12 vanlige Chrome-feil og hvordan du fikser dem på Windows

La oss sette disse vanlige Chrome-nettleserfeilene ut av veien for godt.

Å bli slått av internettblokkeringer når du har noe avgjørende å gjøre er frustrerende. Ikke desto mindre skjer disse nettleserfeilene med hver enkelt av oss, og vi søker etter raske løsninger.

Så før du går til feilsøkingen, er det best å sjekke feilsiden nøye:

Det første er å laste inn nettsiden på nytt – trykk på F5.

Intet hell? Sjekk domenenavnet – sørg for at det er stavet riktig.

Deretter kjører du Windows-diagnostikken eller kontrollerer om den foreslår en løsning.

Til slutt, sjekk feilkoden for å søke etter passende løsninger.

Start deretter Chrome på nytt for å se om problemet er løst, etterfulgt av å starte PC-en på nytt.

Hvis du fortsatt leter etter en vei ut, prøv disse vanlige rettelsene først før du dykker inn i de detaljerte rettelsene:

  • Tøm buffer og andre nettlesingsdata: Dette kan være en rask løsning, men du mister alt på et blunk. Du kan imidlertid slå på Chrome-synkronisering og velge hva du vil overføre etter at du er ferdig med det.
  • Deaktiver antivirus, VPN og proxyer: Slå av alt som kan forstyrre nettverket, først og fremst antivirus og VPN. De fleste antivirusprogrammer har en tilpasset brannmur, og å slå av denne et øyeblikk hjelper deg å feilsøke bedre. På samme måte håndterer VPN-er og proxyer direkte tilkobling og er hovedårsaken til de fleste internett-tilkoblingsproblemer.
  • Synkroniser tid og dato: Et misforhold mellom det faktiske klokkeslettet og datamaskinens klokke kan være problematisk. Du kan løse dette ved å gå til Innstillinger>Tid og språk>Dato og tid. Etterpå slår du på bryteren for Still inn tid automatisk.
  • Oppdater Chrome og Windows: Regelmessig oppdatering av utdatert programvare er bra for ytelsen og sikkerheten. Så fortsett og få de nyeste versjonene av nettleseren og operativsystemet.
  • Se etter tredjepartsprogramvare: Du kan ha mange eksterne pakker i bruk. For å finne ut om disse forårsaker nettverksproblemene, utfør en ren Windows-oppstart.
  • Prøv inkognitomodus: Inkognito kjører nettleseren i en minimumstilstand – uten utvidelser og unødvendige skript. En utvidelse kan forårsake problemer hvis Chrome fungerer bra i inkognito. Prøv å fjerne dem en om gangen for å identifisere den skyldige.

Og hvis du fortsatt leser dette, ta tak i feilkoden og gå til den relaterte delen.

Merk: Hver seksjon har flere løsninger. Ideelt sett bør du sjekke problemstatusen etter hver før du går videre til neste.

ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH

Hvis du ikke bruker en utdatert nettleser, er den mest sannsynlige årsaken til å få denne feilen den andre siden, nettstedet du prøver å besøke.

Ergo prøver nettleseren å beskytte deg ved å blokkere en usikker tilkobling.

Imidlertid bør man prøve å tømme SSL-cachen for å se om problemet løser seg.

  Hvordan tvinge mørk modus på alle nettsteder i Google Chrome

For dette, søk Internett-alternativer i Windows-oppgavelinjen. Alternativt kan du gå til Kontrollpanel > Alle kontrollpanelelementer > Internett-alternativer. Gå deretter inn i Innhold-fanen og klikk på Fjern SSL-tilstand.

Start Chrome på nytt og sjekk om emnenettstedet kobler til.

Det er ikke mye å gjøre på slutten hvis du får den samme feilen, bortsett fra å be nettstedeieren om å oppdatere sikkerhetsprotokollene sine.

DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

Du kan komme ut av denne feilen med noen få reparasjoner.

DNS-spyling

Vi skriver inn domenenavn (som tipsbilk.net.com), men datamaskinene forstår IP-adresser (f.eks. 142.52.789.21).

Denne konflikten løses ved hjelp av DNS-servere, som matcher domenenavn med IP-adresser. Imidlertid lagrer datamaskinene våre også en lokal kopi av DNS-data (oppdateres med jevne mellomrom), og refererer til nettstedene som er besøkt tidligere for raske tilkoblinger.

Og når de lokale DNS-dataene blir utdaterte, får du DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN for spesifikke nettsteder.

Det vil bare ta en enkelt linje kommando for å utføre DNS flush i Windows. Skriv cmd i Windows-søk, åpne kommandoprompt som administrator, skriv ipconfig/flushdns og trykk enter.

Nettleseren du bruker kan imidlertid også ha en DNS-buffer. Avhengig av nettleseren, Chrome (og Chrome-basert) eller Firefox, er trinnene forskjellige. Du kan gå gjennom i henhold til denne veiledningen for å tømme DNS-cache på Chrome, Firefox, etc.

