En introduksjon til Dual Track Agile for produktledere

Dual-track Agile er en effektiv strategi som støtter både design- og utviklingsteam på hvert trinn av veien for å bygge fantastiske produkter som kunder faktisk vil bruke og elske.

I dag er vellykkede virksomheter de som fullt ut forstår kundens problemer og gir verdifulle løsninger.

Det handler ikke bare om hvor mye innsats du legger ned i design og utvikling, men den innsatsen må gå i riktig retning.

Tradisjonelle tilnærminger som Waterfall for produktutvikling følger en lineær tilnærming der utviklingen starter når designet er godkjent og deretter kommer testing og utgivelse. Så hvis du ønsker å endre et viktig aspekt, blir det en lang og vanskelig prosess da du må gå tilbake til planleggings- og designtrinnene og endre alt.

Å nærme seg dette kan derfor være kostbart, tidkrevende og utfordrende.

Men med forbedrede modeller som Agile eller Dual-track Agile, kan du distribuere et bedre produkt med lavere kostnader, tid og vanskeligheter i markedet som kundene dine ville elske å bruke.

La oss diskutere det dual-agile sporet mer og finne ut hvor nyttig det kan være for din neste produktutvikling.

Hva er Dual Track Agile?

En dual-track agile refererer til en type smidig rammeverk der det tverrfunksjonelle produktutviklingsteamet deler det daglige arbeidet i to spor – oppdagelsessporet og leveringssporet.

  • Oppdagelsessporet legger vekt på å raskt generere og validere en produktidé for å legge inn i etterslepet. Det handler om produktdesign.
  • Leveringssporet legger vekt på å konvertere disse produktideene til et programvaresystem som er klart til å leveres til sluttbrukerne. Det er i utgangspunktet med produktutvikling.

Enten det er oppdagelse eller leveringsspor, har de begge som mål å skape det beste produktet for brukerne. Dermed kombinerer konseptet med dual-track agile målene for UX-design og smidig utvikling, der begge sporene fungerer i harmoni for å bidra til å skape utmerkede produkter. På denne måten kan produktteam jobbe effektivt med forskning og utvikling samtidig.

Røttene til dual-track agile kan spores tilbake til år 2005, etter at Agile Manifesto ble utgitt og popularisert. Ideen ble videreutviklet, og nå har vi tospors smidig.

Hvordan fungerer Dual-track Agile?

Det smidige utviklingsrammeverket tar sikte på datadrevet, iterativ og rask utvikling for å bygge utmerkede produkter. Dette krever smidige team for å fortsette å gjøre noen oppdateringer til produktene og distribuere dem raskere i markedet. Det hjelper dem å få tilbakemeldinger fra brukere og forbedre tilbudene sine.

Dual-track agile jobber på dette konseptet med smidig utviklingsmetodikk at utviklingen må være iterativ og rask med kvalitet.

Dette er i motsetning til den tradisjonelle, lineære tilnærmingen hvor produktledere er ansvarlige for å skissere krav og tildele dem til designeren for å lage en prototype eller wireframe av produktet, som går til utviklingsteamet for faktisk produksjon.

Dual-track innebærer å oppdage og levere et produkt parallelt med større samarbeid. Her jobber hvert medlem, inkludert utvikler, designer og produktsjef, tett sammen gjennom hele produktutviklingsprosessen.

Hvorfor bruke Dual-track Agile?

Å bruke dual-track agile kommer med mange fordeler for produktteam, for eksempel:

Bedre kvalitetsprodukter

Med oppdagelses- og leveringssporene kan du opprettholde veldefinerte backlog-elementer. Dual-track agile muliggjør validering for funksjoner som faktisk er nødvendige, slik at du kan fokusere på brukeropplevelsen og adressere smertepunktene.

  Hvordan installere en videoringeklokke

Dette hjelper utviklere med å kvitte seg med funksjoner som gir liten eller ingen verdi. Derfor kan du gi ut slik programvare hvis funksjoner er elsket og brukt av brukerne. Dette betyr at du tydelig kjenner alle funksjonene som vil være nyttige for brukere og de du kan eliminere samtidig som du sikrer produktkvalitet.

