11 Influencer-markedsføringsplattformer du kan bruke for din neste kampanje

Markedsføringsplattformer for influencer hjelper deg å koble til og samarbeide med de riktige influencerne, slik at du kan øke markedsføringskampanjens effektivitet, merkevaresynlighet og konverteringsfrekvens til flere ganger.

Midt i vanviddet på sosiale medier de siste årene har det vært en massiv økning av influencere. Nettsteder som Instagram, TikTok, YouTube og LinkedIn har et stort antall influencere med ekspertise i et spesifikt nisjemarked som har kraften og det enorme antallet følgere til å hjelpe deg med å ta virksomheten din til neste nivå.

Dette er grunnen til at influencer-markedsføring har tatt igjen mye i det siste.

Ifølge en rapportforventes influencer-markedsføringsindustrien å nå rundt 16,4 milliarder dollar i 2022.

Og det er her influencer-markedsføringsplattformer kommer inn i bildet.

La oss forstå hva de er og hvordan de kan hjelpe deg før vi diskuterer de beste influencer-markedsføringsplattformene for kampanjene dine.

Hvem er en influencer?

Før vi går dypere inn i influencer-markedsføring, la oss først definere hvem en influencer er.

En influencer er en ekte person med et godt antall følgere i et spesifikt domene eller nisje hvor de er aktive og engasjerer seg konstant. Deres meninger, tanker og arbeid er rettet mot den nisjen, som påvirker folk som blir deres følgere.

Influencers uttrykker sine synspunkter og jobber aktivt for å gi tilhengere sine forventninger som resonerer med dem, føler seg knyttet til dem og kan ta deres råd eller anbefalinger.

For eksempel kan en influencer med tusenvis av følgere på Instagram lage innhold som innlegg og Reels med et produkt de liker og anbefale det til sine følgere. Dette kan igjen hjelpe merkevaren til det produktet å nå et stort publikum og øke konverteringsfrekvensen.

Hva er Influencer Marketing?

Influencer marketing eller influence marketing er en markedsføringsteknikk for sosiale medier som omfatter produktplasseringer og anbefalinger fra influencere, organisasjoner og personer med sosial innflytelse eller kunnskap på ekspertnivå i deres domene.

Influencers har makt og posisjon i markedet til å påvirke forbrukernes målbare handlinger, kjøpsvaner eller andre mennesker gjennom sponset eller ikke-sponset innhold. De påvirker vanligvis folk ved å laste opp en slags originalt, ukopiert innhold til sosiale medieplattformer som YouTube, Instagram, LinkedIn osv. De er aktive og har en god del følgere.

I influencer marketing nærmer et merke seg influencere med etablerte målgrupper og troverdighet på sosiale medier og registrerer dem i markedsføringskampanjene deres. De ber påvirkere om å nevne produktene eller tjenestene deres i et innlegg, som følgerne deres kan se og engasjere seg i. Dette åpner et vindu hvor merkevaren får bredere anerkjennelse og synlighet på nettet, og det øker også konverteringsratene.

Det er mange grunner til at influencer-markedsføring er lukrativt for moderne virksomheter:

  • Økt synlighet og rekkevidde blant målgruppen din
  • Forbedret merkekjennskap og omdømme
  • Bedre konverteringsfrekvens og salg
  • Forbedret ROI

Hvorfor bruke en influencer-markedsføringsplattform?

Det er en plutselig økning i influencer-markedsføring. Det har blitt en del av sjekklisten til enhver livsstil eller forbrukermerke, uavhengig av bransje. Dette betyr at konkurransen øker, og for å skille deg ut må du koble deg til den rette influenceren som kan hjelpe deg med å nå dine mål.

For å gjøre dette enklere, er det mange influencer-markedsføringsplattformer tilgjengelig på markedet som hjelper deg å velge de riktige influencerne for markedsføringskampanjene dine. Her er grunnene til at det er fordelaktig å bruke dem.

Rask tilgang til ekte profiler

Du kan ikke bare tro eller dømme noen ved å se på innleggene deres. Når det gjelder å jobbe med en influencer, velg noen profesjonelle som vet hva de gjør og er ansvarlige for handlingene deres. Pass deg for folk som skriver eller legger ut gode ting på profilen deres, men som er involvert i lyssky praksiser.

