Desktop-as-a-Service (DaaS) 101: En oversikt [4 Providers]

Cloud computing tilbyr flere avanserte tjenester som gjør at virksomheten din kan redusere IT-infrastrukturen og fokusere mer på kjernevirksomhetsfunksjoner, som markedsføring, salg, kundeservice osv. Et slikt fremskritt innen cloud computing er Desktop-as-a-Service (DaaS).

DaaS er et relativt nytt konsept i cloud computing-sektoren. Fordelene med den er imidlertid utallige, og den gir uendelige muligheter for Managed Service Providers (MSPs), startups, små til store bedrifter, helt eksterne organisasjoner, hybride arbeidsplasser og så videre.

DaaS-adopsjon vokser i økende tempo. Derfor er det den rette ressursen hvis du planlegger å gå inn i cloud computing-virksomheten eller trenger å velge en slik modell for din eksisterende virksomhet. Fortsett å lese for å få inngående kunnskap om DaaS for å ta den riktige avgjørelsen.

Hva er Desktop-as-a-Service (DaaS)?

DaaS gjør det mulig å ta med din egen enhet (BYOD) til arbeidsplassen eller for fjernarbeid. Bedrifter abonnerer på en per-bruker lisensieringsmodell for å få virtuelle skrivebord fra administrerte tjenesteleverandører eller DaaS-leverandører. Siden du eller teamet ditt vil ha tilgang til en skystasjonær datamaskin, støttes de fleste enheter for bruk av DaaS-tjenesten.

Tjenesteleverandøren administrerer arbeidsstasjonene fra sin sentrale server, og sørger for de nødvendige beregningsressursene som minne, prosesseringshastighet, GPU, lagring osv. Derfor kan du bruke en smarttelefon, Chrome Book, bærbar PC eller stasjonær for å få tilgang til avansert databehandling infrastruktur på skyen.

Markedstrend og adopsjonsrate for DaaS

DaaS-markedet har et stort forretningspotensial. Future Market Insights-rapporten sier at den totale markedsverdien for DaaS vil nå 5,5 milliarder dollar innen utgangen av 2022. Innen utgangen av 2029 vil også denne teknologitjenestesektoren nå 17,8 milliarder dollar. Den sammensatte årlige vekstraten fra 2022 til 2029 vil være 18,1 %.

Sektorer som media og underholdning, BFSI, produksjon, utdanning, programvareutvikling, spill, etc., viser økende interesse for å ta i bruk DaaS-tjenester. Siden DaaS er en rimelig måte å digitalisere arbeidsflyter og prosesser på, viser flere myndigheter også stor interesse.

De berømte «The Year of VDI»-undersøkelsesdataene sier at 48 % av finansnæringen allerede har tatt i bruk DaaS-modellen. Og den andre i dette løpet er helsesektoren som står på 47 %.

Hvorfor trenger bedrifter DaaS?

Det er noen grunnleggende problemer med bruk av bare metall IT-infrastruktur. For eksempel:

  • Innkjøp og montering av passende IT-infrastrukturmaskinvare er en kjedelig jobb.
  • Når du kjøper disse arbeidsstasjonene, må du rekruttere IT-administratorer til å administrere systemene.
  • Du bør også være forberedt på å administrere vedlikehold, reparasjoner og utskifting av datamaskindeler og tilbehør.
  • Eierkostnadene for slike eiendeler øker også når du trenger et sikkert systemanlegg.
  • Fjernarbeid blir svært begrenset eller ikke mulig i det hele tatt.
  • Hvis du trenger å sende ansatte på fjernarbeid, må du ordne transport av eksisterende arbeidsstasjoner og ta det ekstra stresset med konfidensiell datasikkerhet.
  • Arbeidsstasjonsvirtualisering er en annen kostbar affære og derfor lett avslått av bedrifter.
  Slik gjør du Mac-tastaturets utmatingstast nyttig igjen

Til slutt elsker ansatte også DaaS fremfor fysiske arbeidsstasjoner fordi de kan få tilgang til arbeidet sitt fra hvor som helst, når som helst, over internett uten å bekymre seg for forretningsdatasikkerhet.

