12 Cryptocurrency APIer for dataforskere/utviklere

Etterspørselen etter kryptoprosjekter har en tendens til å øke med tiden. La oss sjekke ut noen av de beste krypto-APIene.

Før vi blir kjent med krypto-APIer, la oss ta en titt på APIer først. Et Application Programming Interface (API) er en programvareløsning som tillater samhandling av to eller flere applikasjoner. API-er brukes ofte til rombestilling, matbestilling, betalingsbehandling og mer.

Cryptocurrency APIer fungerer også som APIene nevnt ovenfor. Hovedforskjellen er at krypto-API-er samhandler med ulike kryptomarkeder og -børser. For det første er det viktig å vite om datainnsamling for å forstå APIer tydelig.

Datainnsamling og dens betydning

Datainnsamling er ryggraden i hver API. Enkelt sagt involverer datainnsamling en trinnvis prosess for å samle informasjon relatert til et spesifikt emne. Her, når det gjelder krypto-APIer, er de innsamlede dataene knyttet til ulike kryptoprosjekter og valutaer knyttet til dem.

APIer samler inn data fra troverdige kilder, behandler dem og lagrer dem. Senere blir de lagrede dataene analysert og organisert i henhold til den enkeltes eller organisasjonens brukssituasjon.

Manuell innsamling av massive data er praktisk talt umulig, så APIer har forskjellige metoder for å samle inn relevante data. Med det i bakhodet, la oss sjekke ut noen alternative måter å samle inn data på:

  • Dataimport: Dataimport er ganske enkelt en prosess for å kopiere data fra ett program eller en kilde til en annen. Dataforskere bruker ulike metoder for å importere nødvendige data fra en database, fil eller andre kilder.
  • Nedlasting av data fra en ressurs: Ved datanedlasting lagres en bulk mengde data på en lagringsenhet som en permanent kopi. Disse lagrede dataene brukes senere av datautviklere eller forskere i en lengre periode.

Fordeler med web-APIer

Du tenker kanskje, men hvordan vil jeg dra nytte av kryptoweb-APIer? Greit, la oss kaste lys over det.

  • Enten du er en kryptohandler, utvikler, analytiker eller entusiast, hjelper APIer å jevne ut kryptoreisen din.
  • Hvis du er en utvikler, kan du bruke krypto-APIer til å bygge en handelsbot, forretningsløsninger eller betalingsplattformer.

  • På samme måte, anta at du er en som handler eller investerer i kryptovalutaer. Du kan også bruke krypto-API-er til å spore porteføljen din, legge inn kjøps- eller salgsordrer og mye mer. Bortsett fra det lar APIer deg analysere diagrammer, sjekke live kryptopriser eller angi flere prisvarsler.
  • APIer er avgjørende for å forbedre og øke produktiviteten ved å forbedre rask og mer enkel programvareutvikling. For eksempel trenger ikke utviklere å kaste bort tid og energi på å bygge fra bunnen av.
  • Programvareutviklingskostnadene reduseres betydelig ettersom API-er tar seg av viktig dataimport og nedlasting.

Etter å ha diskutert APIer og deres relevans i kryptoområdet, la oss dykke inn og sjekke de beste krypto-APIene.

CoinGecko API

Vi begynner listen med CoinGecko API, siden det er en av de mest budsjettvennlige krypto-APIene. Hvis du vil bygge et prosjekt på et stramt budsjett, kan du vurdere CoinGecko API.

CoinGecko API gir tilgang til viktige kryptodata like fordelaktig for kryptoutviklere, handelsmenn og forskere. Dataene som er oppgitt inkluderer live markedspris for kryptovalutaer, tikere, handelsvolum, historiske data, detaljer om børser og tekniske diagrammer. En annen spennende faktor er at CoinGecko gir alle disse dataene uten å be om en krone.

  Passordbeskytt apper og administrer innstillinger fra appbytter [Jailbreak]

CoinGecko har blitt en av de fremtredende dataleverandørene for kryptoaktiva siden starten i 2014. I tillegg får brukerne av CoinGecko API privilegiet til å skaffe data for mer enn 12 000 kryptoer oppført på 500+ kryptobørser.

