Hvordan beregne avkastning på investeringen (ROI)?

Hva er nøkkelytelsesindikatoren (KPI) for virksomheten din? Du vil helt sikkert svare med begrepet avkastning på investeringen (ROI) ved å bruke en ROI-kalkulator.

Det er korrekt! Det er den mest ettertraktede figuren for investeringsbeslutninger av forretningspersoner og individuelle investorer. Og å beregne dette tallet har blitt enklere med en ROI-kalkulator.

Fortsett å lese for å få en grundig forståelse av denne grunnleggende virksomheten og noen pålitelige verktøy du kan bruke.

Hva er avkastning på investeringen (ROI)?

Avkastning på investering, eller ganske enkelt ROI, er en finansiell formel som brukes av bedrifter, investeringsselskaper og enkeltpersoner for å beregne fortjeneste eller tap fra en investering. I tillegg bruker finansfolk også denne økonomiske beregningen for å oppdage investeringseffektiviteten til finansielle produkter som aksjer, obligasjoner, obligasjoner, valutaer, kryptovalutaer, bankinnskudd osv.

Finanseksperter vil vanligvis uttrykke verdien av ROI som et forhold eller prosent. ROI er høyt verdsatt i forretningsøkosystemet. Beregningen har imidlertid én feil. Det kan ikke fortelle deg noe om investeringsperioden. Den informerer deg bare om eventuelle tap eller fortjeneste fra en investering.

Hva er formelen for avkastning?

Formelen for ROI-beregning er ganske enkel. Du kan dele den endelige gevinsten eller tapet med det opprinnelige finansierte beløpet. Deretter multipliserer du resultatet med 100 for å få en prosentverdi.

Forenklet formel

  Alt du trenger å vite

ROI = (den endelige gevinsten eller tapet/den investerte verdien) X 100 %

For eksempel kjøpte du en aksje for $100 og solgte den for $150. Din endelige gevinst er $50. Så hvis du bruker formelen ovenfor, er ROI ( 50/100 ) X 100 %, som er 50 %.

Utarbeidet formel

ROI = {( FIV – IIV ) / IIV} X 100 %

Hvor FIV er den endelige investeringsverdien, og IIV er den opprinnelige investeringsverdien.

Annualisert avkastning

Årlig ROI = ROI / finansieringsperiode i år %

La oss tenke på at du hadde hatt den ovennevnte aksjeaksjen i 2 år før du solgte den for $150. Deretter er den årlige avkastningen 25 %. Den årlige verdien er en mer meningsfull avkastning. For når vi snakker om gevinster eller potensielle gevinster i prosent, mener vi det vanligvis i 1 år.

Hvorfor trenger du en ROI-kalkulator?

Eksemplene du har funnet ovenfor er ganske enkle. Men i den virkelige verden er investeringstallene, gevinst/tap-verdier og scenarier mer komplekse. Ved slike anledninger kan du ikke stole på penn og papir for å beregne ROI basert på formlene ovenfor. Oppgaven vil være hektisk for store investeringsbeløp og investeringslengder.

For raskt å få ROI-verdier kan du bruke hvilken som helst ROI-kalkulator. Siden formelen fungerer i bakgrunnen gjennom en algoritme, er det ingen sjanse for menneskelige feil eller beregningsfeil.

Dessuten kommer de fleste ROI-dataverktøy med ekstra funksjoner og brukervennlighet. Du kan for eksempel dele resultatene på nettet. Alternativt kan du legge inn dataene på nettstedet eller mobilappen din ved å bruke en enkel kode fra verktøyet.

Dessuten, hvis du er vert for investeringsblogger eller nettsteder, kan du legge inn kalkulatorene direkte på nettstedet ditt. Du trenger ikke ansette en betalt programmerer for å lage en ROI-webapp for deg.

  Hvordan fungerer hodetelefoner med beinledning?

