Excel-passordgjenoppretting er enkelt med disse 8 verktøyene

Lurer du på hvordan du kan gjenopprette de passordbeskyttede Excel-filene dine uten å ødelegge dem? Prøv disse lynraske verktøyene for rask gjenoppretting av Excel-passord.

De fleste plattformer tilbyr funksjonen for å gjenopprette passordet ditt ved å bruke «Glemt passord»-funksjonen, men Excel er en slik plattform som trosser denne trenden. Hvis du noen gang har angitt et passord for Excel-arket ditt, ville du ha lagt merke til advarselen som sier at du ikke kan gjenopprette Excel-filen hvis du mister passordet. Så, er det ingen måte å gjenopprette den passordbeskyttede Excel-filen din? Ikke bekymre deg! Gjenopprettingsverktøy for passord er her for din redning.

Typer Excel-passord og hva skjer når du mister dem?

Passord i Excel koker ned til hovedsakelig tre kategorier; Kryptering på filnivå, kryptering på arbeidsarknivå og kryptering på arbeidsboknivå. La oss se på dem i detalj:

Kryptering på filnivå

Kryptering på filnivå i Excel er identisk med filpassord for alle andre filer på datamaskinen din. Det den egentlig gjør er at den låser hele filen og lar deg bare se/endre den etter at du har skrevet inn et vellykket passord. Husk at Excel-filinnholdet forblir skjult i tilfelle kryptering på filnivå; du må gjenopprette dine tapte excel-passord selv om du bare måtte se arbeidsbøkene.

Kryptering på regnearknivå

Kryptering på regnearknivå er analog med skrivebeskyttede dokumenter; du kan ikke gjøre endringer i de beskyttede elementene i regnearket. Husk at du alltid kan se innholdet i arket, men du vil kreve et passord for å justere all beskyttet informasjon. Du kan komme deg unna uten å gjenopprette passordet ditt hvis du bare trenger å se arkets innhold eller til og med replikere det hvis innholdet ikke er for stort. Dessverre må du bruke et Excel-verktøy for gjenoppretting av passord i alle andre tilfeller.

Kryptering på arbeidsboknivå

Kryptering på arbeidsboknivå begrenser arbeidsbokstrukturen; du kan ikke slette, legge til eller flytte ark inne i den beskyttede arbeidsboken. Å gjøre endringer i en beskyttet Excel-fil på arbeidsboknivå blir komplisert, spesielt hvis du trenger å gjøre endringer i arbeidsbokstrukturen. Du kan også slippe unna uten passordgjenoppretting hvis arbeidet ditt ikke innebærer å endre arkstrukturen.

Hvordan fungerer Excel-verktøy for gjenoppretting av passord?

Det er noen få måter å svinge rundt på krypteringen i noen tilfeller manuelt, men det er stort sett umulig å få tilgang til Excel-filene dine uten å knekke det faktiske passordet. Excel-verktøy for gjenoppretting av passord har smart utformede passordbiblioteker som inneholder en enorm liste over passord. Alle passordgjenopprettingsverktøy sjekker hvert passord fra biblioteket mot det låste Excel-arket ditt, og når det treffer riktig passord, låses Excel-filen opp.

Så overflødig som det kan høres ut, fungerer hvert passordgjenopprettingsverktøy på samme prinsipp for å låse opp Excel-filene dine. Så betyr det at alle Excel-verktøy for gjenoppretting av passord tar like lang tid og er like effektive? Det er ikke tilfelle!

  Hvordan lage og bruke Sticky Notes på Mac

Kunsten å lage et godt passordgjenopprettingsverktøy ligger i å gjøre algoritmen raskere og konstruere biblioteker med intelligente passordforslag. Utviklere lager vanligvis flere passordgjenopprettingsangrep som Dictionary-angrep, Mask Attack, Brute Force-angrep og mer. Senere får sluttbrukeren valget om å velge en av disse som passer hans brukssituasjon. Hvert av disse angrepene fungerer forskjellig og bruker forskjellige biblioteker til formålet.