Mindre etterarbeid

Backlog-elementer må være riktig definert, kvalifisert og validert for å sikre mindre etterarbeid. Men hvis det motsatte skjer, må du gjøre mye omarbeid, noe som vil ta betydelig tid, krefter og ressurser for å bremse produksjonen. Tidsfristen din kan også se ut til å gå lenger unna deg, og resultatet kan bli utilfredsstillende hvis du skynder deg.

Agile involverer også iterasjoner for å forbedre kvaliteten på produksjonen. Men hvis du ikke har kontroll over gjentakelsene dine eller gjennomføre møter som ikke er tilfredsstillende, vil det resultere i svinn.

Til dette brukes oppdagelses- og leveringssporene for å sikre at alle medlemmene i utviklingsteamet ditt har de nødvendige dataene. Det vil hjelpe dem å redusere antall iterasjoner samt tiden og kostnadene som er involvert.

Forbedret brukeropplevelse

Hvis du vil at produktet ditt skal lykkes i markedet, må du levere en utmerket brukeropplevelse. Konkurransen er høy, og kundene vil ikke bry seg om å lete etter alternativer hvis du ikke leverer det de ønsker eller adresserer smertepunktene deres.

Tradisjonelle modeller innebar mange hull mellom utviklingsteamet, designteamet og driftsteamet. Derfor pleide produktledelse å være mer utfordrende. På samme måte var det vanskelig å fokusere på to ting – design og utvikling. Enten må du fokusere på design av brukeropplevelse eller produktgjentakelser.

Men med introduksjonen av dual-track agile, er oppdagelsessporet og leveringssporet klart atskilt for å muliggjøre riktig fokus på riktig område. Oppdagelsesteamet ditt kan integrere brukeropplevelsesbasert design i prototyper, mens leveringssporet vil bruke inndataene fra oppdagelsesteamet for å gå videre. Siden oppdagelsesteamet er ansvarlig for å utføre validering, kan de bruke brukeropplevelsesvalideringen i arbeidsflyten.

Tilpass deg raskt endringer.

IT-bransjen er høyt tempo, der kundenes krav endres raskt og nye teknologier er iset nå og da. Derfor må moderne organisasjoner være fleksible for å takle endringer raskere for å ligge i forkant og relevant i konkurransen. Ved å implementere tospors smidig kan du oppnå dette.

Kostnadseffektiv validering

Produktutviklere har ofte en tendens til å overse validering og dens betydning. Årsaken til dette kan være det faktum at det involverer koding og gjengivelse av koden, noe som er tidkrevende, dyrt og kjedelig. Og selv når de bestemmer seg for å gjøre det, kan det hende de ikke gjør det helhjertet, noe som resulterer i ineffektivitet.

Men å validere ideer er avgjørende for å sikre produktkvalitet. Dette er grunnen til at utviklere nå finner måter å gjøre idévalidering mer håndterlig, rimeligere og raskere. Dual-track smidig er en effektiv måte å oppnå det på. Oppdagelsesteamets medlemmer kan utføre undersøkelser og designe prototyper i stedet for koder for validering. Det resulterer i enklere, mer effektiv og kostnadseffektiv validering.

Hvordan bruke Dual-Track Agile i praksis?

Den tosporede smidige er utmerket for virksomheter av forskjellige former og størrelser som bygger programvaresystemer for forskjellige markeder.

Små bedrifter og startups kan enkelt utnytte det for å holde produktutviklingssyklusene deres kortere, mindre risikabelt og mer vellykket. Også store selskaper med tilstrekkelige ressurser kan bruke denne modellen for å øke suksessraten og redusere risikoen under produktlanseringer.

Implementering av tospors smidig gir deg en enkel prosess for å forbedre produktkonseptene, produktkvaliteten, teammoralen og utviklingssyklusene dine.

  De BESTE løsningene for en stabil strøm

Så hvis du ønsker å introdusere tospors smidig i utviklingsprosessen din, er det her hvordan du gjør det.

Trinn 1: Oppdagelsessporet

Dette sporet består av forskjellige trinn. Her starter teammedlemmene med å samle informasjon og innsikt for å skissere hvordan man bygger et produkt som kan oppfylle de definerte kravene når det er distribuert.

