Hvordan få en ITIL-sertifisering i 2022

Anta at du holder deg til apputvikling, programvarefeilsøking eller databasevedlikehold. I så fall vil du tape på de best betalte jobbene som enhver bedrift har å tilby til IT-fagfolk som har ferdigheter innen serviceledelse. I stedet bør du lese denne artikkelen og motivere deg selv til å få en ITIL-sertifisering og få de beste forretningsstillingene som en IT-sjef eller CTO.

Er du en IT-profesjonell og ønsker å være mer opptatt av å administrere virksomheten i stedet for å utvikle apper eller databaser? Vil du gjøre det som fungerer for deg gjennom forbedrede IT-tjenester og produktivitet i en startup? Er du en bedriftsleder med IT-kunnskaper og trenger en sertifisering for den neste store bevegelsen i din karriere? ITIL-sertifiseringen er perfekt for alle scenariene ovenfor.

Denne artikkelen er den ultimate retningslinjen som bringer deg ett skritt nærmere ITIL-akkrediteringsutfordringen i 2022.

Hva er en ITIL-sertifisering?

Eid av Axelos, Information Technology Infrastructure Library (ITIL) er det ledende rammeverket for levering og administrasjon av informasjonsteknologi (IT). ITIL foreslår et sett med praksis som bedrifter kan ta i bruk for å få hjelp med:

  • Global overholdelse av bedriftens retningslinjer, datasikkerhet og personvern
  • En kontinuerlig forbedring av IT-tjenester
  • Unngå eller eliminere vanlige forretningsflaskehalser

Rammeverket gjelder for enhver virksomhet eller enhver bransje. Derfor vil du se forskjellige organisasjoner som HSBC, IBM og NASA har implementert ITIL.

For å sertifisere en IT-profesjonell til å være en ekspert på ITSM beste praksis, terminologier, bruk av prosesser og formulering av IT-tjenesteutviklingsmetoder, tilbyr Axelos en verdensomspennende undersøkelse. Denne testen er viden kjent som ITIL-sertifisering.

Å være en ITIL-sertifisert profesjonell betyr at du har de nødvendige ferdighetene og visdommen til å bruke ITIL-rammeverket for å forbedre enhver virksomhet.

Fordelene med en ITIL-akkreditering

Fordeler for organisasjoner

#1. Rasjonelt, kostnadseffektivt og hensiktsmessig tilpasse IT til forretningsmål.

#2. Levere tjenester av høy kvalitet som oppfyller kundenes behov.

#3. ITIL-rammeverket hjelper bedriftslederne dine med å planlegge hele utviklingssyklusen godt.

#4. Det hjelper deg med å redusere ressursene som personell, tid og penger i utviklingen av IT-tjenester og leveringslivssyklusen.

#5. Hvis du er ute etter kundetilfredshet på alle stadier av tjenestelevering, må ITIL være ditt foretrukne rammeverk.

#6. ITIL hjelper deg med å øke personalmoralen i IT, ITES og andre forretningsorganisasjoner.

Fordeler for profesjonelle

#1. Et sterkt fundament i produktkunnskap er et must for bedriftsledere på toppnivå. ITIL-akkreditering sikrer at du har fortjent det.

  11 beste verktøy for sosiale medier, analyse og forretningsdata

#2. Utvid din IT-profesjonelle karriere fra drift til ledernivå hvor du kan få beslutningsmyndighet.

#3. Den mest verdsatte bruken av ITIL-sertifiseringen er å forbedre inntjeningspotensialet ditt sammenlignet med ikke-ITIL IT-tjenesteledere.

#4. Toppbedrifter som allerede har tatt i bruk ITIL vil kun ansette IT-tjenesteledere hvis de har ITIL-akkreditering. Å få denne sertifiseringen hjelper deg dermed å sikre deg jobber i toppbedrifter.

#5. Å bli sertifisert vil også bevise at du er troverdig for bransjen, og du har også den produktive kapasiteten.

#6. Merk deg selv i profesjonelle miljøer som IT-tjenester (ITSM) og IT-kapitalforvaltning (ITAM) som en løsningsgiver og leder.

Ulike ITIL-sertifiseringsnivåer

1. ITIL Foundation (ITIL F)

For teknologiaktiverte tjenester og produkter, må du oppfatte ITSM som en ende-til-ende operasjonsmodell for utvikling av produkter/tjenester, levering av tjenester/produkter og kontinuerlig forbedring av disse. ITIL Foundation-kurset tar for seg dette. Den introduserer også kandidaten til det grunnleggende ITIL-rammeverket.

Eksamenen vil teste din evne til å huske ITIL-rammeverket. Den har 40 flervalgsspørsmål (MCQ) og totalkarakteren er 40. Du må få minst 26 karakterer for å bestå testen. Det er en eksamensavgift og den er omtrent $495,00 for USA og vil variere med landet for testen. Hvis du jobber i en IT-bransje og har en grunnleggende forståelse av ITSM, kan du stille opp til denne testen.

