10 beste digitale opplevelsesplattformer (DXP) i 2022

Digital Experience Platforms (DXPs) hjelper deg med å levere enestående digitale opplevelser til brukerne på tvers av alle kontaktpunktene.

Disse programvareløsningene gir deg rik innsikt som du kan bruke til å forme innholdsstrategien din og gi bedre opplevelser som brukerne vil elske.

Når det er sagt, er å tilby en bedre kundeopplevelse et behov for moderne virksomheter siden brukernes krav endrer seg.

De forventer relevante, konsistente digitale opplevelser ved hvert berøringspunkt, enten det er nettstedet ditt, siden på sosiale medier eller andre plattformer.

Dette forklarer hvorfor etterspørselen etter DXP-er øker.

Det bidrar til å strømlinjeforme innholdet ditt og fremmer meningsfulle interaksjoner, kundeoppbevaring, vekst og avkastning.

I denne artikkelen vil jeg forklare hva en DXP-plattform er og liste opp de beste DXP-løsningene for din bedrift.

Hva er en digital opplevelsesplattform?

Digital Experience Platform (DXP) er en programvareløsning med et rikt sett med verktøy og teknologier for å skape, optimalisere, administrere og levere forbedrede digitale opplevelser til kunder, ansatte og partnere.

DXP-er gir en base der egenskapene til forskjellige applikasjoner binder seg sammen for å danne sammenhengende digitale opplevelser. De bidrar også til å møte forretningskravene til organisasjoner som omfavner digital transformasjon. I tillegg kan DXP-er digitalisere forretningsdriften din slik at du kan akselerere prosessene dine og oppnå målene dine raskere.

Videre tilbyr DXP-er verktøy for å samle brukervennlig innsikt som hjelper deg å forstå dem bedre. På denne måten kan du bruke disse leksjonene til å lage relevant innhold og tilby forbedrede opplevelser. Den konsoliderer alle de digitale kontaktpunktene til brukere, som deres interaksjoner på et nettsted, applikasjon, sosiale medieplattform, chatbot, kundeportal, kiosk osv., til et mer informert økosystem for å se og administrere.

Når vi ser på egenskapene til DXP-er, forveksler mange det med CMS.

Imidlertid er de ikke de samme.

Et CMS fokuserer generelt på å administrere innhold for nettsteder som e-handelsnettsteder, blogger osv. Men en DXP tilbyr mye mer funksjonalitet enn CMS. Den tar seg av hele brukeropplevelsesreisen, fra den første interaksjonen til ettersalg, støtte og oppbevaring. Dette skjer ikke bare på nettstedet til merkevaren din, men på tvers av alle dine digitale kanaler. DXP-er tar sikte på å gjøre deg i stand til å koble godt til dine kunder, partnere og andre brukere effektivt og levere opplevelser av høy kvalitet til dem.

Typer DXP-er

DXP-er er av forskjellige typer – åpne og lukkede DXP-er.

Åpen DXP: Den integrerer forskjellige produkter fra flere tredjepartsleverandører for å gjøre det til et enkelt sentralisert system. Det kan tilby deg fleksibiliteten til å koble til produkter du foretrekker, som din favoritt CRM og andre verktøy du allerede bruker eller noen nye teknologier du vil introdusere for å møte dine behov.

Lukket DXP: Denne selvstendige plattformen har alle produktene innebygd. Derfor trenger du ikke andre tredjepartsverktøy; alle DXP-komponentene kommer forhåndsbygd av DXP-leverandøren. Den kan imidlertid også integreres med andre produkter, men fungerer best innenfor sitt produktøkosystem.

Hvis du vil velge en av dem, kan du gå for hvem som helst basert på dine preferanser. Likevel velger de fleste en åpen modell på grunn av mer fleksibilitet og frihet. Du kan også gå for en lukket DXP hvis du ikke har mange teknologiressurser for integrasjoner eller bare foretrekker å ha en enkelt leverandør.

Hva er fordelene ved å bruke en digital opplevelsesplattform?

Datadrevne forretningsbeslutninger

Med DXPs vil du få en intuitiv plattform hvor du kan koordinere data fra ulike team, som innholdsmarkedsføring, kundestøtte, salg osv., i sanntid på ett sted ved hjelp av APIer. DXP-er kan også kombinere disse dataene med analyser for å gi praktisk innsikt som du kan bruke til å ta informerte, datadrevne forretningsbeslutninger.

Dermed kan du lage innhold av bedre kvalitet, markedsføringskampanjer og tilby enestående digitale opplevelser.