Du trenger ikke gå ut og lete etter gode Excel-verktøy for gjenoppretting av passord; her er de beste kompilert for deg, sammen med fordelene og forbeholdene deres i detalj. Så, la oss ta en titt på dem alle.

Passvare Excel-nøkkel

Passord er blant de høyest rangerte passordgjenopprettingsverktøyet for Excel-filer. Den pakker mange fantastiske funksjoner sammen med noen ganske unike. Passware har et enkelt brukergrensesnitt og fungerer utrolig bra for passord uansett lengde. Visst, gjenopprettingstiden vokser med hvert ekstra tegn i passordet ditt, men å ha ubetinget støtte for passordgjenoppretting er en betydelig tillitsbygger for sluttbrukeren.

Som du kanskje vet, har filtypene for Excel-filer endret seg betydelig over tid. Det beste er at Passware støtter alle Excel-filer, inkludert .xls, .xlsx, .xlsm og mye mer. Passwares andre kule funksjon er støtten for flerspråklige passord; den har 20 innebygde passordbiblioteker som gjør den utrolig nøyaktig. Dessuten får du også muligheten til å legge til dine egendefinerte ordbøker i tilfelle du noen gang støter på en feil med de innebygde.

Gjenopprettingsprosessen er enkel; Passware bruker en kombinasjon av passordgjenopprettingsangrep for å finne ut passordet ditt. Gjenopprettingsangrepene inkluderer angrep fra Brute Force, Xieve, Dictionary, Mask, Known Password og Previous Password. Senere kan du laste ned en ubeskyttet versjon av den originale Excel-filen direkte gjennom Passware etter at du har gjenopprettet den.

eSoftTools Excel passordgjenoppretting er et omfattende verktøy for alle Excel-filene dine. Som jeg allerede nevnte, ligger kunsten å lage et godt passordgjenopprettingsverktøy i å optimalisere algoritmene og bibliotekene. eSoftTools er en slik programvare med en lynrask algoritme som jobber bak kulissene. Som et resultat får du nøyaktige og lynraske gjenopprettinger for selv de lengste passordene.

Du får muligheten til å velge mellom Dictionary, Mask-angrep og Brute Force-angrep. Dictionary-angrepet er det raskeste, men med redusert effektivitet, og Brute Force er det tregeste, men med 100 % sikkerhet. Enda bedre, maskeangrepet tar innspill fra brukeren for å få en ide om passordet. Å gjøre dette reduserer restitusjonstiden enormt.

Dessuten lar passordgjenopprettingsverktøyet deg konfigurere passordlengden for å knekke passordene dine effektivt. Du kan til og med se loggene til alle de gjenopprettede passordene fra eSoftTools-programmet. I likhet med den forrige oppføringen, lager dette verktøyet også en kopi av den originale filen etter å ha fjernet passordbeskyttelsen.

Bonustips: Du kan til og med bruke dette verktøyet til å gjenopprette Word- og MS Access-passord.

Passper for Excel

Etter å ha testet mange Excel-apper for passordgjenoppretting, kan jeg trygt si det Passper har en av de flotteste brukergrensesnittene av alle disse applikasjonene. Den kritiske faktoren som gjør Passper så fantastisk er dens enkelhet. Gjennom passordgjenopprettingsreisen vil du ikke finne for mye som skjer noe sted på skjermen.

  Slik fjerner du konto fra Chromebook

Når det gjelder gjenopprettingsopplevelsen, gjør Passper en fenomenal jobb med å raskt gjenopprette passord ved hjelp av ulike angrep. Du kan velge mellom «Gjenopprett passord» og «Fjern restriksjoner» så snart du åpner Passper. Gjenopprett passordet viser deg bare passordet til filen din på slutten av prosessen. Du kan kopiere dette passordet og bruke dette på originalfilen for å få tilgang til innholdet.

