7 beste åpen kildekode-skyplattformer for bedriften

Bygg din egen sky og spar millioner!

Det er så mange ting å ta vare på, som serverplass, utviklingsmiljøer, sikkerhet, programvarestabler, programvareoppdateringer, maskinvarevedlikehold, at vedlikeholdskostnadene for hele plattformen har en tendens til å være overveldende. Bedrifter som utvikler og distribuerer applikasjoner må allokere mye av ressursene sine for å holde plattformen i gang – ressurser som ellers kunne utnyttes til programvareutviklingsformål.

Derfor oppsto behovet for skyplattformløsninger. Disse løsningene bruker en cloud computing-modell for å gi alt utviklerne trenger for å gjøre arbeidet sitt, fra vertsbaserte utviklingsmiljøer og databaseverktøy, til komplette applikasjonsadministrasjonsmuligheter. Utviklere som jobber innenfor en skyplattform har tilgang til alle ressursene de trenger for å bygge, distribuere og lansere programvareapplikasjoner. For bedrifter kan skyplattformen gi en skalerbar base for nye applikasjoner som må leveres på kort sikt. Med en betal-som-du-voks-modell er det ikke behov for langsiktige investeringer i lokale plattformer.

Hvorfor åpen kildekode?

Nå som vi uttalte fordelene med sky kontra tradisjonelle, lokale plattformer, er det neste spørsmålet å stille hvorfor en åpen kildekode-skyplattform er et bedre alternativ enn en proprietær skyplattform. Det mest åpenbare svaret er kostnadene: lisensene til proprietære løsninger innebærer alltid høyere prislapper. En annen viktig fordel er fleksibiliteten og friheten til å velge mellom et bredt utvalg av rammeverk, skyer og tjenester.

Proprietære plattformer, på den andre siden, kan knytte deg til verktøyene og tjenestene de eier. Til gjengjeld tilbyr de visse fordeler, som forpliktelse til SLAer (tjenestenivåavtaler) og frigjør deg fra hindringer som testing og integrasjon, men disse fordelene overvekter neppe fordelene ved åpenhet.

Nedenfor finner du et utvalg av åpen kildekode-skyplattformer for bedriften som styrer dagens marked.

Cloud Foundry

Opprinnelig utviklet av VMware (nå eid av Pivotal Software), Cloud Foundry utmerker seg for å være tilgjengelig som en åpen kildekode, frittstående programvareapplikasjon, som gjør den uavhengig av skyleverandører. Den kan distribueres på VMware vSphere eller andre skyinfrastrukturer, for eksempel HP Helion, Azure eller AWS. Eller du kan til og med velge å være vert for den selv på din OpenStack-server.

Gjennom bruk av buildpacks, letter Cloud Foundry kjøretid og rammeverkstøtte. Når du trykker på en app, velger Cloud Foundry Application Runtime den mest praktiske byggepakken for den. Deretter tar buildpack seg av å kompilere appen og forberede den for lansering.

Cloud Foundry er designet for å tilby rask applikasjonsutvikling og distribusjon gjennom en svært skalerbar arkitektur og DevOps-vennlige arbeidsflyter. Språkstøtten inkluderer Python, Ruby, PHP, Java og Go, mellom mange andre. For å passe tilstrekkelig inn i Cloud Foundry anbefales det imidlertid at prosjektet ditt følger Twelve-Factor-applikasjonsstandarden: en metodikk spesielt utviklet for å utvikle optimale programvare-som-en-tjeneste-apper (SaaS).

  8 gratis bildekomprimeringsverktøy for å øke hastigheten på nettstedet

Udemy fikk et fint kurs i å utvikle for skyen med Cloud Foundry.

WSO2

Hvis du jobber intenst med SOA, må du sikkert forholde deg til mange interne og eksterne APIer. Det er scenariet der WSO2 skinner, takket være API Manager, som er i stand til å håndtere hele API-livssyklusen. WSO2 leverer samsvar med de fleste av kravene dine klienter kan stille, inkludert versjonsstyring, API-dokumentasjon og SSL-avlasting.