Multi-Channel Content Deployment

DXP-er lar deg lage og distribuere markedsføringskampanjer og innhold på tvers av forskjellige kanaler. Dette hjelper deg med å opprettholde din online tilstedeværelse overalt og få kontakt med publikum uansett hvor de er, enten det er apper, nettlesere, IoT-enheter, smartklokker, kiosker, taleassistenter, etc.

Personalisering

Personalisering er nøkkelen i dagens virksomhet for å få brukerne til å føle seg verdsatt og levere gode opplevelser.

Moderne DXP-er kan integrere avanserte analyse-, AI- og ML-funksjoner for å hjelpe deg med å lage skreddersydd, svært personlig tilpasset innhold for brukerne dine, enten de er kunder, partnere eller ansatte. Dette fremmer kundelojalitet og lar deg formidle det riktige budskapet til rett tid for å generere konverteringer.

  Slik sjekker du databruk på iPhone

Sømløse integrasjoner

Du vil få sømløs integrasjonskraft slik at du kan utvide funksjonaliteten til plattformen din med verktøyene du elsker og bruker. Det vil hindre deg i å irritere deg over å bruke mange verktøy i ulike vinduer; i stedet kan du få alt under ett tak. For å lette og akselerere virksomheten din, kan du koble til forskjellige plattformer, verktøy, programvare, mikrotjenester osv.

Skalerbarhet

DXP-er kan utnytte mikrotjenester for å bygge skybaserte digitale opplevelser. Dette vil gi mer pålitelig ytelse, oppetid og ytelse for teknologistabelen din. Som et resultat kan du skalere serverne dine når som helst etter kundekrav eller hvis planene dine endres. I tillegg vil større oppetid føre til en bedre brukeropplevelse ettersom serveren din alltid vil være tilgjengelig for brukerne uansett hvor de trenger det.

Bortsett fra det ovennevnte, er det andre fordeler ved å bruke en DXP, for eksempel:

  • Effektivt samarbeid mellom backend og frontend, designere og utviklere og andre i teamet, siden hver data vil bli kjent for hele teamet ved å ta en titt på DXP-verktøyet
  • Merkevarekonsistens, da DXP vil hjelpe deg med å organisere og administrere innholdet ditt på riktig måte og redigere det sømløst. Dette vil lette markedsføringsteamets arbeid med å utvikle og levere relevant innhold samtidig som du opprettholder en enhetlig merkestemme ved hvert berøringspunkt.

Så her er noen av de beste DXP-ene du kan prøve ut.

Bloomreach

En av de beste digitale opplevelsesplattformene, Bloomreach, hjelper deg med å tilby kraftig innhold, produktlevering og kundeengasjement for å oppnå uovertruffen vekst. Den tilbyr ekte personalisering for å få kundene til å føle seg verdsatt og vil stadig komme tilbake til deg.

Plattformen vil hjelpe markedsførere med å forstå kundene sine, vise relevant innhold og holde kundene tilkoblet ved hjelp av rik produktinformasjon og brukerpreferanser. Den vil koble sammen alle punktene ved å samle alle viktige handelsfunksjoner på ett sted og hjelper deg med å fokusere på målet ditt og glede kundene.

Bloomreach Commerce Experience Cloud tilbyr tre nøkkelprodukter:

  • Engasjement: Oppdag den virkelige magien med kundeinformasjon ved å levere konsistente, skreddersydde og engasjerende opplevelser gjennom de digitale kontaktpunktene dine.
  • Oppdagelse: Du kan raskt matche kunder med perfekte produkter ved å bruke AI-drevet nettstedsøk, anbefalinger, produktsalg og SEO.
  • Innhold: Oppnå større inntekter og reell personalisering ved å bruke en API-først og hodeløs innholdsløsning som er fleksibel nok til å drive frontend.

Som et resultat av disse egenskapene kan du levere skalerbar personalisering i sanntid og få kundene til å smile for å skape en evig merkelojalitet.

SiteGlide

Bruk SiteGlides DXP-plattform for å tilby kundene dine en datadrevet, grenseløs digital opplevelse. Den har blitt tildelt forskjellige utmerkelser av G2 som nummer én DXP-plattform for små bedrifter.