En av de første og viktigste aspektene ved denne prosessen er å diskutere med interessenter etter at du har forstått prosjektkravene. Det vil bidra til å identifisere mål for hvert medlem og teamet som helhet. De er pålagt å skissere de validerte produktideene som input for prosjektet, som utviklingsteamet vil bruke for å produsere produktet som utgang.

Så mens du lager planen, er det viktig å samhandle med sluttbrukerne for å forstå deres smertepunkter og forventninger. Dette vil hjelpe teamet med å skape vellykkede produkter med ønskelige funksjoner, design, funksjoner og brukervennlighet for brukerne. Dette krever omfattende brukerundersøkelser gjennom undersøkelser, intervjuer, studier, sunne diskusjoner, interaksjon med nettstedet ditt, etc.

Videre kan oppdagelsessporet også kreve utvikling og oppretting av produktpersonas avhengig av brukernes krav og smertepunkter. Her må du lage en validert produktbacklog i samarbeid med dine designere og ingeniører.

Aktiviteter som lagene gjør her er:

  • Gjennomføring av interessentintervjuer for å forstå deres mål og planer
  • Brukerundersøkelser for å forstå hvilke problemer brukere møter og hvordan de kan løses gjennom produktet
  • Opprette en produktpersona for å produsere et produkt som kan oppfylle kundenes behov
  • Historiekartlegging for å prioritere aktiviteter og funksjoner som skal legges til først

Nå kommer neste etappe.

Trinn 2: Leveringssporet

Leveringssporet bruker innsikten og informasjonen samlet inn av produktutviklingsteam under oppdagelsessporet som input for å produsere et best mulig produkt.

Denne prosessen inkluderer rask prototyping og tar en iterativ tilnærming til alt, noe som muliggjør mer samarbeid mellom utviklings- og designteamene.

Leveringssporet gjør det mulig for team å frigi en fungerende produktprototype i markedet for å forstå hvordan brukerne oppfatter den og søke tilbakemelding. Det hjelper dem å skissere endringene som kreves for å oppfylle brukernes behov og forventninger. Dermed blir det mindre kostbart og enklere å gjøre endringer selv etter utgivelsen.

For å bruke endringer og lage det endelige produktet, krever leveringssporet at alle ledere, team og brukere samhandler. På dette stadiet må alle aspekter av produktet gjennomgås grundig, fra design, fargeskjemaer og brukergrensesnitt til funksjoner, funksjoner og ytelse.

Leveringssporet krever at du gjør disse aktivitetene:

  • Rask produksjon av prototyper
  • Slipper prototypen til markedet raskere
  • Ta tilbakemelding for å forstå brukeratferd
  • Forbedre brukergrensesnitt og andre aspekter basert på tilbakemeldingene fra brukerne

Tospors smidig med Scrum

Funnsporet bruker utviklingssykluser av ulik lengde. Det innebærer å gjøre utviklinger i små trinn hver dag i stedet for å vente en uke eller to på å jobbe og deretter vurdere en stor del av arbeidet. Det er fordi hvis du gjør noe annet, blir det veldig vanskelig og tidkrevende å spore endringer og gjøre justeringer.

Mange ideer blir produsert i oppdagelse, og når de utvikler seg, blir de ofte drept for å gi plass til bedre ideer. Deretter går de beste ideene til leveringssyklusene med tidsrammede sprint-etterslep.

Dual-track smidig med Scrum krever at du utfører disse aktivitetene:

  • Sprintplanlegging for produktoppdagelse og leveringsoppgaver som involverer prosesser som å analysere muligheter, brukertesting, koding, prototyping, kontinuerlig integrasjon, etc.
  • Gjennomfører daglig Scrum for å diskutere fremgangen som er gjort
  • Gjennomgå sprints for å analysere produktytelse, prosessytelse osv., og oppdatere fremdriften for å oppnå de definerte OKR-ene
  • Retrospektiv ved å gjennomføre forbedringsmøter for å identifisere forbedringsmuligheter for iterasjon
  • Visualisering av oppdagelsesarbeid for å forbedre prosessen og spore fremdrift mot målet
  Slik fikser du "Denne videoen er foreløpig ikke tilgjengelig for å se på din plassering"

Tospors smidig med Kanban

I Kanban er to etterslep visualisert – oppdagelsesetterslep og leveringsetterslep.

