3 gylne regnskapsregler alle bedriftseiere bør kjenne til

I dagens forretningsverden må alle som eier en virksomhet grundig forstå regnskap. Det å ha solid kunnskap om regnskap gjør at den enkelte innser bedriftens prestasjoner.

Regnskap er en prosess for å identifisere, analysere, registrere og kommunisere nødvendig informasjon om selskapets økonomiske situasjon. Og til gjengjeld hjelpe selskapets beslutningstakere til å ta kloke beslutninger.

Før vi snakker om de gylne regnskapsreglene, la oss lede deg gjennom noen grunnleggende begreper. De er som følger:

Enhet er definert som en økonomisk enhet som skiller regnskapsføringen av visse transaksjoner fra andre enheter. Hovedtypene av enheter er – partnerskap, aksjeselskap og enkeltpersonforetak.

Transaksjon: En transaksjon er en anledning der en verdi utveksles mellom to eller flere enheter. Det kan innebære å kjøpe, motta penger, betale en kreditor osv. Det kan være en kreditt- eller kontanttransaksjon.

Kreditt: Forkortet Cr, kreditter er regnskapsposter som senker eiendeler eller øker gjeld. En kreditt er innvilgelse av et forskudd eller forskudd på varer, tjenester eller penger.

Debet: Forkortet som Dr., debet er en regnskapspost som tjener til å øke en eiendels verdi eller senke en forpliktelse. En debet er fjerning av varer, tjenester eller penger fra kontoen til forretningsenheten som er en debitor.

Utgifter: En bedrifts utgifter er kostnadene for eiendelene eller tjenestene som brukes i løpet av en regnskapsperiode. Avskrivninger, lønn, husleie, lys & vann, telefon og andre faste utgifter er noen eksempler.

Tap er forskjellen mellom en periodes utgifter og tilhørende inntekter. Eller, med andre ord, som summen av penger tapt eller kostnader som påløper uten fortjeneste i bytte. For eksempel penger eller gjenstander stjålet og tapt eller en brannulykke.

Gevinst: En gevinst er definert som en økning i verdien av en eiendel. Fortjeneste eller gevinst oppstår når gjeldende pris på en eiendel som eies er høyere enn den opprinnelige kjøpesummen.

Andre standardvilkår i regnskap er eiendeler, revisjon, balanse, budsjettering, kontantstrøm, utbytte, egenkapital og mer.

Ettersom vi nå har en grunnleggende idé om det, la oss nå introdusere deg til de tre gylne reglene for regnskap, dens betydning, klassifisering og mer.

Hvorfor trenger vi regler i regnskap?

Uten spesifikke regler kan ikke journalposter registreres. De «gyldne regnskapsreglene» er retningslinjene for å registrere journalposter eller transaksjoner systematisk eller kronologisk. For å bestå journalpostene som er nødvendige for nøyaktig regnskap, må man følge de 3 gylne regnskapsreglene.

  Slik endrer du Apple-betalingsmetode

Før vi dykker inn i disse gylne prinsippene, la oss friske opp de grunnleggende terminologiene under regnskapsreglene.

Journal: Det er en bok med originale oppføringer der hver transaksjonsinformasjon registreres etter hvert som den oppstår. Den gjør oppmerksom på kontoene som må krediteres og de som må debiteres. Journalisering er prosessen med å legge inn transaksjonene i en journal.

Kontoer: I journalen er det stort sett tre hovedklassifiseringer av kontoer – Personlig konto, Realkonto og Nominell konto.

  • Personlig konto: En hovedbok knyttet til enkeltpersoner, firmaer og foreninger. Det kan også være en kunstig person og en representativ personlig konto. Det er tre typer av det, nemlig.
    • Naturlig personlig konto: Konto relatert til mennesker. Eksempel: Richi, George, Bill, Amanda, etc.
    • Kunstig personlig konto: Kontoer til forretningsenheter. Eksempel: Selskaper, offentlige enheter, samfunn og klubber.
    • Representativ personlig konto: Kontoer som gjenspeiler felleskonti. Eksempel: Tegningskonto til en innehaver, kapitalkonto til en innehaver, utestående gjeldskonto, etc.
  • Virkelig konto: Kontoer knyttet til et firmas eiendeler, eiendeler, forpliktelser, egenkapital og eiendommer. Eksempel: Maskinkonto, investeringskonto, aktivakonto, gjeldskonto, kontanter, faste innskudd, etc.
  • Nominell konto: Denne kontoen, også kjent som en midlertidig konto, tilhører inntekter, gevinster, tap og utgifter. Det er en konto du stenger ved slutten av hver regnskapsperiode. Eksempel: Regnskap for lønn, husleie, betalte renter, mottatte rabatter mv.

La oss nå gå videre til de gylne regnskapsreglene.

Regel 1: Debiter mottakeren, krediter giveren

Personlige kontoer er underlagt prinsippet om debitering av mottaker og kreditering av giver. Debiter kontoen hvis du mottar noe. Krediter kontoen hvis du donerer.

  Hvordan bli en møllemaker i 2022: Den ultimate guiden

Scenario 1: Du kjøper varer fra selskapet XYZ verdt USD 2000. Du må kreditere selskapet XYZ og debitere kjøpskontoen din i registrene dine. Du må kreditere selskapet XYZ fordi de er giveren som leverer varene. Mottakers Kjøpskonto må da debiteres.