Men hvordan vet du hvem du kan stole på?

Markedsføringsplattformer for influencer vet påvirkere ved å sjekke bakgrunnen deres før du legger dem til i databasen. Dette vil hjelpe deg å velge de riktige påvirkningene som virkelig kan hjelpe virksomheten din til å vokse. Det sparer også tid og ressurser brukt på influencere som senere kan villede deg.

Enklere samarbeid

Det er hundrevis og tusenvis av influencere på ulike sosiale medieplattformer, og det kan være vanskelig og tidkrevende å koble seg til, komme inn og samarbeide med dem. Men hvis du bruker en influencer-markedsføringsplattform, er mange influencers registrert der allerede og er tilgjengelige for å samarbeide. Dette gjør samarbeid enklere og raskere, og du trenger ikke bruke unødvendige penger på å onboarde dem.

  Slik blir du med i en gruppe i Line Chat-appen

Nisjebasert utvalg

Du finner influencere i forskjellige nisjer. Det er derfor det er viktig å finne de som er relevante for din nisje.

Hvis markedsføringskampanjen din fokuserer på en bestemt nisje, sjekk influencernes profiler fra det domenet på sosiale medieplattformer ved hjelp av en influencer-markedsføringsplattform.

Hvis du for eksempel er en merkevare som tilbyr livsstilsprodukter, vil verktøyet hjelpe deg med å finne influencere i den kategorien som best kan representere merkevaren og produktene dine og snakke om dem på sosiale medieplattformer.

Sammenlign influencere uten problemer

Influencers er av forskjellige typer, hovedsakelig fire:

  • Mega influencers: Følgertallet deres er 100k+, og de er dyre å samarbeide med.
  • Makropåvirkere: Antall følgere varierer fra 10k til 100k; de er rimeligere enn mega influencers.
  • Mikro-påvirkere: Antall følgere er mellom 1k – 10k, rimeligere enn de to ovenfor/
  • Nano-påvirkere: Antall følgere er mindre enn 1000, og de er de rimeligste å samarbeide med.

Uten kunnskap om disse nivåene, vil du ha store problemer med å sammenligne den beste influenceren for markedsføringsinnsatsen din. Men en influencer-markedsføringsplattform kan hjelpe deg å sammenligne dem basert på forskjellige nivåer.

Effektiv resultatsporing

Markedsføringsplattformer for influencer kommer med en avansert rapporteringsfunksjon som vil hjelpe deg å spore suksessen til kampanjene dine enkelt. Du kan bokstavelig talt ha all statistikken fra dashbordet for å forstå hvem som er ombord med deg, samtaler, salg, engasjementsrater og mer. Du kan til og med sende disse rapportene til investorene dine slik at de vet effektiviteten til kampanjene dine med bedre klarhet.

Nå, hvis du ønsker å benytte deg av disse fordelene, la oss snakke om noen utmerkede influencer-markedsføringsplattformer som kan hjelpe deg med å koble merkevaren din til de riktige influencerne.

Impact.com

Impact.com er en utmerket influencer-markedsføringsplattform som vil hjelpe deg å oppdage potensielle influencere for å utvide virksomheten din. Den lar deg automatisere partnerskap og er skalerbar for å støtte veksten din.

Med partnerskapsautomatisering kan du utvide programmene dine, inkludert dine tilknyttede selskaper, forretningspartnere, influencere, utgivere, mobilapper osv. Du kan finne influencere fra hvor som helst på kloden med dens massive database og rekruttere passende med automatiserte kampanjer.

Det er enkelt å avtale nye partnere, forhandle utbetalinger med dem og betale dem enkelt. Spor i tillegg trafikken dine influencere har drevet på forskjellige plattformer og nettsteder på tvers av enheter. Du kan også trene og engasjere deg bedre med influencerne for å øke produktiviteten deres og øke inntekter og bevissthet med konsekvent innsats.

Beskytt og overvåk dessuten markedsføringsprogrammene dine mot skadelige agenter som kan svindle programmene og sjekk om influencerne følger retningslinjene dine. Du kan også optimere styringen av influencers ved å beregne bidragene deres for å justere bevegelsene dine og motivere dem.

