A2 Managed WordPress Hosting: Lynrask nettside – Test og anmeldelse!

La oss utforske A2 Managed WordPress hosting og se hvorfor det kan være et utmerket valg for å gi deg en rask nettside.

På et tidspunkt vil mange av oss vurdere å oppgradere til en bedre webhotell løsning. Men det enorme utvalget av tilbydere kan gjøre denne prosessen forvirrende.

Valget blir ytterligere komplisert av at prisen på webhotell varierer fra under en dollar til flere hundre dollar i måneden.

Før vi dykker dypere inn i A2 Managed Hosting og hvorfor det er et godt valg, la oss se på de grunnleggende konseptene.

For de som er nye til WordPress, finnes det i hovedsak to typer hosting:

Delt hosting

Som navnet antyder, handler delt hosting om at mange nettsider deler de samme serverressursene. Dette er ofte det mest økonomiske alternativet, og det er populært blant bloggere som er helt i startfasen.

Imidlertid er det ikke sikkert at disse hostingplanene kan tilby den beste sikkerheten og ytelsen på grunn av de lave kostnadene.

Ofte får du rabatterte introduksjonspriser, og fornyelsene ligger gjerne godt under 100 dollar for et helt år.

Dette passer best for personlige prosjekter, nettsteder med lav trafikk og for de som er villige til å gjøre en del selv. Og siden det ikke er noen restriksjoner på hvilket CMS som brukes, vil selv de beste optimaliseringsstrategiene falle til kort etter en stund.

Administrert WordPress-hosting

Disse leverandørene tar seg av ytelsesjusteringer, sikkerhetsoppdateringer og andre tekniske oppgaver, slik at du som eier av nettstedet kan konsentrere deg om innhold og forretningsutvikling.

Med tanke på at du får god kundestøtte, er disse planene vanligvis dyrere enn delte hosting-abonnementer.

Serverytelsen er også ofte bedre, ettersom disse tjenestene spesialiserer seg på ett CMS (WordPress, i dette tilfellet).

Ellers kan det være vanskelig å se forskjell. Selv om det ikke er tydelig av navnet, deler også administrert WordPress hosting ressurser. Det kan være flere nettsider på en enkelt server, akkurat som med delt hosting.

Det er lurt å velge en god webhotell-leverandør for å sikre en god brukeropplevelse, i stedet for å la seg friste av lavest mulig pris.

Derfor skal vi se nærmere på…

A2 administrert WordPress-hosting

A2 Managed WordPress-hosting fokuserer på ytelse og har forskjellige planer med fleksible priser.

Vi skal se på noen av funksjonene før vi gjør noen praktiske tester.

Selv om de spesifikke funksjonene varierer med abonnementet, er noen av de viktigste fordelene:

  • Bransjeledende NVMe SSD-lagring
  • Gratis overføring av nettsiden
  • Gratis oppretting/kloning av testmiljø
  • 99,9 % opptidsgaranti
  • Gratis profesjonell e-post
  • Enkelt vedlikehold med WordPress Toolkit
  • Daglige sikkerhetskopier
  • LiteSpeed Web Server
  • WordPress LiteSpeed Cache
  • Smarte oppdateringer
  • 1-klikk Vedlikeholdsmodus
  • 1-klikk Indeksering i søkemotorer
  • Beskyttelse mot brute-force angrep
  • DDoS-beskyttelse
  • SSH- og FTP-tilgang
  • Valgfritt WordPress-CLI
  • Spamfiltrering
  • Siste HTTP-protokoll
  • Imunify360 Enterprise Security

Du finner hele listen over funksjoner på sammenlign A2 administrert WordPress-hosting siden.

Selv om de fleste funksjonene er selvforklarende, er det noen som er verdt å fremheve for å demonstrere verdien de gir for en profesjonell blogger.

Gratis iscenesettelse/kloning

Dette handler om muligheten til å lage en kopi av nettsiden din i et testmiljø. Her kan du teste ut nye temaer, utvidelser eller andre endringer før du publiserer dem. Mange tilbydere gir ikke denne tjenesten gratis, og det kan hende du må kjøpe egne plugins for å lage testmiljøer.

Men med A2 administrert WordPress får du dette inkludert.

LiteSpeed Web Server

De fleste webhotell bruker fortsatt Apache-nettservere, men A2 administrert WordPress bruker den nyeste nettserverteknologien – LiteSpeed – selv i de rimeligste pakkene.