All data er tilgjengelig for publikum med en begrenset hastighet på 50 samtaler per minutt, noe som er nok for de fleste tilfeller av kryptobruk. Anta at du vil ha flere takstgrenser per minutt, prioritert e-poststøtte og Slack chat-støtte. I så fall kan du også velge betalte CoinGecko API-planer. De betalte planene starter på $103/måned når de faktureres årlig.

Coinmap REST API

De siste årene har det vært en økning i aksepten av kryptovalutaer for betalinger. Så anta at du er en utvikler som liker å bygge en applikasjon som sporer steder som aksepterer kryptobetalinger. I så fall hjelper Coinmap REST API med å gi deg viktige data.

Coinmap REST API har en enorm database med informasjon om tusenvis av krypto-aksepterte selgere, butikker, dagligvarebutikker, kafeer og mer. De mest imponerende egenskapene til denne APIen er at den er enkel å bruke krever ingen autorisasjon, og er utviklet med en flat datastruktur med et enkelt dataformat.

Datautviklere kan liste sine arenaer ved å bruke passende lengdegrad, breddegrad, kategorier og filtre. Bortsett fra det gir Coinmap REST API alternativer for å opprette, oppdatere og til og med slette arenaer i henhold til passende brukstilfeller.

Dessuten belaster Coinmap REST API ikke utviklere for å bruke dataene deres. Den eneste betingelsen de legger frem er å gi kreditt til Coinmap og dets bidragsytere for dataene som brukes.

CoinMarketCap API

CoinMarketCap API gir tilgang til data relatert til tusenvis av listede kryptovalutaer på over 300 globale børser. Bortsett fra det tillater deres API utvikling av programvare eller applikasjoner for å backteste handelsstrategier, live prisvarsler og kartleggingsverktøy. Dataene kan også brukes til å kjøre eksperimenter med tidligere kryptopriser og til å spore porteføljer.

Den største ulempen med denne API er at databruken er begrenset. Det koster deg med andre ord mer hvis du vil ha tilgang til mer data. Den gratis tilgangen gir deg bare 10 000 samtaler per måned, uten noen historiske data.

De betalte planene til CoinMarketCap API starter på $29 per måned når de faktureres årlig. Denne planen gir 40 000 samtaler per måned med en 1-måneders historisk konvertering. Du kan også velge andre høytbetalte planer hvis du vil ha flere ringekreditter.

Coinlayer API

Coinlayer API gir nøyaktig live prisdata for mer enn 385 kryptovalutaer. Den forbedrede algoritmen utviklet av Coinlayer API hjelper utviklere å bruke kryptodata mer effektivt. Dessuten er dataene samlet inn fra over 25 fremtredende kryptobørser.

De primære tjenestene som tilbys av Coinlayer API til kryptoutviklere inkluderer:

  • Live data: Gir de nyeste kryptovalutadataene.
  • Tidsrammedata: Gir filtrerte data innenfor en bestemt tidsramme.
  • Historiske data: Gjør det mulig å sjekke data fra en tidligere dato.
  • Endre data: Leverer data relatert til ratesvingninger på et bestemt tidspunkt.
  • Konverteringsendepunkt: Brukes til å konvertere kryptokursene med målvalutaer.
  • Listeendepunkt: Gir en liste over krypto- og målvalutaer.
  • Den gratis planen levert av Coinlayer API gir 100 forespørsler per måned med timeoppdateringer og historiske data. Prøv å bruke betalte pakker for å få tilgang til flere forespørsler, målvalutaer, raskere oppdateringer osv. Coinlayer APIs betalte pakke starter på $9,99 per måned.

      Hvordan kansellerer jeg Prime Video Channel-abonnement

    Coinpaprika API

    Coinpaprika API er et annet krypto-API som gir data om tusenvis av kryptovalutaer. Denne APIen har en liste over mer enn 8000 kryptoaktiva fra 360 børser.