Denne plattformen lar deg utnytte den sanne kraften til data for å lage og administrere nettsteder, markedsplasser, kundeportaler og medlemssider. Den tilbyr OpenSource-lignende fleksibilitet for SaaS-verktøy, en infrastruktur i bedriftskvalitet og utviklere. Den muliggjør:

  • Utviklere kan møte prosjektoppgaven uavhengig av kompleksiteten ved å tilby full kontroll over data og kode via API, UI eller CLI.
  • Byråer for å generere rask og enkel ROI med sikkerhet, ytelse, skalerbarhet, pålitelighet og fleksibilitet i bedriftsklasse.
  • Bedrifter administrerer sine prosesser, data og kundeopplevelser ved å få tilgang til og administrere data i ett enkelt system og bruke et innebygd CMS, CRM, rapportering og e-handel.

SiteGlide lar deg lage en fullstendig tilpasset opplevelse, løse forretningskrav, maksimere effektiviteten og øke konverteringene. Du kan bruke kundedata strategisk for å automatisere og tilpasse brukeropplevelsen ved å utnytte Liquid logic. I tillegg kan du fange opp, skrive ut, få tilgang til, dele og forespørre alle typer data hvor som helst i kundeopplevelsesreisen for å løse dine forretningsproblemer.

Videre tilbyr SiteGlide et kraftig brukergrensesnitt for å fungere harmonisk. Unngå skjult informasjon og kostbare integrasjoner; du vil få 6+ nyttige verktøy i den enkeltstående plattformen. Den tilbyr også skalerbare prisalternativer slik at du kan begynne i det små, betale for dine eksakte krav, og deretter gradvis bli stor.

Plattformen lar deg fokusere på det som er viktig mens den tar seg av alt annet – vedlikehold, forbedringer og sikkerhet. Det samarbeider også med toppleverandører som AWS, Sendgrid, Stripe og platformOS.

Xperience

Xperience by Kentico tilbyr neste generasjons innhold og nettstedadministrasjon for å levere utmerkede kundeopplevelser og akselerere veksten ved hjelp av en enhetlig DXP-plattform.

  Slik deaktiverer du 90Hz-skjermen på Google Pixel 4 og Pixel 4 XL

Denne plattformen har blitt omtalt i Gartner Magic Quadrant og andre rapporter, inkludert en fra G2. Den har allerede dekket 35 000+ vellykkede prosjekter og 1000+ partnerbyråer og har fullført 18 år i bransjen.

Du kan bruke unike funksjoner sammen med en hodeløs plattform som kan gi markedsførere mulighet til å gjennomføre kampanjer i høy hastighet med lav kode eller ingen kode teknologi. Den tilbyr kraftige funksjoner som lar deg omfavne innholdsmodelleringen din og forbedre kundeopplevelsene, øke inntektene og øke engasjementet.

Utnytt automatisering, e-postmarkedsføring og personalisering for å få kontakt med de besøkende ved å bruke relevant innhold på enhetene og kanalene dine. Du kan drive e-handelsbutikken din ved å bruke funksjoner for å øke konverteringsfrekvenser, kurvstørrelser og kundebevaring. Foren teknologistabelen din med unike integrasjoner og en hodeløs API som Xperience støtter.

Sitecore

Tilby uforglemmelige opplevelser til dine besøkende med Sitecore som hjelper deg med å skape forbindelser, fremme lojalitet og generere konverteringer. Den tilbyr dypdykk i kundedata, AI, markedsføringsautomatisering, analyser og mer.

Sitecore kan enkelt integreres med teknologistabelen din og tilby omfattende digital markedsføringsevne. Det forenkler innholdsstrategi ved å la deg lage innhold og redigere det med WYSIWYG-redigeringsprogrammet. Du kan også bruke dra-og-slipp-grensesnittet og redusere avhengigheten av IT-teamet ved å bruke denne intuitive, men enkle plattformen.

Du kan samle informasjon fra ulike profiler, atferd, interaksjoner og aktiviteter for å få 360-graders synlighet til hver kunde og tilby personlig tilpasning på tvers av kanaler for dem i stor skala.

I tillegg gir dens ML-baserte analyser, optimalisering og testing fantastiske fordeler. Den kan samle inn verdifulle data og skape handlingskraftig innsikt ut av den slik at du kan ta informerte forretningsbeslutninger. Bruk intuitiv kampanje- og markedsføringsautomatisering for å øke engasjement og konverteringer, redusere kostnadene for kundeanskaffelse og akselerere tiden til markedet.