Kort sagt, LiteSpeed er svært godt egnet for PHP-baserte applikasjoner som WordPress. Den har også full støtte for HTTP/3, god DDoS-beskyttelse, cache på servernivå og flere funksjoner som gjør den til et godt valg for WordPress-nettsider.

LiteSpeed WordPress Cache

Dette er en gratis utvidelse for WordPress som er svært nyttig for caching og optimalisering, og som ideelt sett kan brukes med alle webservere og webhotell.

Men sammen med LiteSpeed-nettserveren får du eksklusive funksjoner for optimalisering, som caching av WordPress Rest API-forespørsler, forskjellig caching for datamaskiner og mobile plattformer, planlagt tømming av cache for bestemte URL-er, HTTP/3- og QUIC-støtte, osv.

Bruk hvilken som helst utvidelse

Noen administrerte WordPress-verter begrenser hvilke utvidelser du kan bruke, på grunn av ytelsesbegrensninger. Dette kan være frustrerende for mange.

A2 lar deg bruke hvilken som helst utvidelse som er nyttig for din virksomhet, men de har en liste over utvidelser du bør unngå for å sikre optimal ytelse.

Hotlink-beskyttelse

Hotlinking skjer når noen bruker dine serverressurser (for det meste bilder) på sin egen side uten din tillatelse. Avhengig av trafikken til siden som bruker hotlinking, kan dette belaste dine ressurser uten at du får noe igjen for det. Det finnes konfigurasjoner på servernivå som kan forhindre dette, men det innebærer alltid en risiko for feilkonfigurasjon.

A2-hosting gjør det enkelt å stoppe dette ved hjelp av en enkel bryter.

Smarte oppdateringer

Oppdateringer er ment å forbedre ytelsen, men det er ikke uvanlig at de forårsaker feil og skaper problemer.

Smarte oppdateringer kloner nettsiden og tester WordPress- og utvidelsesoppdateringer, og kjører kontroller på den klonede nettsiden. Deretter kan du se resultatene og publisere oppdateringene etterpå.

Gjenoppretting fra sikkerhetskopi

Alle hosting-leverandører lagrer sikkerhetskopier for å kunne gjenopprette tilgang hvis noe skulle gå galt. Men som regel har ikke brukeren tilgang til disse.

Det finnes mange utvidelser for sikkerhetskopiering, men de fleste er betalte eller har et begrenset gratisnivå.

A2 administrert WordPress-hosting har daglige sikkerhetskopier og 1-klikks gjenoppretting.

Alle planer, med unntak av den rimeligste, inkluderer også ekstern sikkerhetskopiering.

Det er mange flere funksjoner enn nevnt her, men dette gir et bilde av hvorfor A2 er en av de beste WordPress-hosting-tjenestene.

La oss nå se på den praktiske delen, før vi utfører noen ytelsestester.

Komme i gang

Det første du må gjøre er å velge riktig plan og registrere deg for tjenesten. For denne demonstrasjonen har vi valgt Fly-administrert hosting.

Deretter blir du bedt om å angi domenenavnet. Du kan enten bruke et domene du allerede har, starte en overføring av domenet til A2, registrere et nytt eller bruke et gratis testdomene.

For denne demonstrasjonen valgte vi den siste løsningen, noe som ga oss tipsbilk.net-fly.a2hosted.com.

Neste steg er å velge datasenter. På det tidspunktet vi skrev dette, kunne vi velge mellom Arizona (USA), Michigan (USA), Singapore (Asia) og Amsterdam (Europa). Dette er viktig, ettersom jo nærmere serverne er målgruppen din, jo raskere vil nettsiden din laste.

Du kan også bruke et innholdsleveringsnettverk (CDN) for å optimalisere lastetidene over hele verden.

Deretter velger du brukernavn for cPanel (som vi skal se nærmere på senere) og lager et sterkt passord.

Etter det får du opp betalingssiden med skatteberegninger for din region. Fyll inn de nødvendige detaljene og fullfør kjøpet.

Til slutt får du kjøpsdetaljene og påloggingsinformasjonen i en velkomst-e-post.

Sette opp WordPress

Du må logge inn på cPanel for å starte installasjonen av WordPress. Dette kan du gjøre enten direkte eller gjennom A2-kundesiden.