Forbedre forretningsbeslutninger ved å kjenne til avkastningen

Bedrifter bruker avkastningen på investeringen til å ta nøyaktige finansieringsbeslutninger som å kjøpe et nytt instrument, ansette nye ansatte, opprette en ny forretningsavdeling eller velge en salgsstrategi fra flere.

Men hvordan hjelper dette enkle tallet deg med beslutningstaking?

Slik gjør du det:

#1. ROI-beregningen er ganske enkel. Alt du trenger er noen tall som bør være lett tilgjengelige i selskapets balanse eller regnskap.

#2. Siden alle bransjene bruker avkastningsformelen for å måle forretnings- eller investeringsresultater, har den blitt en globalt akseptert beregning. Videre er avkastningen til to forskjellige finansielle produkter eller selskaper sammenlignbar siden den gir ut fortjeneste- eller tapsprosenten.

#3. ROI-verdien er en klar indikasjon på nettofortjenesten fra en forretningsenhet eller et team. Dermed blir lønnsomhetsmåling enkelt med ROI.

La oss deretter utforske noen av de populære ROI-kalkulatorene.

Calculator.net

Calculator.net’s ROI-dataverktøy er en av de mest grunnleggende og raskeste kalkulatorene du kan bruke for å få ROI-verdien. Brukergrensesnittet (UI) er så enkelt at hjemmebaserte bedrifter eller individuelle investorer raskt kan forstå driftsprosedyren.

Verktøyet har 3 innganger og 3 utganger. Derfor må du angi verdiene for Investert beløp, Returnert beløp og Investeringstid (i datoperioder/år). Når du trykker på beregn-knappen, får du investeringsgevinst, avkastning og årlig avkastning. Avkastningen i seg selv er ikke et klart tall. Derfor kan du sammenligne investeringsgevinster med den årlige avkastningsverdien.

  Slik bruker du Excels funksjon for delt skjerm

Verktøyet er tilgjengelig som en nettapp. Det er ikke behov for kontoregistrering, datadeling eller abonnement. Bruk den gjerne til kommersielle og personlige formål uten skyld.

Kalkulatorsuppe

Kalkulatorsuppe er nok et populært verktøy for beregning av avkastning for mikro, små og mellomstore bedrifter (SMB). Ikke bare for bedrifter, men du kan også bruke den til personlige investeringer i aksjer, obligasjoner, bankinnskudd og ukonvensjonelle utlån.

På denne nettappen trenger du bare å skrive inn verdiene for førstegangsinvestering (iv) $ og sluttverdi (fv) $. Kalkulatoren vil generere ROI-verdien umiddelbart. Sammen med verdien får du også den detaljerte formelen og beregningstrinnene for ROI. Dermed kan du enkelt bekrefte om verdien er pålitelig eller ikke.

Videre lar den deg enkelt dele ROI-verdien gjennom Facebook, Twitter og tekstmeldinger. Endelig er det et gratis verktøy og åpent for all slags bruk.

Beregn ting

Du kan også bruke ROI-dataverktøyet fra Beregn ting for å finne investeringspotensialer. Det er verdt å merke seg at verktøyet genererer den reneste formen for ROI uten noen årlige prosenter.

Skriv inn verdiene som Beløp investert og Beløp returnert i verktøyets brukergrensesnitt. Når du klikker på beregn-knappen, får du ROI-tallet. I tillegg finner du formelen og beregningsbegrunnelsen rett under verktøyet.

Hvis du trenger å dele avkastningsresultater med kolleger eller venner, kan du gjøre det via Twitter, Facebook og SMS.

Siste ord

Du kan nå beregne avkastningen til bedriften din eller dine personlige investeringer nøyaktig med kunnskapen du har fått fra denne artikkelen. I tillegg til det grunnleggende om avkastning på investeringen, har vi også dekket noen avanserte ROI-kalkulatorer for vanlig bruk i ethvert scenario.

Det kan også være lurt å lære noen viktige regnskapsvilkår som vil hjelpe deg i din bedrifts- eller personlig økonomistyring.