Kort sagt, Cloudflare CDN minsker avstander. La oss utforske hvordan dette bidrar til raskere innlasting av nettsiden din, uansett hvor i verden brukerne befinner seg. Følg med.
Avstand er ikke bare en utfordring for forhold, det kan også skape problemer med dataoverføring.
For å si det rett ut, nettsider med høy trafikk kan miste betydelige summer for hvert ekstra sekund det tar for en side å laste inn. Flere studier fremhever viktigheten av nettsider som laster raskt.
Ingen liker å vente, spesielt ikke når det finnes mange alternativer. Her er noen tall:
Kilde: Pingdom
Om du lurer, «Bounce Rate» viser hvor stor andel av besøkende som forlater nettsiden din uten å foreta seg noe. Ingen konverteringer, ingen salg, bare trafikk uten verdi.
En høy «Bounce Rate» kan aksepteres for en blogg eller noen få andre bransjer, men for de fleste (e-handel, B2B, butikker etc.) er det et dårlig tegn.
Et innholdsleveringsnettverk, kjent som CDN, lagrer en mellomlagret utgave av nettsiden din i sine datasentre. Når en bruker besøker siden din, lastes den fra nærmeste geografiske plassering. Dette gir minimal innlastingstid.
Dette er nøyaktig hva Cloudflare gjør med sine 250 tilstedeværelsespunkter (PoP) i over 100 byer over hele verden. Et virkelig globalt nettverk.
Her er noen av fordelene Cloudflare kan tilby nettsiden din:
- Datakomprimering og minimalisering
- Reduserte kostnader for båndbredde
- Lastbalansering for økt effektivitet
- Avansert brannmur for webapplikasjoner (WAF)
- Gratis TLS/SSL-installasjon
- 100% oppetidsgaranti for bedriftsabonnementer
Kort sagt fungerer en effektiv CDN som et sikkerhetsskjold og en ytelsesforbedrer. Cloudflare er en markedsleder med mer enn 75 % av de 1 million mest besøkte nettsidene ifølge Alexa, som benytter deres tjenester.
La oss se på hvordan du legger til nettsiden din i Cloudflare-nettverket uten kostnad. Deretter vil jeg presentere resultater fra en ytelsestest.
Testoppsett
- Jeg opprettet en månedlig konto hos SiteGround og designet en enkel testnettside (techpostal.com) ved bruk av WordPress.
- Jeg benyttet Genesis sitt Maker Pro undertema, uten bruk av cache eller sikkerhets plugins.
- Jeg deaktiverte også alle SiteGround sine interne optimaliseringer for å sikre mer konsistente resultater.
Oppsett av Cloudflare
Besøk Cloudflare sin registreringsside. Skriv inn din e-post og et sikkert passord for å starte prosessen. Bekreft e-postadressen din ved å sjekke innboksen.
Gå deretter tilbake til dashbordet for å legge til nettsiden din. Skriv inn URL-en til nettsiden og klikk på «Legg til nettside».
Neste side viser ulike abonnement. Jeg valgte gratisversjonen for denne veiledningen.
Etter å ha valgt abonnement, trykker du på «Fortsett» nederst.
Cloudflare vil deretter skanne nettsidens DNS-oppføringer. Du kan bekrefte disse hos din domeneregistrator.
Dette gir deg også muligheten til å fjerne merking for noen oppføringer for å hindre at de går via Cloudflare.
Gå gjennom DNS-oppføringene før du fortsetter.
Neste steg er å endre navneservere. Dette er det viktigste steget for å sette opp CDN. Prosessen vil variere avhengig av domeneregistratoren din. Se Cloudflare sin veiledning for endring av navneservere dersom du er usikker.
Optimaliseringer
Nå vil Cloudflare komme med noen anbefalinger for å forbedre ytelsen.
Jeg har aktivert begge anbefalingene. Den første sørger for SSL/TLS sertifisering, og den andre bidrar til å redusere innlastingstiden.
Sørg også for at Brotli komprimering og Rocket Loader er aktivert. Med en gratisversjon er det lurt å bruke disse for optimal ytelse.
Naviger til Hastighet>Optimalisering>Brotli, og sjekk at den er aktivert.
På samme måte, skroll ned på samme side og aktiver Rocket Loader.
Det vil ta litt tid før navneserverne er oppdatert. Det anslås å ta 48 timer, men vanligvis tar det bare noen minutter.
For å bekrefte, kan du bruke et DNS-oppslagsverktøy, som vårt eget tipsbilk.net, eller denne DNS-sjekkeren.
Ytelseskontroll
Jeg brukte Blazemeter for å sjekke nettsidens responstid. Responstid er en mer kompleks måling av sideinnlastingstid. Generelt er jo lavere verdi, desto bedre. En responstid på 2 sekunder anses som akseptabelt.
«Før Cloudflare» refererer til grunnoppsettet uten noen tredjepartsverktøy eller interne optimaliseringer. «Etter Cloudflare» viser resultatet med gratisversjonen av Cloudflare CDN og noen justeringer som er nevnt i denne artikkelen.
Her er resultatene:
Før Cloudflare
Som du ser, gjennomsnittlig responstid og 90% responstid er redusert med henholdsvis 12% og 28%. Se denne Blazemeter-guiden dersom du ønsker å forstå parameterne i denne rapporten.
Konklusjon
Det er tydelig at Cloudflare forbedrer tallene, selv med gratisversjonen.
Jeg anbefaler å teste Cloudflare sin gratisversjon. Den er enkel å sette opp og gav i dette tilfellet tydelig ytelsesforbedring.
Vi har kun sett på hastighetsrelaterte aspekter, men Cloudflare gir også økt sikkerhet. I tillegg kan den holde en statisk versjon av nettsiden din tilgjengelig, selv om serveren skulle være utilgjengelig.
Om du skulle ønske å utforske alle mulighetene, tilbyr Cloudflare også en betalt plan. Denne tilbyr mange flere funksjoner som WAF, bildeoptimalisering og mobiloptimalisering.
Bruker du WordPress?
Dersom du bruker WordPress, bør du vurdere å installere WP Cloudflare Super Page Cache. Denne pluginen lagrer hele nettsiden i cache, både statisk og dynamisk innhold. Dette vil redusere sideinnlastingstiden ytterligere.
Hva er alternativet til Cloudflare?
Et veldig godt alternativ er Sucuri.
Her er noen verktøy for å overvåke sidehastighet, som varsler deg dersom nettsiden skulle bli utilgjengelig.