I vår tidsalder, med all den tilgjengelige teknologien, er det ikke lenger nødvendig å møtes fysisk for å ha et møte.
En rekke applikasjoner for nettmøter og umiddelbar deling gir muligheten til å kommunisere med kunder eller forretningspartnere eksternt via lyd og bilde. Jeg mener at ved å velge videokonferanser fremfor tradisjonelle møter, blir oppgaven betydelig enklere.
Det finnes mange grunner til å arrangere et nettmøte.
- Når du er på reise.
- Når du føler deg uvel.
- Når du samarbeider med utenlandske kunder eller ansatte.
I alle de nevnte situasjonene er det lite sannsynlig at du kan møtes ansikt til ansikt. Derfor kan en konferanseapp være svært nyttig. I denne artikkelen vil jeg presentere noen av de beste løsningene for nettmøter som kan hjelpe deg å delta, organisere og samarbeide uten problemer.
Men la oss først se på fordelene med nettmøter.
Fordeler med nettmøter
Uavhengig av lokasjon
Som tidligere nevnt, krever ikke nettmøter fysisk tilstedeværelse i samme rom. Du kan kommunisere med kunder, uansett om du er hjemme eller på flyplassen. Så lenge du har tilgang til internett, kan du være hvor som helst i verden og likevel avholde et nettmøte.
Hvis du bruker offentlig Wi-Fi, kan det være lurt å vurdere en VPN-tjeneste som HotspotShield for sikker kommunikasjon.
Tidene har endret seg til det bedre. For bare 15 år siden måtte samarbeidspartnere vente i ukesvis og samle alle i et rom for å diskutere viktige saker.
Tids- og kostnadsbesparende
Ved å velge nettmøter, reduserer du direkte og indirekte kostnader og tidsbruk. Du slipper å reise til et bestemt land eller en by for å delta på møtet. Alt foregår fra der du befinner deg. Dette sparer reiseutgifter og verdifull tid.
Flere muligheter for å få nye kunder
Det sies at det ikke er vanskelig å finne kunder, men å lande dem som kunder, er det.
Nettmøter gir deg gode muligheter for å knytte til deg nye kunder. Du kan lete etter nye kunder via internett og invitere dem til en en-til-en-samtale for å diskutere prosjekter grundig. Dette gir tillit og øker sjansen for å få dem som betalende kunder.
Mulighet for avspilling
En av de beste egenskapene ved nettmøter er at du kan ta opp hele møtet og se det senere. Dette gir deg muligheten til å få mest mulig ut av informasjonen og dele den med de som ikke hadde mulighet til å delta.
Det er nesten umulig å huske alt som blir diskutert under et møte. Et opptak gir deg mulighet til å gå tilbake og merke deg detaljer du kanskje har oversett.
La oss se på de tilgjengelige alternativene.
GoToMeeting
Hvis du er ute etter en rask og brukervennlig løsning for nettmøter, kan GoToMeeting være det beste alternativet. Med deres ett-klikksmøter kan du raskt delta på, være vert for eller sette opp en konferanse. Uansett om det er lyd eller video, vil du oppleve en rask prosess direkte fra din bærbare datamaskin eller smarttelefon.
Deres funksjoner inkluderer:
- Vert for opptil 250 deltakere.
- Kjøring i full HD.
- «Ring meg»-funksjon som informerer deltakere om planlagte møter.
- Mulighet for å konvertere lysbilder til informasjonsrike PDF-filer.
- Opptak av konferanser.
- Og mye mer!
De tilbyr en risikofri 14-dagers gratis prøveperiode. Etter dette kan du velge en av deres betalte planer fra $19/måned.
Adobe Connect
Adobe Connect gir deg mulighet til å arrangere lyd- og videokonferanser direkte fra nettleseren. Under konferansen kan du:
- Dele skjermen din.
- Gjennomføre spørreundersøkelser.
- Ha spørsmål og svar.
- Dele nyttige dokumenter.
- Inkludere quiz og spill.
- Og mye mer!
Du kan også designe dine virtuelle møterom etter eget ønske, som for eksempel å endre bakgrunnen, angi foretrukne farger og velge oppsett. Du kan lagre disse som standard og bruke dem i alle fremtidige møter.
De tilbyr en gratis prøveversjon før du eventuelt bytter til en betalingsplan. Betalte planer koster fra $50/måned opp til $370/måned. Den enkleste planen gir plass til 25 deltakere, mens den største kan håndtere opptil 200.
I tillegg har de også planer for mellomstore bedrifter. Sjekk dem ut og velg den som passer best for dine behov.