På den annen side oppretter alternativet Fjern begrensninger en duplikatfil som er identisk med den opprinnelige, men uten begrensninger. Du kan velge hvilket som helst av disse alternativene i henhold til din brukssituasjon. Det neste trinnet innebærer å velge Excel-filen og deretter din foretrukne passordgjenopprettingsmetode mellom Ordbok, Kombinasjon, Maske og Brute Force Attack. Prosessen etter dette trinnet er ganske enkel; Passper gjør en god jobb med å raskt gjenopprette passordet og gjøre Excel-filen tilgjengelig igjen.

Lastic gjenoppretting av Excel-passord

De Lastic gjenoppretting av Excel-passord verktøyet har et fundamentalt annet brukergrensesnitt enn andre oppføringer i denne artikkelen. Mens andre apper lar deg velge mellom ulike angrep for gjenoppretting av passord, knekker dette verktøyet passordet til filen din uten å gi brukeren noen valg.

Du kan føle at dette ville bremse utvinningsprosessen eller gjøre den mindre effektiv, men det er absolutt ikke tilfelle. Gjenopprettingsprosessen er rask, spesielt hvis du har et gammelt 97/2000/XP/2003-dokument ved din side. Den gjennomsnittlige gjenopprettingstiden for disse gamle filene er bare 10 sekunder, uavhengig av passordlengden.

Excel Password Recovery Lastic støtter gjenoppretting for hver MS Excel-versjon rett fra 97 til den nyeste 2019-versjonen. Det beste med dette verktøyet er at det kan fjerne flere passord fra en Excel-fil og vise deg alle passordene samtidig. Senere kan du kopiere disse passordene for å få tilgang til Excel-filene dine eller velge å opprette en ny ulåst Excel-fil i henhold til dine behov.

Gjenoppretting av Excel-passord

Å gjenopprette passordene dine er ekstremt enkelt med Gjenoppretting av Excel-passord verktøy fra SysTools, men det mangler noen viktige funksjoner. Gjenopprettingsverktøyet støtter XLS- og XLSX-filer; selv om støtten for forskjellige filutvidelser ikke er for utbredt, er den akkurat nok for mange brukstilfeller. Jeg vil anbefale å bruke andre verktøy fra denne listen hvis du vil gjenopprette passord for forskjellige filtyper som .xlsm og andre.

Når du kommer til den gode delen, kan du tilbakestille flere passord i en enkelt økt ved å bruke dette passordgjenopprettingsverktøyet. Denne funksjonen holder spesielt godt hvis du har en mengde beskyttede Excel-filer og du trenger å gjenopprette dem alle raskt.

Dessuten støtter dette programmets briljant utformede passordbibliotek flerspråklige passord, inkludert alfanumeriske passord som inneholder symboler og spesialtegn. Videre kan du kopiere passordene eller velge å knekke filene når du har fullført gjenopprettingsprosessen.

Et stort forbehold er at verktøyet kun støtter MS Excel-versjonen mellom 2000 og 2016, noe som gjør det litt mindre kompetent enn andre verktøy. Selv om batchgjenopprettingsfunksjonen er utrolig, vil jeg foreslå å bruke Excel Password Recovery bare når du er sikker på å ha Excel-filer som dette verktøyet støtter.

PassFab for Excel

PassFab er nok et enkelt, raskt og minimalistisk utseende passordgjenopprettingsverktøy for Excel-filer. Gjenopprettingsverktøyet for passord støtter Dictionary Attacks, Brute-Force-angrep og Mask-angrep. Den intelligente algoritmen bak PassFab gjør det til et raskt og effektivt gjenopprettingsverktøy. Dessuten pakker verktøyet kraftige innebygde søkealgoritmer og støtter maskinvareakselerasjon.

  Hvordan ta et skjermbilde på Apple TV ved hjelp av en Mac

Disse funksjonene øker ytelsen betydelig, men maskinvareakselerasjonen er en mester. Det kan alvorlig øke gjenopprettingstiden på datamaskiner med støttet maskinvare. Senere kan du velge å gjenopprette passordet eller tilbakestille filene ved å fjerne passordet mens du holder dataene helt intakte.