I tillegg kan du prøve ipconfig/release og ipconfig/renew, en om gangen.

Deretter er netsh winsock reset en kjent kommando som kan reparere Winsock-korrupsjoner og gjenopprette tilkoblingen.

Til slutt, start systemet på nytt.

Sjekk lokale verter

Hosts File brukes til å tilordne et bestemt domene til en spesifikk IP-adresse.

Dette er det første kontaktpunktet for datamaskinen hver gang vi skriver inn en nettadresse. Og du kan ha problemer med å koble til et bestemt domene hvis det er tilordnet en (feil eller utdatert) IP-adresse.

For å sjekke vertsfilen åpner du Windows Run ved å trykke på 🪟+R, limer deretter inn %WinDir%System32DriversEtc og trykker på enter.

Hosts-filen kan åpnes i et tekstredigeringsprogram som Notisblokk.

Rull nå ned og se etter oppføringene som i følgende bilde:

Dette vil være i formatet IP-adresse domenenavn. Man bør oppdatere IP-adressene i vertsfilen eller fjerne oppføringene helt.

Merk: Du kan ikke redigere vertsfilen direkte. Du bør lagre den endrede filen på et annet sted og deretter erstatte den opprinnelige vertsfilen med den oppdaterte, som krever administratorrettigheter. Alternativt kan du åpne Notisblokk som administrator, redigere Windows-vertene fra Åpne fil-funksjonen, gjøre endringer og lagre.

Hvis du har problemer med dette, sjekk ut vår detaljerte veiledning for redigering av vertsfilen i Windows.

Endre DNS-servere

Akkurat som vi modifiserte den lokale vertsfilen, er det en liten sjanse for at DNS-serverne dine er årsaken til dette problemet.

Så endring av DNS-servere kan gjøre susen hvis du fortsatt prøver deg ut av denne feilen.

Selv om du kan bruke betalte tilpassede DNS-servere, gjør de gratis jobben for de fleste brukere. Dessuten kan bruk av en god DNS-server også øke hastigheten på den generelle tilkoblingen.

  Microsoft forklarer hvordan "Cloud Download" installerer Windows 10 på nytt

Du kan bytte til en annen DNS-server ved å gå til Kontrollpanel > Alle kontrollpanelelementer > Nettverks- og delingssenter.

Gå deretter over til Endre adapterinnstillinger fra venstre sidefelt, høyreklikk over det aktive nettverket og velg Egenskaper på følgende skjermbilde.

Nå må du bla ned, velge Internet Protocol Version og klikke på Egenskaper.

Skriv inn den offentlige DNS-serveradressen og klikk OK. Dette var for IPv4, og du kan gjenta trinnene for IPv6 ved å sitte lenger ned i listen.

Når du kommer til de offentlige DNS-serverne, er det noen få du kan søke etter. Jeg vil foreslå å prøve Google og Cloudflare.

Offentlig DNS ProviderIpv4ipv6Cloudflare 1.1.1.1, 1.0.0.12606:4700:4700::1111, 2606: 4700: 4700 :: 1001Google8.844444444444444444444444444444484848444444444444848484444444444444448484844444.

Start nettleseren på nytt etter at du har gjort endringene.

ERR_NAME_NOT_RESOLVED

Dette er veldig likt den forrige feilen. Det betyr imidlertid også at domenenavnet kanskje ikke eksisterer i det hele tatt.

Så dobbeltsjekk nettadressen og utfør et WHOIS-oppslag for å bekrefte eksistensen. Hvis alt er i orden, bruk de samme løsningene som er omtalt i forrige avsnitt.

ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR

Dette er et unikt problem der brukere rapporterte en internettblokkering med Google Chrome mens andre nettlesere som Firefox fungerte bra.

Noen få løsninger er imidlertid standard, og jeg vil foreskrive å fjerne SSL-tilstand (som nevnt i del én) og også bruke rettsmidler gitt i del to for å se om det gjenoppretter forbindelsen.

Deretter kan du slå av QUIC:

Skriv inn chrome://flags i adressefeltet, skriv quic i søkefeltet, og deaktiver deretter Experimental QUIC-protokollen, som angitt i det foregående bildet.

ERR_ BAD_SSL_CLIENT_AUTH_CERT

Dette betyr en SSL-feil på nettstedet du prøver å besøke eller et problem som er hjemmehørende i systemet ditt.

Hvis du allerede har gjort de vanlige rettelsene som er oppført i begynnelsen av denne veiledningen, er det eneste andre tingen å deaktivere Chromes QUIC-protokoll, som nevnt i forrige del.

Fortsatt fast? Prøv å tilbakestille Chrome, som nevnt nederst.

ERR_CONNECTION_TIMED_OUT/ERR_TIMED_OUT

Ideelt sett bør en enkel reload fikse Timed_Out-feil. Dessuten bør du sjekke internettforbindelsen din om dette er med alle nettsider du prøver å laste.

