Hva betyr Del fokusstatus på iPhone?

Har du noen gang tatt deg selv i å bli distrahert fra en oppgave du trenger å fullføre eller rett og slett ikke kan sove når du vil?

Dette skjer med de beste av oss, og det kan virke som du har falt i en grop hvis dette fortsetter i flere dager, da det begynner å danne seg en vane med å legge bort det som er viktig. For å bekjempe dette vanlige problemet, kan du ganske enkelt bruke iPhone.

Fokus er en utmerket funksjon på iPhone, som lar deg fokusere på en bestemt oppgave eller handling ved å bruke forskjellige moduser.

For eksempel hjelper hvilemodusen deres med å eliminere overveldelse ved å filtrere ut varsler og telefonsamtaler. Det signaliserer også folk at du ikke er tilgjengelig for øyeblikket 📵 og mye mer.

Hvorfor er disse modusene nødvendige, og hvordan er de nyttige?

Disse modusene er veldig nyttige av en åpenbar grunn. Det er når du ønsker å oppnå noe uten å bli forstyrret. Det kan være et oppdrag, et familiemøte, eller bare når du ikke vil at noen skal plage deg før du legger deg.

Du kan bruke forskjellige moduser, tilpasse dem til dine behov, og til og med angi bestemte tidspunkter. Så når du virkelig vil gjøre noe og kutte ned på distraksjonene på telefonen din, bruk en av disse modusene.

  Sitter du fast på CTRL+ALT+DEL-skjermen? Slik fikser du dette

PROTIPS: Du kan legge til flere fokusmoduser eller lage din egen tilpassede en ved å trykke på plussikonet.

La oss utvide de 4 lett tilgjengelige modusene og lære mer om dem i detalj.

Ikke forstyrr

Først av flere moduser er Ikke forstyrr-modus. Det hjelper deg å konsentrere deg bedre om den virkelige verden eller rett og slett holde deg unna overveldelsen. Du kan ideelt sett bruke den når du er på travle arrangementer eller møter.

Du kan slå den på ved å gå til Innstillinger> Fokus> Ikke forstyrr og veksle på knappen.

Ikke forstyrr-modus fungerer ved å stoppe varslene, meldingene og anropene dine fra å lage lyd eller vibrere. Den forhindrer også at den lyser opp skjermen mens telefonen er låst.

Men her er noen ting du trenger å vite:

  • Alarmene dine vil fortsatt ringe og dukke opp
  • Denne modusen fungerer bare når iPhone er låst
  • Den reagerer ikke på berøringen din for å slå på skjermen, så du må trykke på sideknappen når du vil bruke telefonen.

Det er flere tilpasninger du kan gjøre med denne modusen. For det første lar den deg planlegge Ikke forstyrr-modusen til en fast tidsplan hver dag. Du har også lov til å begrense modusen til bestemte kontakter på enheten din. Dette betyr at du kan velge at noen kontakter fortsatt skal ringe gjennom samtalen mens modusen er aktivert. Dette er spesielt nyttig når du ikke vil gå glipp av viktige anrop.

  Alt om ansiktsgjenkjenning for bedrifter

Arbeid

Arbeidsmodusen på iPhone er nyttig når du kun fokuserer på arbeidsrelaterte områder. Du kan velge å motta varsler kun fra viktige kilder, for eksempel kollegene dine eller noen få utvalgte apper.

Du kan slå den på ved å gå til Innstillinger > Fokus > Arbeid og deretter klikke Neste når denne siden dukker opp.

Derfra kan du velge kontaktene og appene du vil inkludere i arbeidslisten. Du kan også automatisk planlegge at den skal aktiveres på et fast tidspunkt hver dag.

Personlig

Dette er veldig enkelt, og du kan bruke det som du vil. Personlig modus lar deg dempe hele enheten bortsett fra varsler fra enkelte personer og apper.

Du kan slå den på ved å gå til Innstillinger > Fokus > Personlig og deretter klikke Neste når denne siden dukker opp.

Derfra kan du tillate/ikke tillate personer i listen over personlige moduser.

Sove

Vi trenger alle god søvn, og ofte er det telefonen vår som hindrer oss i å få den. Du kan løse dette ved å aktivere hvilemodus på iPhone.

Du kan slå den på ved å gå til Innstillinger > Fokus > Dvale og veksle på knappen.

  Slik genererer du diagrammer automatisk i Google Sheets

Det fungerer ved å tillate varsler fra bare bestemte personer og apper du velger i løpet av tiden modusen er slått på. Det er klart at det slår seg på under din foretrukne leggetid, men du kan også velge å ha det aktivert litt tidligere for å hjelpe deg med å slappe av før du sovner.

Det er også noen interessante tilpasninger, for eksempel å lage snarveier for foretrukne apper før du sover og legge til sengetidspåminnelser.

Hvordan dele fokusstatus med folk?

Når du aktiverer en av disse modusene, er det også viktig å gi folk beskjed om det slik at de er godt informert om at du kanskje ikke ser meldingen deres umiddelbart. For å dele fokusstatus med folk, følg de enkle trinnene nedenfor:

Trinn 1: Gå til Innstillinger > Fokus og velg modusen du vil slå på.

Trinn 2: Se etter «Fokusstatus», trykk på den og kontroller at den er slått på.

Nå, hver gang noen prøver å kontakte deg, vil de bli informert om at den spesifikke modusen er slått på enheten din og at varslene dine er dempet.

Konklusjon

Noen ganger blir det viktig å eliminere distraksjoner for å få arbeidet gjort eller få litt kvalitetssøvn 😴 du har gått glipp av. Fokusmodusen ovenfor vil hjelpe deg å oppnå nettopp det og kontrollere telefonen slik du vil.

Deretter vil du kanskje også sjekke ut hvordan du blokkerer et nummer på iPhone for å unngå forstyrrelser og svindel.