Stella Excel programvare for gjenoppretting av passord

Stella Excel programvare for gjenoppretting av passord er et annet utmerket verktøy for passordgjenoppretting, men begrensningene ligner veldig på verktøyet fra SysTools. Selv om det er et raskt verktøy, støtter Stella for øyeblikket passordgjenoppretting bare frem til MS Excel 2016.

Verktøyet lar deg velge ditt foretrukne angrep for gjenoppretting av passord; Ordbok, Mask eller Brute Force-angrep. Dessuten støtter den passord med spesialtegn ($, &, #, *, @, etc.), noe som gjør den flott for forskjellige passord. Stella støtter også flere excel-filer i en enkelt økt, noe som gjør den ideell for mange gamle Excel-filer.

Mitt råd vil være å bruke Stella bare hvis du er sikker på din Excel-filversjon og utvidelseskompatibilitet. Hvis det ikke er tilfelle, er det et bedre valg å bruke andre oppføringer fra artikkelen.

Accent OFFICE passordgjenoppretting

En oversikt over Excel-løsninger for passordgjenoppretting vil ikke være komplett uten å nevne multifunksjonen Accent OFFICE passordgjenoppretting. Den første versjonen av programmet ble utgitt i 1999 og støttet Microsoft Office 6-95. I dag støtter programmet hele den nyeste MS Office-pakken.

Den har et superenkelt, lavmælt grensesnitt, dens største fordel er fortsatt hastigheten på å søke i Excel-passord. Den finner øyeblikkelig passord som beskytter mot utilsiktede endringer av et regneark i alle versjoner av Excel. Den tilbyr også noen få triks for å finne et krypteringspassord.

Hvis du ser på historien til beskyttelsesalternativer i Excel, vil du se at algoritmen som ble brukt i de tidlige versjonene av Excel 6-95 var en særegen, men ekstremt mangelfull. I disse tilfellene finner Accent OFFICE Password Recovery passord i løpet av sekunder.

Visste du forresten at du ikke trenger å søke etter passordet for Excel 97-2003-filer fordi de bruker korte krypteringsnøkler? Du kan dekryptere slike Excel-filer uten passord ved å bruke en online dekrypteringstjeneste. Uansett hvor komplekst et passord kan være, er et vellykket resultat garantert.

Tiden med xlsx-filer som ble innledet av Excel 2007 og fortsatte opp til den nyeste Excel 2021, introduserte virkelig sterke krypteringsalgoritmer. Som et resultat synker søkehastigheten, og kompleksiteten til et passord betyr noe. Men som de sier, hver sky har en sølvkant. Og den gode nyheten er at Accent-gjenoppretting støtter GPU-akselerasjon på AMD/NVIDIA-grafikkort. Programmet engasjerer alle tilgjengelige grafikkort på datamaskinen for å aktivere GPU-akselerasjon som dramatisk øker hastigheten på passordsøk.

Og det er en annen fordel med Accent OFFICE Password Recovery – den støtter OpenOffice/LibreOffice-filer.

Oppsummering

Gjenoppretting av Excel-passord blir avgjørende for å få tilgang til viktige filer og endre innholdet. Verktøyene nevnt i denne artikkelen har sine egne fordeler og ulemper, men jeg vil anbefale å gå med Passware eller Passper hvis du vil ha en problemfri gjenopprettingsopplevelse. Disse verktøyene støtter et bredt spekter av filutvidelser og tilbyr spennende funksjoner. Hvis du bestemmer deg for å bruke Stella eller SysTools passordgjenopprettingsverktøy, sørg for å sjekke kompatibiliteten til Excel-filene dine på forhånd.

Mens du gjør det, bruk tipsbilk.net Random Password Generator for å lage sikre passord.

Nå kan du sjekke ut noen nyttige Excel-tillegg og Excel-livreddertips og triks.