WSO2 bruker et butikkkonsept der utviklere kan finne, prøve og rangere APIer. Utrullingen er enkel og grei, og gir mange alternativer for å kontrollere flyten av API. Den tilbyr også en funksjon for automatisk gjenoppretting, i tilfelle en endepunktsuspensjon oppstår. Alle disse egenskapene tar sikte på å redusere time-to-market, forenkle kostnadsstyringen og generelt forbedre forretningsprosessens smidighet.

Et stort pluss med WSO2 API Manager er den enkle integrasjonen med WSO2 Identity Server, en API-drevet IAM-løsning (Identity and Access Manager). Denne integrasjonen tilbyr en vennlig plattform for autentisering på tvers av skymiljøer.

Cloudify

Cloudify er et orkestreringsrammeverk designet for å modellere applikasjoner og tjenester samtidig som livssyklusene deres automatiseres. Dette inkluderer muligheten til å distribuere på et hvilket som helst skymiljø eller datasenter og utføre kontinuerlig vedlikehold. Den tilbyr også verktøy for å overvåke alle aspekter av de distribuerte applikasjonene, oppdage feiltilstander og løse dem, enten manuelt eller automatisk.

En av Cloudifys mest bemerkelsesverdige funksjoner er TOSCA-basert blåkopimodellering. Denne innovasjonen lar utviklere bruke YAML til å lage tegninger av applikasjonens topologier. YAML er et menneskelesbart dataserialiseringsspråk som brukes til å skrive definisjoner basert på TOSCA-spesifikasjonen, som gir utviklere en standardisert måte å beskrive sammenkoblinger mellom applikasjoner, systemer og skyinfrastrukturkomponenter.

Cloudify skyorkestrering gir en solid base for IT-styring og sikkerhet, og lar brukere bruke tilgangsbegrensninger med forskjellige roller og tillatelsesnivåer. For å kommunisere med eksterne tjenester, som Kubernetes-beholdere, skytjenester (AWS, Azure, vSphere, OpenStack) og konfigurasjonsadministrasjonsverktøy (Puppet, Ansible, Chef), bruker Cloudify sitt sett med offisielle plugins, mens mange andre tjenester støttes av generiske eksisterende plugins.

OpenShift

OpenShift er en Kubernetes-basert plattform, med et fleksibelt og veldig raskt installasjonsprogram og omfattende API-støtte, som lar utviklere utvide plattformen etter deres behov. Den er bygget med sikkerhet i tankene, som er illustrert med et eksempel: containere forventes å kjøre som ikke-rootbrukere, og når det ikke er tilfelle, krever OpenShift en eksplisitt overstyring for å kjøre containeren.

  Hvordan avbryte et møte i Microsoft Teams

Bruken av Kubernetes krever et betydelig serverantall, og det krever en viss læringskurve for å mestre det. Derfor er ikke denne plattformen godt egnet for små distribusjoner med mindre de kan bli en større utplassering i nær fremtid.

OpenShift-brukere fremhever dens raske installasjons- og konfigurasjonsprosedyrer, i tillegg til at det er enkelt å vedlikeholde moduler og gir. Et annet pluss er det faktum å ha sin egen Git-repo. Det de ikke liker for mye er vanskeligheten med å lese og tolke logger. Spesielt når det er en feil under opplasting av et prosjekt, er det vanskelig å forstå hvor problemet er.

Lære OpenShift det er lett.

Tsuru

Rede Globo, det nest største kommersielle TV-nettverket over hele verden, ble lansert Tsuru som et Docker-basert PaaS (plattform som en tjeneste)-produkt som er i stand til å orkestrere og kjøre applikasjoner i et produksjonsmiljø. Det er en åpen kildekode multi-provisjoner-plattform som støtter nettsteder med millioner av brukere, utviklet av Globo.com.

Tsuru-brukere bekrefter at det forbedrer tiden til markedet betraktelig uten å gi opp enkelhet, høy tilgjengelighet, sikkerhet eller stabilitet. Den kan kjøres i en rekke skyinfrastrukturer, enten de er offentlige eller private, så lenge de støttes av en Docker-maskin. Den støtter også nesten alle tilgjengelige programmeringsspråk, noe som gir utviklerne friheten til å velge i henhold til deres preferanser.