Glise

Alt-i-ett-markedsføringsplattformen for influencer – Glise hjelper deg med å administrere dine influencere og utvide virksomheten din. Den har tillit fra topp globale e-handelsmerker som L’Oreal, og den kan hjelpe deg med å lage et kjent navn for merkevaren din.

Du kan velge mellom 32+ millioner skapere for å finne den perfekte skaperen for markedsføringskampanjen din. Du kan til og med importere din nåværende influencer-liste til denne plattformen og synkronisere dataene dine på ett sted. I tillegg tilbyr Grin flere måter å finne og invitere skapere til å løfte merkevaren din.

Skap relasjoner med influencere ved å sende dem e-post, oppgi dine tilknyttede koder, sende produkter og så videre ved å bruke bare én plattform. Du vil også bli varslet når skapernes innlegg er live. I tillegg kan du bruke rapporter for å analysere kampanjenivåene, KPI-er og skapernes beregninger, kostnader, salg, inntekter og avkastning.

Grin kan administrere all logistikken din for å overføre de riktige produktene til rett sted ved å bruke sine e-handelsintegrasjoner for tjenester, som Shopify, Salesforce, Magento, Slack, PayPal, etc. Ikke bekymre deg for betalingsproblemer; Grin vil sende betalinger til skaperne dine, analysere avkastningen for hver enkelt person, spore betalingshistorikken deres og mer.

Mavrck

Mavrck er en komplett influencer-markedsføringsplattform som passer best for bedrifter og merkevarer. Over 600 markedsførere stoler på denne plattformen som har aktivert 2,7+ millioner forbrukere med påvirkningskraft.

Faktisk ble Mavrck kåret til en «leder» av Forrester i sin Influencer Marketing Solutions Report for Q2 2020. Den er klarert av store merker som Netflix, Disney, Oreo, P&G, Reebok, etc. Du vil få en ren og lett å bruke -bruk programvare for å strømlinjeforme søket, samarbeidet og rapporteringen med påvirkere.

  SCORM forklart: Forstå innholdspakken

Interessant nok kan den effektivt vurdere og oppdage influensersvindel og tilby en tilpasset 360-graders visning av alle influencerne dine. Du kan også evaluere sikkerhetsrisikoen til merkevaren din og utnytte ytelsesmålinger og prognosefunksjoner. Mavrck gir ende-til-ende relasjonsstyring og arbeidsflytautomatisering.

CreatorIQ

Forbedre din influencer-markedsføringsstrategi med CreatorIQ, som vil hjelpe bedriften din å nå nye høyder i denne skaperøkonomi-æraen. Den er klarert av merker fra slike som H&M, Sephora, Unilever, Yeti og flere.

Finn de mest genuine influencerne, ta kontakt med dem enkelt gjennom denne plattformen, og fortsett å dyrke sunne relasjoner med skapere. Du kan bruke deres datavitenskapelige innsats og industristandardmodeller for å få fullstendig klarhet i kampanjens resultater.

Enten du ønsker å øke rapporteringen eller lage komplekse og prediktive modeller, vil du få ulike måleløsninger for å analysere målet ditt. I tillegg skaler du markedsføringskampanjene dine med verdifull bransjeinnsikt for å konvertere dine lojale talsmenn til potensielle merkevarepartnere.

Uansett hvor mange skapere du jobber med, kan du tilpasse og administrere skapernes data og poster på ett enkelt sted. Plattformen tilbyr også resultatdrevet planlegging, kontroll over kampanjene dine, måling av kampanjesuksess og prognoser. Du kan også bygge konfigurerbare og fengslende rapporter for å analysere beregninger.

Noen av funksjonene den tilbyr er:

  • Sømløs onboarding og rekruttering
  • Automatisert og sikker betaling for skapere for å øke effektiviteten og brukervennligheten.
  • Automatisk godkjenningsliste for betalte annonser
  • Synkroniser data og utvikle tilpassede løsninger med ubegrensede muligheter gjennom CreatorIQ API.

CreatorIQ hjelper deg med å finne passende skapere for kampanjen og merkevaren din med sin robuste database, som er datadrevet og smart. Det er unikt, slik at du kan vurdere og finne de perfekte influencerne på domenet ditt for å representere produktene, tjenestene og merkevaren din.