Du kan også levere personlige digitale opplevelser på tvers av forskjellige nettsteder, språk og steder på alle berøringspunkter, kanaler eller enheter. Sitecores Path Analyzer hjelper deg med å levere perfekte kundereiser ved å la deg visualisere veiene deres, trekke dem til verdifulle interaksjoner. I tillegg kan Path Analyzer kartlegge de optimale reise- og innholdskomponentene og vise hvor du kan optimalisere, teste og justere.

Få en fullstendig oversikt over kundeinteraksjonene dine med intuitive instrumentbord, grafer, rapporter og detaljert innsikt. Du vil også få Sitecore Email Experience Manager og andre markedsføringsautomatiseringsverktøy for å målrette kunder og lage segmenterte lister. Bestem de beste digitale opplevelsene ved å teste komponenter, sideversjoner, sideoppsett osv., med multivariate tester og A/B-testing.

Framgang

Forvandle din totale virksomhet ved å bruke adaptive og overbevisende digitale opplevelser med Framgang som hjelper deg å redusere overhead og levere førsteklasses resultater. Uansett hva målet ditt er – kundeoppbevaring, oppkjøp eller vekst, kan det hjelpe deg overalt.

Ved å hjelpe deg effektivt å administrere din online merkevaretilstedeværelse, fra interaksjoner med første besøkende til konverteringer, støtte og oppbevaring, kan fremgang påvirke virksomheten din positivt. Som et resultat forbedres tiden din til markedet og driftseffektiviteten, markedsføringskampanjens ytelse øker og de totale eierkostnadene reduseres.

Progress støtter flerkanalsimplementeringer på mobilapper, nettet og forskjellige brukergrensesnitt, slik at du kan målrette mot et bredere publikum og tilby dem skreddersydde opplevelser. Denne komponerbare, skyaktiverte DX-plattformen tilbyr høy skalerbarhet, global dekning, en verdidrevet tilnærming og lav kompleksitet. Du vil også få en fullt administrert infrastruktur optimalisert for ytelse, skalerbarhet og sikkerhet.

Videre tilbyr den DAM, datadrevet markedsføring, personalisering, SEO, adaptiv UX, premium søk og andre avanserte verktøy for bedre produktivitet og smidighet. Den kobles enkelt til ulike verktøy ved hjelp av fleksible APIer, koblinger og integreringsverktøy med lav kode. I tillegg tilbyr Progress sikkerhets- og samsvarsfunksjoner sammen med kundedatabehandling, digital handel, AI-drevet innholdsanalyse, sikker fillagring og overføringer, og chatbots.

Kjerne-dna

Core dna er en moderne e-handel og hybrid CMS-plattform som lar deg bygge applikasjoner og nettsteder på ett sted. DXP-plattformen vil hjelpe deg med å skalere din digitale tilstedeværelse og gi enestående kundeopplevelser.

Denne DXP-plattformen forenkler din online tilstedeværelse ved å fungere som et felles sted for CMS, markedsføring og handel, alt lappet, sikkert og vert. De slipper også nye funksjoner og oppdateringer annenhver uke.

Lever raskere og mer med mindre innsats hvis du har Core dna. Den gir full kontroll over innholdsopprettingsprosessen din og hjelper deg med å designe, distribuere og samarbeide raskt ved hjelp av ett enkelt dashbord.

Kjerne-dna er nyttig for:

  • Tekniske team for å forenkle sin sidestabel og lage moderne løsninger
  • Partnere for å tilby mer til kundene dine og generere datadrevne resultater
  • Ledere for å rasjonalisere teknologiutgifter og utvide virksomheten i stedet for programvarelisensiering
  • Innholdsteam for å kontrollere kundereiser og skape løsninger uten å involvere dypere tekniske detaljer.
  Hvordan lage regler i Gmail

Funksjonene inkluderer brukervennlig hodeløst CMS for å hjelpe virksomheten din med å vokse, administrere og utvide B2C- og B2B-handelen din på én enkelt plattform. Den tilbyr også strålende automatiseringsverktøy som du kan integrere med arbeidsflytene og applikasjonene dine. I tillegg får du kundesegmentering for å identifisere, samhandle og beholde potensielle kunder.

Acquia

Acquia regnes som en leder innen DXP-er siden den tilbyr fantastiske funksjoner, støtte og fleksibilitet for å tilby enestående kundeopplevelser. Den kombinerer Drupals fleksibilitet med den eneste Open Marketing Cloud-plattformen i verden for de beste opplevelsene.

Ved å bruke én enkelt plattform kan du gjøre mye mer og få endeløs avkastning. Funksjonene er designet for å avsløre den sanne kraften til databasen din og bygge fantastiske Drupal-opplevelser med mer engasjerte kunder og konverteringer.