Med Tsuru kan du bruke forskjellige datalagre, inkludert SQL- eller NoSQL-databaser, eller alternativer i minnet, for eksempel Memcached eller Redis. Du velger bare den du foretrekker og kobler den til appen din. For å administrere appen kan du velge mellom å bruke kommandolinjen eller et nettgrensesnitt og senere distribuere via Git. Tsuru-infrastrukturen vil ta seg av alle de finurlige detaljene.

Stackato

Stackato er et polyglot PaaS-produkt basert på Cloud Foundry og Docker som kjører på toppen av skyinfrastrukturen din og fungerer som en lanseringsplattform for applikasjonene dine. Stackato-brukere sier at det gir en smidig og robust applikasjonsplattform som bidrar til å forbedre produktiviteten til både skyadministratorer og utviklere. Det er godt egnet for sky-implementeringer for bedrifter, og kombinerer fleksibiliteten ved å få direkte tilgang til VM i skyinfrastrukturen med den automatiserte konfigurasjonen levert av en fullverdig PaaS. De støttede skyinfrastrukturene inkluderer blant annet HP Cloud Services, Citrix XenServer, AWS, OpenStack, VMware.

I Stackato har hver applikasjon sin egen Linux-beholder (LXC), som garanterer en effektiv og sikker deling av ressurser. Dets spekter av tjenester er sammensatt av: Helion Control Plane, som Stackato bruker til å kommunisere med den underliggende skyen og for å administrere tjenestelivssykluser; Helion Service Manager, et arkiv med tilleggstjenester tilgjengelig for applikasjoner; Helion Cloud Foundry, en elastisk kjøretid designet for å forenkle app-hosting og utvikling; Helion Code Engine, en kontinuerlig leveringstjeneste integrert med Git-repositories, enten private eller offentlige og Helion Stackato Console, et nettgrensesnitt for å administrere alle Helion Cloud-funksjonene.

  iLock forhindrer uautorisert tilgang til apper på din Mac

Alibaba

Selv om det knapt nevnes når man snakker om åpen kildekode-skyplattformer og PaaS, er det Alibaba Cloud Databehandlingsvirksomheten har vokst i en voldsom hastighet, etter å ha allerede erobret 50 % av det kinesiske offentlige skymarkedet og samvittighetsfullt lært hvordan man betjener markeder utenfor Kina. For eksempel begynner de å tilby faktureringsstøtte i amerikanske dollar i 168 land og utforme tjenester spesielt skreddersydd for utenlandske markeder.

Skyplattformtjenestene inkludert i Alibabas tilbud omfatter mange gratisfunksjoner, inkludert containertjenester for Docker og Kubernetes, Container Registry, Auto Scaling og DataWorks, et sikkert miljø for offline datautvikling. Tjenestene er godt dokumentert og ledsaget av alt du trenger for å begynne å migrere appene dine til skyen med en gang, for eksempel mange opplæringsvideoer. Etter noen få enkle trinn og uten å investere en dollar, inviterer Alibaba deg til å begynne å bygge på kort tid.

Til slutt…

Heldigvis for alle utviklere styrer åpenhet skyverdenen. For et par år siden truet konkurransen om containerteknologier (Docker, Kubernetes, Mesos, Nomad, ECS, for å nevne noen) med å dele markedet inn i vanntette rom, noe som genererer betydelig risiko når du måtte velge en plattform. Men selv om det i dag er flere plattformer å velge mellom, er forskjellene mellom dagens åpen kildekode-valg kun på detaljene: forskjellige kostnadsordninger, forskjellige styringsverktøy, forskjellige tilnærminger til sikkerhet. Med andre ord, hvis du velger en åpen kildekode-skyplattform i dag og du ikke er fornøyd, kan du gå til en annen i morgen, og kostnadene vil ikke drepe deg.

Med informasjonen vi ga deg her, vil du forhåpentligvis kunne velge den plattformen som passer bedre for dine behov og lar deg glemme hodepine som serverkapasitet, mellomvare, rammeverk, virtuelle maskiner, datalagre, og så videre. Når du har frigjort deg selv fra alt dette, vil du kunne legge alle ressursene og all oppmerksomheten din på den ene tingen som virkelig betyr noe for deg: levere den kickass-applikasjonen til brukerne dine så raskt som mulig, og hold dem fornøyde mens du bruker den.

Ser du etter gratis nivå eller kreditt på skyplattformer? Les denne listen.