Fiks Steam VR Error 306 i Windows 10

Steam VR er et fantastisk verktøy som lar Steam-brukere se og nyte VR-innhold på Windows eller en annen kompatibel enhet. Steam VR-verktøyet kan nås på HTC Vive, Windows Mixed Reality-headset, Oculus Rift eller andre hodesett eller kontroller som er kompatible med det. Men mens du starter Steam VR på et system, vises feil 306 på skjermen. Denne feilen har påvirket mange brukere, og hvis du er en av dem som leter etter en rask løsning på problemet, er du på rett sted. Vi har en perfekt guide for deg som vil hjelpe deg med Steam VR-feil 306-fiksen og vil også gjøre deg kjent med årsakene som forårsaker det.

Slik fikser du Steam VR-feil 306 i Windows 10

Lansering Steam VR kan resultere i feil 306 som sier at Steam VR ikke kunne initialiseres av ukjente årsaker. Denne feilkoden kan dukke opp på skjermen din av ulike årsaker. Noen av disse årsakene er kort beskrevet nedenfor:

  • En utdatert versjon av programvaren er en av de fremtredende årsakene til at feil 306 kan oppstå. En oppdatering av headset-programvare er like viktig som å holde programvaren til programmet oppdatert. Så hold deg oppdatert på den nye versjonen av GPUen din.
  • En annen årsak som forårsaker feilen er et tilkoblingsproblem. Sørg for at VR-headsettet ditt er koblet til en grafikkortport for å oppnå riktig funksjon av headsettet uten feil.
  • Den neste årsaken er en utdatert grafikkdriver som kan forårsake Steam VR-kompatibilitetsproblemer med systemet og dermed feilen.
  • En annen grunn som har blitt sett på å være rotårsaken er betaversjonen av Steam. Hvis brukere har utilstrekkelig kunnskap om når de skal aktivere og deaktivere betaversjonen, kan det sikkert forårsake noen problemer.
  • Den siste årsaken bak feilen er naturlig bevegelsesprogram som kan forårsake gjenkjenningsfeil på VR-headset.

Nå som du er klar over feilen og årsakene bak den, er det nå på tide å fikse problemet ved å bruke noen effektive metoder. Men før det, sørg for å starte systemet og VR-headsettet på nytt. Dette trinnet på forhånd kan hjelpe med å fikse feil og kanskje til og med feilen. Nå som du har startet begge på nytt, start med metodene gitt nedenfor:

  Reparer alle kameraer er Reserver Error 0xA00f4288 i Windows 10

Foreløpige kontroller

Det første du må gjøre når du støter på en feil som 306 på Steam VR, er å sjekke om systemet ditt er kompatibelt med VR. Hvis ikke, kan det være årsaken til at du ser en feil på skjermen på systemet ditt. Så sjekk kravene som de er nevnt nedenfor:

  • Minimumskravene for operativsystemet som kreves inkluderer Windows 7 SP1, Windows 8.1 eller nyere og Windows 10.
  • Prosessorkrav inkluderer Intel Core i5-4590/AMD FX 8350 tilsvarende eller bedre.

  • Det neste kravet er minnet som må være 4 GB RAM.
  • Deretter kommer grafikken, minimumskravene er NVIDIA GeForce GTX 970, AMD Radeon R9 290 tilsvarende eller bedre. Mens anbefalte krav er NVIDIA GeForce GTX 1060, AMD Radeon RX 480 tilsvarende eller bedre.
  • Nettverkskrav er bredbåndstilkobling til Internett.

  • Ytterligere krav inkluderer 1XUSB 2.0 eller aldri, HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 eller nyere.

Metode 1: Feilsøk kabeltilkobling

Som nevnt tidligere under årsaker til feil 306, kan feil tilkoblede kabler også være en av årsakene til dette problemet. Hvis VR-kabelen er koblet til en sekundær HDMI-port, kan det være lurt å koble dem til den primære porten for å løse dette problemet. Du kan korrigere porttilkoblingen ved å bruke trinnene nedenfor:

1. Koble kablene fra den sekundære porten.

2. Koble nå VR-kabelen til den primære porten.

3. Koble skjermen gjennom grafikkortets sekundære port.

Foto av Backpack Studio på Unsplash

4. Lukk nå Steam VR-applikasjonen.

Når alle trinnene er fullført, start systemet på nytt og start Steam VR for å sjekke om feilen er løst.

Metode 2: Utfør Clean Boot

Den siste metoden til Steam VR-feil 306 er å utføre en ren oppstart på systemet ditt hvis ingen av metodene har fungert for deg til nå. Å utføre en ren oppstart vil hjelpe systemet med å løse eventuelle problemer med det og starte det på nytt med minimale drivere og programmer. Den rene oppstarten hjelper også med å løse eventuelle kompatibilitetsproblemer som kan være til stede med programvaren for å løse feilen. Så hvis du ser frem til dette trinnet som ditt siste mulige alternativ, kan du sjekke guiden vår Utfør ren oppstart i Windows 10 for å hjelpe deg bedre med hele prosessen.