2. ITIL Managing Professional (ITIL MP)

Det er en akkrediteringstest på avansert nivå for å få ITIL MP-betegnelsen. Her kan du forvente å teste ITSM-ferdighetene dine rundt følgende IT-forretningskonsepter:

  • Drive interessentverdi
  • Opprette, levere og støtte
  • Direkte, planlegg og forbedre.
  • Høyhastighets IT

Eksamenen varer i 90 minutter og du må sikre deg 28 poeng for å bestå testen. Du bør allerede ha bestått ITIL Foundation-kurset og ha 17 profesjonelle studiepoeng for å kvalifisere deg til testen. Det vil koste deg $569.00 å registrere deg for sertifiseringen.

3. ITIL strategisk leder (ITIL SL)

Hvis du vil forstå verdien av ITIL-rammeverket i digitalt aktiverte tjenester og IT-drift, må du ta deg selv gjennom testen av ITIL SL. Før du dukker opp i testen, bør du gjøre deg kjent med avanserte ITSM-konsepter som ITIL v4 Digital og IT Strategy Leader og Direct, Plan and Improve Strategist.

Du er kvalifisert til å ta testen hvis du er IT-bedriftsdirektør, leder for forretningsavdelinger, senior bedriftsleder og C-Suite-profesjonell. Fangsten av kurset er at du må gå gjennom to separate tester:

  • ITIL 4 Strategist har 40 spørsmål som du vil få 90 minutter på og bestått karakteren er 28. Du må betale $655,00 for sertifiseringen.
  • ITIL 4-leder inkluderer 30 MCQ-er, hvorav du må svare riktig på 21 for å bestå akkrediteringseksamenen. Kostnaden for eksamen er $569,00.

4. ITIL Master (ITIL M)

Det er det høyeste akkrediteringsnivået i ITIL-disiplinen. Denne sertifiseringen underbygger at den kvalifiserte kandidaten er fullt i stand til å anvende ITILs metoder, prinsipper og teknikker i virkelige virksomheter.

  Hvordan sjekke et Microsoft Word-dokument for plagiat

For å kunne søke om denne sertifiseringen, må du få ITIL-sertifiseringer på ekspertnivå. Videre vil du trenge dokumentert bevis på at du minst har brukt 5 år i ledelses-, leder- eller topplinjeledelseskonsulentrolle i ITSM eller ITAM.

Kurset har ingen fast pensum og er fullt tilpasset. Derfor er det ingen spesifikke spørsmål, eksamenstidsramme eller opplæringskurs du kan følge. Siden søknadsprosessen er personlig, er det dessuten ingen informasjon om kostnad.

En oversikt over ITIL-eksamensprosedyren

#1. Sertifiseringsprøven er en lukket bokeksamen. Du kan bruke ulike studiemateriell som ITIL 4-utgaven eller ITIL Foundation-publikasjoner for forberedelse, men ikke tillatt under testen.

#2. De fleste av eksamenene varer mellom 60 og 90 minutter. Men hvis du ikke er hjemmehørende i eksamensmediet, kan du få 25 % ekstra tid.

#3. Testen inneholder ingen negative markeringer.

#4. For de fleste av ITIL-akkrediteringsnivåene må du sikre deg 65 % til 70 % karakterer for å bestå.

#5. Testen er online gjennom PeopleCert Online Proctoring-programvaren. Du kan bruke enten Windows- eller macOS-datamaskiner for å vises i eksamen.

Årlige lønnsforventninger for ITIL-sertifiseringsinnehavere

#1. I følge a Ziprecruiter undersøkelsen er gjennomsnittslønnen for en ITIL Foundation-sertifisert profesjonell $91 973 i året.

#2. Nok en undersøkelse fra Payscale.com sier at en ITIL MP-utpekt kandidat kan få en gjennomsnittlig lønnspakke på $101 906 i året.

Når du har klart og utvetydig introdusert deg selv med ITIL-sertifiseringen, er det nå på tide å lære noen av de beste ressursene for eksamensforberedelse:

ITIL 4 Grunnleggende eksamensforberedelse/øvingsprøver: Udemy

Hvis du forbereder deg på ITIL versjon 4 Foundation-testen, dette Udemy kurs kan passe godt. Den er laget av NetPro Academy og har en vurdering på 4,5 på Udemy-plattformen. Så langt har 900+ studenter abonnert på dette kurset for å oppfylle målet for eksamensforberedende reise for ITIL-akkreditering.

Kurset passer for alle som er ute etter en globalt akseptert sertifisering i ITSM. Hvis du er en ITIL versjon 3-sertifikatinnehaver, kan du også abonnere på denne testen for å forberede deg til versjon 4-eksamenen. Siden kurset gir deg tilgang til 6 sett med praksistester på totalt 250 spørsmål, er det sikkert et uttømmende studiemateriale.