Prøv deretter å sende alle nettverksinnstillingene til standard ved å tilbakestille nettverket. Naviger til Windows-innstillinger > Nettverk og Internett > Avanserte nettverksinnstillinger > Tilbakestill nettverk og klikk Tilbakestill nå.

Det er noen få andre hvis problemet fortsatt vedvarer.

Du bør gå gjennom løsningene som er angitt i del to, inkludert spyling av DNS, kontroll av vertsfil og endring av DNS-servere.

ERR_CONNECTION_RESET

Dette bør også gå unna med å laste den spesifikke nettsiden på nytt. Men hvis du fortsatt får dette eller med hver nettside, prøv å gå gjennom løsningene nevnt i forrige seksjon.

ERR_TOO_MANY_REDIRECTS

Nesten alle nettsteder vi besøker lagrer informasjonskapsler i nettleseren for mange formål, for eksempel for å forbedre opplevelsen vår.

Disse lagrede informasjonskapslene kan noen ganger sende oss i en omdirigeringssløyfe med nettleseren som viser mange omdirigeringsfeil.

Så skriv inn chrome://settings/siteData i adressefeltet, og klikk Fjern alle.

Start nettleseren på nytt for å sjekke om problemet fortsatt er der.

  Rett opp feil 0x80070718 i Windows 10

ERR_SSL_FALLBACK_BEYOND_MINIMUM_VERSION

Dette avhenger først og fremst av nettsiden. Likevel kan du prøve å slette SSL-tilstanden som gitt i del én for å se om problemet løser seg.

Deretter fjerner du Chromes DNS-buffer som gitt i del to.

Til slutt, prøv å kontakte eieren av nettstedet hvis problemet fortsatt vedvarer.

ERR_EMPTY_RESPONSE/ERR_CONNECTION_REFUSED

Tomt svar eller avvist tilkobling kan være et resultat av et frakoblet nettsted. Ergo, gå over til tipsbilk.net’s Is It Down som sjekker om emneserveren er live fra flere steder.

Men det er på tide å feilsøke ytterligere hvis du fortsatt sliter med denne feilen. Bruk seksjon to-løsninger, inkludert DNS-flush og endring av DNS-server, hvis de vanlige rettelsene gitt i begynnelsen av denne artikkelen ikke var nyttige.

NET::ERR_CERT_DATE_INVALID

Denne er den enkleste å rette opp. Og ærlig talt, du bør ikke være her etter å ha synkronisert dato og klokkeslett som nevnt i delen for vanlige reparasjoner.

Det er imidlertid noen få justeringer å bruke før du går for en fullstendig tilbakestilling. Jeg vil først anbefale å bytte til et annet nettverk, helst ikke et annet offentlig.

Bruk deretter disse løsningene sekvensielt: slett informasjonskapsler, tilbakestill SSL-buffer og endre DNS-servere.

ERR_CACHE_MISS

En enkel omlasting vil løse dette for godt. Deretter bør du prøve å starte Chrome på nytt.

Hvis du fortsatt ser denne feilen, kan det være noen andre problemer som krever litt mer feilsøking, inkludert DNS-tømming, sletting av informasjonskapsler og endring av DNS-servere.

Tilbakestill Chrome

Noen ganger er det bare en tilbakestilling som hjelper deg med å komme ut av problemene. Imidlertid anser jeg en tilbakestilling av nettleseren som ekstremt slitsom, basert på antall bokmerker og passord (selv om vi anbefaler å bruke en dedikert passordbehandling) du kan ha i nettleseren din.

Ergo, først vil vi kort se hvordan du sikkerhetskopierer bokmerker og passord før vi hopper videre til Chrome-tilbakestillingen. Den enkleste måten er å bruke Chrome-synkronisering.

Siden du opplever problemer med nåværende innstillinger, er det best å bruke Tilpass synkronisering og velge bare de nødvendige elementene.

Deretter skriver du inn chrome://settings/reset i adressefeltet og velger Gjenopprett innstillinger til de opprinnelige standardinnstillingene.

Dette vil som standard ikke slette bokmerker, nettleserhistorikk og passord.

Mest sannsynlig bør dette løse problemene dine. Den eneste andre måten er en ren avinstallering, og fjerner alt med et tredjeparts gratisverktøy som Revo uninstaller.

Hvis du lurer, renser den vanlige avinstalleringen av kontrollpanelet vanligvis ikke alle spor av et utgående program. Det er her skanninger etter avinstallering av Revo kommer inn i bildet.

Og mens det er andre tredjeparts avinstalleringsprogrammer, er Revo min personlige anbefaling. Jeg har brukt det i årevis uten problemer.

Vanlige nettleserfeil

Chrome har en gigantisk markedsandel av gode grunner. Uansett kan det være frustrerende å se at det blokkerer internettilgang i noen tilfeller.

Og siden feilene ligner hverandre, er de fleste løsningene også vanlige.

Du burde være ute av problemene dine nå. Men internett er i sin natur distraherende. Så vi tenkte å sette sammen denne listen over Chrome-utvidelser for å fjerne distraksjoner og hjelpe deg med å fokusere.