Dato (MM/DD/ÅÅÅÅ)KontoDebet (Dr)Kreditt (Kr)07/14/2022Kjøpskonto2000Kontoskuld2000

Scenario 2: Si at du betalte selskapet XYZ for kontorrekvisita i kontanter for USD 1500 i dette eksemplet. Du må kreditere din (givers) Kontantkonto og debitere mottakeren.

Dato (MM/DD/ÅÅÅÅ)KontoDebet (Dr)Kreditt (Cr)08/15/2022Rekvisitakonto1500Kontantkonto1500

Regel 2: Debiter det som kommer inn og krediter det som går ut

Bruk den andre gylne regelen når du har å gjøre med ekte kontoer, også kalt permanente kontoer. Disse kontoene avslutter ikke regnskapsåret. Deres gjenværende saldo overføres i stedet til kommende regnskapskvartal.

Denne regelen gjør det veldig enkelt: Debiter kontoen hver gang en vare kommer inn i bedriften din (for eksempel en eiendel). Krediter kontoen når beløpet forlater bedriften din. For eksempel en betaling gjort.

La oss bruke eksemplet med å kjøpe et kjøretøy for USD 5000. Krediter kontantkontoen din (det som går ut) og debiter kjøretøykontoen din (det som kommer inn)

Dato (MM/DD/ÅÅÅÅ)KontoDebet (Dr)Kreditt (Cr)07/16/2022Kjøretøyskonto5000Kontantkonto5000

Regel 3: Debiter alle utgifter og tap og krediter alle inntekter og gevinster

Nominelle regnskaper omfattes av regnskapsførerfagets endelige gylne regel. Hvis bedriften din pådrar seg utgifter eller lider tap, belaster du kontoen med nominelle kontoer. Hvis bedriften din må registrere inntekter eller fortjeneste, krediter kontoen.

For eksempel, for inntekt eller gevinst, la oss si at du selger selskapets XYZ-varer til en verdi av USD 17000. Salgskontoen din må debitere utgiften og kreditere inntekten.

Dato (MM/DD/ÅÅÅÅ)KontoDebet (Dr)Kreditt (Cr)07/18/2022Kontantkonto17000Salgskonto17000

For eksempel, for utgifter eller tap, la oss si at du bruker USD 13000 for å kjøpe noe fra selskapet XYZ. Du må debitere betalingen (kjøpet på USD 13000) og kreditere inntekten for å registrere transaksjonen.

Dato (MM/DD/ÅÅÅÅ)KontoDebet (Dr)Kreditt (Cr)07/17/2022Kjøpskonto13000Kontantkonto13000

Kreditter og debeter dokumenteres for hver transaksjon i regnskapet. De grunnleggende ideene til regnskap avhenger av debet og kreditter. Her er noen av eksemplene-

  Slik deler du ting fra OneDrive

Eksempel 1: Virksomhet startet med en kapital på USD 10000

To kontoer – kontant- og kapitalkontoene – er involvert i denne transaksjonen. Her er kontantkontoen den virkelige kontoen, så du bør belaste den med alle penger som kommer inn i firmaet (i dette tilfellet kontanter), og siden kapitalkontoen er eieren av bedriftens konto, bør du kreditere den. Og da vil den generelle oppføringen være Cash A/C til Capital A/C.

Eksempel 2: Kjøpte maskiner verdt 3000 USD kontant

Kontoer Involved NatureDr./ Cr.Journal EntryMachinery AccountReal AccountDebet (hva kommer inn)Machinery A/C Dr.Cash AccountReal AccountKreditt (hva går ut)
Til kontanter A/C

Her vil det være to kontoer som vil bli berørt – Machinery A/C og Cash A/C. Du vil debitere det som kommer inn og kreditere det som går ut fordi begge er ekte kontoer. I dette tilfellet går Cash ut av virksomheten, så kontanter A/C vil bli kreditert, og maskiner kommer inn i bransjen, så A/C vil bli belastet. Derfor vil Machinery to Cash A/C være den generelle oppføringen.

Eksempel 3: Kjøpte varer på kreditt fra Smith verdt USD 2000

Kontoer InvolvedNatureDr./ Kr.Journal EntryPurchases AccountNominal AccountDebet (utgift)Kjøp A/C DrKreditor AccountPersonal AccountKreditt (giver)
Til Smith A/C

Kontoene det er snakk om er Smith, kreditoren og Purchases A/C. Du må debitere utgiften fordi Purchases A/C er en nominell konto, og Smith, giveren, vil bli kreditert med pengene. Som et resultat vil Smiths konto bli kreditert, og kjøpskontoen vil bli debitert.

Eksempel 4: Lønn utbetalt USD 5000

Kontoer Involvert NaturDr./ Kr.Journal EntryLønn KontoNominell kontoDebet (utgift)Lønn A/C DrBankkontoPersonlig kontoKreditt (giver)Til Bank A/C

To kontoer – Lønn A/C og Bank A/C – er involvert i denne saken. Siden en lønnskonto kun er en nominell konto, vil beløpet bli belastet fordi lønn er en utgift for bedriften. Men siden bankkontoen tilhører firmaet personlig, vil pengene bli kreditert kontoen. Lønn A/C til banken vil være standardoppføringen i dette tilfellet.

Oppsummering

For å registrere økonomiske transaksjoner i reskontro, brukes alle de tre gylne reglene. Og å gjøre det gjør det mulig for selskapet å forstå hvor de står når det gjelder økonomiske vurderinger i dag. Beslutningstakere kan ta fornuftige valg, få hjelp med skatte- og juridiske spørsmål og mer med disse nøyaktige dokumentene.