Metode 3: Oppdater enhetsdrivere

Utdaterte drivere er en annen grunn til at VR-enheten viser inkompatibilitetsproblemer og dermed forårsaker feilen. Derfor beskytter oppdatering av driverne ikke bare enheten din mot Steam VR-feil 306, men hjelper også mot virus av alle slag. Så hold en sjekk på systemdriverne en gang i blant. Du kan oppdatere dem manuelt ved hjelp av vår veiledning om hvordan du oppdaterer enhetsdrivere på Windows 10.

Metode 4: Avinstaller USB-drivere

I tilfelle USB-drivere er korrupte på systemet ditt, kan de forårsake ulike feil på systemet ditt og forstyrre oppstarten av Steam VR. Avinstallering av disse driverne hjelper imidlertid mye med å forbedre driveradministrasjonen og hjelper deg til slutt med å håndtere feil 306. Følg trinnene nedenfor for å vite hvordan du kan avinstallere dem:

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Enhetsbehandling og klikk på Åpne.

2. Finn og åpne Tastatur.

3. Deretter høyreklikker du på driveren og velger alternativet Avinstaller enhet.

Når avinstalleringen er fullført, start enheten på nytt, og start deretter Steam VR for å sjekke om feilen vedvarer.

Metode 5: Tweak Steam VR-innstillinger

En annen Steam VR-feil 306-fiks er mulig ved å endre og modifisere noen egenskapsinnstillinger for Steam VR. Dette kan gjøres ved å velge beta for VR. Når den gjør det, la Steam VR oppdatere den, og dette vil til slutt hjelpe deg å fikse feilen. Nå kan du bruke følgende trinn for å endre Steam VR til beta:

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Steam og klikk på Åpne.

2. Velg LIBRARY og søk etter SteamVR-verktøyet.

3. Høyreklikk deretter på SteamVR-verktøyet og velg Egenskaper.

4. Gå nå til BETAS-menyen.

5. Under Velg betaversjonen du vil melde deg på, velg alternativet beta – Steam VR Beta Update.

Vent nå til Steam VR oppdateres og se etter feil 306.

Metode 6: Avinstaller Natural Locomotion

Natural locomotion er et program som er ganske nyttig for å spille på VR. For folk som føler seg syke mens de bruker en VR-enhet, kan naturlig bevegelse være veldig nyttig. Men bruk av appen kan resultere i feilkode 306 som er forårsaket på grunn av inkompatibilitet mellom driveren og Steam VR beta. Så du kan prøve å avinstallere naturlig bevegelse og bruke Motion Smoothing i stedet ved hjelp av trinnene gitt nedenfor:

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Kontrollpanel, og klikk deretter på Åpne.

2. Angi Vis etter > Store ikoner, og velg deretter Programmer og funksjoner.

3. Høyreklikk på Natural Locomotion-appen og velg alternativet Avinstaller.

4. Åpne nå config-mappen i steam-katalogen i Filutforsker.

5. Deretter sletter du bevegelsesmappen fra den.

Når den er slettet, åpner du Steam og tester Motion Smoothing i den.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Hvorfor fungerer Steam VR stadig ikke?

Ans. Hvis du sliter med at Steam VR ikke fungerer, kan det skyldes korrupte filer i Steam VR-applikasjonene eller filer som mangler. Sørg for at Steam VR-nedlastingen din er intakt.

Q2. Kan jeg installere Steam VR på nytt?

Ans. Ja, du kan installere Steam VR på nytt ved å høyreklikke på Steam VR-applikasjonen og velge avinstalleringsalternativet i den. Deretter kan du installere den på nytt ved å gå til Verktøy i Steam-applikasjonen.

Q3. Hvorfor kan jeg ikke koble VR-headsettet til PC-en?

Ans. Hvis du ikke finner VR-headsettet koblet til PC-en din, må du sjekke om headsettet er koblet til det dedikerte grafikkortet. Sørg også for at headsettet og systemprogramvaren er oppdatert for å unngå problemer.

Q4. Hva slags hodesett kan jeg bruke med Steam VR?

Ans. Steam VR kan få deg til å oppleve virtuell virkelighet med en fantastisk opplevelse ved å koble til hodesettet du velger. Du kan koble til HTC Vive, Valve Index, Oculus Rift, Windows Mixed Reality og andre.

Q5. Kan jeg bruke Steam VR utenfor Steam-applikasjonen?

Ans. Steam VR kan kopieres for et selskaps eller en offentlig enhets interne bruk med Steam-applikasjonen eller internettforbindelsen.

***

Vi håper at guiden vår hjalp deg på forskjellige måter for Steam VR-feil 306-fiks. Fortell oss hvilken av metodene som hjalp deg med å fikse Stream VR-feil 306. Du kan også legge igjen en kommentar nedenfor med spørsmål eller anbefalinger du måtte ha.