Oppdagelsesstadiet har som mål å hjelpe deg å forstå brukernes smertepunkter og løse dem. Her er utgangen alle de validerte elementene du kan flytte til utvikling. I denne prosessen streber forskere, designere og produktledere etter å forstå kundenes problemer og utforske passende løsninger før de jobber med nye funksjoner.

Når design er fullført, går de til leveringsstadiet, som tar sikte på å raskt distribuere det endelige produktet til sluttbrukere.

Utfordringer med tospors smidighet og hvordan håndtere dem

Å bruke Dual-track Agile på et mindre prosjekt med begrensede spesialister og definerte spesifikasjoner er kanskje ikke så effektivt. Her vil bare en håndfull enkeltpersoner være tilgjengelig for å administrere flere roller og ansvarsområder, og stadig bytte fra et stadium til et annet under oppdagelsen og leveringen.

Derfor vil Dual-track Agile gi større verdi til langsiktig prosjektutvikling med større team og der det er behov for kontinuerlig å bygge, teste og iterere produktet for å forbedre det. Denne typen prosjekt vil kreve kontinuerlig produktoppdagelse og levering. På denne måten kan roller fordeles tydelig mellom medlemmene, og et slikt oppsett vil sikre rask fremdrift av hele prosjektet.

Noen myter om Dual-track Agile

  • Det er bare for programvareutvikling: Det er sant at Agile først startet i programvareverdenen og er spesielt egnet for digital produktutvikling. Men det er en myte at det kun gjelder programvareutvikling; alle typer organisasjoner kan bruke Agile.
  • Passer bare for små bedrifter og oppstart: Agile er en utmerket tilnærming for å bygge overbevisende MVP-er og justere versjoner avhengig av tilbakemeldinger fra brukere. Det betyr ikke at større organisasjoner ikke kan bruke det. Noen av de eldste og største selskapene i verden, som GE, Philips, etc., bruker Agile. De bruker den til å akselerere sine langsomme prosesser og eliminere siloer i arbeidsflyten for å drive innovasjon på bedriftsnivå.
  • Hastighet ofrer kvalitet: Agile muliggjør raskere programvareutvikling. Det betyr ikke at det gjør det ved å ofre kvalitet. Agile sikrer produktkvalitet gjennom ulike testfaser og i iterasjon for å sikre at ingen feil eller feil kan kompromittere kvalitet eller sikkerhet. Det involverer betatesting, QA, etc., og bidrar til å lage kvalitetsprodukter med en raskere hastighet.
  • Agile er lik Scrum: Dette er en utbredt myte om at Agile er Scrum. Egentlig kom Scrum fra eXtreme Programming og Lean. Det er bare en prosjektledelsesmetodikk, men Agile er et annet konsept for programvareutvikling.
  • Ingen klart definerte roller: Mange tror at i Agile kan alle gjøre hva de vil ettersom det ikke er klart definerte mål og roller. Det er en myte. Agile kan innebære tradisjonell top-down ledelse med definerte roller og ansvar og veilede prosjekter. Forskjellen ligger imidlertid i kommandoen og kontrollen for å administrere individuelle lag. Her har alle litt større fleksibilitet til å jobbe tett med utviklings- og designteamene med større samarbeid.
  • Ingen plan: Mange tror Agile innebærer ingen planlegging fordi det innebærer raskere iterasjoner. Men det er ikke sant. Faktisk er Agile ingenting uten et klart definert langsiktig mål og planlegging for å oppnå det. Agile deler større oppgaver inn i mindre og utfører dem effektivt for å oppnå den totale prosjektfullføringen med høy suksessrate.
  • Ingen dokumentasjon: Bare fordi ting går raskere her, betyr det ikke at det ikke finnes dokumentasjon i Agile. Det innebærer et dynamisk team med produktive medlemmer, og dokumentasjon er viktig også her.

Konklusjon

Ved å bruke en avansert produktutviklingstilnærming som Dual-track Agile, kan du bygge kvalitetsprodukter med lavere kostnader, tid og vanskeligheter. På denne måten kan du raskt slippe produktet ditt i markedet og få et konkurransefortrinn. Det vil også gjøre det mulig for deg å ta tilbakemelding tidlig og forbedre produktet ditt for å øke suksessraten.