#betalt

Få bedre synlighet blant målgruppen din og øk salget med # betalte, en markedsføringsplattform for skaperen. Det vil hjelpe deg med å starte kampanjer raskt, finne de riktige skaperne og enkelt innhold fra godkjenningslister.

Tillat #paid å akselerere veksten på forskjellige stadier av kjøpernes reise og matche med de skaperne som faktisk liker merkevaren din. Du trenger ikke å bruke noen søkeverktøy; prøv Handraise, som finner skapere som passer best til den pågående markedsføringskampanjen din.

Konverter innholdet ditt til betalte annonser på sosiale medieplattformer ved å bruke skapernes sosiale håndtak, som gir bedre resultater sammenlignet med de vanlige annonsene. I tillegg vil #paid hjelpe deg med å analysere ytelsen til innholdet og skaperne for å forstå hvor du er på vei.

Hvis du vil vite hvordan #paid fungerer, kjør en gratis testkampanje nå. Du kan enkelt sette opp og avbryte når du vil.

Strebe

Drive inntektene dine med Strebe gjennom influencer marketing. Denne plattformen passer best for e-handelsselskaper i høy vekst som ønsker å koble til og samarbeide med relevante influencere og skapere.

Du vil få tilgang til den største skapermarkedsplassen i verden med unike forslag innen syv dager, uten provisjoner eller gebyrer. Det vil også hjelpe deg med å engasjere merkevarens fans ved å nevne deg på deres sosiale mediehåndtak. Du kan gjøre det gjennom sosial lytteprogramvare og øke din lojale kundebase.

Søk fra et stort fellesskap av 6+ millioner påvirkere enkelt etter interesse, søkeord, estetikk, demografi osv. Aspire fungerer i tre enkle trinn: oppdage, administrer og analyser. Du vil begynne med å finne de riktige influencerne for kampanjene dine, koble til og samarbeide med dem, administrere profilene deres og analysere resultatene deres.

Det er en slags influencer CRM der hele relasjonene dine med kunder, influencere, tilknyttede selskaper og ambassadører kan lagres og administreres. Du kan også tilpasse arbeidsflytene dine og veilede influencerne med de neste trinnene.

Inviter dessuten ferske talenter og ombord dem med merkede, tilpassede landingssider. Du kan også drive salget ditt og spore dem ved å lage førsteklasses kampanjekoder og tilknyttede linker i bulk og betale dem enkelt.

Du kan måle vekst med denne plattformen og optimalisere kampanjer gjennom godkjenningslistet innhold som kan generere avkastning til en rimelig pris. I tillegg vil traktdataanalyse hjelpe deg med å spore den virkelige inntekten din, fra merkevarebevissthet og vurdering til kjøp.

BuzzSumo

BuzzSumo er en stor influencer-markedsføringsplattform for å finne riktig passform for kampanjene dine. Det vil redde deg fra å bli blendet av forfengelighetsmålinger som mange influencere ønsker å vise deg. I stedet vil plattformen hjelpe deg med å identifisere virkelig innflytelsesrike personer som kan drive virksomhetens vekst.

  Visualiser ideen din med disse tankekartskaperne

Du kan finne og koble ekte skapere og forfattere med ekte, engasjerte publikummere sammen med autoritet på nettet, Twitter og Instagram. BuzzSumo har en massiv 8+ milliarder artikler for å hjelpe deg med å gi innholdsideer og finne og få kontakt med tusenvis av tilgjengelige influencere.

For å finne riktig match, bruk innholdsanalysatoren deres til å søke etter et relevant emne for kampanjen eller merkevaren din. Det vil gi deg en liste over nyttige og mest delte artikler der du kan se de beste delene på Twitter-håndtakene deres. Du kan også se personer som har retweetet den etter to eller tre dager etter publisering av artikkelen.

Som et resultat kan du måle gjennomsnittlige retweets – en kraftig influensermarkedsføringsmåling. Derfor kan du utarbeide en liste over de influencerne som deler innholdet, slik at du kan samarbeide med dem i kampanjene dine.

Videre kan du bruke Twitter Influencers-verktøyet til å søke etter et spesifikt emne og finne relevante forfattere og journalister fra en liste med over 500 000 personer. Du kan også se deres innholdsytelsesstatistikk og se gjennom deres profiler. Ved hjelp av Content Analyzer kan du også filtrere journalister og validere deres relevans for merkevaren din.