ITIL v4 Foundation Certification Training Course: Edureka

Dette Edureka Kurset er nok en enestående ressurs hvis du forbereder deg til den kommende ITIL 4 Foundation-eksamenen. Studiematerialet vil enkelt introdusere deg til de utviklende utfordringene i ITSM. Dens selvstudieressurser hjelper deg også med å overvinne disse nye utfordringene gjennom moderne teknologi og ITIL-prinsipper.

Hvis du har en grunnleggende forståelse av IT-terminologier og -tjenester, kan du ta dette kurset. Dessuten, hvis du allerede jobber i et IT- eller ITES-miljø, må du sjekke ut kurset.

I tillegg tilbyr kurset deg 5 moduler med ren læring på eksamen og 1 modul med praksisprøver. Derfor bør du føle deg passe trygg på å møte til hovedeksamenen når du har fullført dette Edureka-kurset flittig.

ITIL 4 Foundation Certification Training: Simplilearn

Hvis du er ute etter mer forseggjort kursinnhold enn det ovenfor, kan du gi dette Simplilearn prøve kurs i IITL Foundation-sertifiseringsmateriell. Den har en 5-stjerners rangering på Simplilearbn-plattformen med 14 542 brukervurderinger. I tillegg har mer enn 18K ITIL-sertifiseringsaspiranter allerede dratt nytte av denne opplæringsressursen.

  Viser alle enhetsdrivere som er installert på PC-en din

Den inneholder 6 leksjoner som dekker alle konseptene og aspektene eksamenen kan fokusere på. Videre, etter å ha fullført dette kurset, mestrer du flere ferdigheter som ITIL primærkonsepter, ITIL prosessmodeller, ITIL sentrale prinsipper, ITSM effektivitet, etc. Til slutt er kurset tilgjengelig som et eget studieinnhold eller instruktørledet opplæring.

ITIL 4 Eksamensforberedelse: Coursera

Vil du forberede deg til den kommende ITIL Foundation-testen fra en førsteklasses nettplattform med økonomiske hjelpemidler? Du må prøve dette Coursera kurs! LearnQuest, den foretrukne interne opplæringspartneren til bedrifter, har utarbeidet kursinnholdet.

Hele kurset går over 5 uker. Du trenger imidlertid bare å investere totalt 19 timer for å fullføre alle modulene og instruktørledede økter. Derfor, hvis du er en profesjonell, er kurset best egnet for deg.

Dette Coursera-studiematerialet vil fokusere på de elementære prinsippene for ITIL som service management, 4-Dimensjonene til service management, serviceverdisystemet osv. Som en bonus får du også en fullstendig oversikt over testen, to falske eksamener, test tips og et kursoppsummering.

ITIL 4 Grunnkursbeskrivelse: Global Knowledge

Meld deg på dette Global kunnskap merkekurs for ITIL 4 Foundation fra Skilsoft for å bestå den virkelige eksamenen med glans. Den kommer med læringsalternativer som On-Demand og Live Instructor.

Derfor kan du velge modus for innholdslevering avhengig av tidsplanen din. Men hvis du er en bedriftsmerke som ønsker å trene lederne dine med dette kurset, kan du gå for gruppetreningsmodus.

I tråd med alle standardkurs lærer du de grunnleggende ITIL v4-konseptene, veiledende prinsipper, tjenesteverdisystemet, ITIL-praksis og praksispapirer.

ITIL 4 Foundation-sertifisering: Axelos

Hvis du er ute etter selvbetjent forberedelse til ITIL-sertifiseringen, kan du også besøke Axelos. Axelos er den eneste leverandøren av denne sertifiseringen globalt og bruker ulike partnere for eksamenstesting for å sertifisere IT-fagfolk.

For det første kan du få hele eksamensplanen fra denne plattformen. Foruten eksamensinnholdet, fokuserer pensum også på eksamensoversikt og andre retningslinjer for beste praksis fra Axelos. For det andre kan du få en øvingsoppgave gratis. Dessuten får du også svarene på de falske spørsmålene og begrunnelsen bak svarene.

De siste ordene

ITIL hjelper bedrifter med å samkjøre ITAM og ITSM til fordel for forretningsmålene. Det er et rammeverk som mange små, mellomstore, nystartede og store bedrifter tar i bruk for å legge til rette for ende-til-ende verdi fra IT-tjenester og -produkter.

Dette er den globale standarden som dikterer prosessene og prinsippene for IT- og ITES-virksomhet. Imidlertid er strukturen ikke stiv. Alt du trenger å gjøre er å utføre det som er best for virksomheten din mens du følger de relevante KPIene og fem stadier av ITSM.

Når du får den mest ettertraktede ITIL-sertifiseringen:

  • Du øker sjansen for å få en bedre jobb i en ledende bedrift
  • Få en forfremmelse mot en stilling som er mer verdifull og sikker
  • Du kan forstå hva som er bra for virksomheten din uten å stole på en tredjepart

Derfor, uten å kaste bort mer tid, bruk noen av forberedelseskursene ovenfor for å gjøre deg klar til neste ITIL-eksamensbegivenhet.

Du kan også være interessert i å vite hvordan du får SHRM-sertifisert i 2022.