Fordeler med DaaS

Vær First Mover

Desktop-as-a-Service gir uendelige muligheter for virksomhet og produktivitet i skydatabehandlingens økosystem. Her er fordelene du kan forvente:

DaaS er fortsatt et nytt konsept for cloud computing. Hvis du er en MSP og ønsker å utvide forretningsmuligheter, begynn å tilby denne tjenesten til dine eksisterende kunder. Se også etter nye kunder og nyt fordelen av å bli den første pådriveren i bransjen.

Full kontroll over virtuelle maskiner

Organisasjoner kan installere sine forretningsapper, ERP-er, integrerte programvareutviklingsmiljøer (IDE), CRM-er og mer. Videre kan IT-ledere endre operativsystemet når de vil.

Skaff deg avansert databehandling

DaaS-arbeidsstasjoner tilbyr høyhastighetsnedlastinger, HD-telekommunikasjon over virtuelle konferanseapper, raskere videoredigering, kompleks grafikkdesign, animert mediegjengivelse og så videre.

For å benytte deg av det ovennevnte, trenger du ikke å oppgradere systemene dine. Dessuten er små håndholdte enheter kompatible.

Bli kvitt IT Infrastructure Management

Du kan spare bedriftsdriftskostnader som IT-maskinvare, tilbehør, sofistikerte arbeidsplassfasiliteter, 24×7 elektrisitet, arbeidsplasssikkerhet, etc.

Fokus på virksomhet

Du og teamet ditt kan gjøre mer forretninger raskt og rimelig ved hjelp av virtuell databehandling. Ingen bekymringer om datasikkerhet, IT-vedlikehold, stjålne enheter osv.

Arbeidet med DaaS

Arbeidet med en DaaS-løsning er avhengig av følgende funksjonelle roller:

DaaS-tjenesteleverandøren

Tjenesteforsyningsbyrået vil være vert for all nødvendig maskinvare, programvare og nettverksressurser for å tilby en strømlinjeformet virtuell skrivebordsopplevelse. En DaaS-tjenesteleverandør strømmer en virtuell arbeidsstasjon til brukerens enhet, som en bærbar datamaskin, stasjonær, mobil, etc.

Uavhengig av kvaliteten på DaaS-forekomsten, som en høyytelses-PC eller vanlig PC, kan brukeren bruke hvilken som helst enhet. MSP kan også tilby en lettvektsklientapp for å få tilgang til virtuelle skrivebordsforekomster som bruker internett på en sikker måte.

Brukeren

Brukere trenger bare en vanlig datamaskin for å få tilgang til virtuelle dataressurser via internett. Noen ganger er nettbrett, smart-TVer og smarttelefoner også kvalifisert for å få tilgang til stasjonære datamaskiner på skyen. Hele tjenesten er ende-til-ende integrert, og enkel å bruke. Derfor trenger ikke brukere opplæring for å bruke virtuelle databehandlingsinstanser.

DaaS-tjenesteeieren

Bedriftseiere må registrere seg for et Desktop-as-a-Service-abonnement fra en hvilken som helst MSP. De må imidlertid velge riktig antall brukere, arbeidsstasjoner, delt minne, nedlastingskapasitet, GPUer, CPUer osv., slik at den virtuelle arbeidsstasjonen oppfyller bedriftens beregningskrav.

  Slik fjerner du sending av meldinger på iPhone, iPad og Mac

De kan enkelt aktivere eller deaktivere tilgang til én eller alle databehandlingsforekomster. Hvis en ansatt rapporterer at enheten deres er stjålet, kan arbeidsgiveren slå av den virtuelle datamaskinen for å forhindre datatyveri.

Typer DaaS-implementeringer

DaaS-produkter er for tiden i begynnelsesfasen. Per i dag er det bare to typer virtuelle databehandlingsinstanser du kan velge mellom, og disse er:

Vedvarende virtuelle skrivebord

Slike virtuelle arbeidsstasjoner er nettversjoner av bare metall-datamaskiner. Dine ansatte vil få sin brukerprofil på en eller flere PC-er. De kan sette opp PC-en slik de liker og tilpasse temaer, bakgrunnsbilder, apper og mer. Den sentrale serveren vil lagre alle endringene når brukeren slår av PC-en. Slike DaaS-implementeringer er premium og kommer til en høyere kostnad.