Prøv BuzzSumo i 30 dager gratis.

Influence.co

Koble til og bli med i hendene med ekte skapere og påvirkere ved å bruke influence.co. Det kan hjelpe bedrifter med å nå ut til flere målgrupper, øke merkevarebevisstheten og øke følgerne deres på sosiale medier.

Influence.co vil hjelpe deg med å skape mer engasjement og interesse ved hjelp av autentiske historier. Plattformen har en førsteklasses influencer-funn der du kan få tilgang til ubegrensede sosiale profiler å velge mellom. I tillegg kan du lage kampanjens kort slik at influencere kan finne deg og søke om å engasjere deg.

Spor fremgangen til hver av influencerne dine, fra de først søkte til å bli med og legge ut. Plattformen vil også hjelpe deg å redusere tiden det tar å administrere kampanjer og oppnå suksess. I tillegg kan du analysere resultatene og optimalisere strategiene dine for å oppnå bedre resultater.

Fange8

Fange8 tilbyr verdens største database som inneholder autentiserte skapere og påvirkere. Du vil få 500+ oppdagelsesfiltre for å bygge kulturelt relevant og personlig historiefortelling for deg.

Captiv8 tilbyr en utmerket AI-motor som lar deg finne relevante influencere og utvikle merkevarens omdømme i stor skala. Det vil gjøre søket sømløst og tilbyr mange nyttige funksjoner for å utvide virksomheten din.

Visualiser avkastningen din ved å bruke AI-basert sentimentanalyse, detaljerte engasjementsdata og EMV. Du kan lage rapporteringsdashboards i sanntid med resultatdata som er spesifikke for målene dine. Du kan også få tilgang til verifisert rapporteringsfunksjon for å beskytte merkevaren din mot svindel.

Spor konkurrentene dine ved å analysere deres sosiale aktiviteter. Plattformen forenkler betalinger ved å la deg administrere alt i ett enkelt dashbord og lar deg ta kationer på innholdet med best ytelse. Du kan også lansere betalte annonser direkte for å øke effekten.

Innflytelse

Få alt du trenger for å komme ombord og administrere dine influencere Innflytelse. Du vil ha full tilgang til alle dine data, prosesser og verktøy i én enkelt plattform for å gi drivkraft til din influencer-markedsføringsstrategi.

Plattformen automatiserer prosessene dine og sparer deg for tid og krefter. Du kan samarbeide med de rette personene for å drive kampanjene dine til suksess hver gang. I tillegg kan du finne relevante influencere ved å analysere statistikken deres fra en intuitiv database. Du vil også få kampanjeresultater i løpet av sekunder for å analysere resultatene.

Oppflytelse

Styr merkevaren din med Oppflytelse, hvor du kan finne potensielle skapere og påvirkere for kampanjene dine, pleie relasjoner, drive salg og administrere tilknyttede nettverk. Det vil hjelpe deg å identifisere påvirkere som har et stort antall følgere og engasjere dem i tilknyttede programmer.

Dette vil gjøre dem til autentiske merkevareambassadører og talsmenn for å øke kundebasen din. Du kan administrere alle influencerne dine på ett sted og bygge bedre relasjoner. Lag automatiserte kampanjer som vil hjelpe deg med å utvikle tilpassede arbeidsflyter, kupongkoder og tilknyttede lenker og administrere seeding og utbetalinger fra skapere.

Du kan sende betalinger med noen få klikk og samle inn skattedokumenter og fakturaer enkelt. Du kan til og med sjekke betalingsstatusen din for å sikre at skaperne dine får betalt i tide. Mål kampanjesuksess ved hjelp av avanserte analyser for å vite avkastningen, medieverdien, rekkevidden, visningene og oppsummeringen av medieengasjementet. Du kan sjekke den individuelle ytelsen til skaperne dine og hvor mange salg de har skapt med lenker og e-handelsintegrasjoner.

Konklusjon

Influencer-markedsføring vokser seg stort og har mye potensial for å forbedre markedsføringstiltakene dine og gi bedre salg og konverteringer. Influensermarkedsføringsplattformene nevnt ovenfor vil hjelpe deg å velge de riktige influencerne og samarbeide med dem for å dra nytte av fordelene for virksomheten din.