    Utviklere kan bruke Coinpaprika API for data relatert til 27 000 kryptohandelspar. Bortsett fra det har Coinpaprika API en av de raskeste responstidene, med en median latenstid på 337 ms.

    Coinpaprika API ble målrettet designet for utviklere. Hovedmålet bak opprettelsen av deres API er å lage et brukervennlig grensesnitt for kryptoutviklere og forskere. For eksempel kan utviklere bruke Coinpaprika APIs åpen kildekode-biblioteker, inkludert populære programmeringsspråk.

    Den gratis Coinpaprika API-planen gir brukeren 25 000 samtaler per måned for 2500 kryptoaktiva. Men den daglige og timelige historiske dataanalysen er begrenset til henholdsvis 1 år og 1 dag. Hvis du er en seriøs kryptoutvikler, gå for deres betalte planer, fra $99 per måned.

    Coinbase API

    Fleksibilitet er en viktig faktor for en kryptoutvikler mens han bygger en applikasjon eller et prosjekt. Coinbase API kommer inn i bildet ved å tilby fleksible og sikre funksjoner.

    Coinbase API-teknologi er utviklet ved hjelp av Node.js og støtter populære kryptoer som Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash og Litecoin. Dessuten kan du lage kryptolommebøker og adresser for disse kryptoene.

    Coinbase API går ikke på akkord med sanntidsvarslinger og markedsovervåking. Også historiske data er gitt for videre prisanalyse.

    Som utvikler, hvis du bare trenger opptil 10 000 forespørsler per time, kan du bruke CoinbaseAPI gratis. For mer avanserte funksjoner kan du velge et premiumalternativ som CoinbasePro. CoinbasePro gir spennende funksjoner, for eksempel programmatisk handel.

    Cryptowatch APIer

    Cryptowatch APIer består av to forskjellige APIer; REST API og WebSocket API.

    REST API gir tilgang til sanntids-API for å livestreame markedsdata for kryptovaluta. Utviklerne kan også bruke data fra tusenvis av kryptomarkeder og 23 børser. I tillegg til det hjelper REST API også med å hente direkte priser, markedsstatistikk, ordrebøker, lysestakedata og nylige handler.

    Kryptovalutaene som støttes av Cryptowatch Market Data REST API inkluderer Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Monero, Dash, Ripple og mange flere.

    Krypto-utviklere kan streame kryptomarkedsdata i sanntid fra 26 store børser ved å bruke WebSocket API. De offisielle programvareutviklingspakkene (SDK-er) vedlikeholdt av WebSocket API inkluderer Node.js, Golang og Python. Bortsett fra det, hvis du er en utvikler som ønsker å bygge på en annen SDK, gir Cryptowatch API også støtte for slike utviklere.

    Anta at du ønsker å holde deg til gratistjenestene deres. I så fall kan du bruke diagrammer, spore porteføljer, chatte med fellesskapsmedlemmer og tilpasse terminalen din. Men hvis du ønsker å få tilgang til premiumtjenester levert av Cryptowatch APIer, må du betale i form av kreditt med kredittkort eller Bitcoin.

    Nomics API

    Nomics API er en annen fremtredende dataleverandør med tilgang til 400 000 markeder i skrivende stund. I tillegg til det, er Nomics APIs database utvidet til 795 børser og over 53K krypto-tokens.

    Nomics API lar kryptoutviklere lage kartplattformer, mobilapper, strategibacktests, handelsroboter, prissettingsnettsteder og verktøy for porteføljevurdering. Bortsett fra det kan du også dra nytte av det omfattende biblioteket med kryptomarkedsdata.

    Gjennomsnittlig API-responstid er bare 51 ms, noe som lar utviklere få tilgang til nesten sanntids markedsdata. Standard gratistjenester Nomics API gir kun én forespørsel per sekund. Du må velge kommersielle betalte planer for å få tilgang til flere forespørsler per sekund.

      Beste dokumentsamarbeidsverktøy for eksterne team [Notion + 8 Alternatives]

    CoinAPI

    Leter du etter APIer som gir sanntids kryptomarkedsdata og priser? Flott! I så fall vil CoinAPI passe best for deg.