Zoom
Zoom er en utmerket løsning både for enkeltpersoner og bedrifter.
Med den grunnleggende (og gratis!) planen kan du holde ubegrenset antall konferanser med opptil 100 deltakere i opptil 40 minutter. Du får også full HD video- og lydkvalitet. Premium-planene koster fra $14,99/måned og opp til $19,99/måned og inkluderer funksjoner som:
- Opptak av konferanser.
- Administrasjon av brukere.
- Mulighet for at andre kan holde møter for deg.
- Tilgang til et administratordashbord.
- Opprettelse av egen tilpasset URL.
- Tilpassede e-poster.
- Mulighet for bedriftsprofilering.
Zoom er et populært verktøy som brukes av store selskaper som GoDaddy og Uber.
Hvis du trenger et Zoom-alternativ og en åpen kildekode-løsning, kan du vurdere Jitsi.
Agora.io
Agora tilbyr en utmerket tjeneste for direkte deling av lyd og video. De tilbyr gratis bruk de første 10 000 minuttene, deretter kan du velge mellom å betale per bruk, eller kontakte teamet deres for å avtale en passende pris.
Pris- og planstrukturen til denne programvaren er unik, da de ikke har satt en fast pris. Det er opp til deg å bestemme hva du trenger, og betale kun for det. Mange kjente merkevarer, som Hike, Talk Space og BitTorrent, benytter seg av Agora.
Amazon Chime
De fleste vet hvem Amazon er, men færre er klar over at de har en egen løsning for nettmøter som heter Amazon Chime. Denne løsningen tilbyr:
- Chat
- Taleanrop
- Videosamtaler
- Konferanser og møter
- Skjermdeling
- Opptak av konferanser
I likhet med Agora, har denne programvaren ikke en fastsatt pris, og du må kontakte supportteamet for å avtale en pris. Det er uansett liten tvil om at du får god programvare fra Amazon.
Google Meet
Google Meet er en del av Google Workspace og tilbyr en enkel måte å avholde videomøter. Google Hangouts og Hangouts Meet er to forskjellige produkter, og her snakker vi om sistnevnte.
Denne programvaren er laget for bedrifter og gjør en god jobb med dette. Alt du trenger er en Google Workspace-konto for å kunne dele lenken til direktesendingen med mange, for sikre virtuelle møter.
Avhengig av hvilken plan du har, kan du være vert for opptil 25 deltakere med grunn- og forretningsplanen, og opptil 50 med bedriftsplanen.
Confrere
Confrere er et annet utmerket videokonferanseverktøy med mange flotte funksjoner, som:
- Ubegrenset antall videosamtaler.
- 100% overensstemmelse med GDPR og HIPAA.
- Mulighet for å selge tjenester under konferansen via Stripe-integrasjon.
- API-tilgang.
Prisene starter fra $49/måned og opp til $119/måned, avhengig av hvilke funksjoner du ønsker.
For å starte en videokonferanse, trenger du bare å registrere deg og sette i gang fra dashbordet. Etter dette kan du dele lenken med hvem som helst, slik at de kan bli med.
Skype for Business
Denne listen ville vært ufullstendig uten å nevne Skype for Business, som er utviklet for kvalitetsmøter på nett. Akkurat som Confrere, kan du starte en videosamtale og dele lenken med hvem du vil for en umiddelbar konferanse. Programmet har mange gode funksjoner, som:
- Opptak av konferanser.
- Skjermdeling.
- Mulighet for å inkludere PowerPoint-presentasjoner.
- Bruk av tavle.
- Gjennomføring av spørreundersøkelser.
Du kan ha opptil 250 deltakere i en enkelt konferanse, og det er ingen begrensning på antall møter. Skype for Business er tilgjengelig når du kjøper Office 365, og prisene starter fra $5/måned opp til $12,50/måned.
Zoho Showtime
Zoho Showtime er nok en utmerket løsning for nettmøter. Den egner seg spesielt godt for undervisning. Med dette verktøyet kan du:
- Engasjere deg med deltakere.
- Ha et samlet dashbord for å administrere potensielle og eksisterende kunder.
- Tjene penger på dine programmer.
- Bygge et grundig klasserom for studenter.
I tillegg har de også en smarttelefonapp for iOS og Android som lar deg avholde og delta på konferanser direkte fra enheten din.
Konklusjon
Nettmøter kan være svært fordelaktig for virksomheten din, ettersom det sparer deg for både tid og penger på lang sikt. De fleste bedrifter velger denne løsningen, og det kan lønne seg å følge trenden.