretningsdrift, og det er stor etterspørsel etter CSCP-sertifikatinnehavere. Du kan forberede deg på det utviklende arbeidsmarkedet ved å ta CSCP-eksamenen av Udemy.

Ved å registrere deg for denne øvingsprøven får du følgende fordeler:

  • Seks øvingsprøver med totalt 900 spørsmål
  • Full livstidstilgang for å øve når som helst
  • 24/7 tilgang som også støtter mobile enheter

Dette er den andre delen av mock testpakken som inneholder seks tester totalt, med 150 spørsmål på hver test. I tillegg til å forberede deg til CSCP-eksamenen, vil praksistestene hjelpe deg med å administrere operasjonene dine ved å koordinere med leverandører, kunder og fabrikker.

  Atari Remix gjenoppliver kjente titler; Asteroider, tusenbein, utbrudd

Det kan imidlertid være lurt å ta del i CSCP Mock Exam Part 1 for å få en helhetlig idé om hvordan du vil prestere i eksamen. 1. del inneholder også ni praksistester med 900 spørsmål.

APICS CSCP-eksamensuksess: Amazon Books

Hvis du er mer interessert i Amazon-bøker enn nettkurs, finnes det forskjellige bøker på markedet som hjelper deg med å forberede deg til CSCP-eksamenen. Det er et studiemateriale du kan stole på for å klare eksamen problemfritt.

De uthevede egenskapene til denne boken er:

  • 1000+ terminologier, konsepter, relasjoner og beregninger som er avgjørende for å bestå APICS CSCP-sertifiseringseksamenen.
  • Gratis tilgang til 700 øvingsspørsmål på nettet med feilsvarsforklaringer.
  • 50+ beregninger og brukbare eksempler for å identifisere og forstå de riktige svarene.
  • 400+ falske eksamensspørsmål som forbereder deg til selve eksamen.

Denne studieveiledningen inneholder konsepter, nøkkelterminologi, øvelser, beregninger og falske eksamensspørsmål. Siden CSCP-sertifisering fungerer som en nøkkeldifferensiator på arbeidsmarkedet, hjelper denne studieguiden deg med å bestå CSCP-eksamenen på første forsøk.

Certified Supply Chain Professional (CSCP): Amazon Books

Vil du lykkes i ditt første forsøk på å oppnå CSCP-sertifikatet? Hvis ja, er det en god idé å få hjelp fra denne Amazon-boken. Denne boken inneholder 750 spørsmål for å forberede deg til eksamenshekkene. I tillegg har den fem falske eksamener som du kan bruke til å øve før du dukker opp på eksamen.

Det gjør deg kjent med den siste utviklingen i ulike bransjer – fra serviceorientert til non-profit. Du vil også lære alle de integrerte konseptene i systemet. Alt i alt gir den deg en komplett guide for å administrere forsyningskjedeoperasjoner. Dermed kan du få bedre karrieremuligheter etter å ha oppnådd sertifiseringen.

Denne boken er tilgjengelig i pocket- og Kindle-versjoner, så du kan velge basert på dine preferanser.

CSCP eksamensforberedende kurs: University of Arkansas

University of Arkansas er et stort navn som tilbyr et forberedelseskurs for folk som ønsker å ta CSCP-eksamenen. Den forbereder deg til eksamen ved å gi et bredt domenevisning.

Dette kurset hjelper deg å samle kunnskap om alle forsyningskjedesegmenter og lærer deg hvordan du kan maksimere bedriftens verdikjede ved å administrere alle disse trinnene. Dessuten får du tilgang til alle nødvendige verktøy for å implementere beste praksis for strømlinjeformet drift og effektivisering av forsyningskjeden.

Kurstemaene er som følger:

  • Design av forsyningskjede
  • Planlegging og utførelse av forsyningskjede
  • Forbedring av forsyningskjede og beste praksis
  • Mål, analyser og forbedre forsyningskjeden

Dette kurset tilbyr også fleksible muligheter for oppmøte. Du kan enten bli med i live-økten fra hvor som helst eller se den innspilte økten når som helst senere når økten er tilgjengelig.

Siste ord

Så langt har du gått gjennom en grundig diskusjon om CSCP-sertifiseringen administrert av ASCM. Bortsett fra eksamensdetaljene, karrieremuligheter og eksamensemner, har artikkelen også diskutert noen viktige læringskurs som kan utgjøre en forskjell.

Gå gjennom koblingene til nettbasert opplæring og falske eksamensressurser nevnt ovenfor, og registrer deg for den som passer best for studieplanen din.

Siden du er i supply chain management-industrien, er begrepet lager virkelig uatskillelig fra yrket ditt. Her er noen populære lagerstyringssystemer du må sjekke ut.