Ikke-vedvarende virtuelle skrivebord

Slike skystasjonære datamaskiner er ganske enkelt en inngangsport for å få tilgang til shred cloud computing-ressurser som er lagret på en sentral server. Dine ansatte vil ikke kunne tilpasse arbeidsstasjonene. De vil bare ha tilgang til appene og dataene du vil at de skal få tilgang til. Disse er billige og populære blant bedrifter med begrensede ressurser.

Hvordan skiller DaaS seg fra VDI

Virtuell skrivebordsinfrastruktur (VDI) og DaaS gjør det mulig for brukere å få tilgang til eksterne skrivebord over et lokalt nettverk eller Internett fra sine egne enheter. Det er imidlertid noen grunnleggende forskjeller, og disse er:

  • Virksomheten må være vert for og bygge VDI. Tvert imot kan bedrifter konsumere DaaS gjennom betal per bruk-plan.
  • Hvis du bruker VDI, vil du administrere en kostbar IT-infrastruktur. Med DaaS derimot fokuserer du på å jobbe, ikke på infrastrukturen.
  • VDI-er kommer med faste arbeidsmengder, og oppskalering tar tid. DaaS er akkurat det motsatte. Du kan registrere deg for flere virtuelle PC-er hvis du trenger å skalere opp eller avslutte kontrakten for at enkelte PC-er skal nedskaleres.

Hvordan velge de riktige DaaS-leverandørene

Tenk på følgende når du registrerer deg for en Desktop-as-a-Service-løsning:

Brukervennlig grensesnitt

Applikasjonen for å få tilgang til DaaS bør være så enkel som mulig. Dessuten ville det være flott om brukere kunne få tilgang til den virtuelle forekomsten ved hjelp av en nettleser.

Dataoverholdelse og sikkerhet

DaaS-leverandøren bør bruke populære sikkerhetsprotokoller som PCI DSS, HIPAA, AES, SSL, etc., for å beskytte data under transport og hvile.

Den virtuelle datamaskinen bør også ha innholdsbeskyttelsesfunksjoner som kopibeskyttelse, skjermbildebeskyttelse, skanning av e-postvedlegg, utskriftsbeskyttelse, etc.

Minimumskostnad for eierskap

Leverandøren tilbyr den laveste kostnaden per bruker per delt enhet uten å kompromittere sikkerheten, standarden og ettersalgstjenesten.

Kompatibilitet

Velg DaaS-enheter som støtter alle forretningsappene og som passer teamet ditt vil bruke.

Gjenoppretting og sikkerhetskopiering

Det bør være en automatisk sikkerhetskopi av arbeidsstasjonsøkter og ett-klikksgjenoppretting av arbeidsdata dersom det skulle oppstå systemfeil fra DaaS-tjenesteleverandørens side.

Topp DaaS-leverandører

Nå som du har gått gjennom en detaljert diskusjon om Desktop-as-a-Service, er det på tide å vite navnene på de beste DaaS-leverandørene på markedet. Finn de pålitelige merkene nedenfor:

  Slik kontrollerer du Roku-enheten din med Amazon Alexa

V2 Cloud

V2 Cloud er et populært reisemål for alt innen DaaS. Den tilbyr fullt integrerte DaaS-løsninger til alle, enten de betjener kunder, administrerer din egen virksomhet eller driver en akademisk institusjon. V2 Cloud forstår at du må håndtere det beste du gjør og ikke trenger å ansette eller lære opp ansatte eller studenter til å bli spesialister på nettsky.

Den virtuelle skrivebordstjenesten er ganske enkel og krever bare 20 minutter å sette opp en ny virtuell dataarbeidsstasjon.

Den tilbyr også funksjonen for to skjermer for programvareingeniører, utviklere, programmerere, designere og kundeservicerepresentanter som trenger å åpne flere programvarer og verktøy for produktivt arbeid.