Det hjelper deg med å drive nettstedet ditt med relevant innhold og forenkler leveringen av flere kanaler. Du kan også gjøre brukbar informasjon til virkelighet ved hjelp av Acquia og levere innhold som faktisk kan konvertere. Som et resultat kan du dominere og drive digital ekspansjon.

Liferay

Liferay er en fleksibel DXP-løsning bygget for å fungere sømløst med bedriftens krav, teknologier og prosesser for å lage en tilpasset løsning som passer dine forretningsbehov. Det hjelper deg å levere opplevelser for å engasjere publikum og holde dem hekta på merkevaren din.

Du kan bygge tilpassede og personlig tilpassede opplevelser for å styrke brukerne dine. Du kan også støtte dem med selvbetjening og redusere kundestøttekostnadene. I tillegg bidrar denne plattformen til å øke driftseffektiviteten ved å hjelpe kunder med å finne det de leter etter og optimalisere forretningsprosessene dine.

Videre hjelper Liferay med å øke din online inntekt ved å tilby en strømlinjeformet DXP-løsning. Det forenkler også bestilling, oppmuntrer til gjentatte kjøp og bidrar til å øke den gjennomsnittlige ordrestørrelsen slik at kundene dine enkelt kan utføre transaksjoner.

Liferay tilbyr partnerportaler for å bygge et senter for støtte, vekst og samarbeid med dine forretningspartnere uten kompleksitet. I tillegg lar kundeportalene deg tilpasse innhold og forenkle prosesser. På samme måte øker medarbeiderportaler produktiviteten til de ansatte, kobler dem sømløst sammen og gjør dem selvhjulpne.

Du får også leverandørportaler for å forenkle innkjøp, øke fortjenesten og støtte leverandører ved å bruke en sentralisert markedsplass. I mellomtiden tilbyr Liferay Experience Cloud flere nettsky-implementeringer fra fullstendig vertsbasert opplevelse til selvvert for å gjøre det mulig for deg å ta det gjeldende valget for IT-økosystemet ditt.

Zesty

Maksimer utgangene dine med Zesty, en kraftig DXP som kan gi teamet ditt mulighet til å bygge, optimalisere og distribuere nettinnhold. Det lar deg bruke mer tid på å lage og mindre tid på utvikling og vedlikehold, som er en gave for ikke-teknologiske.

Ikke la CMS-verktøyet bremse prosessen; bruk Zesty for å gjøre det beste du gjør – det er å lage innhold. Det er et CMS som kan vokse med deg, noe som gjør det best for voksende virksomheter. Det reduserer også kompleksiteten slik at du kan konsentrere deg om målet ditt.

Den tilbyr SEO og automatisert kode for å gjøre alt det harde arbeidet mens du fokuserer på å lage innhold og koble til kunder for å ha meningsfulle relasjoner og øke merkelojalitet. Zesty har også en brukervennlig plattform og tilbyr utmerket kundeservice.

Neptun

Neptun DXP er en fantastisk plattform for å bygge tilpassede applikasjoner basert på gjenbrukbare, modulære appbyggeklosser. Den forplikter seg til å gjøre apputvikling i bedriftsklasse 10 ganger raskere ved å bruke dine nåværende utviklerferdigheter og jobbe uten intensiv oppgradering eller opplæring.

Den tilbyr et enhetlig og intuitivt brukergrensesnitt for alle applikasjonene og nettstedene dine på tvers av mobil-, tale-, AR-, skrivebords- og offline berøringspunkter. Denne DXP-en kan unikt bygge bro med lav kode, ingen kode og pro-kode for å øke teamets ytelse uten å begrense dem til en enkelt modell.

Du kan til og med koble til og lage APIer og pikselperfekte, responsive UX. Denne plattformen er nyttig for ulike brukstilfeller, inkludert produksjon, HR, detaljhandel, helsetjenester, verktøy og mer.

Konklusjon 👩‍💻

Å levere utmerkede digitale opplevelser til alle brukere er tidens behov for moderne virksomheter. Bruk av en digital opplevelsesplattform (DXP) kan hjelpe deg å oppnå dette ved å gjøre det mulig for deg å forstå brukerne dine bedre og lage relevant og skreddersydd innhold for dem.

Bruk derfor en av de digitale opplevelsesplattformene (DXP) nevnt ovenfor for å holde kundene engasjert med kraftige interaksjoner og innhold for å øke avkastningen og forretningsveksten.