    Databasen til CoinAPI består av 507 TB med markedsdatahistorikk. Bortsett fra det støtter denne APIen over 16K kryptoaktiva. Alle tilgjengelige data er samlet inn fra 337 kryptobørser med 46K+ markedsdataoppdateringer per sekund.

    Krypto-utviklere kan godt utnytte de godt dokumenterte dataene fra CoinAPI. Alle disse dataene er tilgjengelige i CSV-, XML- eller JSON-formater.

    Hvis du utvikler en applikasjon som bare krever 100 daglige forespørsler, kan du holde deg til CoinAPIs gratisplan. Ellers kan du gå med deres betalte månedlige abonnement, som starter på $79.

    KuCoin API

    Planlegger du å bruke API-er for kryptotransaksjoner? Da ville det være best om du gir KuCoin API en sjanse.

    KuCoin APIs design gir enkel tilgang til handel på kryptomarkeder. Valutakursene som oppgis fungerer også godt med både mobil- og nettbaserte applikasjoner. De offisielle SDK-ene som er tilgjengelige på KuCoin API inkluderer Java, Go, PHP, Python, Level3 og Node.js.

    Det store utvalget av data av kryptovalutaer som er tilgjengelig på KuCoin API hjelper veldig godt enten du er en kryptoforsker eller utvikler. Utviklere kan bruke de stabile dataene som er tilgjengelige på KuCoin API for å bygge algo-handelsapplikasjoner.

    KuCoin API tilbyr gratis tilgang til databiblioteket deres. Den eneste begrensningen er at anropsforespørselen din har en grense på 1800 anrop per minutt.

    NOWNodes API

    Anta at du er en utvikler som har som mål å få tilgang til de mest populære blokkjedene. I så fall kan NOWNodes API hjelpe deg med å jobbe magi for deg. Med denne blokkjede-som-en-tjeneste-baserte API-en kan du få tilgang til utforskere og fullstendige noder.

    Hovedfunksjonene til NOWNodes API er:

    • Alle utforskere og fullstendige noder er tilgjengelige på ett sted.
    • Pålitelig og rask tilkobling med en tilkoblingshastighet på 1 GB per sekund.
    • Noder overvåkes regelmessig.
    • Infrastruktur av høy kvalitet.
    • Gir 24/7 service.

    NOWNodes API gir en gratis pakke med opptil 5000 daglige forespørsler og én API-nøkkel. Du kan velge betalte pakker for flere daglige forespørsler i henhold til din brukssituasjon.

    Alpha Vantage API

    Alpha Vantage API er en av de Python-baserte aksje-APIene. Ved å bruke denne APIen kan en kryptodatautvikler eller -forsker unngå manuell, kjedelig utvinning av lagerdata.

    Ved hjelp av Alpha Vantage API kan du få tilgang til historiske data, sanntids aksjedata, flere tidsseriedata og volumstatistikk, for å nevne noen. En utvikler kan tilpasse dataene for å lage en kryptobasert applikasjon eller plattform for målgruppen deres.

    Alpha Vantage API tilbyr tjenester basert på ulike tidsserier. Tidsserien inkluderer intradag, daglig, ukentlig og månedlig. De aller fleste av Alpha Vantage APIs endepunkter er tilgjengelige gratis. Hvis en utvikler trenger flere funksjoner, er det bedre å velge premium månedlige planer som starter på $49,99.

    Siste tanker

    Crypto APIer er fleksible og kraftige verktøy som hjelper deg med å bygge kryptoprosjekter. Alle de ovenfor diskuterte APIene er de best rangerte, og det er helt opp til deg å bestemme hvilke APIer som passer best til formålet ditt.

    En praktisk måte å velge den beste API-en på er å lage en sjekkliste. Sjekklisten må inneholde funksjoner, budsjett, tilleggsfunksjoner som kreves og dataoppdateringer per sekund. Du kan også liste flere i henhold til prosjektkravene dine.

    Du kan også være interessert i å vite om API Protection Solutions.