Hvis du er noen fra følgende liste over funksjonelle roller, er V2 Cloud en må-prøve:

  • IT-sjef forenkler IT-administrasjonen ved å flytte alle arbeidsstasjonene til skyen.
  • Programvare-, mobilapp- og nettstedsutvikler ønsker å få tilgang til forskjellige operativsystemer uten å investere mye i IT-maskinvare.
  • Bedriftseiere krever maksimal sikkerhet og minimal IT-administrasjon.
  • MSP ønsker å gå inn i DaaS-virksomheten for høye fortjenestemarginer og tilby en one-stop-løsning til kunder.

V2 Clouds abonnementstilbud starter fra grunnleggende til bedriftsnivå. Du velger antall brukere, backup-alternativ, dedikerte arbeidsstasjoner eller delte arbeidsstasjoner, og du vil garantert få et kostnadseffektivt alternativ.

Skjell

Skjell forvandler smarttelefonen, nettbrettet, smart-TV-en eller bærbar PC til en kraftig Windows- eller Linux-arbeidsstasjon. Fra personlig bruk til arbeidsbelastninger i bedriftsklasse, denne DaaS passer for alle som vil ha fordelen av fjernarbeid ved bruk av skyteknologi. Videre lar tjenestene deg gjøre mer på kortere tid ved å gjenoppta arbeidet fra forskjellige enheter.

Viktige funksjoner ved denne plattformen er:

  • Mobilterminalvisning og SSH-protokoll for Android, iPhone, etc.
  • Distribuer et hvilket som helst antall virtuelle arbeidsstasjoner når du vil.
  • Kompetanse innen virtuelle maskiner.
  • En enkel månedlig eller årlig plan inkluderer ingen skjulte kostnader, tillegg og tilleggskjøp.
  • Stor global tilstedeværelse av datasentre og lar deg distribuere virtuelle maskiner hvor som helst for å nyte lokale og hyperlokale markedsføringsfordeler.

Derfor, hvis du ønsker å makulere IT-maskinvare- og programvareadministrasjonsarbeidsmengder, fokusere på kjernevirksomheten og øke avkastningen på investeringen (ROI), kan du tenke på Shells som din pålitelige partner for DaaS-implementering.

I tillegg, ifølge nettstedet, kan du distribuere et virtuelt skrivebord fra Shells på mindre enn fem minutter. Dessuten er det ingen læringskurve i å bruke sine eksterne sky-skrivebord; hvem som helst kan sette opp og administrere arbeidsstasjonene.

Amazon WorkSpaces

AWS er ​​ledende innen cloud computing på det globale markedet. Amazon WorkSpaces er et av produktene til AWS som fokuserer på DaaS-klargjøring. Du kan prøve ut dette DaaS-alternativet hvis virksomheten din har å gjøre med betingede ansatte, distribuert arbeidsstyrke, kundeservice og høyytelsesberegning.

Azure Virtual Desktop

Azure er cloud computing-armen til Microsoft, og den tilbyr også skalerbare DaaS-tjenester til ulike virksomheter. Hvis organisasjonen din er Microsoft 365-sentrisk og foretrekker Windows-operativsystemer fremfor andre, vil du elske Azure Virtual Desktop. Dette DaaS-produktet tilbyr ut-av-boksen Windows 11 og Windows 10 eksterne skrivebord for bedrifter av alle slag.

Konklusjon

Desktop-as-a-Service (DaaS) er den nye potensielle forretnings- og IT-infrastrukturtjenestemodellen i fremtiden.

Etter å ha gått gjennom grunnleggende kunnskap om DaaS, som definisjon, statistikk, fordeler, arbeidsmodell, typer og så videre, bør du være trygg nok til å avgjøre om du trenger DaaS for virksomheten din. Hvis du føler behov for DaaS, ikke glem å sjekke ut de øverste DaaS-leverandørene ovenfor.

Du kan også være interessert i de beste virtualiseringsovervåkingsverktøyene for bedrifter av alle størrelser.