Bla ned til «Domains» (Domener) og klikk på WordPress Toolkit.

Dette er kontrollpanelet for å administrere dine WordPress-nettsteder, og her kan du utføre operasjoner som å lage testmiljø, sikkerhetskopiere og gjenopprette data, oppdatere temaer og utvidelser, osv.

Vi hadde denne demo-nettsiden klar for testing. Du kan starte på samme måte ved å klikke på «Install» (Installer) under «Installations» (Installasjoner) øverst til venstre.

Dette åpner en pop-over der du angir informasjon om nettsiden, som tittel, brukernavn, passord, osv., før du trykker på «Install» (Installer) nederst.

Ikke bry deg om låsikonet som er rødt. Det er bare min personlige passordbehandler.

Installasjonen fullføres som regel i løpet av få minutter, og din nye WordPress-nettside med standardtema og utvidelser er klar.

Du ser at SSL er forhåndsinstallert, noe som indikeres med låsikonet ved siden av domenenavnet i adressefeltet.

Du kan besøke dittnettsidenavn.com/wp-admin for å komme til påloggingssiden, og derfra får du tilgang til WordPress-dashbordet. Her kan du legge til WordPress-temaer og -utvidelser, og du er klar til å tjene penger som en profesjonell blogger.

Ytelsestesting

For å være ærlig, så langt er prosessen ganske lik den du finner hos de fleste administrerte WordPress-hosting-leverandører.

Det som virkelig betyr noe er hvordan nettsiden fungerer uten at det er gjort noen justeringer. Vi har ikke gjort noen optimaliseringer på dette tidspunktet. Det er heller ingen ekstra temaer eller utvidelser installert.

Nettstedanalyse

For å sjekke ytelsen til dette nyopprettede nettstedet, brukte vi tipsbilk.net Website Audit Tool, som er basert på Google Lighthouse.

Dette er veldig enkelt å bruke. Du trenger bare å skrive inn nettadressen, og Google Lighthouse analyserer den basert på 50 viktige parametere. I tillegg gir verktøyet fra tipsbilk.net praktiske råd om hvordan du kan løse eventuelle problemer.

Resultatene var svært gode, selv for et helt nytt nettsted. Det viktigste er ytelsespoengene, som tyder på overlegen serverytelse.

Lasttesting

Neste steg er å gjennomføre noen tester for å se hvordan nettsiden yter under vanlig trafikk og eventuelle topper. Vi skal også sjekke hvor mye den tåler før kapasiteten er nådd.

For dette har vi brukt noen skybaserte verktøy for lasttesting. Vi brukte spesielt K6 og Loader.

La oss begynne med K6.

Vi sendte 50 virtuelle brukere gradvis over en periode på ca. 12 minutter.

Testen ble fullført, og responstiden lå under 200 ms hele tiden, noe som er et veldig godt tegn. Den jevne grafen (den turkisfargede) viser at serveren kan håndtere 50 samtidige brukere uten at det går ut over ytelsen.

HTTP-feilfrekvensen var også svært lav (kun 103 av totalt 11 499), mindre enn 1 %, noe som er svært bra.

Deretter brukte vi Loader for å sjekke trafikkapasiteten.

I denne testen sendte vi 1000 virtuelle brukere i løpet av et minutt. A2 administrert WordPress-hosting presterte godt, med en gjennomsnittlig responstid på 170 ms (under 200 ms).

Den første toppen (den blå) var det eneste øyeblikket der responstiden måtte justeres, og selv denne plutselige belastningen var ikke noe problem, med en responstid på 288 ms – det høyeste vi opplevde gjennom hele testen.

Konklusjonen er at denne tjenesten enkelt kan håndtere rundt 1000 besøkende i minuttet, noe som er et svært godt resultat.

Hvis du lurer, så ja, vi testet med høyere trafikk, men da ble resultatet suboptimale, med en responstid over de vanlige 200 ms og en uønsket feilfrekvens.

Oppsummering

A2 Hosting er en veteran i hosting-bransjen, og har vært til stede i omtrent like lang tid som WordPress selv.

Så, anbefaler vi A2 administrert WordPress-hosting?

Ja, uten tvil. Den er meget god med tanke på prisen, og har gode optimaliseringer og sikkerhetsprotokoller. Og de har en uvanlig pengene-tilbake-garanti som går ut over de vanlige 30 eller 60 dagene.